2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Olcsó négymagos óriás - Hero H7500+

Olcsó, Androidos, négymagos, Jelly Beanes, dual SIM-es és óriási, 5"-os kijelzője van, mi kell még?!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső

Bevezető:

A Samsung Note indította őrület kezd egyre jobban begyűrűzni. Egyre másra jönnek a nagyobbnál nagyobb telefonok, a már-már a használhatóság rovására menő méretekkel. A teszt alanya is ezt a szelet próbálja meglovagolni.
Gyakorlatilag kis kínai barátaink emberi léptékű telefont korszerű hardverrel nem is készítenek, gondolok itt a 3,5-4,3"-os méretre. A méretük miatt nem is nagyon férnek már bele a telefon fogalmába, jobban hasonlítanak egy táblagépre, innen kapták a nem annyira hangzatos "phablet" elnevezést.

Hazai forgalmazásban nem jelenik meg, kizárólag külföldről lehet beszerezni. Nekem is így sikerült hozzájutnom, egyenesen Kínából. Rendeléstől számított 6 napon belül kézhez is kaptam, ebből a szállítás 3 napot (Szombat 21:54 - Hétfő 13:27) vett igénybe. Mindezt 239 $-ért.

Külső:

A telefon dizájnra kivételesen nem a Samsung után megy, ahogy oly sok hasonló eszköz. Kihagyták a nagy gombot középről, helyette három darab kapacitív érintőgomb került erre a területre, amelyek rendre menü/home/vissza funkciók elérését teszik lehetővé. Természetesen kaptak háttérvilágítást is, jól láthatóan középre került a fényforrás, emiatt a szélső gombok kicsit halványabbak.

A forma gyakorlatilag egy lekerekített sarkú téglalap, körbe grafit-szürke színű díszkeret. A kijelzős felett találjuk a hangszórót, mellette az állapotjelző LED, távolság- és fényérzékelő. Bal oldalon sem kezelőszerv, sem bemenet nem található, felül szabványos 3,5 mm-es jack aljzat, alul micro USB csatlakozó, jobb oldalon felül bekapcsoló gomb, alatta hangerőszabályzó. A hátlapot egy méretes, fényes műanyag fedlap takarja. Alul kivágás a hangszórónak, felül egy 8.0 MP kamera, egy LED villanó társaságában, valamint egy díszes felirat. A fényes felület előszeretettel gyűjti az ujjlenyomatokat.


Xperia Ray, HTC Sensation, Hero H7500+, 7" Tablet + sok ujjlenyomat

Az összeszerelés minősége nem hagy kívánnivalót maga után: az illesztések pontosak. A hátlapot rengeteg apró kis pöcök tartja, 1,5 centiméterenként egy-egy. Nem recseg, nem ropog. Súlya (180 gramm) és mérete (142×74×10 mm) is tekintélyt parancsoló.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.