Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
De ezek a 35-45-et tudó rollerek nem lesznek veszélyben a 90-es utakon ahol nem tiltja tábla a behajtásukat?
Valószínűleg környékfüggő. Nekem nincs rossz tapasztalatom. Két szomszéd településre jártam át régebben izmosabb rollerrel, általam jól ismert főúton, nem visszafogott tempóval (40-50km/h, néha több, persze kgfb, védőruha, motoros sisak), semmi gondom nem volt. Szerintem a város lehet problémásabb, különösen Budapest vagy más nagyváros csúcsidőben. De nem használtam ott, csak így képzelem, mert úgy általában a közlekedés agyrém, bármivel részt venni veszélyes.

Tervezem a vásárlást megint, munkábajárás egy részét kiváltani - ha lesz, akkor Joyor T10, mert szerintem ár-érték bajnok, gyárilag 25-re van korlátozva, ami erre a felhasználásra nekem megfelelő lenne (napi 2x3km). Papíron jó lenne valami pálcika fos is, de azt nem vagyok hajlandó venni, nem is lenne sokkal olcsóbb és el se férek rajtuk, az ilyen 45-50 centis fix magas kormány, virsligumival életveszélyes 20-szal is. Sajnos a T10 csak 10 colos kerekekkel bír, de bringaútra jó az. Alig több mint 200 pénzért viszont hidrós fék, rendes futómű, bivalyerős 60V-os rendszer (emiatt nem szabályos városban bicikliúton, de hát...), ami bárhol felvisz lassulás nélkül. És elég nagy akkuval, így kéthetente elég lenne tölteni, mert nem kell minden napra.
Még vacillálok, hogy ez vagy a villamos, bár nagyon fos időben (szakadó eső és téli fagyok) nem rollereznék, de utálom a tömegközlekedést. -
BoB
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ha jól látom egyáltalán szeptemberben lesz új szabályozás, tehát most nem is érvényes.
Ez sem a konkrét szabályozás, de itt ezt írják:
Nagyobb teljesítményű rollerek: 45 km/órás sebességre képesek. Használatuk 14 év felett engedélyezett, és a segédmotorokra vonatkozó szabályok érvényesek rájuk. Kötelező a felelősségbiztosítás, járdán nem használhatók, csak úttesten vagy lakott területen kívüli kerékpárúton, csökkentett sebességgel.
[link] -
Daelion
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Na igen én is gondoltam már ezekre és szerintem is ebből csak még nagyobb kavarodás lesz.
Meg hát ja megnézem én majd azt ,hogy akarják ezt majd ellenőrizni meg betartatni..
Kíváncsi leszek majd, hogy mikor fognak engem is megállítani pedig én rollerem minden ilyennek/EU-s dolognak megfelel elvileg miközben a település tele van olyannal ami meg nem. 'Tinit ugye büntetni sem tudják max a szülőt' -
Daelion
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Persze, 1 próbát megér a tükör hátha nálad beválik mert azért hasznos lenne az biztos.

Ugyan ebből az okból nincs telefon tartóm mert én sem bízok benne pláne ha véletlen belemennék valami nagyobb úthibába vagy pofára esek és még a telómat is összetöröm így extrába.

Szerencsére ahova járkálok azt meg tudom jegyezni, hogy merre kell menni de ha kell akkor meg inkább félreállok valahova és előkeresem a telót a táskámból de az a GPS kütyü sem rossz ötlet. 'Gondolom városias környezetben azért jól jön' -
Daelion
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nekem ugye nincs választásom és muszáj az út szélén mennem az autók mellett de azért próbálom a kevésbé forgalmas utakat használni és a főutakra nem megyek ki bár oda bicajjal is utálok kimenni..
Kanyarodás előtt azért le szoktam lassítani és hátranézek az indexen felül mert annyira azért nem bízok benne meg a többi közlekedőben. 'Nagyon nem szeretnék a rolleres statisztika tagja lenni saját hibából..'Tükröt azt én már vettem de aztán rá kellet jöjjek, hogy nem bírom úgy felszerelni hogy tudjam is használni.

Gond az, hogy ugye rolleren állni kell és akárhogy döntögetem meg minden sehogy sem látom rendesen és annyira lefele kéne néznem hozzá hogy sehogy sem jó. Bár lehet az is gond, hogy én nem tudom annyira a kormány külső felére szerelni mert ívelt kormánya van a rolleremnek. -
Daelion
őstag
Hát annyira komoly terep roller nekem sem kell mert amennyire terepezek ezzel azt ez is bírja szerencsére.
Itt ott van kicsit régebbi út meg 1 földút amit időnként használok a kisebb úthibákat meg ez is kibírja meg már megjegyeztem merre kell jobban figyelni.
200-nál többet amúgy sem szeretnék erre költeni mert hát ja nekem is csak ide kell boltba meg fodrászhoz járáshoz esetleg ha kiugrom meglátogatni a papámat.
'Autó nekem nincs, tényleg rossz időben bicajozok máskor meg rollerezek amióta megvettem ezt'Viszont azért néha megszoktam lepődni, hogy milyen merészek egyesek.
Tavaly év vége fele volt, hogy már nem voltak éppen szép idők de még el mertem menni vele a boltba de azért átfutott az fejembe hogy most páran biztos bolondnak fognak gondolni. Erre amikor parkolom le a rollert a Spárnál ott van egy ilyen teljesen pálcika roller, oké mondom ha ezzel el mertek jönni akkor én még normálisabb vagyok.
Pumpálással nálam nincs gond, PSI értékben használom mert amit néztem videót abban adták meg az ideálist és úgy szoktam meg de ez most mind 1 is.
Nekem is elektromos pumpa van de ez ilyen kar záras tehát csak rápattintom a szelepre és ahogy megvan a pumpálás azonnal le tudom szedni róla ami max 1 ilyen kis szisszenésnyi levegő és ha rámérek utána akkor megvan a pumpált érték elvileg és eddig még nem volt gond a kerekekkel.Ja igen 1 fura gondom van nekem az egész szerkezettel ami azért elég veszelyes volt mielőtt észrevetettem.
Konkrétan ha 100%-ra töltöm az akksit akkor nincs EABS/elektromos fékem amíg nem merül egy kicsit az akksi és addig csak az első dobfék van ami hát nem sokat ér ami azt illeti még az én súlyom alatt sem..
Elsőnek észrevettem akkor már majdnem 2 utcasarkot mentem mire feltűnt, hogy alig tudok lassítani.
Van ugye ez a visszatöltő rendszer fékezés/gáz eleresztéskor és 100% akksinál ugye ez nem tud működni és azzal együtt lekapcsolja a féket is a rendszer.. Erre már figyelek és vagy nem töltöm 100%-ra de ha nem tudom figyelni akkor meg nagyon óvatos vagyok amíg nem kezd újra működni a fék.
Ezt már jeleztem a Navee felé egy ilyen kérdőívben amit kaptam tőlük 1x. Appban nem lehet teljesen kikapcsolni ezt a rendszert a legalacsonyabb fokozaton is ezt csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁR ALATT "RTX 4090" GARANCIÁLIS GAMER LAPTOP! - i7-13700HX, RTX 4090, 32GB DDR5, 1TB SSD
- Stellar Blade PS5 / 1x kijátszott / Alza vásárlás
- MSI MPG 271QRX QD-OLED 360Hz 1440p Gamer Monitor Garanciás 2027.12.03-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Plus 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- HP Probook 445R G6,FHD,14",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest