Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
válasz
mcwolf79
üzenetére
Csak Neked, ha haza érek, majd átfutom a tegnapi napomat, hogy akkor mennyi is az annyi, de ne Te tudd már, hogy én milyen MM-et kaptam.....please!

Egyébként nem azt mondtam, hogy szar a tank, csak annyit, hogy túlnyomó többségben T7-8 csatákba dob. Ennyi. Ettől függetlenül nekem jó lesz, mert én a legénység képzése miatt vettem meg. -
Warton
őstag
válasz
mcwolf79
üzenetére
Én imádom a KV-5-öt. Teljesen együtt tudok élni az alacsony pennel. Ha jön az IS-3 vagy bármi páncélozottabb valami töltöm a goldot, rejtem a droidot azt csá. E-75 ellen nyilván esélytelen a dolog azt max oldalról, hátulról. A 2100-as dpm-et nem szabad lebecsülni, az IS-3-nak csak 1700. 1 vs. 1 nem sok esélye van az IS-3-nak szerintem egy KV-5-tel szemben. Ésszerű gold használat mellett simán több bevételt termelek mint bármely más t8-as prém tankomhoz képest.
Kivéve a Jt88-at, ami tényleg fossa a bevételt. Szerintem egyáltalán nem túlzó ár a mostani 11k ft, úgyhogy a normál nehéz tankos prémek 13 k. Nyilván kisebb a funfaktor az e-25-höz képest, de cserébe sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt lehet vele hozni és nagyságrendekkel több bevételt. E-25-öm is van és inkább a Jt-t választanám, ha választani kéne.
-
jagada
addikt
válasz
mcwolf79
üzenetére
A 8.8-nak nagyobb a DPM-je mint a Panther II-nek gyorsabban is szűkül, az ágyúja sokkal jobb, szerintem nem lehet egyértelműen rosszabb tanknak nevezni. Az SP brutál páncélozott szemből, a sima Pershing a nyomába nem ér, saját tierben nem egyszerű belőni, igaz az ágyúja és a mozgékonysága szarabb.
KV-5-nek nincs szerintem megfelelője, amúgy brutál páncél jellemzi, leszámítva az elején az R2D2-ket.
Szerintem nem lehet egyértelműen jobbnak/rosszabbnak mondani a prém tankokat a játékban elérhetőkhöz képest, egyes tulajdonságaik jobbak mások rosszabbak, ezért kicsit más játékstílust is igényelnek. Továbbá van egy csomó prém tank aminek nincs is a játékban kifejleszthető variánsa, sőt mostanság már csak ilyen prém tankokat raknak be a játékba. -
válasz
mcwolf79
üzenetére
+1 Szerintem sem op a dög. A minap Proharovkán beálltam a sarokba lődözni , míg a szakasztársam spotolt . Még mindíg a 6K DMg a cél . Sikerült ellőnöm a T62A-t négyszer is sima lősuózerrel ,de egyszer sem ütöttem be .Aztán jött át egy LTTb és megette a lánc majd IS3 és még sorolhatnám.Összesen 15 lövésem volt ami hozott 3300 Dmg-et
Gold lőszer csak 5db van benne ,de azt nagyon ritkán használom. -
jano_77
nagyúr
válasz
mcwolf79
üzenetére
ok, de Te ügyesebb játékos vagy mint én, tehát ez érthető. megmondom őszintén, hogy én bajban vagyok az ilyen torony nélküli tankokkal - E25, ELC pl - amik még gyorsak is, mert megyek ezerrel és mire ráállok az enemyre már néha kapok 1-2 lövést. nem tudok megbarátkozni rendesen ezekkel sajnos. de majd gyakorlom.

-
jano_77
nagyúr
válasz
mcwolf79
üzenetére
Nagyon jó kis gép, csak arra kevésbé való, hogy rambózzunk vele és egy-egy csatákat vívjunk, mert ugye tornya az nincs, elég macerás így körbe forogni egy tankot és osztani. Sajnos nekem mindkét csatában ez jutott.

