2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Alcatel POP 4S - középkategória felsőfokon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

4S ez is mint az Idol, de a POP mezőnyben versenyez. Olcsóbb mint a "nagytesó", de nem mindenben marad alatta, sőt!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Nem vagyok új Alcatel tulaj, nem most csöppentem a márka levesébe. Ez nem csak azt jelenti, hogy a hagyományos telefonok korában volt csak Alcatel készülékem, mint oly sokaknak a 2000-es években vagy azelőtt, hanem egészen friss a kapcsolatunk. Másfél évig egy szintén Alcatel telefon volt a használatomban, sőt, a POP széria is stimmel, egy C7-es készüléket nyúztam eddig.

Váltanom kellett, mert bár az 5"-os kijelző és a 4 magos processzor számomra tökéletesen elegendő volt, de az 512 MB memória (független, kétkártyás verzió) már nagyon nem. A szolgáltatói verziók 1 GB RAM-ot kaptak, azzal el is lettem volna, de a fél giga már bosszantóan kevésnek bizonyult a legegyszerűbb, leghétköznapibb felhasználás esetén is.

A másik dolog, ami már kezdett zavarni a C7-ben, nem más volt, mint a gyatra TFT kijelző. A 480 × 854 pixel felbontással még csak-csak el lettem volna, de a siralmas betekintési szögek már nagyon zavartak, képtelenség volt rajta bármit is megmutatni a mellettem állónak, mert sem oldalról, sem alulról-felülről nem látszódott semmi a képből, vagy csak teljesen inverzen. Meguntam, hogy minden egyes "mutogatás" azzal a rövidke párbeszéddel indult, hogy "Na, látszik valami? - Nem, fordítsd még jobban felém". Aztán, ha meg túlságosan elfordítottam, akkor meg az volt a baj. Egyszóval sokszor zavaró volt a "még nem jó, még nem jó, már nem jó" típusú bénázás a kijelző miatt.

Így hát eljött az idő, elhatároztam, hogy lecserélem szegénykét és veszek egy új telefont. Na de mit?

Árban nem akartam elrugaszkodni, ezért először egy Doogee X6 Pro került a képbe, amit meg is rendeltem, de 1 nap után megadta magát, így vissza is vittem a boltba, ahol végül nagyon rövid tanakodás után ráböktem: egy Alcatel POP 4S-t kérnék szépen, köszönöm!

Mivel a márkát ismertem, szerettem, így nem is volt kétség bennem, hogy meg merem-e próbálni eme gyártó termékét, hiszen a szabadság és függetlenség oltárán feláldozott kevéske memóriát és a béna kijelzőt leszámítva sohasem volt semmilyen gondom a POP C7-tel, ami a működést illeti. Tudta, amit tudott, de azt magabiztosan, stabilan, még ha lassan is.

Nem is bántam meg, hogy márka hű maradtam, de ne szaladjunk ennyire előre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.