Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-25 19:21:40

LOGOUT.hu

Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) Norby-007


Norby-007
tag

Ezen DLNA nincs ugye? És Samba servert sem lehet beálltani, ahogy file share sincs?

(#1202) Norby-007


Norby-007
tag

Teljesen hektikusan működik, a Home Assistant-ban látszik, hogy melyik eszköz válik elérhetetlenné és meddig. Van olyan wifis eszköz ami egy helyiségben van a routerrel de mégis állandóan elveszíti a jelet. Ezen kívül a többi is. 38 wifi eszköz van és sokkal gyengébb a megbízhatósága mint a Tenda router volt. Annál mondjuk néha elment a WiFi jel és újra kellett indítani, de itt egy napja annyi baj van vele mint a másikkal egy év alatt.
Mégis mi lehet a probléma? Lehet a az ax1800 zavar be ami meshbe van vele téve? De azt is látom, hogy az emeleten nélküle már a 3600-nak alig van naftája. Jelerősség nem gyenge, de kB 1-3 mbit a WiFi 2.4 sebessége. Nem adok neki egy napnál hosszabb időt már szerintem.

(#1203) DonJoee válasza Norby-007 (#1201) üzenetére


DonJoee
tag

Sőt, USB-port sincs rajta, ahová a megosztandó winyót dugnád...

Látom, teljesen lemondtál róla. Azért még, hogy teljes képed legyen, a helyedben feltennék egy 3.0.22-es globál firmware-t és úgy is megnézném, hogy továbbra is instabil-e?
Ha úgy sem tetszik, kukába vele!

[ Szerkesztve ]

"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

(#1204) gazsiazasz válasza Moki2 (#1200) üzenetére


gazsiazasz
csendes tag

Ja de ha elbaszódik a kábel és még 100-on tudna menni, akkor így nem fog :) Jól kiszívatod magad ezzel.

(#1205) Norby-007 válasza DonJoee (#1203) üzenetére


Norby-007
tag

Köszi a tippet, és az nem gond, hogy global verziót tennék a kínai változatra? Meg nálam az összes xiaomi gateway, meg kamera mainland China - ra van állítva. Egyáltalán megtalálná őket ez a híres iot antenna ezzel a fw-el?

(#1206) DonJoee válasza Norby-007 (#1205) üzenetére


DonJoee
tag

Elméletileg az eredeti kínai fw miatt a "bdata" partícióban a régiókód "CN", amit a global fw installációval sem tudsz megváltoztatni, "tudat alatt" a router marad kínai (ez jót tesz a teljesítménynek). Ha fent van a globál, akkor factory reset és az első beállításkor kiválasztod a Mainland China-t. (ebben nem vagyok biztos, hogy felajánlja-e, mert csak Ausztráliát, Új-Zélandot, Taiwant próbálgattam. Hong Kongot kerestem, de nem volt a global fw listájában)

Most már úgy is mindegy, próbáld meg. Ja, és egyelőre ne MESH-elj, csak szép fokozatosan élesztgesd. Ha megvan egy funkció beállítása és úgy is működik, ahogy elvárod, akkor menj tovább eggyel és így tovább.

Türelem, bár elhiszem, hogy felb**zta az agyad...

"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

(#1207) DonJoee válasza DonJoee (#1206) üzenetére


DonJoee
tag

Még azt felejtettem el írni, hogy a kínai fw miatt valószínűleg "zeng a ház" a router wifijétől. Próbáld meg a teljesítményt visszavenni Low-ra. Még ez is kb. 500 mW (2.4 GHz-en 5x, 5GHz-en 2.5x annyi, mint a "hivatalos"), de hátha jót tesz...

"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

(#1208) Norby-007 válasza DonJoee (#1207) üzenetére


Norby-007
tag

Köszi szépen az instrukciókat. Nekem azért elég fura, hogy egy terméknél kísérletezgetni kell, hogy jó legyen. A Tenda routeremnek erősebb volt a jele mint ennek, ezért nem hiszem, hogy az lenne a gond, hogy erős a jel. Nekem az a problémám, hogy sokat nem tudok kísérletezgetni, mert az smart home-ban nálam elég sok minden ezen múlik. És elég nehéz úgy használni a házat, ha állandóan újra kell rakni a dolgokat. A jövő héten adok még neki esélyt, de ma a forma 1 után visszateszem a Tendat egyelőre.

