Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-25 19:21:40

LOGOUT.hu

Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4040) st6969 válasza trance89 (#3957) üzenetére


st6969
őstag

Sziasztok,
Tegnap megjött az AX1800-as. Bekötöttem, és bár működik, de gyanúsan szinte "semmit" nem kellett csinálnom, semmit nem kellett beállítanom, így inkább rákérdezek, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Nem vagyok hozzáértő (sajnos).
Itt az alaprajz, a pirossal jelölt helyre kerül a router. A bekötés: a Vodafone Connect box LAN portjáról egy kábel megy a Xiaomi WAN portjába. Ennyi. Ezután a telefonon megjelent a 2 wifi hálózat (2,4GHz és 5GHz). Ezekre rányomva kiírta, hogy hálózatot észlelt, meg valami automatikus (?) DHCP szöveg, ezt jóváhagyva kellett megadni egy wifi jelszót, és onnantól működik. Nem vitt semmiféle konfig felületre. Így most van 4 wifi hálózat (2 Xiaomi és 2 Connect box).
Az én felhasználásom a következő lenne: a Connect box nem kell, hogy adjon wifin, felesleges. Viszont a LAN portjainak aktívaknak kell maradnia, mivel van rajta egy switch az IP kameráknak, illetve a PC is oda van kötve. Ez esetben állítsam át modem módra, vagy maradjon router mód, de kapcsoljam ki a wifit mindkét frekvencián?

A másik, hogy most akkor hova is kell kötni a kábelt a Xiaomi-n? Én automatikusan a WAN portba kötöttem, de most eszembe jutott ez: itt meg azt írja, hogy LAN portba kell. Legalábbis, ha automatikusan nem ismerte fel az eszköz a helyét a hálózaton. De szerintem felismerte, mert működik. Teljesen összezavarodtam, hogy akkor hogy kellene...

Segítene valaki? Előre is köszi :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.