Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#245946) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Figyelem!

Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!

Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)

További tanácsok

[ Szerkesztve ]

***

Hozzászólások

(#64301) Cseri0058


Cseri0058
őstag

nekem eddig ez a panther nem tetszik...
ez a sebzés több mint nevetséges...

(#64302) sith7 válasza Angel1981 (#64297) üzenetére


sith7
nagyúr

mert ha velük van az ember, akkor folyamatosan gondolkodni kell magán az egész csatán, nem pedig azért, mert stathúzók.

ez aranyos ... :D ... sok mellébeszélést hallottam már, de ez viszi a prímet ... amúgy melyik tankkal nem kell gondolkodni a csata alatt ? :U

(#64303) olcsii válasza Cseri0058 (#64301) üzenetére


olcsii
aktív tag

persze aki 183 al játszik:D

az is nevetséges:P

[ Szerkesztve ]

wot:nikoli3, „Akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni.”

(#64304) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Ha diegho olvassa még ezt a topikot, szerintem néha sírvafakad néhány ember hozzáállásán. Én érzem magam kényelmetlenül amiatt az elkéepsztően ellenszenves statpadder hozzáállás miatt, amit itt egyesek képviselnek.
Azért diegho-t hozom amúgy fel, mert ő volt az, akinek ugyan minden második mondata az volt, hogy én lila vagyok, na de basszus, ő mindennel az volt, és ahogy én kivettem a mondókájából, nem azért lett lila, mert rágörcsölt, hogy az akar lenni, meg másokat majmolt, hanem egyszerűen mert jól akart játszani.
És dfsz34 kollégának mondanám, hogy kapja össze magát, mert kritikán aluliak ezek a statpadder kommentek, amiket beböfög. Komolyan képes vagy folyamatosan jönni a gyökér WN8 targetdamage értékkel bármilyen tanknál, amikor egy nevetséges VK3001D-vel alig bírtad meglőni a kék szintet (975-től kék, neked 980 lett)? Van ám élet a staton kívül is ebben a játékban és jó lenne, ha kicsit kiszélesítenéd a repertoárodat, mert így nagyon hiteltelen vagy. Elképesztően siralmas komolyan, ami itt folyik néha...

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#64305) Kean_Sorbo válasza Bad Pritt (#64304) üzenetére


Kean_Sorbo
őstag

:K

Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!

(#64306) dfsz34 válasza Diarmand (#64299) üzenetére


dfsz34
őstag

Igen, nézz meg pinkman csatát, nézz meg EJ csatát T49-el, illetve most már én is próbálom ilyen stílusban tolni. Arra gondolok, hogy egyáltalán nem lapító sniper, hanem egyfajta sniper-agresszív scout keverékben kell vele játszani a kimagasló átlag sebzésért. Pontosan ezért nem tudnak ezzel tartósan jól játszani az emberek. Most nem arra gondolok, hogy megy vele a tomato 5 jó csatát és ő az istenkirály, hanem menjen vele mondjuk 500 csatát 1100 sebzés átlaggal vagy még többel, akkor igen, már kezdi érteni, hogyan kell ez a tankot használni.

Minden tankra igaz egyébként, hogy kimagasló átlagot csak agresszív stílusban lehet elérni, még a TD-re is, mert ha csak várod az ellenfelet valahol, akkor gyakran elkerül a fő csetepaté, ahol a sok sebzést lehet elérni.

A T49 esetében van még egyéb kényszer is erre, azaz arra, hogy az ellenfelet látótávon belülre közelítsem meg: a teljes becélzás igénye (nagy szórás), illetve viszonylag kevés lőszer. Közelebbről kevesebbet fogsz sebezni, cserébe gyakrabban spotolnak, meg kell tanulnod kezelni az artykat és bizony ki fognak szedni gyakrabban, mint gondolnád.

EJ-nek a híres 15 év prémet érő csatája úgy nézett ki, hogy kb a csata 4/5-ben folyamatosan spotolták. Pinkman csatáját is megnéztem, dettó, kb a csata 2/3-ban spotolják, mert közel van, de mégis használja a sniper technikát, amikor csak lehet, bokor, szikla, domb, minden szóba jöhető fedezék, csak annyira megy közel, ami még éppen elég, de a spotot ilyen távolságban nem lehet elkerülni, hanem meg kell tanulni a kockázatot lecsökkenteni.