(#1209) Norby-007


Norby-007
tag

Sziasztok,
Ezeket van értelme állítgatni?

(#1210) Norby-007


Norby-007
tag

Én még azt nem értem, hogy miért nem lehet állítgatni, hogy wifivel mi csatlakozzon a meshként rákötött routerre. A 39 csatlakoztatott eszköz közül 5 db lan kábellel, 6 db 5g wifire, 28 db pedig 2.4 g wifire csatlakozik. Ebből látni, hogy 21 db a mesh node-ra csatlakozik, de azt már nem lehet tudni melyek ezek. Nem derül ki sem az appból, sem a böngészős kezelőből. Továbbá nem is lehet állítgatni, hogy melyik-melyikre kapcsolódjon. Ez szerintem óriási hiba és probléma. Nálam az emeleten 9 db wifi eszköz van mégis 21 db-ot arra csatlakoztat, miért? Egyértelmű, hogy nem arra kéne csatlakoznia 12 db-nak a 21-ből. De mivel nem lehet állítani ezért tehetetlen vagyok. Lehet a mesh helyett ap módba kéne rakni az emeleti routert és akkor lehetne ezt állítani? Vagy akkor sem lehet?
Köszi.

(#1211) Norby-007


Norby-007
tag

És még egy apróság, az otthoni windows hálózat sem működik a router csere óta, mit kell vajon beállítani, hogy jó legyen. Előtte tökéletes volt, azóta sajnos csak ebbe ütközöm: Hibakód: 0x80070035. A hálózati elérési út nem található
A gyerekek már megőrjítenek, hogy a minecrafttal nem tudnak hálózatban játszani.
A tűzfala lenne a próbléma a routernek? Vagy mit okozza ezt a hibát?
Köszi.

(#1212) DonJoee válasza Norby-007 (#1210) üzenetére


DonJoee
tag

Akkor neked nem a MESH-mód kell.
Minden wifi-forrásnak adj meg külön SSID-t és az egyes klienseket arra csatlakoztasd, amelyikre szeretnéd. Akkor is, ha egyébként a másik wifi jelet ő valamiért erősebbnek érzi és arra csatlakozna.
Az eszközeid nem tudják, hogy ők az emeleten vannak vagy a földszinten. Azt tudják, hogy melyik wifi jel az erősebb és arra csatlakoznak. Kivéve, ha a zónáidat elválasztod külön SSID-kkel...

"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

(#1213) DonJoee válasza Norby-007 (#1211) üzenetére


DonJoee
tag

Ezek szerint csak kikaptad a régi routert és betetted az újat, aztán vártad, hogy minden a régi lesz.
Sajnos nem lesz, mert pl. alapból a MAC-cím máris más lett. Így pl. a Windows bár látja, hogy ugyanaz az SSID, ugyanaz az IP, de mivel más a MAC, nem fog csatlakozni.
Szerintem a hálózati és megosztási központban, illetve azon belül az adapterek beállításánál a wifi kártyát tiltsd le, aztán ha ez megtörtént, újra engedélyezd. Ez kisöpri belőle a régi beállításokat és az új hálóra fog csatlakozni.

Egy biztos: én 30-40 wifis eszköz birtokában nem mertem volna "csak úgy" bedobni az új routert, mert tuti a bukás (meg az ideg).
Először bekapcsolni, beállítani egy külön SSID-t, belőni hozzá egy vagy két okoseszközt, hogy lássam, miként viselkedik, látja-e őket egyáltalán?
Aztán, ha mennek, akkor sorban a többit. Tudom, sokan vannak és ezt próbáltad meg egy mozdulattal megúszni, de sajnos nem hiszem, hogy ez lehetséges. :(

"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

(#1214) GuruZone válasza DonJoee (#1175) üzenetére


GuruZone
őstag

hogy varázsoltad elő a mW kapcsolót? ;]

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21

(#1215) Zed123 válasza DonJoee (#1169) üzenetére


Zed123
friss újonc

Szia. Írtam neked privátban.