Most látom, hogy lehet csak én vagyok béna, de nagyon, a Type59-hez, mert van akinél működik:
HAMILTONBár szerintem ez a csóka nem is ember, hanem sokkal inkább GÉP! Hogy a rákba lehet ennyire durván jól tolni?!? Esetleg neki vannak videó, twitch?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
mcwolf79
üzenetére
Leginkább azért mert alkalmi akciós és tetszik de ma már ki is vették a játékból. Volt vele már jobb köröm is. Inkább vennék tier 6 német heavyt de nincs. 2300 körüli játékot toltam, most lehet lesz két és fél hét szünet. Nem biztos h az otthoni noti elbirja egyeltalán indítani apró felbontásban min grafikán.
-
jano_77
nagyúr
válasz
mcwolf79
üzenetére
Ez az RNG....azt hiszem ezt szokták itt sokan mondani! Én úgy mondanám, hogy WG "keze".
Nekem tegnap E5-el volt egymás után olyan csatáim, mikor az egyikben alig tudtak meglőni, következő csatában meg minden, de tényleg minden beütött. Vagy ugyan ez a lövésekkel: egyik csatában minden beüt, másikban meg semmi!?!? HOGY?!? -
nightmare13
őstag
válasz
mcwolf79
üzenetére
Nah látod, elmentél a sorok között. Írtam, hogy nem azzal van a legnagyobb baj, hogy elfut, hanem csak önmagára gondol. Én is szoktam visszavonulni, jelzem is mindig a mellettem lévőknek, tegyenek úgy.
Én azt írtam, hogy a saját önző érdeke (neki legyen dmg, neki legyen kill) fontosabb, mint a csapat. Ez a baj. És azt se írtam, hogy mindegyik ilyen, csak azt, hogy sokszor azon bukik a csata, hogy felvállaljon 2 hitet plusz leadjon még sebzést ott és akkor.Mint ahogy azt is sikerült kiforgatnod, amit a medekről írtam. Lőjék az ellent, persze, ez a lényeg, de ne már hátul kempelve baszki... (van persze néhány sniper meg is). Gyors tankok, nagy ütéssel, sebzéssel, menjenek az oldalába vagy a seggébe, ahogy egy csapatnak kellene működnie.
Szóval amit én sérelmezek, az nagyon sok esetben az önzőség.
U.I.: Minimapot figyelemmel követem, mielőtt még erre is kapok megjegyzést.
-
nyunyu
félisten
válasz
mcwolf79
üzenetére
Ezt már kitárgyaltuk párszor. Az hogy te nem ismered fel, mikor kell visszavonulni, hogy esetleg még sebzést/kill-t gyűjts, (tudod, általában ezek hozzák meg a győzelmet) az az egyéni szocproblémád. Az ,hogy esetleg egy med-del nem maradok a nyilvánvalóan elbukott helyen meghalni,mert esetleg visszavonulva és sebzést osztva még talán lehozható a csata, szerintem megbocsátható "bűn".
Stratégiai visszavonulásnak nem nevezném azt, amikor 3v3-ban szemrebbenés nélkül otthagyja a lila meghalni a csapattársakat, csak azért, hogy ő még véletlenül se kapjon be lövéseket.
Aztán miután kihalt előle a fél csapat, akkor nagy diadalittasan kibújik, kivégezni a kivéreztetett ellenfeleket.Ha véletlenül sikerül összeszedni a 3-4 egylövéses tankot, akkor meg ő a sztár, ha nem, akkor meg a csapat volt a szar, de legalább addig is hízik a WN8a.
Ezeket szoktam kérdés nélkül hátbalőni
menekülésstratégiai átcsoportosítás közben, csak hogy érezzék a törődést.Míg ha ők is beleállnának az elején a harcba, akkor eleve ki sem alakulna ilyen szituáció, hanem hamarabb ki lenne nyírva az ellenfél, könnyebben nyerhető lenne a meccs.
Nyilván ha elindultok ketten Murovanka erdőbe, és szembejön hat tank, akkor nem szégyen a nyúlcipő, de ez a ritkább eset.
-
-
-
kobipeti
aktív tag
válasz
mcwolf79
üzenetére
Na, azért tőlem is tartanak a nagyon jó játékosok, mondjuk akkor, mikor egy csapatban vagyunk.....
az xvm mínuszt ír ki a nevem mellé!
Csak az bánt egy kicsit, így borzasztó kezdőként, hogy mindenki elfelejti hogy milyen volt kezdőként, amikor Noob-oztok az rólam szól, meg a régi kezdő Énetekről, vagy rosszul gondolom. Mondjuk már az ASWD-t 95%-ban eltalálom.... -
jano_77
nagyúr
-
galervin93
addikt
válasz
mcwolf79
üzenetére
Van vagy tizenöt küldetés, egyfajta guide, részben olyan dolgokat kell teljesíteni, amik a játék mechanikáját hivatottak megtanítani. Pl. amikor először használsz tűzoltót életedben, akkor kapsz utána X tűzoltó készüléket. De lehet kapni így álcahálót, javítókészletet, garázshelyet meg egyéb tök jó dolgokat.
