Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-25 19:21:40

LOGOUT.hu

Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4151) kinghaxor


kinghaxor
aktív tag

Sziasztok. Valaki tudna segíteni a beállításban? Digiről lenne szó. Laptopról állítanám be. Ma kapcsoltattam át a routert bridge módba plusz a natból is kivetettem magam. A router wan portját össze dugtam a ZTE ont lan1 portjával. A laptoppal felmentem a nyitott xiaomi wifire. Be is jött a gyorsbeállítás. Fel is ismerte, hogy pppoe kapcsolat van amihez kérte is a felhasználónevet és a jelszót. Amit hiába adok meg neki, nem fogadja el. Valami communication szerver (678) hibát dob rá. A jelszó és felhasználónév biztosan jó mert ha simán csak a laptopot dugom az ontra és windowsban beállítom a netkapcsolatot pppoe módban és megadom a felhasználónevet és a jelszót akkor simán elfogadja és van net a laptopon. Mit csinálok rosszul? Kínomban már beléptem a routerbe és manuálisan állítottam a kapcsolatot pppoe-re és írtam be hozzá a jelszót és felhasználónevet de ugyan az. Ugyan azt a hibát dobja.

(#4152) trance89 válasza kinghaxor (#4151) üzenetére


trance89
Topikgazda

Szerintem a DIGI Internet topicban hamarabb kapsz választ: [link]

(#4153) kidd25


kidd25
tag

Sziasztok!

Végigfutottam a fórumot, de nem találtam a problémámra megoldást.

Született valami opció arra, hogy global/eu fw-el lehessen iptv-t használni ax3600-al? A kínaisítást megcsináltam(1.0.227+SSH+MI+txpwr.zip) raktam fel, mivel bekapcsolás után iptv nem volt. Ezzel működik kb tökéletesen, viszont xiaomi home appban mainland-re állított régióval kínaisodott az app is. Kötnék rá a közeljövőben egy robot porszívót, és egy air purifiert xiaomi-tól, viszont azt nem nagyon szeretném kínai régióval. Valahogy meg lehetne-e oldani iOS alatt, hogy működjön minden flottul?

Köszönöm a válaszokat.
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#4154) Tonyk válasza kinghaxor (#4151) üzenetére


Tonyk
veterán

678-as hiba hálózati hiba (PPPoe szerver nem válaszol), szerintem valamit nem jól dugtál össze. Illetve lehet még olyan, hogy betárcsáztál pl. a géppel, de nem bontottad a kapcsolatot, csak kihúztad a kábelt. Ilyenkor 5-10 perc után tudsz csatlakozni, mivel még be vagy jelentkezve az azonosítóval (egyszerre csak egy lehet aktív az adott usernévből és jelszóból.).

[ Szerkesztve ]

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#4155) kinghaxor válasza Tonyk (#4154) üzenetére


kinghaxor
aktív tag

A laptoppal azután próbáltam miután a routerrel nem sikerült a bejelentkezés . Azt hittem rosszul írok be valamit de mivel a laptop rögtön elfogadta így biztosan a routerrel volt gond. Egészen addig dobta az említett hibakódot amíg rá nem nyomtam a mac cím klónozásra. Utána be tudtam jelentkezni. Viszont ha újra indul a router akkor ugyan úgy nem tud visszajelentkezni egészen addig amíg nem klónozom a mac címet megint. Ezen kívül még olyan gondom is volt vele, hogy az 5 ghz-es hálózat egyszerűen nem akart menni sehogyan sem. Manuálisan le kellett vennem a mhz-et 40-re és a 36-os csatornára állítani majd be kellett kapcsolni a wifi5 kompatibilis módot ahhoz, hogy egyáltalán rá tudjak kapcsolódni. És ilyenkor is random időközönként egyszerűen eltűnt az 5ghz-es hálózat amit csak egy újraindítás oldott meg. Viszont ilyenkor is többször volt olyan, hogy rá akartam csatlakozni és ki írta a laptop, telefon, hogy ehhez a hálózathoz nem lehet kapcsolódni és utána el is tűnt az egész 5ghz-es wifi. Többet meg se találta semmi. Már levettem a titkosítást is de hosszú távon sehogy se lett jó. A laptop és a telefon is wifi6-os és mégsem találták meg az 5ghz-es hálózatot csak ha manuálisan 40mhz-re raktam a 20/40/80/160 opció helyett. De ilyenkor is a fenti esemény ismétlődött újra és újra. Pedig nem is volt össze vonva a 2,4 az 5ghz-el. Firmware frissítés se oldotta meg sajnos.