(#1216) Alex91 válasza DonJoee (#1213) üzenetére


Alex91
félisten

En par napja csereltem routert (mondjuk nem ilyenre). De egy Sonoff dugalj kivetelevel minden siman csatlakozott... (A NAS-om kellett meg ujrainditanom, mert ott valoban beregadt az ip.)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1217) Norby-007 válasza DonJoee (#1213) üzenetére


Norby-007
tag

Köszi, de így tettem, fokozatosan mentem át. Először a vezetékes eszközöket, aztán írtam át a wifi ssid-t a régire és csatlakoztak rá a cuccok. Az elején még minden vidám is volt, de állanmdóan pakolgatja őket, és sajnos nem igaz, hogy az erősebb wifi jelre csatlakoznak az eszközök, mert a földszinten lévő ax3600-nak sokkal erősebb a jele mégis az emeltre tett mesh node wifijére kapcsolódnak a földszinti cuccok. Mindegyik eszközt megtalálta és működnek is, de időről időre elérhetetlenné válnak pl. a Home Assistant számára, azaz akkor offline módba kerülnek ahogy nézem a miwifi appban, aztán vissza és állandóan ki-be táncolnak.
Amikor a másik router volt beállítva, akkor az emeleten egy reapeter volt és arra voltak csatlakoztatva az eszközök, de például a xiaomi gateway az istennek sem szerette ezt a megoldást és nem működött rendesen állandóan elérhetetlen volt minden eszköz ami rá csatlakozott, pedog a reapeter mellett volt. Kénytelen voltam az emeleti gatewayt a földszinit router ssid-jére kapcsolni akkor is. Úgy működött is. AZ emeleti reapeternek külön ssid-je volt és ahhoz kapcsolódtak az emeleti eszközök. Nem is váltottam volna, ha utóbbi időben időről időre nem szűnt volna meg a router wifi jel sugárzása, azaz az összes wifi eszköz, legyen az 5 vagy 2.4 Ghz-es leesett, a lan elérhető volt. Ekkor vettem meg ezt a xiaomi routert.
A windows gép amiben a megosztás meg van adva nem wifivel kapcsolódik, hanem lan kánellel, így nem tudom resetelni a wifi kártyát. Egyelőre tanácsatalan vagyok, mert alapvetően xiaomi párti vagyok és nagyon szeretem a kínai kütyüket, szinte mindet onnan vettem az elmúlt 4 évben, de ez most egyelőre kifog rajtam és mivel teljesen láma vagyok hálózatok terén nem igazán tudok mit tenni. A samba server is hol megy hol nem megy a mini pc-n amire a Home Assistan van téve. Vagy elérem a win gépen vagy nem.
Nagyon hálás vagyok, hogy segítesz nekem, köszönöm szépen. Egyelőre olvasgatok, nézem mit lehet tenni.
Ha az emeleti AX1800-at ap módba teszem és más ssid-t állítok be neki, akkor az lehet erre megoldás lesz, csak azt nem értem, hogy a földszinten érzékelhető harmatgyenge ax1800 jelére miért kapcsolódnak az eszközök amikor ott van a sokkal erősebb ax3600 jele is. :(

(#1218) Laza... válasza Norby-007 (#1217) üzenetére


Laza...
addikt

Nekem 38 eszközöm van (okos.. soksok esp8266-al, tasmotaval, Espeasyvel), +8db egyéb (teló, lapitopi, stb). Mindennek fix az IP címe, a pi zero w-n domoticz. Nekem is egy Tenda ac9 van +ban, ami wifi extenderként megy, az SSID-k ugyanazok.

Az ac3600-on beállítottam az IP tartományt 192.168.1.x-re.

Mi r3g kihúz, helyére bement az új, és ment minden, elsőre. A sebességgel nekem is volt gondom, de ezt a MU-MIMO kikapcsolása megoldotta

"amikor ott van a sokkal erősebb ax3600 jele is." a 2.4G Wi-Fi ugye 40/20MHz-en van? Ha fix 40-en, akkor pl. semmi okos cucc nem fog hozzá kapcsolódni

[ Szerkesztve ]

Never give up!

