- moongoose: remote-control-world.eu lesz@rjuk a vásárlót esete.
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
- D@reeo: Vásároltál a Temu-n 2023-2024 köz? 2000 forint üti a markod, ha SPAM-et olvasol
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 4
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Precorus
tag
Egyáltalán nem szükséges hozzá célhardver. Nekem egy Lenovo ThinkCentre M72e mini PC-n fut immár másfél éve megállás nélkül. Ez 10k Ft volt. Bőven elüzemel róla és még kamerát is kezel, nem kevés hozzá, pedig ez már egy jól elavult hardver. Mivel Xiaomi okos konnektorba van dugva így a fogyasztás is monitorozva van HA alatt. Jellemzően 1 wattot eszik. Itt a grafikon róla:

Ezt annyival egészíteném ki, hogy bár a szervernek nem kell célhardver(nekem is miniPC-n fut a HA), de nyílván ha nincs benne wifi/Zigbee/akármi vevő, akkor azt kell szerezni.
Persze az ingyen szerzett miniPC mellé 11k nem volt sok erre. -
GoodSpeed
veterán
Plusz iPhone is kell hogy ki tudd használni telefonról is a HomeKit-et.
Rohadt buta a Google Home, sajnos nekem is be kell látni, még izzókat sem lehet groupingolni... ez hogy minden kommunikáció külön szerveren megy át meg külön vicc, a HomeKit legalább lokális.
HA Green-hez kell amúgy külön Zigbee/Thread antenna is, ezt majd számold bele ha rendelsz.
Rohadt buta a Google Home, sajnos nekem is be kell látni, még izzókat sem lehet groupingolni...
igen, a rendkívül fapados külső egy dolog, de nekem is az jött le, hogy nem a legélesebb kés a a fiókban. Egyáltalán csak azért próbálkoztam vele, mert egyrészt kíváncsi voltam, másrészt nem igényel dedikált hardvert.
HA Green-hez kell amúgy külön Zigbee/Thread antenna is, ezt majd számold bele ha rendelsz.
Mivel egyszerre csak egy eszközzel lehetnek a Zigbee cuccok párosítva, így vagy a Green-nel, vagy a Xiaomi Smart HUB 2 -vel lehetnek párosítva. Nekem az állt össze, hogy bár lehet, hogy a Green nem közvetlenül hanem a Xiaomi-s felhős integrációval tudná vezérelni ezeket, de mivel nagyon elégedett vagyok a Xiaomival, így ezt a Green Projektet elengedem jelenleg.
-
DrKapocs
őstag
Csőtörés/vízelárasztás esetére épített már valaki okos megoldást? Olyan érdekelne, ami képes elzárni a vizet a lakásban. Főleg konkrét tapasztalatok érdekelnének, pl. ez tuti jó, ilyet semmiképpen se vegyél, ilyenem van, jól működik, stb.
-
FireKeeper
nagyúr
+
Home Assistant Connect ZBT-2 - USB Adapter | Alza.hu
+
Home Assistant Voice Preview Edition - Hangsegéd | Alza.hu
Ez olyan 115K körül van. Még gondolkozom rajta, hogy megéri e, mert kb annyi lenne az előnye, hogy beszél, meg fogad hangutasításokat, és egységes felület. Funkcionalitásaban viszont, már mindent beállítottam, a Dreame takarít rutin szerint, a Xiaomi és a SmartThings pedig kezel a klímán kívül minden mást, rutin szerűen.
Speciel nekem a Xiaomi Smart HUB 2 is nagyon tetszik.
ez hatalmas pénzkidobás szvsz, veszel egy NUC-ot vagy hasonló kategóriájú mini PC-t, tele van velük az ebay/hardverapro 30k köfül, meg egy vagy két ilyet, attól függően hogy csak zigbeet, csak thread-et, vagy mindkettőt szeretnél, és meg is vagy.
-
Doki16
addikt
Az lenne, de ahhoz venni kell egy 80-150K-s célhardvert.
Van még a Google Home, ahhoz nem kell, amúgy be is vannak integrálva, csak egyfelől nem tetszik (fapad, de ezen túltenném magam) másfelől meg bugzik a cameráimmal.
