2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Enermax Cyclops 405W

„Küki” a félszemű, féltökű - Csendes az óriás? Vagy óriás egyáltalán?

[ ÚJ TESZT ]

Ismertető, külvilág

A következő írásom nem lesz finom és nem lesz köntörfalazó sem.
Történt és történik ugyanis folyamatosan az az orrunk előtt, hogy régi nagy gyártók eresztik le termékeik minőségét gyakran kommersz termékek minőségére, netalán még ennél is lejjebb.

A címbéli nagy múltú gyártó nevével fémjelzett tápegység is ebbe a kategóriába tartozik sajnos, talán kicsit hasonlít a TESCO színes termékeire, azaz jó marketinggel az ehetetlen termék is eladható.
12-13 ezer forintos vételárával nem is tartozik az olcsó kategóriába, de ne szaladjunk ennyire előre.

[Nagyban]

[Nagyban]

A tápegység dobozolása kellően igényes ehhez az árfekvéshez. Nem túl csicsás, de már nem is OEM. A dobozban kapunk egy tápkábelt, használati útmutatót, valamint a rögzítéshez 4darab csavart is.
A felirat szerint a tápegységünk 84%-os hatásfokú, 24/7-ben üzemben is megállja helyét, valamint rendelkezik az Enermax -féle ventilátor vezérlésekkel, mint például kikapcsolás utáni visszahűtés.

[Nagyban]

Adatlapját tanulmányozva kiderül, hogy a tápegységünk főképp 12V-os ágakra van súlyozva.
2x17A-es és kombinált 300W-os 12V ági teljesítménye elegendő egy mai középkategóriás egy VGA-s rendszer stabil üzemeltetésére.

[Nagyban]

A készülék rendelkezik 4db „molex” periféria, 4db S-ATA, valamint egy FDD tápcsatlakozóval.
Alaplapi csatlakozóknál találkozunk a szokásos 20+4 + 4pin AUX 12V csatlakozókon kívül találunk még 6pin PCI-E, valamint EATX 12V (8pin) csatlakozókkal is.

[Nagyban]

[Nagyban]

[Nagyban]

Festése félig fényes fekete, ventilátora nem LED-es hála az égnek. Hátfala szokásos méh-sejt rácsos, egy darab ki-be kapcsolóval és 230V-os aljzattal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.