(#1219) DonJoee válasza Norby-007 (#1217) üzenetére


DonJoee
tag

Hány wifi zónád van? Én nem igazán szeretem azt sem, ha a wifi csatorna auto-ra van téve. Lehet, hogy egyes eszközök sem. Állítsd a wifi routereket/AP-kat egymástól messze levő csatornákra, fixen, nem auto-módban.

A vezetékes hálókártyát is ugyanúgy le kell tiltani és újra engedélyezni a Windowsban, hogy elfelejtse a régi dolgait.
Szerintem a mini pc-ben is újra kéne tenni a hálózatot. Régit törölni, újat beállítani.

"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

(#1220) Dr.D666


Dr.D666
friss újonc

Hogyan lehet a vezetékes internetelérést kontrollálni? A "schedule time to disconnect from internet " beállítás vezetékes kapcsolat esetén érdekelne.

(#1221) Norby-007 válasza Laza... (#1218) üzenetére


Norby-007
tag

Szia,
Köszi, igen 40/20-on van. De tegnap amikor lefuttattam egy wifi optimalizálást az appban áttette 40-re. Ezt ma raktam vissza 40/20-ra, mikor megláttam dobtam egy hátast én is, hogy 40-re került.
De a Tenda is Mu-mimo volt, azzal miért nem volt gondom?
Ha kikapcsolom rajta azt is, illetve a wifi 5 kompatibilitást meg be, akkor miért is van ez a router?
Nekemi is mindennek fix az ip címe, szépen mindet ugyanarra átírtam ami a régi routeren volt. Az Ip tartomány nálam is ugyanaz mint Nálad, mivel a tendán is ugyanez volt, így itt is erre tettem.

(#1222) Norby-007 válasza DonJoee (#1219) üzenetére


Norby-007
tag

Az előbb megtettem két laptoban tiltottam és indítottam újra a wifi adaptert a pc-ben meg mindhárom adaptert tiltottam és indítottam újra, sajnos ugyanaz a helyzet.
Míg a samba servert (ami a mini pc-n van) elérem mind a wifis laptopokról, mind a vezetékes pc-ről addig a file megosztás és a hálózat nem megy, nem elérhető, gondolom ugyanez a baja a printer szervernek is, pedig az csak az új routerre kapcsolódott, mivel előzőleg a tendába volt usb-vel bedugva. Mégsem lehet nyomtatni, pedig a nyomtató szervet normálisan csatlakozik és minden beállítás jó, mindenre azt írja megfelelő és amikor nyomtatok kapom a hiba üzenetet, hogy nem lehet kinyomtatni az anyagot. Tehát valami hálózati galiba még mindig van, csak én ezt nem fogom megfejteni, hogy mi lehet.

(#1223) Norby-007 válasza DonJoee (#1219) üzenetére


Norby-007
tag

Wifi zóna annyi van amennyit ad, autóra van csatolva, de érdekes módon mindig a leggynegébbet használja, de ezt láttam már a tendánál is korábban. De lehet ez csak a szar appoknak az átka. A tendánál már korábban beállítottam fixre, de akkor galiba volt, így visszatettem autora. Itt sem tudom, hogy ezzel kéne-e kísárleteznem. Meg egyelőre még mesh-ben van az emelti így abban semmit sem tudok állítani. Ha ap-be raknám akkor lehetne a csatornát állítgatni rajta.

(#1224) mforce


mforce
csendes újonc

Sziasztok!

Tudna valaki írni egy összeszedett leírást a Global verziós routerek erősítésére? Láttam itt, hogy FW csere oda-vissza, meg régiókód átírás kell, de jobban örülnék neki, ha egy már mindent megélt veterán fórumtársunk ismertetné az eljárást a nagyközönségnek is. :R

(#1225) DonJoee válasza mforce (#1224) üzenetére


DonJoee
tag

Egy fórumtárs már érdeklődött privátban, szerintem nem haragszik meg, ha idemásolom a válaszom lényegi részét (név nélkül):
"
Szóval ez a mókolás azért nem egy sétagalopp.
Először fel kell tenni az 1.0.17-es kínai firmware-t, mert ebben lehet a webes beállító felület meghekkelésével saját Linux parancsokat futtatni. Itt be kell kapcsolni az SSH-t és utána azon kereszül belépni a routerbe. Utána le kell menteni bináris fájlként a "bdata" nevű, csak írható partíciót, amiben többek között a területi beállítást rögzíti. Ezt EU-ról CN-re kell állítani egy kis Python scripttel, majd a mókolt fájlt visszaírni a "bdata" partícióra. Utána visszarakni a globál firmware-t, hogy legyen emberi (angol) nyelvünk és már lehet is állítgatni a teljesítményt 500 - 800 - 1000 mW között a Low - Standard - High kapcsolóval a wifi részben.

