2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Team 32GB SDHC Class 10 teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Lássuk, hogy mit tud ez a kiváló ár/érték aránnyal rendelkező SDHC kártya a mindennapokban!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Nem rég Ausztriában vásároltam egy JVC GZ-E10SE videokamerát és ugyebár felvételek rögzítéséhez mindenképpen szükség van egy SD kártyára. Maga a kamera abszolút a belépő szintet képviseli, de elég baráti áron jutottam hozzá, a G3 Shopping Resort-ban lévő Saturnba €133 (~38.000 Ft)-ba került, gondoltam ennyiért nem hagyom ott.

Később itthon elkezdtem szétnézni, hogy milyen áron vannak mostanság az SD kártyák és sajnos azt tapasztaltam, hogy nagyobb méretű (minimum 16 GB-os) Class 10-es SD kártyák azért nem annyira olcsók. Akkor jött az ötlet: nézzünk szét, mi a helyzet Ebay-en!

Rövid böngészés után találtam egy tajvani eladót, aki gyakorlatilag csak memóriakártyákat és pendrive-okat árul, de azokból több száz fajtát! Azt eldöntöttem már az elején, hogy márkajelzés nélküli memóriakártyát biztosan nem veszek, ezután találtam rá (az addig számomra teljesen ismeretlen) Team márkára.

A neten kutakodva egy kicsit elég sok adat fellelhető a tajvani Team Group Inc-ről. A céget 1994-ben alapították, memóriakártyák, memóriamodulok, pendrive-ok és SSD-k gyártásával foglalkoznak és minden termékükre élettartam garanciát vállalnak (kivéve az SSD-kre, mert azokra - típustól függően - csak 2-3 év garancia van). Egész korrekt angol nyelvű honlapjuk is van, amin minden termékük, illetve azok specifikációi is megtalálhatóak.

A leglényegesebb szempont, amiért ezt az SD kártyát választottam, az az ár volt, és akkor most kapaszkodjatok meg valamiben, postaköltséggel együtt $23.94 (~5.400 Ft)-ot fizettem! Az eladó azonosítószámmal ellátott levélként adta fel, tehát az interneten visszakövethető volt, hogy épp merre jár a küldemény, ami a vásárlás napjától számítva 16 nap alatt meg is érkezett hozzám. A levelet felbontva örömmel tapasztaltam, hogy egy zsír új, bontatlan csomagolású terméket kaptam kézhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.