2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téli nagytakarítás

A nagy fertőtlenítés: egy számítógép kitakarításáról, kissé vicces megfogalmazással, életérzéssel.

[ ÚJ TESZT ]

Vágjunk bele!

Tehát előre leszögeztem, hogy így, ilyen állapotban nem teszi be a lábát a szobámba, ahol a szervizelési folyamatot elvégzem. Ez előtte vesz egy habfürdőt, kisminkeljük és utána elmehet az esti buliba. Komolyra fordítva a szót, ahogy az előző oldalon leírtam: "...olyat teszek, amit még az én drágaságommal sem tettem meg soha." - szétszedem darabokra, majdnem pucérra, és alaposan megtakarítom. A munka befejeztével megígértem az én kis drágaságomnak, hogy tavasszal, vagy nyáron ő is meg fog pucolódni a két mancsom által.

A takarítás alatt nem unatkoztam, ugyanis társaságomban tudhattam egyik jó barátomat, szomszédomat, becsületes nevén Mátét. Még mielőtt valaki megszólná, nem Máténak hívják, csak nyelvtanilag így jobban kijött az egész. Az este folyamán szórakoztattuk egymást az alpári vicceinkkel, beszélgettünk, jól telt az idő.

Na, hát akkor szépen sorba elkezdtem kiszedegetni az alkatrészeket. Szépen kihúztam az áramellátást az DVD íróról, a vinyóról, az alaplapról, kábeleket félretolva kivettem a merevlemezt a helyéről, melynek tetején gyönyörű szép, sárgás foltok voltak. Ezeket egy határozott mozdulattal, vizes szivacs segítségével eltávolítottuk, kép sajnos nem készült róla. Szebb, mint új korában! Szépen lassan kikerült minden a helyéről, a videókártya is. Azt tudni kell, hogy a számítógépben három videókártyát is próbára tettek, egyik sem akarta az igazát.

Guszta. Gondoltam, hogy heuréka, itt a probléma, kifújjuk és működni fog, de végül mégsem. Máshol lesz a baj. Felhívnám a figyelmet a kép bal felső sarkában található kisebb kondenzátor tetején levő fülzsír maradványokra. Az állaga is olyan volt. Az alaplap felső részén is találtunk belőle szép számmal. Valószínűleg a gépház tetejében lévő ventilátor fújhatta rá. Azt, hogy mi lehetett, nem tudtuk kideríteni, de szerintem a szívünk mélyén egyikünk sem akarta.

Jól látszik az FSB felirat, aminek igazából hófehérnek kellene lennie. Kontaktspray, tömérdek mennyiségű fültisztító és már ott sincs. A takarítás legvégén természetesen a processzor sem úszta meg a teljes letakarítást, majd az újrapasztázást. Ez már a vége felé volt, ezért térjünk vissza időrendben a következőhöz, a ventilátorokhoz. Aki már jártas a sűrített levegő terén, az tudhatja, hogy nem mindent képes lehozni, például a lerakódott port, de én nem is várom el. Megoldjuk mi azt kézzel is!


Ilyen volt előtte. Kicsit szőrös.

Nem kell hozzá semmi extra, csupán egy kis víz, illetve egy kisebb szivacs, körülbelül 3x4x5 cm, de jobb, ha 3,5x4,25x5,1 cm. Utóbbi ajánlott, előbbivel csak akkor, ha nagyon rászorulunk a takarítására.


Félúton a megtisztulás felé. Azért az évek során kicsit bebarnult.


Szépségesen tisztára bizony!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • 10 éves PC-t napjaink játékaira

    Az AMD közel 10 éves platformja két processzorával végre bemutathatja, hogy mit tud néhány mai játék alatt.

  • Olcsó NAS otthonra

    Karácsonyra kaptam egy ZZZ Smart Group OEM NAS 310-es szervert, ezt szeretném nektek bemutatni a kicsomagolástól a beüzemelésig.

  • Műanyag MacBook reborn

    Történet egy 5 éves műanyag Macbook notebookról, amit sikerült kipofozni és napi használatra alkalmassá tenni.

  • "Internetkávézó" vezérlőprogram

    Ha nincs pénz és szükség sem drága, bonyolult szoftverre, akkor magunknak kell alkotunk egyet!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.