Tehát annyira nem egyszerű, kellene hozzá némi Linux ismeret (parancssor kezelése), egy másik gép, amire Python-t raktál és tudod futtatni a scripteket, erre a másik gépre át kell másolni a lementett bdata partíciót tartalmazó fájlt stb. stb.
"
Valami ilyesmi lenne a procedúra.
Feltételesen említettem neki, hogy esetleg megpróbálok egy kevesebb lépésből álló (kevesebb hibalehetőséget tartalmazó) műveletsort kitalálni erre, ékes magyar nyelven.
Amint időm engedi...

De a lényeg, hogy működik a dolog, a ház olyan helyiségében is lett wifi, ahol eddig nem igazán volt, sőt, "vissza is tudok kiabálni" az eszközömről (pedig az nincs meghekkelve), mert az AX3600-nak elég jó a füle...

Szóval türelem, bitte!

[ Szerkesztve ]

"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

(#1226) bnj válasza DonJoee (#1225) üzenetére


bnj
csendes tag

Egy ilyen cookbook jellegű segédletet én is nagy örömmel fogadnék. Szintén nemzetközi verzió pihen a szekrényemben, és épp emiatt nem mertem még nekifogni én sem, túl sok lépés, túl sok buktatóval, ha száz kommentből ollózom össze a szükséges lépéseket akkor tuti hogy a lényeget hagyom ki ;). (Tegnap éjszakára olvastam végig becsülettel a topikot és nem érzem magam jobban :) )

(#1227) cikasz válasza Dr.D666 (#1220) üzenetére


cikasz
őstag

Az nem működik! Én is próbáltam mert bizonyod időpontban 1-2 cuccot le kell tiltanom.
De nem működik megfelelően.

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#1228) vottokar válasza DonJoee (#1225) üzenetére


vottokar
senior tag

Akkor én is jelentkeznék egy teljesítmény növelő " agysebészet hül*e gyerekeknek két mondatban" leírásra. Emlékezem anno a Dlink-re is csak így lett padavanom.
Bár nekem nem sürgős, fogalmam nincs, hogy mikor üzemelem be az AX 3600-amat.

Esetlegesen egy másik kérdés. Itt hogy lehet beállítani, hogí az 5G csatornák közül mindegyik kiválasztható legyen?
Ha jól dereng a magyar beállítással "csak" 36-64 és a 100-112 5G wifi csatornák szabadok. Melyik országra kellene "tennem" reset után, hogy működjön az összes? pl- a a 149-161 is?

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#1229) Laza... válasza vottokar (#1228) üzenetére


Laza...
addikt

Nekem kínai, Kína régióval: 36-64; 149-165

Never give up!

(#1230) vottokar válasza Laza... (#1229) üzenetére


vottokar
senior tag

Már csak az kéne, hogy itt is legyen egy teszt üzemmód, ahol minden csatorna engedélyezett. (Bár pont otthon megy a router 10x valahányon és drága fiam telefonja nem tud felcsatlakozni rá. Pedig elméletileg van benne 5G)
Akkor, ha megmaradhat a régi Dell notim, veszek bele egy AX200-as kártyát. De a 160MHz-hez meg úgyis le kell költöznöm a 26-64-be. Othon teszek este egy próbát, hogy ott mekkora a zavar.

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#1231) mforce válasza DonJoee (#1225) üzenetére


mforce
csendes újonc

Időközben az asszony hozott haza egy Globál darabot Lurdyból. Hát nagyon szomorú vagyok. Úgy voltam vele az 53nm-re lehet elég lesz, de ha nem, akkor váltás kínaira.

