2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZTE V970 ROM telepítés, particionálás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A leírás azon ZTE V970 típusú telefonokhoz készült, melyek az MTK6577 chipet tartalmazzák.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A leírás a ZTE V970 típusú telefonhoz készült (MTK6577 chip). A szerző nem vállal felelősséget a telefonban keletkezett bármilyen esetleges kárért! Csak saját felelősségre hajtsátok végre az itt leírtakat! Fontos, hogy ellenőrizd készüléked típusát! A ZTE GrandX/Mimosa telefon három különböző típusú chippel került gyártásra (MTK6577, Tegra2, MSM), ezek közül csak az MTK chipeshez való a leírás!

Ajánlott linkek:

A Bruno-féle ROM-ok hivatalos fóruma: [link]
Bruno tesztje a telefonról: [link]
A szükséges fájlok elérhetősége: [link]

A fájlok szerzőjének kérésére csak linkeljük a fájlokat! A 4shared mappa jelszava: bm-smartphone-reviews.blogspot.com Változás esetén nézzétek meg az első linken található angol nyelvű fórumot!

A ROM-ok

Először is, ejtsünk néhány szót a ROM-okról! A jelenleg elérhető ROM-ok közül a v1.1 és a v2.2 verzió ajánlott. Az 1.1 már magyar nyelvű Hungobungo társunk jóvoltából [link], a v2.2 pedig jelenleg angol nyelven érhető el, de a változott fájlok cseréjével magyarítása könnyedén megoldható. A 2.3-as verziótól a Bruno-féle ROM elméletileg tartalmazni fogja a magyar nyelvet.

A ROM telepítését célszerű az újraparticionálás után elvégezni, ezért előbb ejtsünk néhány szót a particionálásról.

Miért is van szükség particionálásra?

Az androidos telefonok belső tárhelyre több részre osztható, melyek közül az alapvetőek:

/system - a ROM helye, ez gyakorlatilag az "operációs rendszer". A V970-en ez 512 MB.
/cache - ideiglenes belső tároló. A V970-en ez 512 MB.
/data - ide kerülnek a "belső tárhelyre", azaz a telefonra telepített programok. A V970-en ez gyárilag 512 MB.
/sdcard és /sdcard2 - SD kártya tárhely. Ezen a néven találhatjuk meg a belső tárhely egy részét is V970-ünkön. (A belső tárhely /sdcard és 2 GB, a külső SD kártya lesz a /sdcard2).

Fontos megjegyezni, hogy a programokat amikor SD kártyára telepítjük, akkor az /sdcard meghajtóra kerülnek át, illetve navigáció használata esetén oda kerülnek a térképek, az általunk készített fényképek, stb. Mivel a V970-en ez a BELSŐ tárhely, ezért ezt érdemes átalakítanunk. A külső SD kártya, mint /sdcard2 ugyanis nem támogatott a programok nagy része által, ezért hiába van 32GB-s SD kártyánk, a térképek, fotók, egyebek mind a belső 2 GB-ra fognak kerülni, ezáltal az nem fog sokáig tartani...

Az átparticionálás után a /data meghajtó mérete 2,5 GB lesz, az /sdcard pedig a külső SD kártyára mutat, az /sdcard2 megszűnik. Mivel a belső tárhely 2,5 GB, ezért az összes programunkat oda tudjuk telepíteni, ezzel a szokásos kellemetlenségek - az USB kábel bedugása és meghajtóként számítógépünkre csatolásakor az SD-re telepített programok nem elérhetőek - kikerülhetőek, hiszen azért 2,5 GB tárhely sok mindenre elég, a nagy térképek, fotók, egyebek pedig úgyis a külső SD-re kerülnek!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.