2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

LEGO 75192 - A galaxis leggyorsabb tragacsa

LEGO meló, next chapter, with some kessel run junk némi extra világítással.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, készletinfo

Hol is kezdjem a sztorit, talán az elején :D , nagy titkot szerintem nem árulok el, hogy a jelzés nélküli doboz tartalma egy jó nagy kupac műanyag volt, egészen pontosan 7541 db, és némi papír, hogy kellően nehéz legyen cipelni a beszerzőnek (nevét fedje jótékony homály), és nekem.

De kezdjük egy kis történelemmel, miután elkezdtek szállingózni a hírek/szivárogtatások a Falkon újrakiadásáról, már a vezérhangya elindult, hogy ez bizony kelleni fog akármilyen is lesz. Annál is inkább, mert ebben a témában első bálozónak számítok, az eredeti (most már) verzió nincs meg, akkortájt még nem voltam ennyire kompetens Lego ügyben. Mára pedig legjobb esetben is 500k a költség vonzata a 10179-nek, maximum a bricklinkes (elemenként összevadászott) verzió csíphető meg 250-300 környékén, eladni kívánt hiányossal pedig még szerintem élő ember nem találkozott :D . Szóval borítékolható volt, hogy kelleni fog, aztán ahogy a Lego is elkezdte szivárogtatni, amit addigra már kb. a fél világ tényként kezelt, biztos is lett a dolog.

Szerintem blama is lett volna (de legalábbis egy óriási kihagyott ziccer), ha nem adják ki, hiszen jött az aktuális SW film karácsonykor, évfordulós volt a SW, és a világ AFOL része is már évek óta sírt, hogy 'a Falkon mikó gyün má megint'. Össze is álltak a csillagok, és lőn csoda, megtörtént a bejelentés is.

Innentől kezdve már csak idő kérdése volt, hogy mikor manifesztálódik 1 példány nálam is. A flagship bolti megjelenéskor hamar kiszórtak 150 készletet, a hozzájárós Falkon VIP kártyával együtt (amiről később kiderült, hogy csak tavalyi vásárláshoz járt, idén már senki sem kap - köszönjük Lego, igazán belefért volna még idén is...), az online megjelenés pedig kb. tiszavirág életű volt, le is térdelt a SAH a rohamtól. Sanszos, hogy az illetékesek 'kicsit' máshogy rajzolták le azt a kereslet-kínálat görbét, vagy tudatos volt a minimális raktárkészlet (ezt többször át is beszéltük a szakmai topikban), szerintem is-is.

A lényeg, hogy karácsonyra azért sikerül bepasszírozni a fa alá 1 példányt, a legnagyobb örömömre, a körülményekhez képest nagyon baráti áron.

A terv az volt, hogy a 2 ünnep között fekszünk neki #onemanjob a 7541 db elemnek, hogy valami értelmeset rakjunk ki belőle, ezt többé-kevésbé tudtam is tartani, de aztán itt-ott megcsúszott a projekt, így a LOGOUT is. De ami késik, nem múlik, végül sikerült azt összerakni belőle, amit szerettem volna, természetesen egy kis extrával megspékelve.

LEGO 75192 - UCS MILLENNIUM FALCON

Gyártási év: 2017
Elemszám: 7541
Manual: 1 spirálozott szörnyeteg, 1379 lépés 460 oldalon, kb. 2kg önsúllyal
Méretek: 84 cm hosszú, 60 cm átmérőjű, 21 cm magas
Figurák száma: 11 (Leia, Han fater, Han junior, Csubi a kortalan, C-3PO, Rey padavan, Flint brada, BB8, Porg 1, Porg 2 + 1 mindenevő Mynock

Szóval a doboz...

Részemről 5 csillag, prémium sztájl, az elemek 4 nagyobb dobozban, melyekre 1-1 filmbeli idézet került, és a Falkon képe van rányomva. Az egyetlen negatívum talán az, hogy a manual a tetejére került, ergo, ha fektetve nyitod ki (ahogy a dobozképek is vannak), kiesik belőle, ami nem lenne akkora baj, de sanszos, hogy tárolva is így tárolják őket, így a manual meggyűrődhet. Az egyik sarok nálam is gyűrött volt kicsit, de azért emiatt nem fogom a Dunába tolni a biciklit :D .

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Quanguan Tiger 131

    Bizonyos szempontokat figyelembe véve megfontolandó alternatívákat vehetünk a Távol-Keletről...

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.