Háló és nappali 5 méterre egymástól. Hálóban a telefonok Wifi 6-ra csatlakozva is 150-200mbps a jel. Jelenleg hálóban lévő PS használhatatlan, 10-30mbps a max.
Mindent 2,4Ghz-n tart, kivéve ha átjövök a nappaliba.
Ezelőtti router is itt csücsül, Redmi AX5, de annak mennie kell a kollégámhoz. Csak összehasonlításképp az 876-ot adta a wifi6-os telefonoknak a hálóban tartózkodva.

Blitzwolf okoseszközök jelenleg folyosón, konyhában kb. szerencsejáték, hogy hanyadjára csatlakoznak, de ha csatlakoznak is instabil a jel. :W

(#1232) mforce válasza mforce (#1231) üzenetére


mforce
csendes újonc

Megcsináltam az utolsó lépésig, mikor újra lépjek telnetre, aztán engedélyezzem ssh-t és váltsak jelszót. Már akkor be se akart engedni, a kiexportálttal sem, tehát ki tudja a jelszót? :D
Factory reset kell a globál rom ráhúzása után? Én úgyhagytam, ahogy van. Csak a timezonet módosítottam. Működni működik a dolog, mert erősebb a jel. Hálószoba ugyanaz a telefon 800+ mbps

[ Szerkesztve ]

(#1233) Benny21 válasza Norby-007 (#1223) üzenetére


Benny21
csendes tag

Igaz nekem nincs mesh hálóm csak az AX3600. Hasonló problémám nekem is volt pár eszköz állandóan ledobódott majd újra látta és ismét elölről random időközönként. HA-ban ez szépen látszott. 40+eszköz lóg rajta 0/24h. Volt nemrég egy áramszünet éjjel. Reggel figyeltem fel rá ismét gond van pár eszközzel, és láttam hogy a 2,4ghz nem azon a csatornán megy mint addig. Szóval "Netspot" appal bemértem a környező eszközöket és hálózatokat, figyeltem melyik csatorna üres. Biztonság kedvéért kültéren udvaron és utcán is néztem már csak azért is mert az egyik érintett eszköz egy kültéri izzó. Nálam 1es csati lett nyerő. 5 GHz maradt auto. És mégvalami a wifi 5 kompatibilis mód. Azt bekapcsoltam és nincs két elkülönített ssid. Mármint 2,4 és 5 GHz egyben megy. Azóta egyenlőre nincs probléma. Remélem segít ez a pár sor.

(#1234) Norby-007


Norby-007
tag

Köszi szépen, a wifi 5 kompatibili mód be van kapcsolva. A tegnapi nap nyugodt volt, nem szakadt le semmi. De igaz mivel át kellett helyeznem a meshbe rakott emeleti ax1800-at, ezért az kihúztam és azóta arra az előtte lévő 21 eszközből csak 3 csatlakozott vissza. MOndjuk ez sem jó, mert az emeleten 10 eszköz van aminek jobb lenne az erősebb jel. De egyelőre a HA alatt tegnap nem vált semmi elérhetetlenné. A hálózattal továbbra is küzdük, semmilyen módon nem tudom visszahozni ahogy a közpnti nyomtatást sem tudom létrehozni a nyomtató szerverrel.
AZ érdekes, hogy sambábal elérem a HA gépet a wines gépekről, illetve az egyik pc-n megosztott mappákat a tv-k látják a servio-val és az LG DLNA-val, valamint már a hálózati adapterek tilátas és újra engedélyezése után pl a minecraft-ban is létrejön a háló. De a win-es workgroup nem megy, látom minend gépen a másik gépet, de amikor árkattintok kijön a varázs üzenet. Most éppen ezzel küzdök.
Tegnap a face-en azt az infót kaptam, hogy gyorsabb ha ap módba teszem mint meshben használom a fenti routert. Viszont ap módban is ugyanúgy váltakozhat ha ugyanaz az ssid.
Én még nem mertem kipróbálni a 2.4 és 5 ghz egybemosását.

