2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

UOT Kitchen használata(SGS, SGS-2)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sokan kérdeztek privátban, illetve on topikban is, miként használatos az UOT Kitchen.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, előkészületek

Bevezetés

Sokan vannak közülünk (pl. én is), akik nem elégedettek telefonunk kinézetével.
Szeretnék szépíteni, más battery ikont szeretnének látni, más értesítési felületet, esetleg más betűkészletet, másik színvilágú status bart saját tervezéssel, esetleg egyedi ablakanimációkkal.

Sorolhatnék még sok opciót, de akkor már túl benne lennénk a mélyében. Sokan próbálkoznak másik ROM-okból átmásolni különböző fájlokat, pl systemUI.apk (ez a statusbarunk), mert az tetszik nekik. Másik custom ROM-ból történő átmásolás, nem biztos, hogy jót tesz a saját rendszerünknek, a saját rendszerünk stabilitásának.

De van egy másik lehetőség, ez az UOT Kitchen. Itt, a te saját ROM-od fájljait használod fel, a konyha "összedolgozza" neked, majd egy ZIP fájlban visszarakod a saját rendszeredbe az általad, a te ízlésednek megfelelően átalakított kész munkát.

Lássuk hogyan is készül!
Én most SGS2-re mutatom be.(Rootolt készülék legyen)

Előkészületek

Első lépésként mindenképp azzal kezdeném, hogy legyen egy CWM backupja az embernek.
Ez nem más, mint a custom recoveryből készíthető mentés a rendszerünkről (ROM, programok, beállítások, személyes adatok).
Akinek custom ROM-ja van, de ha csak simán, gyári ROM-járól mentést akar, nagyon ajánlatos hogy legyen minimum egy backupja az általa kedvelt és használt romjáról, így megmaradnak a beállításai.

Szinte mindenki tudja, de ettől független ha már belevágtam ezt is leírom.
Menete: belépsz a recoverybe (hangerő fel gomb, home gomb, és power gomb. Hosszan nyomva tart, és benn is vagy. Itt kiválasztod backup/restore funkciót (hangerő gombbal lépkedsz, powerrel választod ki), itt tovább nyomva, kiválasztod backup, majd még egyszer ráokézol...

Betűhegyek elindulnak, végzi a teló a dolgát. Mikor végzett restart. Ez megvan, így van egy mentésed a ROM-odról, amihez bármikor nyúlhatsz, ha bármi gebac lenne. (elvileg UOT Kitchennél nem lehet, de sosem tudni).
Ezt a mentést, ugyanígy recoveryből, a backup/restore menüpont alatt,mindig megtalálod, és restore opcióval vissza is hozhatod.

Következő lépésként fogj egy fájlkezelőt. Én pl. rootexplorert használok. Ezzel bele tudsz túrni a teló nem látott dolgaiba. Beletúrunk, és kiszedünk 3 fájlt, ami kell nekünk.
Tehát: rootexplorer. Mielőtt elkezdjük, ellenőrizzük felül a legfelső sort "Mounted as r/o MountR/W" ezt látod először:

Egyszer ráböksz jobb oldalt, Mounth R/W-re át is vált. Most tudsz dolgozni a progival.

Belépsz először ide: system, ezen belül app. Itt vannak a teló által használt progik, rendszeralkalmazások. Tehát itt megkeresed systemUI.apk-t, rajta tartod az ujjad, előjön egy ablak...

Két lehetőség van, vagy több is, de kettőt leírok.
Az első, hogy Bluetooth-szal átdobod gépre az apk-kat (rendszerfájlok): kiválasztod a send (küld) opciót és ezt kapod (alant) és dobja magát a PC-re.

Ezt csinálod még 2 fájllal. Visszalépsz az explorerbe, system, és lejjebb találsz egy olyant, hogy framework. Innen kiválasztasz még 2 fájlt: framework-res.apk, és lejjebb szerintem az utolsó előtti a sorban twframework-res.apk.
Ezeket ugyanígy átrakod PC-re, elérhető helyre.

A másik lehetőség, hogy explorerrel átmásolod copy!nem MOVE! az sd karidra (SDCARD) Az SGS saját tárhelye, a telefonon filekezelővel sdcardként látszik. A micro sd-t az sdcardon belül, external-sd néven keresd!, és onnan háttértárba is áthelyezheted.

Mi az az apk? Android Package, androidra telepíthető programcsomag (kiterjesztés: .apk).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.