2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Patkány az egerek között!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Első címlapos, hardvertesztes írásom, vegyétek figyelembe. :) Nemrég elhoztam a Saitek (Cyborg) legújabb...

[ ÚJ TESZT ]

Saitek R.A.T. 7 I.

Első címlapos, hardvertesztes írásom, vegyétek figyelembe. :)
Nemrég elhoztam a Saitek (Cyborg) legújabb egerének legfullosabb, vezetékes változatát, a R.A.T. 7-et. Gondoltam írok róla pár sort, észrevételt, tapasztalatot, hátha segít valakinek eme egér beszerzésének döntésében. Bár feltételezem, hogy sokakat azonnal inkább a külső fog meg, mintsem a tulajdonságai.

Kezdjük a csomagolással. Röviden minden rendben van vele. Figyelemfelkeltő, igényes, masszív. Tükrözi az egér stílusát.

Amint kihajtjuk a doboz fedelét, rögtön homlokon csap minket a látvány.
Igen! itt van amit látni akartam! A műszer. :)

Ennek látványában is lehet gyönyörködni, de innentől már jobban siettem a kibontással. kicsit figyelni kellett, hogy ne tépjek szét semmit, mert jól összerakott, passzentos dobozolása van.
Szétborítva a dobozt, először az egér kerül elő, majd a driver cd illetve egy pici, hajtogatós könyvecske az egérről, használatról illetve a Cyborg többi gamer termékéről.

Majd tovább bontottam, egyre lejjebb kerültem a dobozban. Előkerült egy fém doboz is, a feltűnően rajta ékeskedő dizájnos Cyborg logóval.

A fedelét levéve habszivacsba tömött, a testreszabhatósághoz és kényelemhez elengedhetetlen kellékek pihennek. Az egéren lévő cserélhető alkatrészekből találunk pár módosulatot. Van ám itt minden:
- plusz 2 db egér hosszabbító, 1 magasított, 1 gumírozott, amit csak azért nevezek így mert nem találok pontosabb megfogalmazást
- plusz 2 db jobb oldali elem, amiből az egyik gumírozott, a másik peremes. (Ami gyárilag az egeren van sima műanyag)
- súlytartó

Ezek után az első dolgom volt azonnal kézbe venni a műszert. Elsőnek a súlya tűnik fel. Alapból rajta vannak a súlyok, le is szedtem őket rögtön. nyilván könnyebb lett, de az egér súlya a kiegészítő súlyok nélkül is viszonylag nehéznek mondható, de nem zavaró.

Aki a könnyű egereket kedveli, annak biztosan nem ajánlom az egeret. Bár ha abból indulok ki, hogy mennyire nehéz maga a kütyü, a minőség és tartósság jut eszembe, ami viszont teljesen ellentéte azoknak a megannyi pletykáknak illetve tapasztalatoknak, amik a Cyborg termékekre jellemzőek (nekem spec nincs személyes tapasztalatom). Lehet, hogy fejlődnek?

Mielőtt bedugtam volna az egeret, el is kezdem szerelgetni, csavarozgatni, állítgatni. Hát mit ne mondjak, el lehet tölteni vele kis időt. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy pl az ember elmegy akár nyakkendőt, akár bármit venni, 10 darabból vagy 5 darabból sokkal könnyebb választani, mint mondjuk 40-ből vagy 50-ből. Na hát itt kb. ugyanaz a helyzet. Állítsd ezt, cseréld azt, cseréld vissza ezt, nézzük meg azt, majd állítsd be újra a dőlést, a hosszt, stb. a végén meg már majdnem minden ugyanaz mint egy tök más beállításnál.

Ha viszont elég kitartóak vagyunk és kihasználjuk az egér nyújtotta lehetőségeket, egy tökéletesen kézre álló, kényelmes egeret kapunk. Aminek - szerintem - a külseje is megfogó, ez persze nyilván szubjektív. (Itt engedjétek meg, hogy megemlítsem; nem az a fajta ember vagyok, aki szereti a kék ledeket, a csicsát, engem mégis megfogott az egér külleme)

Szóval ha már sikerült a tenyerünk kedvére tenni az egér mókolásával, be is dughatjuk az aranyozott USB csatit a gépbe amit szövet harisnyás kábel köt össze a futurisztikus egerünkkel. Ismét 1 pont az igényességnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.