(#1235) Dot válasza Dr.D666 (#1220) üzenetére


Dot
őstag

Hali,
Nekem szombat óta(3napja) van meg a router (global, 3.0.22).
Miután beírtam a felhasználó, jelszót a pppoe-hez(digi), kb netezni nem tudtam, mert folyamat ledobált... Aztán felkonfigoltam a dyndns-em (noip.com), azóta nem dobta el a net-et.
Esetleg egy próbát megér, lehet ez tartja életben a kapcsolatot. :)

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#1236) #76519680 válasza Dot (#1235) üzenetére


#76519680
törölt tag

A Diginek kb 3 napja KUKA a vezetékes net !!!
Országos probléma van !!!
Az 1000 megás netem van hogy 12 megával hasít !!! :DD :D

[ Szerkesztve ]

(#1237) mforce válasza #76519680 (#1236) üzenetére


mforce
csendes újonc

Már megjavították. ONT újraindítva? Nekem 50mbps volt mindenfelé, amíg újra nem indítottam. Ki is írták közleménybe, hogy újra kell indítani.

(#1238) dethroner válasza mforce (#1237) üzenetére


dethroner
veterán

ONT-lehet valahogy szoftveresen is újraindítani, vagy csak kihúzvabedugva? Bridge módban megy amúgy.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#1239) #76519680 válasza dethroner (#1238) üzenetére


#76519680
törölt tag

Belépsz böngészőből a routerba, s újraindítod ! :K :D
Felhasználónév: user
Jelszó: digi

[ Szerkesztve ]

(#1240) mailman válasza #76519680 (#1239) üzenetére


mailman
tag

Azé bridge-ben csodálkoznék ha ezt meg tudnád csinálni :DDD

(#1241) #76519680 válasza mailman (#1240) üzenetére


#76519680
törölt tag

Leheet nem így.....akkor, de biztosan megcsinálható ! Abban a módban nincs ip címe a routernak ?????
Távolról a digi is eléri valahogy......nem ???
Nekem nincs ez beállítva, de ha be lenne tuti megoldanám !!! :K :K :DDD

(#1242) mailman válasza #76519680 (#1241) üzenetére


mailman
tag

Egy mobilnetes okoskapcsolóval biztosan megoldanád :DD
Bridge-ben gyakorlatilag egy optikai-lan fordító a csúnya doboz amit kaptál, nem tudsz semmit kezdeni vele. Ha el is éri a digi te akkor sem éred el őket hogy megoldják neked :W

(#1243) dethroner válasza mailman (#1242) üzenetére


dethroner
veterán

Inkább létrára másztam és kihúztam az adaptereket :DDD

[ Szerkesztve ]

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#1244) Csigger


Csigger
őstag

Sziasztok,

én is szemezek egy ilyen routerrel, de annyira vegyesek itt is és máshol is a vélemények, hogy fene se tudja. Most még 54 nmre kellene egy régebbi TP-link és a fos Telekomos wifi helyett. Sok nálam is az okos eszköz, Xiaomi és Blitzwolf is azokra azt olvastam gyorsabban mennek ezzel a routerrel. Érdemes a globál változattal vesződni vagy CN a tuti?

Köszi

Apple and Android user

(#1245) tlala válasza Csigger (#1244) üzenetére


tlala
addikt

CN.

(#1246) vottokar válasza Csigger (#1244) üzenetére


vottokar
senior tag

Csak figyelj, mert a kiskínai is van, hogy globalt küld már... (Nekem is az jött )

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#1247) ppp001


ppp001
csendes tag

Sziasztok! Segítséget kérnék. Van egy AX3600 router. Megnyomtam a beállításnál az add a mesh node fület. Azóta az +Add device menüből eltűnt az alábbi pont, add smart device. Hogy tudnám visszaállítani, hogy a router, ismét routerként működjön, ne mesh eszközként?

(#1248) #76519680 válasza ppp001 (#1247) üzenetére


#76519680
törölt tag

Ezt a gombot kell hosszan nyomni !!!! :K :K :D

(#1249) #76519680


#76519680
törölt tag

Fiúk-Lányok ! :DD :DD :DD
30db várja gazdáját a spanyol raktárból !!! :Y

[link]

Hajrááááá..... :DDD

(#1250) Goose-T válasza #76519680 (#1249) üzenetére


Goose-T
veterán

Szerintem global verzió. Nem írják konkrétan sehol, de azt igen, hogy CE tanúsítványa van, tehát hivatalosan forgalmazható az EU-ban.

Eladó XBOX: https://tinyurl.com/mvjdennu *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.