Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• repvez
    addikt

"Amúgy a szabadna szóval mi a baj?" - Na, ez itt a probléma. :Y :(((

Hieronymus: Nem régies, hanem hibás. A "szabad" nem ige, nem ragozzuk igeként, ellentétben a lehet-tel, amely a lenni ige feltételes módja. Azt sem mondod, ugye, hogy tilosna, fehérne (ha csak nem folytatod, hogy ...mű, de ha mégsem, akkor a "ne"-t szádra ne vedd! :DDD ), stb. Élő beszédben is vér ciki, legalábbis műveltebb körökben.

Na de tényleg hagyjuk az OFF-ot, az óra topicjában továbbra is minden hiba és megoldás, vagy meg nem oldhatóság szerepel.

Akkor mégiscsak nyelvtannáciskodsz. Gondolom te nem használsz táj jellegű szavakat vagy bármely a lakóhelyed szerint használtakat amit az ország másik részén nem is ismernek vagy furcsálnak?
    ÉS emiatt te megbélyegzel embereket és nem értékeled a mondandójukat ,mert nem a te "felsobbrendű" szóhasználattal mondja vagy hibázott ?
    Nekem is vannak ilyen szavaim és én is megrökönyödök másokon amikor olyan szavakat használnak amiket máshogy használunk , de én veled ellentétben túl tukok lépni ezen és megértem, tiszteletben tartom ezeket. Gondolom te is olyan vagy ha valaki angliában segítséget kérne és nem jól beszél angolul,akkor úgy teszel mint ha nem is értedéd?

DE én is befejeztem az ezen rágodást, aki akar ír ,aki nem akar nem ír , hogy kinek milyen tapasztalata van a tárggyal kapcsolatban.

• UnA
    Korrektor

"Amúgy a szabadna szóval mi a baj?" - Na, ez itt a probléma. :Y :(((

Hieronymus: Nem régies, hanem hibás. A "szabad" nem ige, nem ragozzuk igeként, ellentétben a lehet-tel, amely a lenni ige feltételes módja. Azt sem mondod, ugye, hogy tilosna, fehérne (ha csak nem folytatod, hogy ...mű, de ha mégsem, akkor a "ne"-t szádra ne vedd! :DDD ), stb. Élő beszédben is vér ciki, legalábbis műveltebb körökben.

Na de tényleg hagyjuk az OFF-ot, az óra topicjában továbbra is minden hiba és megoldás, vagy meg nem oldhatóság szerepel.

Hibás érvelés, még a Nyest szerint is. A nyelv az, amit az emberek használnak, nem egy gépi algoritmus. Azon már lehet vitatkozni, hogy melyik "elegáns" vagy "parasztos" vagy "régies" - de ez már egy másfajta kategória.

Új hozzászólás Aktív témák