EJ jobb csatái nagyon durvák ilyen szempontból, megy, forog, ott van mindenhol, spotolják és mégis, mintha ott sem lenne az ellenfél. Ez nagyon lazának néz ki, de garantálom, hogy odafigyel sok mindenre, sokkal több mindenre, mint akár én.

Egy átlagos T49 játékos ott vérzik el, hogy vagy pötyög távolról a bokorból és ha szerencséje van, akkor jön az ellenség és tud sebezni vagy az ellenkezője túl bátor és azonnal kiszedik. Nagyon keskeny és veszélyes az a határ és távolság, ahonnan és ahogyan a T49-el operálni kell a magas átlag sebzés érdekében.

(#64304) HáGé Ennek ellenére behúztam vele pár tank ászt a vége felé, miután fullos lett és már volt annyi kreditem, hogy modulokat, álca festést tudtam rárakni és 4 arany lőszert is tudtam vinni magammal. De ezzel ennyit tudok, evvan, nem fogok beledőlni a kardomba. Van rosszabb statisztikájú tankom is, keresgess még.

Egy igazi statpadder eleve fullos tankkal indít, jó legénységgel és felszereltséggel.

A wn8 rendszert úgy kell felfogni, mint egy visszajelzés. Értem, hogy aki nem képes egy rendszer keretében eredményt elérni, az a rendszert szokta bírálni. Én is bírálom, de más okból, mert nem minden része logikus és emiatt torzít soxor.

Beszélünk egy mérési rendszerről, amit nagyon sokan használnak a játékban és szeretnénk megérteni a működését és a hatás mechanizmusát. Most azzal oltani, hogy ez a statpadderkedés, súlyos hiba.

Nagyon sokat lehet tanulni a wn8 visszajelzésből és a saját statisztikádból, aminek a segítségével még jobb lehetsz, szerintem ostobaság ezt azonnal statpadderkedésnek beállítani.

[ Szerkesztve ]

(#64307) Cseri0058 válasza olcsii (#64303) üzenetére


Cseri0058
őstag

nekem nincs 183 am :(((
de most komolyan. mikor meglövök egy tier 8 as heavyt én érzem magam kellemetlenül hogy csak ennyit sebzek belé...

mai öröm:

egy buzi kv1s leakart tolni a hídról...erre kiakarnom nyirni és ezt kapom...szánalom :W

(#64308) Zeratul válasza ddt500hu (#64284) üzenetére


Zeratul
addikt

Pontosan, az arty sokkal jobban ki van téve az RNG hatásának mint bármelyik másik tank. Látványos tud lenni amikor minden lövedék a célzókör szélén esik le, majd vált az RNG és mind halálpontosan középre megy. Az is érdekes hogy a despottolódott célpontot sokkal pontosabban találja el mint a spot alatt lévőt.

(#64309) emre válasza Cseri0058 (#64307) üzenetére


emre
veterán

Legalább lesz időd rendesen megebédelni. :DDD

mod:

Zombi, akkor is kár volt kilőnöd, nem ér annyit. Én az ilyent inkább kitolom az ellenfél elé.
Bár mondjuk legutóbb nekem vacsorázni volt időm rendesem. :DDD

[ Szerkesztve ]

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#64310) Cseri0058 válasza emre (#64309) üzenetére


Cseri0058
őstag

Tessék: replay
de most komolyan!!!!! eezzzmiiiieeeeezzzzz?????

ááá én már 11 fele ebédeltem :D

[ Szerkesztve ]

(#64311) ddt500hu válasza Bad Pritt (#64304) üzenetére


ddt500hu
veterán

Meg mert a 4-ik accja volt. :D

(#64312) SSJmeszes válasza Cseri0058 (#64310) üzenetére


SSJmeszes
senior tag

Biztos begyulladt az ujja és nem tudta, hogy nyomja folyamatosan a D gombot!:DD

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#64313) Angel1981 válasza sith7 (#64302) üzenetére


Angel1981
veterán

Kedves Kolléga!

A Heavkkel általában mit kell csinálni? Mindegyik térképen van 1-2 "pofozkodó rész" odamegy az ember, végzi a dolgát, és bízik abban, hogy tőle távol is teszi a dolgát a csapata, mert mást nem tud csinálni.

A TD-k nagy részével mit kell csinálni?
Beállni pár bokorba jó messzire attól a ponttól, ahol a heavyk pofozkodnak úgy, hogy rálássanak, és szépen lövöldözni.

SPG-vel talán még ennyiből sem áll a tudomány....

