2016. május 28., szombat

Gyorskeresés

bacsis blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Melyik TV-t válasszam? Help

  Sziasztok!
  Egy kis szakmai segítséget szeretnék kérni!
  Tudom hogy van szakmai fórum, de inkább azéet ide írnék, mert magamból kiindulva, én is leszólom az alsó kategóriás hardvereket, és megmondom hogy xart sem érnek, miközben bizonyos feladatokra valójában jó lehet... mivel 3 low end kategóriáa tv közül választanék, segítsetek, mégis melyik a legkevésbé xar! Jelenleg egy 80centis kb'98as LG flatron crt-nk van,így az is kérdés, hogy egy mostani belépő szintű lcd azért túl tud mutatni egy lassan 20 éves ex "bajnokon"? Pc-s nyelvre lefordítva, mintha azt kérdezném, hogy a prescott magos p4-nél jobb-e egy j2900as cpu?
  A 3 kiszemelt:
  LG 43LF5400
  LG 42LF652V
  samsung ue43j5500

  Ha valamelyiket javasoljátok a másikakkal szemben akkor kérlek írjátok meg hogy miért jobb a javasolt a többinél... amúgy a 3d és a smart nem számítnálam előnynek

  Blogbejegyzés 1 hete 18

 • Most hétvégén számítógép kiállítás

  Van aki még nem tud róla?

  Igen persze hogy van, de értsétek jól, mire gondolok :-)

  Komolyra fordítva a szót, itt vagyunk a célegyenesben, gyorsan leírom a lényeget, ha esetleg tényleg valaki elfelejtette volna:

  Május 14-15-én (most hétvége szombat vasárnap) Reggel 10 órától várok minden kedves érdeklődőt Fülén a Széchenyi I. u. 36 szám alatt lévő művelődésházban, cirka 40 kiállított, kipróbálható géppel, kb. 200db CPU gyűjteménnyel, néhány VGA kártyával, és külön Multiplayer sarokkal

  Szeretném megköszönni a Prohardver! lapcsaládnak, aki szintén segített a kiállítás reklámozásában, és kaptam egy kis beharangozót a címlapon Klikk a linkre, ha kíváncsi vagy rá, és még nem olvastad :-)

  Amit még megszeretnék említeni, hogy igazából nem rég jutott eszembe, hogy igaziból (szinte) mindegyik gépben van hangkártya, szóval ha van kedved, hozz magaddal fej/fül hallgatót és ha leülsz játszani, akkor élvezheted a korabeli játékok korabeli hangzásvilágát is!

  Nekem amúgy az utolsó hetem is elég izgalmas volt, illetve lesz, elég sok minden kerül a "végső simítások" kategóriájába

  Még a múlt hét végén elkezdtem a plakátozást Fülén, és a környező településeken

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hete 1

 • Gázplazmás gépek bevetésen

  Már csak 3 hét van hátra a kiállításig
  az előkészületek gőzerővel folynak. Szerintem a legérdekesebb gépek a gázplazmás csodák lesznek, amik már tuti kint lesznek a kiállításon, teljesen hibátlanul:

  Blogbejegyzés 1 hónapja 4

 • Mekkorát találtam ki a kiállításra!!!!

  ...Legalábbis nekem így elsőre jó ötletnek tűnik!
  NA szóval.. remélem mindenki tudja, hogy hamarosan számítógép kiállítás lesz
  Nos persze nem ebben a sorrendben, de az összkép összeállt bennem és kitaláltam hogy lenne a kiállításon egy olyan, hogy van egy külső SCSI-s cd íróm ebben a cikkben látható
  Windows 3.11 alatt tudnék cd-t írni Szóval igaziból először ezt találtam ki, hogy aki akarja, annak írok cd-t. persze ki kell próbálnom, hogy amim van 700megás CD-m megeszi-e az író...
  oké de mégis mit írjunk rá, kalóz szoftvereket? hááát nem kéne.. de azért legyünk stílusosak!
  van egy floppy lemezes fényképezőm
  Szóval aki kéri, oda adom neki a digit gépet, lőhet vele pár floppy-t felmásoljuk a gépre, majd szépen megírjuk cd-re amit haza lehet vinni...
  NA szóval szerintetek ez mekkora ötlet? :DD

  Blogbejegyzés 1 hónapja 16

 • vettem 1 kg sajtot

  hajszál pontosan 1kg-osat :)

  Blogbejegyzés 1 hónapja 27

 • 2. Retro Számítógép kiállítás! Gyere el

  Szűk 1 évvel ezelőtt tartottam meg az első BRSZK Party-t, azaz a Bacsis Retro Számítógép Kiállítását

  És már akkor tudtam, hogy még mielőtt hosszú távú következtetést vonnék le, illetve hogy eldöntsem, akarom-e én ezt csinálni, mindenképpen szeretnék rendezni egy második kiállítást is. Persze azt már úgy, hogy az első után levonom a tanulságokat, hogy miként lehessen majd a másodikat még jobbá tenni.