Természetesen csak kezdő accon érhetőek el ezek. :-) -
zodo
nagyúr
válasz
mcwolf79
üzenetére
Olvastam valami ilyesmiről, talán 9.12 patch során érkezett.
15/08 hóban kezdtem új accot de még sem találkoztam "küldetés sorozattal" pedig másodjára is végig csináltam a jelenleg is elérhető (annak aki nem teljesítette) a lenyitható csata fülben a "gyakorló csata" ahol szintén kapsz némi jutalmat ha teljesíted.jano_77
Az mindenkinél elszaródott aki korábban xvm vezérelt köröket használt mert az új patchbe integrálták a jelző köröket és üti egymást a kettő.
Friss xvm-be külön opcióként is bekerült a minimap kör, vonal és címke
Játék/beállítás/általános fül alján is egyesével be és kikapcsolhatóak mint ahogy a TAB menü kiegészítők is. -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
mcwolf79
üzenetére
Ja, hagyod hogy bedaraljak oket, hogy meg egy kis sebzest bevigyel a wn8 istenenek egy valoszinuleg vesztes csataban. A valoszinuleget azert irtam mert elofordul gyakran hogy megse daralnak be amikor nem hagy ott a sz*rban egy ilyen alak hanem segit...
Nyugodtan lehet utalni ezert de az ilyet lenézem...
-
nyunyu
félisten
válasz
mcwolf79
üzenetére
Ez egy baromság egyébiránt. Hogy te beleszaladtál 1-2 ilyenbe, vagy nem is szaladtál bele csak épp így jött ki a lépés nekik nem jelenti azt, hogy csak ezt csinálják. Amúgy ha az XVM szerint szelektálod a kill-lopókat megsúgom a csaták száma mellett valahol ott a wn8 érték is. Az is kék/lila?
Szoktal randomban jatszani?
Kek/lila statos csapattarsakat messzire elkerulom, nehogy engem hasznaljanak elo pajzsnak vagy scoutnak, amig ok kenyelmesen kempelnek 2 sarokkal hatrebbrol, ahonnan csak a lesebzett elleneket kivegezni bujnak elo, nehogy a velem szemben levo 3 tanktol benyaljanak egy talalatot.
Aztan amikor elfogy eloluk a golyofogo, akkor rohannak a palya tuloldalara, hatha ott meg akad par *free* sebzes.
Hogy kozben az ellen befoglal, azt kb. leszarjak, nem az o dolguk.
{{wn8}} makrot hasznalom.
Tegnap egy ~1600WN8-as Sherman Jumbo kezdte Erlenberg assaultot BT8-ban azzal, hogy belefulladt a folyoba, mondvan nem tolja ilyen alja neppel, mint mi.
Visszaszoltam neki, hogy pont az ilyenekre van a bot report.
Ugatott meg valamit, hogy tul piros a csapat statja, aztan annyiban maradtunk, hogy jo, akkor novelje az e-peniset mashol, ha mar ez a csata lelohasztotta.
-
-
SoulReaver
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
Látom az arcod nagy, mert kegyes veled az rng... Én mindennap próbálok egy 2000 wn8 at meglőni, azt hiszem ez magasan az átlag fölött van, de a wr % -om csak úgy suhan lefele.... Biztosan azért mert szarul játszom. Múltkor egy csatában voltunk, én bat -el, te fv hevy -vel, mi voltunk a top sebzők, de még is buktunk. csak egy példa.
-
EQMontoya
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
Hát top tierként sem nagy buli kacsavadászni... iddqd.
De próbálkozzunk ismét az értő olvasással: arra a topikban közkedvelt állításra szeretnék reagálni, hogy +1 vagy +2 tieres csatában több XP-t tudsz összeszedni. Ez f@szság. Adott tankkal azonos tierben több XP-t tudsz összeszedni, mint +2-ben, hiába van utóbbiban kicsit több XP "összesen" a csatában, de aránylag sokkal kevesebbet tudsz hozzátenni, ezért kevesebbet is fogsz kapni. Erre írtam példát lent.
És igen, T10-es csatában lehet, hogy a semmit nem csináló is kap 500-at, de 800-at a saját szintjén (8-9) pedig esélyesen simán össze tudna szedni. Tehát az nem válasz a felvetésre, hogy "de T10-ben többet kapsz, mint T5-ben". Valóban, Sherlock, de ez hogy jön ide?
Mint ahogy az sem válasz, hogy keressek más játékot, mert - bár ezen kinyilatkoztatástól Te biztosan jobban érzed magad - azt nem cáfoltad meg vele, amit írtam.
Ha valaki szeretne megcáfolni, akkor mondjuk T3-mal 5-ös meccsen lőjjön már pls 1000 xp-t, és linkelje be ide.

