2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • SSD gyorsítás RAMDrive-val.

    A Pcben levő SSD eddig is gyors volt, de így hogy beújítottam több ramot, és az első ramdiskre küldöm a bootban induló progik appdata/local mappáit,majd junction pointal rögzitettem. Igény szerint mentem az image fájlt ahogy változik. Végülis pl egy chromenak nem kell minden indításnál ugyanúgy indulnia. A temp file-t ráirányitottam egy másodiknak készült ramdiskre, ami pár kb helyet foglal compact beállítással: nem foglalja le a bekonfigolt 3 Gb ram mennyiséget, hanem csak az épp ramdiskben használatban lévőt. Ennek tartalma újraindítással törlődik célszerűen. Ezzel a Primo Ramdiskel még hibrid ram meghajtót is tudtam csinálni így ha netán kifutnék a temp folderrel a ramból, ott az ssd amire nyugodtan irkálhat pluszban.
    Csak ugy hasraütésképp összehasonlításképpen. A Gaming Evolved alias Raptr kliensem fogta rendesen az ssd-t bootoláskor (nem voltam hajlandó kivenni a startup listából, mivel gyakran elfelejtettem magam bekapcsolni, futtatni) most viszont mint a villámcsapás 2 mp alatt beröttyenti a konfigot.Egyszerűen szárnyra kapott az egész.
    Ami fontos, és kiemelném hogy Primo ramdiskben nem kell szarakodni a parancssoros a junction pointok állításával, létrehozásával (pl. appdata mappa tartalmának linkelése ramdrive-ra) mivel külön opció van rá, röhejesen egyszerű az egész.
    :))

    Folytatás...

    bobalazs 10 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.