(#4156) B.Gaboo


B.Gaboo
tag

Azt jól értem, hogy ha vissza akarom tenni a global patch-elt FW-t, akkor a bdata-t is vissza kell írnom? Az AIOT antennát szeretném használni EU-s eszközökkel (van vagy 10-15 a lakásban).

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

(#4157) pisti222


pisti222
csendes tag

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy adott egy 3 db AX3600-ból álló mesh hálózat (kábeles összekötéssel).
A gyomlált FW van mindegyiken SSH támogatással emelt wifi teljesítménnyel.
Elég sok a wifi kliensem, és nem tudom melyik hova csatlakozik pontosan, és milyen vételi paraméterek vannak. Csak a központi egységben látni a listát, a többi mesh routerné csak darab.
Van arra lehetőség, hogy kliens infókat meg lehessen nézni a routerben, esetleg cpu terhelés vagy egyéb fontosabb indókat?
Előre is köszönöm az ötleteket....

(#4158) St0k1


St0k1
csendes tag

Sziasztok.
Ma sikerült beüzemelnem egy ilyen masinát, elsőre meggyőző a wifi teljesítmény egy Asus ac 87-hez képest!!
A kérdésem az lenne, hogy elvileg global fw van rajta , de a csatolt képek alapján van lehetőség az jelerősség állítására.
Ez benne van a globalban is? Valamint honnan tudom, hogy nem gyomlált az fw?

Köszönöm a válaszokat. és bocsánat, de sokat olvastam vissza, de ezekre nem tal [kép] [kép] áltam választ, vagy csak részben.

(#4159) trance89 válasza St0k1 (#4158) üzenetére


trance89
Topikgazda

A csatolt képeken látszik hogy 30dbm jelerősség van beállítva, szóval már patchelt fw van fent. Könnyen le tudod ellenőrizni: az oldal alján a fw verziószám (esetedben 3.0.22) mellett látszik az "xqrepack" felirat.

#4157 pisti222
A router webes felületén erre nincs lehetőség viszont ha felrakod a miwifi alkalmazást azon belül látni fogod hogy melyik routerre mi csatlakozik éppen. Ehhez viszont a "MI" végű patchelt fw-re van szükséged. Gyári fw esetén nagyon korlátozottak a lehetőségek, másik opció az OpenWRT viszont az még nem teljesen stabil. Erről konkrétabban dchard kollégát kérdezd, ő a bennfentes.

#4156 B.Gaboo
A bdata-t a későbbiekben már nem kell bántani. Ha patchelt fw van fent édesmindegy milyen régió szerepel a bdata-ban mert nem veszi figyelembe, pont ez a lényege a patchelt fw-eknek.

[ Szerkesztve ]

(#4160) pisti222 válasza trance89 (#4159) üzenetére


pisti222
csendes tag

Köszi trance89!
Ha csrélem az fw-t a "MI" végűre, akkor a bállítások elvesznek, vagy minden megmarad?

(#4161) trance89 válasza pisti222 (#4160) üzenetére


trance89
Topikgazda

Minden beállítás megmarad

(#4162) B.Gaboo válasza trance89 (#4159) üzenetére


B.Gaboo
tag

szuper, köszönöm, és akkor annak ellenére a MI Home app is menni fog, ha jól értem.

web kliensről nem tudtam behúzni patchel-t global firmware-t, hibát dob rá. SSH-ból kellene feltennem?

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

(#4163) St0k1 válasza trance89 (#4159) üzenetére


St0k1
csendes tag

Szia. Köszönöm a választ, a jel erősség oké, de az "xqrepack" feliratot nem látom!?
Valamit nem veszek észre??

(#4164) trance89 válasza B.Gaboo (#4162) üzenetére


trance89
Topikgazda

Minden szükséges infó megtalálható az összefoglalóban. Igen, Mi Home is használható.