-
jr1994
addikt
válasz
mcwolf79
üzenetére
Persze, nem mondam hogy rossz, de az M46, T-54, E50 hármas még jobb szerintem.
Kelvin: 50 győzelem kell az IS7-tel mindenképp, most vettem 30 napot, az SH-ban is aktiválni fogjuk a tank xp bónuszt, + a személyes tartalék bónuszával végre haladni fog a fejlesztés, csak érjek majd rá játszani

-
kchryss
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
Teszteltük gyakorlóban Malinovkán. Az az igaz amit a wiki ír, vagyis csak arra vonatkozik az álca büntetés aki lő aki mellette van arra nem.
Azt a mendemondát is teszteltem pár napja miszerint ha például tartállyal gyújtanak ki és javítóval megjavítod a tartályt akkor eloltod a tüzet. 2x gyújtattam ki a TOG-om tartállyal majd miután megjavítottam a tartályt a tank tovább égett a tartály újra besárgult sőt még az ammo rack is sárga lett. Szóval nem lehet javítóval oltani, ez csak urban legend.
-
kchryss
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
WotWiki Battle Mechanics oldalán ezt írja: "Note that environment bonuses get reduced only for the tank that fired - other tanks in the vicinity do not get penalized":link
Vannak megjelölve a wikin források is az egyikben egy fejlesztő válaszolta, hogy csak arra vonatkozik aki lő, de én fejlesztőknek sem feltétlen hiszek.Viszont találtam olyan wot fórum topikokat ahol ennek az ellenkezőjét állítják magabiztosan.
Ki kéne próbálni gyakorlóban. Nem nehéz tesztelni. Kell egy jó messzire látó tank, például egy távcsöves BC, kell egy olyan tank ami nem látszik ki a bokor mögül, de azért nem túl jó a kamója és kell egy harmadik akinek csak annyi a dolga hogy lőjön.
-
h1mpi
félisten
válasz
mcwolf79
üzenetére
Nekem 20-30 kör kellett a nagy ágyúval, hogy fel tudjam venni a ritmust. Illetve az fontos, hogy tier10-ben ugye nagyobb pofonokat kapunk, mint 9-ben, ha kint marad a torony

64 csatám van vele 2481-es átlaggal és 2068 WN8-al, ami hozzám képest a max, amit ki tudok hozni egy ilyenből egyelőre. BIA+venti és Cola-val az aim time az viszont vicces
Nem szabad utána mással játszani, mert azt hiszed nem is szűkül a következő tank 
-
h1mpi
félisten
válasz
mcwolf79
üzenetére
Én azt csak egyszer vettem meg és adtam el. Sokat tanultam korábbról és 95 csatát mentem vele, hogy ne ítélkezzek 20 csata után feleslegesen. Azt hiszem az egy 4 skilles legénységgel már eléggé meg tud erősíteni, hogy trackelni nem egy ilyennel megyek be csatába

