2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

СM Storm Scout - kis optikai modding

Miként lehet egy tetszetős gépházat még tetszetősebbé tenni, avagy egy kis modding mindenkinek.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A cikk megírásában sok dolog is szerepet játszott. Mikor az első ilyen Cooler Master Storm Scout házat megláttam teljesen elvarázsolt. Sokan a középső majré vas miatt "csúnya" kategóriába helyezik, pedig egy nagyon jó, könnyen szerelhető, és tágas ház a saját kategóriájában.

Eredeti állapotában az oldalsó ventiket leszámítva így piroslik.

A ház gyári kialakítása hagy némi kívánni valót maga után, és ez elsősorban a szellőzés. A gyári ventik LED-jei ki/be kapcsolhatóak, ami igen tetszetős, de a fordulatszám BIOS-ból nem szabályozható, így elég kiterjedt szélzaj áramlik ki belőle.

Gyors ötlettől vezérelve kikaptam a gyári hűtőket, és szintén a gyártótól beszereztem 4 db Cooler Master R4-BCBR-12FB-R1 típusú 12 cm kék LED-es ventilátort.

Ezek végre szabályozhatóak voltak, és szépen a BIOS beállítása után tették is a dolgukat. Csak hogy nem volt megfelelő az összkép.

A kisördög még mindig munkálkodott bennem, hogy ez még akkor sem tökéletes, szép, és kék, és harmonikus, mert a többi alkatrész is szépen kéklik a gépben. De mi van a LED-ek ki/be kapcsolhatóságával? Idehaza nem nagyon találtam olyan változatot ami ki/be kapcsolható, így egy kis elektronikai és barkácsolási vénával megáldva neki láttam a megvalósításnak.

A tápom egy Chieftec CFT-560-A12C, melyben szintén kék ventilátor kapott helyet, az előző tulaja kivette belőle a LED-eket, és használat közben eléggé felhangosodott, így ő is cserére szorult.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.