#4163 Ogre75
Akkor kitudja milyen fw van rajta, külön 30dbm csak patchelt fw-ben választható. Gyáriban csak 3 erősség elérhető, ott sem dbm-ben van feltüntetve. Gondolom már így vetted használtan

[ Szerkesztve ]

(#4165) St0k1 válasza trance89 (#4164) üzenetére


St0k1
csendes tag

Akkor jó, igazából a lényeg az hogy működik, módosítani egyenlőre nem akarom, bár az iptv funkció miatt lehet hogy kellene.
Igen használtan jött, de nem tudták mi van rajta.
Köszönöm szépen a segítségedet!
:R

(#4166) gery2123


gery2123
őstag

Sziasztok!
Nem találok rá jobb topicot. :)
Használ valaki ax3000 mesh routert itt? Elég jó áron van a 2db szett, de túl sok infót nem találok róla. Asus cdz mini váltana.
Köszönöm! :R

-- PSN_ID: GerY2123

(#4167) St0k1 válasza St0k1 (#4165) üzenetére


St0k1
csendes tag

Jajjjj!!! Mit találtam; [kép]

A kék részben nem néztem!!!

Köszönöm szépen, igazad volt! :R

(Mondjuk ebben nem kételkedtem) :C

(#4168) Rick4 válasza gery2123 (#4166) üzenetére


Rick4
félisten

Azt nem, de 3600-asból használok hármat is, ebből kettő egy kertes házban mesh-ként funkcionál. Amit erről eddig nem nagyon lehetett tudni, mert senki se számol be róla, de nekem mostmár konkrét tapasztalatom van, értelemszerűen mindkettőn megy a wifi, tehát a lefedettségen is javít, a második eszköz lan portjait is tudod használni, teház a kábeles hálót is bővíti, viszont wifin max 600-650 Mbit/s sebességre számíthatsz, kábelen se megy át a max, írjon is ki a gép a kapcsolati sebességre bármit. Asztali gépben is ax210-es wifi moduljaim vannak, pont ezért vettem őket, így egy picit csalódás, marad a kábel...
5GHz 160MHz-es wifin nekem OnePlus 8 pro telefonnal kb 720- 750 Mbit jön át így (1-2 mé-ről mérve a két router közül bármelyiknél), ehhez képest megdöbbentő, de a telekom saját eszközével (Technicolor FAG2233 MAG ) 800Mbit fölött megy, szerintem sokat elvesz a mesh a dologból.

Ezeknek tudatában nézz utána, mennyivel fog kevesebet tudni az általad kinézett megoldás, mert lehet az 500-at se éri el.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4169) pisti222 válasza Rick4 (#4168) üzenetére


pisti222
csendes tag

Nálam 3 db van mesh-ben, kábellen természetesen összekötve ahogy azt kell, és nincs csökkenés. Megy a giga felett simán :) :DD

(#4170) pisti222 válasza trance89 (#4159) üzenetére


pisti222
csendes tag

Tényleg nem törlődtek a beállítások, de a mesh rutterek nem jelennek meg az app-ban. Milyen verziójú app-ot érdemes (ios) letölteni?

(#4171) Rick4 válasza pisti222 (#4169) üzenetére


Rick4
félisten

Kábellel olyan, mint ha csak egy switch lenne rádugva, persze, hogy megy a Gbit, nade wifin mi történik, ha kábellel van összedugva? Mindjárt ki is próbálom...
Giga felett? Wifin? Kábelen? Mennyivel felette? Mesh-be is kötötted őket rendesen, vagy csak switch- ként használod a második és aharmdik routert?

Átjön itt is a Gbit kábelen, viszont rosszul emlékeztem, wifin ax210-es kártyákkal 770 jön át le-fel, telefonon most 520/215-öt tudok mérni.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4172) pisti222 válasza Rick4 (#4171) üzenetére


pisti222
csendes tag

Kábellel összekötve, mert akkor a rutterek kábelen csatlakoznak egymáshoz és nem dupla wifi 5g kommal. Mash-ben van mind a 3-db max poweren, mert van távolság is és födém (3 szint és egy rutter a telek másik sarkában a garázsban van). Alsó pince gyengécskébb, majd kap ide is egyet. 1400 m2 a telek. 68 wifi kliens + 70 kábelen mert sok az okos eszköz, de csak 2,4 g-n mennek. Az 5 g csatornák szabadon ott kb 8 wifi. Igy a gigás net simán leszalad a jó mobilokra és laptopra. Nincs vele semmi gond. ASUS U68 ruttereket váltott anno, mert már instabilak voltak. Pachelt FW természetesen :) Ár értékben nem találtam jobbat eddíg :U Mért speed teszt nagyban függ a távolságtól, és a freqi telítettségtől. Nem rég gondolkodtam el egy mikrotik központon, a 2GB net miatt, csak még nem szántam rá magam az ára miatt, és nem tudom hogy hozhatom össze a xiaomikkal. :Y

(#4173) gery2123 válasza Rick4 (#4168) üzenetére


gery2123
őstag

Köszönöm szépen!

