Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Daelion

őstag

válasz NvidiaRTX #29 üzenetére

Na király!
    És akkor ezzel már minden oké?
    Én is pont 2 napja néztem meg a nyomást meg pumpáltam kicsit mind a 2 kerékbe mert azért időnként nem árt ránézni.
    Jövő héten tervezek egy ilyen 10+ km kiruccanást a másik településre ha nem lesz rossz idő. :)

• Daelion

őstag

válasz NvidiaRTX #21 üzenetére

Na igen én is gondoltam már ezekre és szerintem is ebből csak még nagyobb kavarodás lesz.
    Meg hát ja megnézem én majd azt ,hogy akarják ezt majd ellenőrizni meg betartatni..
    Kíváncsi leszek majd, hogy mikor fognak engem is megállítani pedig én rollerem minden ilyennek/EU-s dolognak megfelel elvileg miközben a település tele van olyannal ami meg nem. 'Tinit ugye büntetni sem tudják max a szülőt'

• Daelion

őstag

válasz philoxenia #19 üzenetére

Itt ahol én lakom max akkor mész 1000 km-t ha körbetekered a települést vagy 200x vagy elmész 100x oda vissza a legközelebbi 1 darab településig amerre ki van építve a bicajút.
    Főúton az út szélén én nem bicajozok mert életveszély kb.

Régen gyerekként még eljártam a hegyek/szőlős pincék fele bicajjal kicsit terepezni de ott meg megkergetnek a kutyák manapság mert sokkal többen élnek már arrafele szal köszi de inkább azt kihagynám.

Ezért is lett roller mert ide falun belül amire nekem kell bőven elég az és nem kell leizzadt ruhában/fejjel a boltban mászkálnom.. Testmozgást meg megoldom heti 3-5x itthoni vegyes edzéssel amit amúgy szeretek is csinálni. :)

Annyit azért még bicajozok, hogy talán nem felejtem el hogy kell használni. :D

• Daelion

őstag

válasz Csandi #16 üzenetére

Nem, több okból sem.
    Egy kicsit is értelmes már bőven túlment a kereten amim volt erre illetve már van 2 sima bicajom és már azoknak is alig van helyem és szép lassan rohadnak is szét a kerti melléképületbe..
    Bátyám is bicajozik meg az anyám is aztán tele van minden bicajjal. :DDD

Rollert meg összecsukva/letakarva tárolom a garázsba és ott nem zavar senkit meg tölteni is tudom ott. :)

#17 philoxenia
    Amióta járni tudok kb mentem valami guruló járművel és végig bicajoztam a gyerek+fiatal felnőtt koromat de na már nem megy úgy mint régen és belefáradtam a leizzadásokba mert az nálam egy kialakult kondíció lett a fizikai állapotomtól függetlenül és orvos sem tud mit kezdeni vele.. 'Aktívan edzek itthon tehát nem vagyok rossz formába a koromhoz képest'

Több nincs rollerbe mert 1-1 kiruccanással nem megyek csak pár kilométert azt így szép lassan adódik össze de nekem ez sokkal kényelmesebb így. Bicajozni már csak esőben vagy télen szoktam amióta megvan a roller.

• Daelion

őstag

válasz NvidiaRTX #13 üzenetére

Persze, 1 próbát megér a tükör hátha nálad beválik mert azért hasznos lenne az biztos. :)

Ugyan ebből az okból nincs telefon tartóm mert én sem bízok benne pláne ha véletlen belemennék valami nagyobb úthibába vagy pofára esek és még a telómat is összetöröm így extrába. :D
    Szerencsére ahova járkálok azt meg tudom jegyezni, hogy merre kell menni de ha kell akkor meg inkább félreállok valahova és előkeresem a telót a táskámból de az a GPS kütyü sem rossz ötlet. 'Gondolom városias környezetben azért jól jön'

• Daelion

őstag

válasz NvidiaRTX #11 üzenetére

Nekem ugye nincs választásom és muszáj az út szélén mennem az autók mellett de azért próbálom a kevésbé forgalmas utakat használni és a főutakra nem megyek ki bár oda bicajjal is utálok kimenni..
    Kanyarodás előtt azért le szoktam lassítani és hátranézek az indexen felül mert annyira azért nem bízok benne meg a többi közlekedőben. 'Nagyon nem szeretnék a rolleres statisztika tagja lenni saját hibából..'