Amúgy azért vettem meg a sok kritika ellenére is, mivel ez nagy kedvenc ág a JgPz IV kivételével az összeset imádom. De ez valahogy nem adja, talán ha egyszer valamit buffolnak az ágyúján visszaveszem, de amúgy esélytelen. Valamelyik nap, amikor ugyanazt az IS3-at kétszer trackeltem egymás után, akkor döntöttem el, hogy mennie kell.
-
vhw
addikt
válasz
mcwolf79
üzenetére
Többet lehet, ki tagadja? Mi a probléma azzal, hogy valaki többet sebez? Valaki más miért nem sebzi le a "többet sebzőket"?
Megfordítva a kérdésed; mennyivel könnyebb egy agyonpáncélozott bunkerben halomra lőni az ellent, miközben azok csak pattognak?
Lehetne oldalba kerülni, de ezeken a kis "csatornapályákon" hogyan? Legfeljebb 2-3 irányba lehet menni ezeken a fix térképeken (mindig változó, véletlenszerűen generált mapokon már érdekesebb lenne a sztori), mindenki (az értelmesebbje) tudja, hogy ki honnan indul, hova mehet... nincsenek nagy meglepetések.Nem a bokortalanítás öli meg a TD-ket, hanem a tagolt, beláthatatlan domborzat + az indokolatlanul nagy HP különbség a tankosztályok között alacsonyabb szinteken - amiért a TD-k nagy többsége képtelen adok-kapokba belemenni, mert eleve HP handicappel indul, amit nem hoz be a jobb ágyú szemtől szemben - távolról meg nem sok lehetőség van lövöldözni.
"Lol ez egy tankos játék- tank más néven páncélos. Szóval akkor miről beszélünk?"
Szavakon, fogalmakon lovagolni...
A páncél defenzív mutató, defenzív taktikával - nem nagyon lehet lassú tankokkal kezdeményező, agresszív taktikát előadni. Ez passzív játékhoz vezet...
Inkább lőjjenek halomra agresszíven, kezdeményező medek mindent golddal, mint nehezen beüthető betonbunkerek foggal-körömmel ragaszkodnak minden centihez a térképen, miközben egymásról is pattognak...Csak van valami oka, hogy kihaltak a nehéz tankok...
-
vhw
addikt
válasz
mcwolf79
üzenetére
A népszerű vélekedéssel ellentétben a gold ammo nem "I WIN" gomb. Csak mert ezt használja valaki, nem ér el lila szintet.
Kell hozzá a játék ismerete, taktikák, térkép, tankok és... akár milyen furcsa, gyengepontok is...
A gold nem fog autoaim beütni mindent, oda kell vele célozni, ami egyébként is gyenge/gyengébb pont, mint a sima AP-nál...Fun fact: az eredményesebb játékosok nem szeretnek a nyers páncél vastagságra hagyatkozni.
-
kchryss
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
A top top klánokra igaz amit írsz, de korábban zöldeket emlegettél. Illetve az ok-okozat nem stimmel, teljesen felesleges belekeverni a klán jelzőt ugyanis nem azért lő golddal mert klánban van hanem mert statpadder, akkor is goldozna ha éppen nem lenne klánban.
Egyébként én is örülnék ha eltörölnék az egész gold ammo rendszert, de erről felesleges is beszélni, mert úgysem lesz változás hiszen ez generálja a pénz egy jelentős részét.(#110423) @galervin93:
Ha már ötletelünk, szerintem a prém lőszernek kisebb átütés de nagyobb sebzés kéne, pont mint amilyen HESH. A kisebb átütés miatt csak az tudná effektíven használni aki gondolkodik és a gyenge pontokat tudja lőni, jutalma pedig nagyobb sebzés lenne. -
athomi
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
"Általában ha egy meccsen meglátom hogy valaki zöld vagy lila és klánjelzés van mellette már sejtem hogy jön a goldspam. Jobbára 20-ból 19-szer bejön."
Én ilyet nem tapasztaltam. A wot-os (cod-os) barátaim (5-6 fő) sem használnak goldot, pedig senki nem paradicsom, sárgalázas, vagy nyugtató színű játékos.

-
vhw
addikt
válasz
mcwolf79
üzenetére
"Pedig megnézném a sok pro stathuszár klánosmajmot"
A "stathuszár klánosmajom" valószínűleg gold nélkül is ismeri a gyenge pontokat, be tudná lőni a tankokat, de lehetőség szerint minimálisra csökkenti az esélyét az rng "szórakozásának", ezen felül csak tisztában van alapvető taktikákkal, különben mire fel lehetne stathuszár? Gold nélkül lenne átlagosan mondjuk 1-2-3 lövéssel kevesebb sebzője csatánként...
Általában nem a fogalmatlan gold spamelő piros tukkók miatt van itt is a legtöbb panasz? Akik eredményeit leginkább tudná kedvezőtlen irányba befolyásolni a a gold ammo megvonása? Akkor ezek még gyengébben fognak teljesíteni -> hozzájuk képest a "stathuszár majmok" még mindig jobban -> megmaradnának a WN8-ak?

(Legfeljebb kis változás állna be az éppen legeffektívebb tankok rangsorában)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oneplus Nord 2 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 512GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Gold lőszer csak 5db van benne ,de azt nagyon ritkán használom.

A kv85 ígéretesnek tűnik papíron.

az xvm mínuszt ír ki a nevem mellé!