Most is mesh van és tudom hogy wifi összeköttetés estén a kb feleződik a teljesítmény, de ez nem zavar annyira engem. Már csak az kérdés, hogy egy Asus xd4(ax1800 csak 80mhz) legyen vagy az ax3000. +Software ami ugye teljesen más.

-- PSN_ID: GerY2123

(#4174) Rick4 válasza gery2123 (#4173) üzenetére


Rick4
félisten

Az Asus soha nem fog tudni árban versenyezni a xiaomival, szóval nézhetsz két xiaomi ax 1800-ast is, nem lesz benne meglepetés.

Nekem z elmúlt huszonév során két routerrel volt gondom, egy asus wl-500gP halt meg, és 2 db asus AC65P csinálta egymástól függetlenül, hogy 6-8 nap után eldobta a netkapcsolatot, de minden villogott rajtuk szépen, én akkor és ott befejeztem az asusokkal...

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4175) trance89


trance89
Topikgazda

Mondjuk Asus routerekkel nincs sok tapasztalatom de Xiaomikkal elég sok, egy rakat régebbi típus volt nálam használatban az elmúlt években és mindegyikük betonstabil volt a gyári fw-el nagyon hosszú uptime mellett is. Kifejezetten érvényes rájuk az "1x beállítom aztán elfelejtem hogy van" mondás.
Jelenleg a régi modellek közük már csak egy MI-NANO van használatban gyári fw-el repeaterként (2db-os AX1800 mesh hálóhoz csatlakozik), nem egész 1 éve megy egyetlen hiba nélkül, semmi lassulás/kiesés. Kizárólag áramszünetkor indul újra. És az a vicc hogy az új AX1800-ak QCA alapúak, a régi xiaomik pedig mind MTK és mégis kiválóan összedolgoznak. Egyetlen összefésült 2.4g/5g SSID van használatban és a 2.4g sávon (MI-NANO csak azt tud) szakadásmentesen vált a 2 hardveresen teljesen különböző típusok között!
Nálam eddig egyetlen más márkájú repater vagy aként konfigurált router sem volt annyira megbízható mint a xiaomik, az elmúlt 10-15 évben pedig kísérleteztem szószerint mindennel.

[ Szerkesztve ]

(#4176) Rick4


Rick4
félisten

Gondolkodom ezen a router dolgon. Régebben ment a gbit, de az full kínai fw-rel volt, utána költöztem, mentek mesh-ben a routerek, gondoltam ez a gond, viszont most kivettem a másodfik routert, hogy ne korlátozza semmi se a wifi sávokat, tehát vissza kellett volna álljon az eredeti állapot, emlékszem, mértem 930-940-et is, most nem megy csak a 650, ax210-es wifi modullal asztali gépen is csak a 730 körüli érték sikerül.

Nem lehet, hogy mindez az 1.1.19-es patch-elt kínai fw miatt van? Mert tök jó, hogy be tudok ssh-zni, meg látom a wifi erősséget, de hiányzik 25% wifi sávszélesség... :U

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4177) pisti222 válasza Rick4 (#4176) üzenetére


pisti222
csendes tag

Egy tesztet megérne, és kiderül mi okozza.

(#4178) nagyra


nagyra
tag

Nemrég beraktam egy AX3600-at mesh-be a már meglévő AX3600 mellé (3.0.22 FW mindkettő, main router gyárilag kínai volt, a mesh router global, de "jótérerősítettem"). Nagyon jól működnek együtt, de csak egy ideig. Pár óra/nap után , ha a mesh routeren vagyok, drasztikusan lecsökken a sávszélesség, megnő a jitter és instabil is a hálózat. Main router újraindítása után megjavul... Találkozott már valaki ilyen problémával?

Normális állapot: [kép]
Instabil állapot: [kép]

Illetve a main router-en a 2.4GHz-es hálózati sávszélesség 40/20MHz-re volt állítva, és szintén egy rövid idő után átállította a tényleges sávszélességet 20MHz-re (a menüben persze maradt 40/20MHz-n). Erre mondjuk megoldás volt, hogy a menüben átállítottam fixen 40MHz-re...

[ Szerkesztve ]

Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D

(#4179) Rick4 válasza pisti222 (#4177) üzenetére


Rick4
félisten

Vissza tudom simán pakolni a globalt, vagy a kínai érintetlen gyárit?