  Amint vége lett az első kiállításnak, én már friss ötletekkel, és tanulságokkal pakoltam haza, majd kezdtem a felkészülést a következőhöz, azaz arra ami most lesz hamarosan.

  Igen, lényegében tavaly óta, azaz egy éve, kisebb nagyobb intenzitással, de folyamatosan készültem, illetve készülök erre, a második kiállításra.

  A cirka 1 éves felkészülésem azt eredményezi, ha a jó Isten is úgy akarja, közel dupla akkora gépparkkal fogok várni minden kedves érdeklődőt, ami majdnem 20 asztali, és több mint 20 laptopot jelent a 80-as 90-es, és a kora 2000-es évek-ből, és természetesen ezúttal is minden gép kipróbálható lesz.

  A helyszín nem változott a tavalyihoz képest, továbbra is Füle Széchenyi I. u. 36, művelődési ház

  Az időpont pedig: 2016. Május. 14-15-e

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hónapja 7

 • Közvélemény kutatás: oldallappal, vagy oldallap nélkül?

  Közeledik a május, és úgy mint tavaly, idén is szeretnék csinálni egy iylen számítógép kiállítást Ehhez lényegében már tavaly óta, miután vége lett a kiállítás, közvetlen utána, folyamatosan készülök a következőre :D nagyjából meg vannak a gépek/laptopok amiket szeretnék nektek bemutatni, és úgy tervezem, idén közel kétszer annyi gép lesz kiállítva, mint tavaly.. na de most nem ez a lényeg.. hanem most ebben a szent pillanatba ugrott be!
  Az asztali gépeket szerintetek hogy állítsam ki? úgy hogy a gépházakon rajta vannak az oldallapjaik, vagy pedig oldallap nélkül, hogy nem csak kipróbálni lehessen a gépet, és a korhű kasztnit megcsodálni, hanem bele is lehessen látni a gépházakba?
  Csak hogy el tudjátok képzelni itt egy példa:

  Korhű gépház szépen összepattintva:

  oldallap nélkül:

  Blogbejegyzés 2 hónapja 38

 • Előkerült a régi telefonom (igaz kint telelt)

  Egész télen kerestük a régi telefonomat, hogy majd a gyereknek jó lenne...
  Aztán a hétvégén meglett...
  kint a kertben:

  Igaz nem 100%-os, de egy szétszedés és kipucolás után használható... igaz foltos a kijelző, és nem működik a mikrofon, de ezeket leszámítva jó, lehet rajta játszani meg hangouts-on csevegni, kel lennél több egy 8 évesnek? :)

  Blogbejegyzés 2 hónapja 15

 • Jelenleg így áll a suzuki

  mostmár van 1,5 éve mikor kipattant a fejemből hogy kicsit jobbá kéne tenni hőn szeretett családi autónkat
  Persze az egészben az volt a legjobb, hogy egyáltalán nem értettem, és igaziból most sem nagyon értek az autókhoz. Jó, mostmár el jutottam oda, hogy egyedül fel tudom nyitni a motorháztetőt, sőt még szélvédő mosót is után tudom tölteni.. azért ez már valami nem? :P :B
  Jó hát én úgy vagyok vele, hogy nincs is ezzel semmi gond.. valaki az autókhoz ért, én viszont batch számból megmondom, hogy mennyi tartalék van egy-egy S939/AM2-es prociban :P
  ettől függetlenül vágytam arra, hogy ha már nem lesz lecserélve az autónk, ha van rá mód, legyen kényelmesebb, jobb szebb meg amit csak lehet, persze lehetőleg fillérekből megoldva, mert kis pénzű ember vagyok.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 102

 • Medion X7813: A fapados gémer

  Olcsó, de erős és jól fejleszthető 17"-os gamer laptop, ami sokaknak ismerős lehet valahonnan...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 hónapja 52

 • 30 éves lettem

  Biza... Egy ideje emésztgetem, hogy mostmár nem 2-essel kezdődik az éveim száma...
  Nehezen élem meg, megmondom őszintén... Persze majd mindjárt jöttök, idősem fórumtagjaim, azt majd itt mondjátok, hogy "ejj ha mégegyszer 30 lehetnék" stb... de akkor is. Félreértés ne essék, nem érzem magam öreg(ebb)nek, sőőőt, igaziból pont most érzem úgy, hogy mindenre képes vagyok, iszonyatosan erősnek érzem magam, olyan vagyok mint a vasgyúró, de egyelőre ettől még szoknom kell a tripla X-et :)
  NA de ne szomorkodjunk eme jeles napon! Inkább boldogan gondolok vissza, milyen jó is volt, mikor pl a 24. zületésnapomat post-oltam ki itt a Logouton. Hihhetetlen, hogy repül az idő :))

  Blogbejegyzés 4 hónapja 23

 • Szerintetek kibontsam? 3D KIT

  Már javában készülök, igaziból, mióta az előző, és egyben az első kiállításom-on túl voltam, azóta készülődök a következő kiállításra, ahol sokkal, de sokkal több mindent szeretnék nektek, illetve a kedves látogatóknak bemutatni...
  Tervben olt az Nvidia 3D-s megoldásának is a bemutatása, amit így is, úgyis be fogok amúgy mutatni... arra gondoltam, hogy egy ilyesmit (is) demózok nektek:

  Viszont ez egy teljesen bontatlan készlet... kicsit sajnálnám így első körre

  Blogbejegyzés 4 hónapja 18

 • Felrobban a számítógépem?!