Tükröt azt én már vettem de aztán rá kellet jöjjek, hogy nem bírom úgy felszerelni hogy tudjam is használni. :DDD
    Gond az, hogy ugye rolleren állni kell és akárhogy döntögetem meg minden sehogy sem látom rendesen és annyira lefele kéne néznem hozzá hogy sehogy sem jó. Bár lehet az is gond, hogy én nem tudom annyira a kormány külső felére szerelni mert ívelt kormánya van a rolleremnek.

• Daelion

őstag

válasz NvidiaRTX #8 üzenetére

Ezt én is nézegettem és ha valami történik a mostani pumpával akkor valszeg én is ezt fogom venni. :)

• Daelion

őstag

válasz NvidiaRTX #6 üzenetére

Hát annyira komoly terep roller nekem sem kell mert amennyire terepezek ezzel azt ez is bírja szerencsére.
    Itt ott van kicsit régebbi út meg 1 földút amit időnként használok a kisebb úthibákat meg ez is kibírja meg már megjegyeztem merre kell jobban figyelni. :D
    200-nál többet amúgy sem szeretnék erre költeni mert hát ja nekem is csak ide kell boltba meg fodrászhoz járáshoz esetleg ha kiugrom meglátogatni a papámat. :) 'Autó nekem nincs, tényleg rossz időben bicajozok máskor meg rollerezek amióta megvettem ezt'

Viszont azért néha megszoktam lepődni, hogy milyen merészek egyesek.
    Tavaly év vége fele volt, hogy már nem voltak éppen szép idők de még el mertem menni vele a boltba de azért átfutott az fejembe hogy most páran biztos bolondnak fognak gondolni. Erre amikor parkolom le a rollert a Spárnál ott van egy ilyen teljesen pálcika roller, oké mondom ha ezzel el mertek jönni akkor én még normálisabb vagyok. :DDD

Pumpálással nálam nincs gond, PSI értékben használom mert amit néztem videót abban adták meg az ideálist és úgy szoktam meg de ez most mind 1 is.
    Nekem is elektromos pumpa van de ez ilyen kar záras tehát csak rápattintom a szelepre és ahogy megvan a pumpálás azonnal le tudom szedni róla ami max 1 ilyen kis szisszenésnyi levegő és ha rámérek utána akkor megvan a pumpált érték elvileg és eddig még nem volt gond a kerekekkel.

Ja igen 1 fura gondom van nekem az egész szerkezettel ami azért elég veszelyes volt mielőtt észrevetettem.
    Konkrétan ha 100%-ra töltöm az akksit akkor nincs EABS/elektromos fékem amíg nem merül egy kicsit az akksi és addig csak az első dobfék van ami hát nem sokat ér ami azt illeti még az én súlyom alatt sem..
    Elsőnek észrevettem akkor már majdnem 2 utcasarkot mentem mire feltűnt, hogy alig tudok lassítani. :DDD
    Van ugye ez a visszatöltő rendszer fékezés/gáz eleresztéskor és 100% akksinál ugye ez nem tud működni és azzal együtt lekapcsolja a féket is a rendszer.. Erre már figyelek és vagy nem töltöm 100%-ra de ha nem tudom figyelni akkor meg nagyon óvatos vagyok amíg nem kezd újra működni a fék.
    Ezt már jeleztem a Navee felé egy ilyen kérdőívben amit kaptam tőlük 1x. Appban nem lehet teljesen kikapcsolni ezt a rendszert a legalacsonyabb fokozaton is ezt csinálja.