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4180) trance89 válasza nagyra (#4178) üzenetére


trance89
Topikgazda

Én nem a routerekre gyanakodnék elsősorban. Mennyire wifi szennyezett helyen laksz?

#4179 Rick4
2 kattintás webes felületről

(#4181) gery2123


gery2123
őstag

Sziasztok! Vettem egy Ax3000 mesh szettet végül, de! :)
Hogy a fenébe lehet frissíteni a node eszközt? Próbáltam már így is hogy kihúzom a másik routeres próbáltam beállítani azt routernek de valahogy nem akar összejönni.
A fő egység frissült de a node nem.
Lehet a node hibás? Vagy én benazok valamit?
Előre is köszönöm!

-- PSN_ID: GerY2123

(#4182) Rick4 válasza Rick4 (#4179) üzenetére


Rick4
félisten

Na, kínai fent van, ugyanaz történik mint eddig, 5m-ről max 5-600mbit, úgyhogy felkerült a global fw is, semmi változás, ezután az asszony OP 8 pro-ja az enyém mellé téve (ez is OP 8 pro), azzal szintúgy ugyanennyit mérek, tehát nem a készülékem rossz, plusz kábelen átjön a 940-950, tehát nem a routerhez menő kábel a bajos, fél m-re a routertől is max 840-ig küszködi fel magát, és ennyi.
Namost a telekomos eszköz wifin kinyomja a 950-et fél méterre tőle, szóval valami nem oké.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4183) Rick4 válasza Rick4 (#4182) üzenetére


Rick4
félisten

És itt is van, jó egy éve még kábeles neten ment a 925Mbit letöltés, igaz, elköltöztem, de ez ugyanúgy kertes házas környék, és ugyanúgy a router mellett állva nézem, mi történhetett azóta?
[link]

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4184) Rick4 válasza Rick4 (#4183) üzenetére


Rick4
félisten

Mivel volt itthon mesh, csak szétszedtem pár napja, elővettem a második routert (az egy global, de ugyanúgy megkapta a tuti fw-t) kapott kezdésnek egy resetet, beraktam a másik helyére (tápegységet is cseréltem, ezzel végképp mindent kizárva), újra mértem, ugyanaz a 630-650 környéke, holott valahogy mégiscsak mennie kellene, de nem.
Feladom.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4185) pisti222 válasza Rick4 (#4184) üzenetére


pisti222
csendes tag

Nézted a körnezetben lévő freqvencia terhelést? Esetleg manuális csatorna választás és tesztelés kihozhatja a hibát. Nekem nagyon gyanús, hogy valahol itt lehet keresgélni. Még egy dolg, hogy a felcsatlakozott eeszközöm mennyisége nem nőlt? Nagyon nem mindegy, mennyi között tartja fenn a kapcsolatot (pl okos wifi eszközök). Kíváncsi vagyok mi okozza....

(#4186) Rick4 válasza pisti222 (#4185) üzenetére


Rick4
félisten

Ezzel én is tisztában vagyok, én is mindenkitől ezt szoktam kérdezni, mikor panel környezetben hasonló problémával írnak hozzászólást, de itt nem igazán van ilyesmi, a szomszádok eszközei kellőképpen messze vannak, és több fallal elválasztva látni őket, de nem jelentős jelszinttel...
Ráadásul mint írtam, a telekomos eszköz gyengébb, de gyorsabb a sebeség, szóval fucsa, mindjuk pont azt a hidden ssid-t nem értem.


UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4187) Rick4 válasza Rick4 (#4186) üzenetére


Rick4
félisten

Illetve még az is fontos, hogy ha volt a kínaim, ami most pihen, és betettem helyette a globa változatot, amire felkerült az ssh+txpwr firmware, majd azt visszatettem a kínaira, akkor most melyik sugárzási norma szerint mehet? mert bdata és társai nem lettek átírva, szóval mos tlehet ful eu-s egy sima kínai szoftverrel, azaz gyengébb, mint ha echte kínai lenne?

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4188) pisti222 válasza Rick4 (#4187) üzenetére


pisti222
csendes tag

Érdekes. Lehet érdemes lenne felcserélni a 2 freqit és úgy tesztelni.

(#4189) Rick4 válasza pisti222 (#4188) üzenetére


Rick4
félisten

Melyik két frekire gondolsz?

