2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Miért pont Sense?

A taiwani HTC Sense elnevezésű felülete Androidos készülékekre készült, no de kinek?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Miért pont Sense?

Mi is az a Sense? A HTC által a mobil eszközökre kifejlesztett grafikus felhasználói felület, melyet például a Windows Mobile-os és Androidos telefonjaira is felpakolt - bővebben itt olvashattok róla. Ebben a cikkben az Androidos verziót vesszük gorcső alá. Ez több mint egy home felület (a főképernyő, melyre mindenféle ikonokat és widgeteket kirakhatunk), mivel az egész telefon működését meghatározza, kezdve egy widgettől egészen a hívások kezeléséig bezárólag – lényegében a Sense az egész telefont áthatja, mint ahogy a Nap is beragyogja fényével egész Magyarországot.

A bevezető után térjünk rá a lényegre! Eddig 5 készüléket telefont használtam (Samsung Galaxy Spica, Sony Ericsson Xperia X8, Motorola Milestone, HTC Desire és HTC Desire S) egy-két főzött rommal a sok közül (CyanogenMod 6/7, Miui, FroyoMod, HO!NO). Némelyik tetszett, némelyik pedig nem.
Hogy miért is próbáltam ki ezeket? Mert hajtott a kíváncsiság, emellett szerettem volna a pucér androidnál valami többet is kipróbálni/használni, végül de nem utolsósorban mert megtehettem. Itt is szeretném megköszönni a sok-sok türelmet és segítséget, melyek nélkül még egy rootolásra sem lettem volna képes.

Tudat alatt folyamatosan olyan megoldásokat és funkciókat kerestem, melyek bele vannak építve az alap Sense felületbe. Például ilyen az agenda (tennivaló) widget, melyet napi szinten használok. Ez a naptár widget része, és itt megemlítem a Sense egyik nagy erősségét: egy widget (pl. a most említett naptár) többféle formában kitehető – tennivalók lista, havi nézet és napi nézet. Ügyes húzás, hogy felkínálják a választási lehetőséget.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.