• Daelion

őstag

Sok mindenben egyet tudok érteni és én is 'csak' tavaly nyáron vettem meg az első rollerem 35 évesen mert már elegem lett a 30+ fokokban bicajozni és leizzadni mire kiérek a falu másik felébe..
    Sokáig nézelődtem én is de a feltételek nagyon hasonlóak voltak a tiedhez és ugyan nekem szokásom Kínából rendelni ilyen egyszerűbb dolgokat de ezt azért nem szerettem volna, tehát csak a nálunk kapható modellek játszottak itthoni szerviz+garival.
    Lélektani határom valahogy 200k környékén volt és így lett a Navee GT 3 akik a legtöbb Xiaomi rollert is gyártják elvileg tehát szerkezetileg ugyan az a minőség kb.

Nekem csak ilyen falusi ide-oda mászkálásra kellett vegyes utakon meg hát itt nem is nagyon van olyan, hogy bicajút. :DDD
    Így ~220+ km után azt kell, hogy mondjam hogy nekem nagyon megfelel de ennél 'pálcikább' rollert nem vennék az biztos és ha ezzel történik valami akkor ez a minimum szint.
    70+/- kiló vagyok én is 42-es lábakkal és nekem még pont kényelmes a fellépője tehát az is kb a minimum ezek után.
    Szerencsére defektem vagy akármi technikai gondom még nem adódott a roller-el max annyi, hogy rá kellet húznom a kormányt tartó kis csavarokra 1x mert már éreztem egy kis lazulást bár lehet hogy elsőnek eleve nem húztam meg annyira amennyire illett volna.

1x mentem vele kicsit hosszabb útra a legközelebbi másik településre ahova kivételesen van építve bicajút és ahogy néztem az én súlyom alatt nyári időben kb 35-40 km közt van a biztonságosan megtehető táv változó sebességgel ami nekem bőven elég ide. :)

Szerencsére nálam a 3 fokozat az 8/20/25 km/h és az esetek döntő többségében a 20-ast használom itt a falun belül max az újabb jobb utakon kapcsolom fel 25-re néha.
    Index csipogást nálam ki lehet kapcsolni az appban bár már visszakapcsoltam inkább mert ja 1x véletlen megnyomtam és nem vettem észre és úgy szolt egy autós hogy megy az indexem. :DDD

Balesetem még nem volt 1x sem és ami legközelebb volt 1 bukáshoz az megtörtént volna bicajon is mert a nyakamnak csapódott valami nagy bogár és bele is kapaszkodott a bőrömbe azt ahogy le akartam lökni magamról így reflexből kicsit beinogtam de szerencsére ugye csak 20-al mentem és le tudtam lassítani és letenni a lábam időben..

Ami viszont már szó szerint irritáló és bicskanyitogató időnként az a többi rolleres pláne ezek a tipikus tinik.
    Komolyan mondom én teljesen meg tudom érteni az utálatot és el sem merem képzelni, hogy ez egy nagyobb városban milyen lehet..
    Itt is le fől száguldoznak ész nélkül ezekkel a Kukirin szörnyekkel amit persze a drága szülő megveszi a csemete segge alá mert persze a 40-45 kilós pálcika gyereknek nagyon kell az a teljesítmény ide falura.. :U 'Ez valami mostani státusz szimbólum lehet náluk, hogy kinek van durvább rollere vagy én nemtom..'
    Legjobb amikor 2-en mennek rajta és meg is előznek engem ahol én meg direkt lassan megyek mert már forgalom van pl Aldi környékén és próbálok figyelni ezek meg szarnak az egészbe.
    De alapvetően a közlekedés kultúrával van gond itt nálunk meg a 0 tanítással akárki felől mert bicajos gyerekek is jöttek már majdnem belém meg nekem kellett őket kerülgetni meg behúztak elém a zebrán ahol én gyalog tolom át a rollert mindig és még sorolhatnám..

Szal ja szerintem ez egy hasznos kis szerkezet és én imádom használni de az biztos, hogy valamit csinálni kell mert ez borzalom amit művelnek vele elég sokan. Az már más kérdés, hogy pl itt falun ki a fene fogja majd az új szabályzatokat betartatni amikor nagy néha jó ha látok 1 rendőrt vagy polgárőrt kocsikázni.

Új hozzászólás Aktív témák