2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Kempingezés és sátrazás

Tippek és trükkök a sikeres sátras kempingezéshez, hogy ne legyen gond az eső, a nap, a szél vagy a rovarok.

[ ÚJ TESZT ]

Mire lehet még szükségem (Sátor kiegészítők)

Cövekverő és felszedő gumikalapács
Acél kalapács nem alkalmas erre a célra, mert szétvered a rögzítő cövekek fejét! Eső után azonban a föld megdagad és kevésbé ildomos a sátor rögzítő kötelével kirángatni a cöveket a földből, emiatt olyan kalapácsot kell venni,aminek a végén cövekfelszedő is van!


forrás: https://www.decatlon.hu (QUECHUA cövekverő és felszedő gumikalapács)

Sátorcövekek

A műanyag vagy fa cövekeket felejtsd el, nem tartósak! A kemping talajok eltérő típusa miatt, szinte minden esetben beleszalad az ember, hogy a gyári cöveknek vagy túl kemény, vagy túl puha a talaj. Amennyiben hosszabb távra tervezünk, mindenképpen szerezzünk be lapos acélcöveket. 4+ családi sátormérettől az acélvastagság ne legyen kisebb mint 2mm és a cövek hossza ne legyen rövidebb mint 20 cm!


forrás: https://www.obelink.de (Campking Heavy lapos acélcövek)

Speciális esetben (extrém és hosszú ideig tartó szélterhelés, több hónapra felállított sátor) szükség lehet spirál cövekekre, ezek anyaga lehet üvegszálas merevítésű műanyag illetve könnyűfém.

Vízszűrő


forrás:https://sawyer.com (SAWYER MINI Filter)

Amennyiben hosszabb túra esetén, nem tudunk magunkkal vinni megfelelő mennyiségű ivóvizet, ebben az esetben van lehetőségünk biztonsággal ivóvizet vételezni. A szűrők elsősorban csíra és baktériummentesítésre valók, kémiai tisztításra nem. Emiatt első körben a vizet színét, átlátszóságát, és illatát vizsgáljuk meg. Biztos sohasem lehet az ember (természetesen nem a bükki karsztforrásokról beszélek), ezért bizonytalan vízforrás esetén minimalizáljuk a fogyasztást.

Szárogató zsinór és csipesz
Szettben kapható, a törülközők, hálózsákok kiteregetése miatt nélkülözhetetlen.

Elsősegélycsomag
Gépjárműben kötelező, de fontos, hogy gyalogos és biciklitúra alatt is legyen nálunk egy 'A' vagy 'B' kategóriájú csomag.

Összehajtható vizeskanna
A vizesblokk soha nincsen elég közel a kempingben, ezt szolgál áthidalni egy 10-20 literes csappal ellátott víztartály. A helytakarékosság miatt hagyományos kaniszter nem jó erre a célra, mert utazás közben nagy térfogatot foglal!

forrás: https://www.decatlon.hu (Quechua összehajtható víztartály, ivóvíznek is, 10liter)

Power Bank
Telefonok, fényképezőgépek, tabletek és egyéb usb eszközök töltéséhez. Kapacitásban 20000mAh alá adni nem érdemes és gondoljunk a gyors töltés funkcióra.
Nekem egy Xiaomi Mi Power Bank 2C (20000mAh) bankom van, nagyon pozitívak a tapasztalataim vele.

forrás:http://xiaomishop.hu (Xiaomi Mi Power Bank 2C 20000mAh)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.