  Ha az Nvidia TNT családba tartozó Hercules DynamiteVGA kártyámhoz felrakom a Detonator illesztőprogramot, úgy, hogy a konfigban a CPU C4 steppinges?!

  Blogbejegyzés 4 hónapja 13

 • Ha a postaügyi miniszter, és a belügyminiszter egyetértésben vannak...

  ... és engedélyezik, akkor biza repeszthetsz 80-al is,

  :DDD

  Blogbejegyzés 4 hónapja 4

 • Tudtad, hogy a Windows még jobb lett?

  ...Hiszen korszerű digitális technológia, a tökéletesített felhasználói felület, a továbfejlesztett saját hálózat és a bővített internetes szolgáltatások révén a maximumot hozhatod ki a számítógépedből... bezony ám :K

  Blogbejegyzés 4 hónapja 12

 • Megvolt a 17. PH-s Lanparty! Avagy családias hangulat

  Ismét letudtuki a PH-s fülei Lanparty-t!

  Időpont: Február 20-21-e!
  helyszín: Füle Széchenyi u. Kultúr ház

  Ezúttal egy kicsit más volt, mint a korábbi...
  Persze a szokásos felállás volt. Én már fent voltam 9-kor forras2 barátommal, s vártuk a jelentkezőket, hivatalosan 10-től, de ekkor még csak K3vin érkezett meg, majd telltek múltak a percek, s 11 óra után is csak Jaja1981 érkezett meg

  Mármár kezdtem úgy érezni, hogy leszünk vagy 5-en jó esetben, de azért szép lassan elkezdtek szállíngózni a vendégek, s igaz már volt vagy dél, mire össze jöttünk annyian, hogy neki tudjunk ülni játszani.

  Kora délután érkezett meg nagyjából mindenki, és végülis így nézett ki a Lanparty-s banda:

  Páran nem vagyunk a képen, de a léynegen túl sokat nem változtat... Mindösszesen, ha jól emlékszem, 17-en voltunk.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 114

 • Csendélet bacsisnál

  Blogbejegyzés 5 hónapja 10

 • Ezek a mai fiatalok. Vagy mégse?

  Elnéztem a fotókat, hogy kockul a 2 láyom és az únokahúgom.
  Gyerekek 6-8 évesek, és már Tablet-en Plants Vs. Zombies-oznak meg az Isten tudja még, mivel nyomják...

  ...Ezek a mai fiatalok...
  Én hamarosan betöltöm a 30-at... Bezzeg a mi időnkben... Ugye srácok?
  de jobban belegondolva.. Persze óriásit változott digitális téren a világ... De ha úgy vesszük.. mi is ugyanúgy kockultunk, vagy legalábbis kockulhattunk akár, meg voltak a lehetőségek, csak kicsit máskép!
  a Csajaim tableteznek? Én 7 évesen tetriseztem, és kvarcjátékokkal csapattam.
  Hajszál pontosan ilyenekkel toltam, sőt volt egy olyan is, amiben a kijelzőt lehetett cserélni!!!! És úgy más és más játék volt indítható

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 79

 • Lista a vakációm idejére

  -386-os Comapq laptopba HDD-t rakni+bekonfigolni ----->Done

  -486-os Packard Bell laptopba HDD-t cserélni+bekonfigolni

  -P1-es Toshiba Laptopba HDD-t rakni+bekofigolni ---->Done

  -Medion Sandy Bridge-s gamer laptopot bekonfigolni+cikket írni róla ------->ongoing

  -Opteron 1210-es procit megtuningolni+cikket írni róla --------> Done

  -386-os 2 hangkártyás konfigba alaplapot cserélni, s ha kell újra konfigolni. --->ongoing

  -Rájönni, hogy a SocketA-s gépem miért nem tölt be ha van rajta laptop HDD (eddig működött) ---> ongoing

  -Videót készíteni, hogy Quake-ezek trackpoint-al egy P1-es Toshiba laptopon

  -HA esetleg a "vakációm" végéig beérkezik a K6-2-es Toshiba laptop azt bekonfigolni canceled

  -Gázplazma kijelzős T3200-as 2 Toshiba laptop-ból egy frankót összerakni -ongoing

  -300SLC típusú gázplazma kijezlős gépet bekonfigolni... canceled

  Január 12-éig vagyok szabin, szóval legalább napi 1 dolgot ki kell pipálnom.

  Ahogy haladok úgy fogom Up to Date tartani a listát :)

  szerk:
  Jahh és a legfontosabb:
  -HA lesz hó, gyerekekkel sánkózni menni, ééééés természetesen:
  -Asszonyt naponta 15X megölelgetni :)

  Blogbejegyzés 5 hónapja 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.