Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
Az óra topicjában már problémáid nagy részére kaptál (adtam) megoldást. Ott is valószínűsítettem, hogy hibás példányt birtokolsz. Ezzel együtt tény, hogy a szoftver bugos, hiányos, és a Xiaomi mindig inkább újabb órát ad ki a régi szoftveres javítása helyett, lásd az S3, amelyen szinte minden működik (viszont a smileyk megint nem), és ezt simán implementálhatták volna az S1-re. Szerencsére segített dönteni a Xiaomi és a Honor telefon között, ezért hálás vagyok a Xiaominak, ahogy egyébként a Samsungnak is.
A "szabadnáig" olvastam, mert véleményem szerint nem lenne szabad közírást engedni senkinek, aki ilyet leír."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Mivel már nincs kötelező korrektúra a címlapos* írásokra (sajnos / szerencsére, ki hogy látja), ezért a helyesírás és a nyelvhelyesség nem számonkérhető. Persze kritizálni lehet, de akkor meg végül egy újabb nyelvtannáci topik lesz a valódi hozzászólások helyett
* a blog jellegű írások esetén korábban is teljes szabadság volt.
-
Predatorr
őstag
Semmilyen írásra nincs.
Dehogynem számonkérhető. Régen suliban meg is tették. Aki leírja, vállalja.
„Nyelvtannáci”, ennek sincs több értelme, sértegetni persze lehet másokat zéró történelmi ismeretekkel.
Ja, persze, szabadság=züllés mindenben.
És persze te nem kritizálsz, csak érved nincs.
Kiléptem, jöjjenek a szakmai hsz-ok, mint a tiéd. Ja, nem."Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Egyetértek, tényleg ugyanolyan a legtöbb teszt, és akkor is ajénlják a terméket ha rossz, vagy eleve értelmetlen kategória.
Elektromos rollertől kezdve a kínai mini pc-n át, aztán megy 40km-t az ígért 80 helyett, a mini pc meg n100-as, de legalább nem is olcsó.
Ezek az okosórák meg karkötők csak arra jók, hogy monitorozzák a társadalmat, egy csomó adathoz hozzájutnak az eruópaiakról. -
-
-
Gerasz
aktív tag
"Akár jó is lehetne"
A Xiaomi inkább egyfajta CE jelölés, mint brand. Ha a négytigrisen veszel egy okosórát vagy egy elosztót, akkor nem lehetsz biztos benne, hogy nem robban fel, míg a Xiaominál igen.
A használhatósága más lapra tartozik.
-
Predatorr
őstag
"Amúgy a szabadna szóval mi a baj?" - Na, ez itt a probléma.
Hieronymus: Nem régies, hanem hibás. A "szabad" nem ige, nem ragozzuk igeként, ellentétben a lehet-tel, amely a lenni ige feltételes módja. Azt sem mondod, ugye, hogy tilosna, fehérne (ha csak nem folytatod, hogy ...mű, de ha mégsem, akkor a "ne"-t szádra ne vedd! ), stb. Élő beszédben is vér ciki, legalábbis műveltebb körökben.
Na de tényleg hagyjuk az OFF-ot, az óra topicjában továbbra is minden hiba és megoldás, vagy meg nem oldhatóság szerepel.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Hibás érvelés, még a Nyest szerint is. A nyelv az, amit az emberek használnak, nem egy gépi algoritmus. Azon már lehet vitatkozni, hogy melyik "elegáns" vagy "parasztos" vagy "régies" - de ez már egy másfajta kategória.
-
Nyilván a beszéd folyamatosan alakul át és fejlődik. Olyan mint egy fa. Gondozni kell.
A vadhajtásokat el kell távolítani.
Fórumoznak itt néhányan a "beszél magyar ujjul" kategóriában.
Egy mondat, egy bekezdés. A mondat eleje. közepe és vége semmilyen módon sem kapcsolódik egymáshoz.
Azoktól a rossz szóhasználatoktól, amiket egy kis odafigyeléssel el lehet hagyni, könnyen meg lehet szabadulni. Miért ne szabadulnánk meg ezektől?Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Akkor mégiscsak nyelvtannáciskodsz. Gondolom te nem használsz táj jellegű szavakat vagy bármely a lakóhelyed szerint használtakat amit az ország másik részén nem is ismernek vagy furcsálnak?
ÉS emiatt te megbélyegzel embereket és nem értékeled a mondandójukat ,mert nem a te "felsobbrendű" szóhasználattal mondja vagy hibázott ?
Nekem is vannak ilyen szavaim és én is megrökönyödök másokon amikor olyan szavakat használnak amiket máshogy használunk , de én veled ellentétben túl tukok lépni ezen és megértem, tiszteletben tartom ezeket. Gondolom te is olyan vagy ha valaki angliában segítséget kérne és nem jól beszél angolul,akkor úgy teszel mint ha nem is értedéd?DE én is befejeztem az ezen rágodást, aki akar ír ,aki nem akar nem ír , hogy kinek milyen tapasztalata van a tárggyal kapcsolatban.
-
Predatorr
őstag
Magyar nyelvtan szerint helytelen nyelvhasználat mellett próbáltok érvelni. Nem népnyelvről, szlengről van szó, hanem helytelen nyelvhasználattól, tanulatlanságról. Vitatkozzatok a nyelvtani szabályokkal és a helyesírási szótárral. Persze lehet másik tanulatlanra, vagy azokból élő támogató oldalra hivatkozni.
Az a gáz, amit magyarul nem tudó nyelvgyalázó nyilvánvalóan nem foghat föl, hogy nem képes anyanyelvén helyesen beszélni.Repvez: Mert haláltáborba zártalak benneteket, vagy mi? Még a fentieket sem érted. Saját nyelvhasználatoddal magadat bélyegzed meg, erre próbáltam felhívni figyelmedet már a cikk megírása előtt, és még lenácizol másokat, mert annak jelentését sem ismered. Szerinted ez nem égő?
Hyeronimus: Azért nem szabadulhatsz meg ezektől, mert rögtön, egymásra hivatkozva, rád uszul a magyar oktatás statisztikailag igazoltan lemaradt, 60% végterméke, hiszen a helytelen nyelvhasználat ömlik rá mindenhonnan, az ragad meg benne, iskolában meg úgyis átengedik, miért figyelne bármire?
Elnézést kérek, ha bárki önérzetét megsértettem.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Interactive Brokers társalgó
- World of Tanks - MMO
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Logitech G Pro X billentyűzet és egér tesztje
- Milyen belső merevlemezt vegyek?