2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Samsung Series 3 bemutató

Saját tapasztalataim az Intel Pentium processzorral szerelt 3-as szériás Samsung notebookról.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Néhány hete vettem egy Samsung Series 3 NP300E5X-A01HU típusú notebookot. Az eddigi tapasztalataimról szeretnék írni nektek a következő oldalakon. Igyekszem minél több részletre kitérni, főleg azokra, amiket a webshopok adatlapjain nem találtok meg. Néhány olyan technikai részletről is lesz szó, ami a hozzáértőknek egyértelmű (tőlük elnézést kérek, de igyekszem mindenkinek írni).

A Samsunggal egyébként semmilyen kapcsolatban nem állok, csupán egy (egyelőre) elégedett felhasználó vagyok.


A képek a Samsung.com-ról származnak.

Hogy jött a Samsung?

Mindenképpen a 100-110 ezres kategóriában gondolkoztam. Fontos volt az optikai meghajtó és a 15,6"-os kijelző, hogy elférjen a numerikus billentyűzet. CPU-ban nem akartam 2 mag és 2 GHz alá menni, RAM-ból pedig manapság már a 4 GB az alap.

Eleinte az AMD-s gépeket nézegettem. Az első PC-mben is egy AMD ketyegett, és azóta is hozzájuk húz a szívem. Notebook szinten viszont mellbevágó állapotot tapasztaltam: az AMD egyszerűen nem nyújt versenyképes alternatívát az adott árkategórián belül, ezért Intelre kellett váltanom.

A gyártók listáját viszonylag hamar sikerül leszűkítenem a Lenovora. Több teszt, leírás és ismerősöktől származó vélemény alapján úgy nézett ki, hogy ebben az árkategóriában a vásárlás idején ők gyártották a legjobban felszerelt és leginkább felhasználóbarát gépeket.

Aztán az egyik unokatestvérem megemlítette a Samsungot. A 3-as széria tulajdonképpen rendelkezik minden olyan kényelmi jellemzővel, ami számomra fontos, de ugyanazért a pénzért egy kicsivel jobb hardware-t kaptam, mint a Lenovonál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.