Illetve az Apple Homekit lenne még érdekes, de az is célhardveres történet, pl Apple TV kell hozzá fizikálisan.Egyáltalán nem szükséges hozzá célhardver. Nekem egy Lenovo ThinkCentre M72e mini PC-n fut immár másfél éve megállás nélkül. Ez 10k Ft volt. Bőven elüzemel róla és még kamerát is kezel, nem kevés hozzá, pedig ez már egy jól elavult hardver. Mivel Xiaomi okos konnektorba van dugva így a fogyasztás is monitorozva van HA alatt. Jellemzően 1 wattot eszik. Itt a grafikon róla:

-
GoodSpeed
veterán
+
+
Ez olyan 115K körül van. Még gondolkozom rajta, hogy megéri e, mert kb annyi lenne az előnye, hogy beszél, meg fogad hangutasításokat, és egységes felület. Funkcionalitásaban viszont, már mindent beállítottam, a Dreame takarít rutin szerint, a Xiaomi és a SmartThings pedig kezel a klímán kívül minden mást, rutin szerűen.
Kép javítva:
-
GoodSpeed
veterán
Plusz iPhone is kell hogy ki tudd használni telefonról is a HomeKit-et.
Rohadt buta a Google Home, sajnos nekem is be kell látni, még izzókat sem lehet groupingolni... ez hogy minden kommunikáció külön szerveren megy át meg külön vicc, a HomeKit legalább lokális.
+
+
-
tDr1v3r
veterán
Van még a Google Home, ahhoz nem kell, amúgy be is vannak integrálva, csak egyfelől nem tetszik (fapad, de ezen túltenném magam) másfelől meg bugzik a cameráimmal.
Illetve az Apple Homekit lenne még érdekes, de az is célhardveres történet, pl Apple TV kell hozzá fizikálisan.Plusz iPhone is kell hogy ki tudd használni telefonról is a HomeKit-et.
-
FireKeeper
nagyúr
Illetve az Apple Homekit lenne még érdekes, de az is célhardveres történet, pl Apple TV kell hozzá fizikálisan.nincs az 80k, inkább fele, kell valami kis fogyasztású mini PC meg egy zigbee (esetlet thread) rádió, ez ha luxizol is, megvan 40-50e-ből.
-
GoodSpeed
veterán
Hoppá. Köszike.
Veszek is egy ilyet:
Alza alkalmazásból küldve: https://www.alza.hu/home-assistant-green-d7998187.htm -
csomi1977
aktív tag
pl Apple TV kell hozzá fizikálisan.
És? Tessék csak megvenni a kütyüt, ha már iUser lettél!
Nekem van Apple TV . pénzkidobás kb ráadásul nem minden Xiaomi termék HomeKit kompatibilis . Veszel egy kis fogyasztású használt minipc-t azt ennyi . Egyedül a Xiaomi kamera képe nem megy a HA-n . De az a Apple TV-n se megy .
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Illetve az Apple Homekit lenne még érdekes, de az is célhardveres történet, pl Apple TV kell hozzá fizikálisan.pl Apple TV kell hozzá fizikálisan.
És? Tessék csak megvenni a kütyüt, ha már iUser lettél!
-
csomi1977
aktív tag
Illetve az Apple Homekit lenne még érdekes, de az is célhardveres történet, pl Apple TV kell hozzá fizikálisan.kb 60 ezer a Homeassistant Green célhardver . De nálam NASon megy virtuálba . A gyári Xiaomi program fapados a HA tudásához . Xiaomi+Daikin+Unifi+Electrolux+LG+Plex ez mind egyben eg helyen minden mindennel vezérelve ,automatizálva . Szinte határtalan dolgokat lehet csinálni vele .
-
GoodSpeed
veterán
Illetve az Apple Homekit lenne még érdekes, de az is célhardveres történet, pl Apple TV kell hozzá fizikálisan. -
Graphics
Jómunkásember
Emlékeim szerint a Home Assistant lenne erre a közös nevező. Ha minden eszköz megoldható alatta.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Legmagasabb felvásárlási árak Xbox Series S/X és PS5 konzolokra!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 I I7-8850H I 32GB I 256SSD I P1000 4GB I FHD I W11 I Gari
- szinteÚJ Lenovo LOQ 17 Intel Core i7-13650HX, 16GB, 1TB, RTX 5060, FHD165Hz Gar.: 2028.11.05.
- ÚJ! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 64GB RAM 1TB SSD RTX 5070 8GB 16" QHD+++ OLED 3év Prémium GAR
- AMD GAMER PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / B650 / 1TB Gen4 / 850w Gold! BeszámítOK