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4190) pisti222 válasza Rick4 (#4189) üzenetére


pisti222
csendes tag

A telekom és Balaton cstornáját felcserélni és úgy tesztelni, hátha van interferencia. Lehet én is tesztelek itthon, mit hoz, csak nálam van egy kis fennakadás az optikai háló kiépítése miatt.

(#4191) Rick4 válasza pisti222 (#4190) üzenetére


Rick4
félisten

Jogos. Kikapcsoltam a telekomos eszközben az 5GHz-es wifit, nincs a környéáken márik azonos sávon működő eszköz, az eredmény ugyanaz, kábelen 940/940, wifin 1200/1200-as link sebességgel 650/450, és ugyanez van a gép ax210-es wifijével is. nem csak a telefonnal, ráadásul a kapcoslati sebesség 721/1150...
Feladom.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4192) nagyra válasza trance89 (#4180) üzenetére


nagyra
tag

Nincs sok wifi hálózat errefelé, családi ház+kisváros. Az én hálózatomon kívül (ADC) csak 1db van a telefon látókörében.
[kép]

Ja, elfelejtettem mondani, hogy fixen van kiválasztva a csatorna, de gondolom most ehhez nincs köze. Illetve az az érdekes, hogy ha kérek egy reboot-ot a main routertől, akkor megint jó a kapcsolat egy ideig...

Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D

(#4193) pisti222 válasza Rick4 (#4191) üzenetére


pisti222
csendes tag

Én is teszteltem itthon mobillal, mert a laposban nem olyan jó a kártya. A samsung S21ultra simán hozta a 980/980 körüli értékeket, az iphone az kevesebbet kb 720/800 volt. Van 5 G csatorna a körzetben, de nem telített.

(#4194) Rick4 válasza pisti222 (#4193) üzenetére


Rick4
félisten

Nekem a régi 7t pro is jól ment az asus AC65P-vel, az is hozott ennyit, mint most a 8 pro meg az ax3600, nem tudom, melyiknek lehet baja, de inkább a telefonra gondolnék, az is szoftver szinten lehetett piszkálva, mert két routerrel us ugyanaz jön ki, és a router csak nem rossz.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4195) Jozsó válasza Rick4 (#4191) üzenetére


Jozsó
tag

Nem hiszem, hogy fogsz erre választ kapni. Én el is engedtem. Két AX-es wifis laptoppal próbáltam, meg egy 6-os wifis telefonnal, de ahogy emlékszem 300-400 megabitnél sosem ment feljebb. Úgy sem ha effektív a laptop mellé tettem a routert. Másnak meg simán megy úgy a gigabit, hogy nem is mókol vele semmit. Érzésre van vmi beállítás, vagy gyári hibás lehet, nemtom. Viszont stabil és ezeket a sebességeket hozza.

(#4196) Rick4 válasza Jozsó (#4195) üzenetére


Rick4
félisten

Nade nekem ugyanaz a router ment 930-at, ami most 650-et.. :D
Ráadásul kettőből kettő nem lehet gyári hibás, de holnap még megpróbálom a harmadikat, az egy sima global verziós érintetlen szoftverel, háromból három nem lehet hibás...

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4197) FingR86 válasza Rick4 (#4196) üzenetére


FingR86
őstag

Nekem tegnap jött egy, gyári global firm, 2 méterre a routertől 950Mbit wifin.
2 helységgel arrébb, már csak 60-70Mbit megy át. Szóval muszáj leszek ezt is megmókolni, pedig nem akartam, gondoltam hátha jó lesz alapon is.

[ Szerkesztve ]

(#4198) Rick4 válasza FingR86 (#4197) üzenetére


Rick4
félisten

Ez szerintem bizonyos körülmények miatt (falvastagság, azonos csatin telítettség, stb) a legtöbb routerrel megtörténhet, de azonnal mellétéve egy kínai mókoltat derülne ki csak, hogy azonos csatin jobb-e a kínai valós mérhető értékekben.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#4199) FingR86 válasza Rick4 (#4198) üzenetére


FingR86
őstag

így akartam írni, csak lehet rosszul fogalmaztam.
gyári global firmmel 2 helyiséggel arréb 5G-n 60-70Mbit (100mW)
módosított kínaival pedig 450Mbit. (1000mW)

[ Szerkesztve ]

(#4200) Rick4 válasza FingR86 (#4199) üzenetére


Rick4
félisten

A csatikat nézted, azonosak voltak mindkét esetben?

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.