A T49, a Hellcat, és az E-25 papíron TD, azonban valójában a "TD-Medium-scout light" által alkotott háromszög középpontjában helyezkedik el, szerepkörük dinamikusan változik attól függően, hogy milyen a térkép, és hogy maga a csata hogyan áll.
Nagy, nyílt terepen ezekkel előre lehet rohanni scoutolni, városi harcokban rohangászni össze-vissza, hátba támadni az ellenfelet, megzavarni őket egy "kamufoglalással", levadászni az ellenfél scoutjait stb. stb.
Áruld már el nekem, mondjuk egy 20-25 km/h-s csúcssebességű heavyvel mikor fogsz tudni visszaérni resetelni, ha az ellenség 1-2 tankja átsurrant másutt, és mondjuk cappeli a bázisodat?

Nem véletlen, hogy akinek van affinitása stratégiai szinten a csatákhoz, az ezekkel a tankokkal kiemelkedő statokat csinál - ebben teljesen igaza van dfsz kollégának, bár valóban nagyon a statra hegyezi ki a dolgokat, és emiatt sajnos a mondandója ezen része elsikkad, de attól még észre lehetne venni.... :U

(#64314) Habib[HUN] válasza Bad Pritt (#64304) üzenetére


Habib[HUN]
senior tag

A statisztika hajszolása a játék megrontója. Görcsössé teszi az egyszeri halandót. Sőt a legkártékonyabb az XWM csata jóslata. A sok hülye amint meglátja, hogy 50%-nál kevesebb az érték egyből lép is ki a csatából. Semmi harcos szellem, küzdelem. Csak a minél magasabb aktuális statisztika hajszolása. Na ha valaki ezt élvezi annak egészségére. Mindig is annak a pártján voltam, hogy lehessen tiltani a statisztikáim megjelenítését. Nem vagyok kíváncsi a máséra, az enyémet se nézegessék. Kicsit a South Park mérges emberes része jut róla eszembe. Ott voltak nagy problémák a mérés matematikájával...

(#64315) Kean_Sorbo válasza Angel1981 (#64313) üzenetére


Kean_Sorbo
őstag

Jó megtudni, hogy aki nem ezzel a három fostalicskával megy az egy agyatlan, és beáll egy sarokra vagy bokorba lövöldözni.

Érdemes lenne neked néha az itt közzétett replay-eket megnézni.

Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!

(#64316) Diarmand válasza dfsz34 (#64306) üzenetére


Diarmand
senior tag

Igen, nézz meg pinkman csatát, nézz meg EJ csatát T49-el, illetve most már én is próbálom ilyen stílusban tolni.

Ugye ezt nem gondolod komolyan? :U
Te meg az agresszív stílus a T49-cel? Meg hogy magadnak spotolsz? (Te magad írtad, hogy neked nem kell a csapat spotolsz te magadnak LOL) Tudod te mennyi az átlagosan felspottold járműveid száma 1200 csata alatt? Kőkemény 1,26. Egy egész huszonhat.
Összehasonlításképp Pinkmannek 3,95, de még nekem is 2,33.
Hol itt az agresszív stílus? Nem inkább csak a csapat mögött kullogsz és lövöd azt akit neked spotoltak? :U

Egy igazi statpadder eleve fullos tankkal indít, jó legénységgel és felszereltséggel.

Újabb baromság. Egy igazzy statpadder minimum ezer meccset megy olyan tankkal, amivel könnyű statot húzni :U

Beszélünk egy mérési rendszerről, amit nagyon sokan használnak a játékban és szeretnénk megérteni a működését és a hatás mechanizmusát. Most azzal oltani, hogy ez a statpadderkedés, súlyos hiba.

Bla-bla-bla mellébeszélés a köbön ismét. Sajnos már nem fogsz kimászni abból, hogy a WN8 a lakótársad ;)
Milyen működés? Jaj, nehogy már azzal gyere, hogy neked a pontos képlet kell, külön minden tankra, mert sírva fakadunk. Egyszerű. Sok sebzés, jobb WN8. És ezt bizony te hajszolod.

De hogy biztosan igazam legyen, hagy idézzek megint tőled ;)
Statpaddereknek meg szerintem kötelező darab. #60365

Tetszik érteni? Amit írsz, nem áll összefüggésben azzal amit teszel. Te nyugodtan hívhatsz másokat statpaddernek, de téged senki ne nevezzen annak, mert te csak a WN8-at akarod megérteni. Szánalmas.

Értem, hogy aki nem képes egy rendszer keretében eredményt elérni, az a rendszert szokta bírálni.
Újabb ferdítés, HáGé, nem a rendszert bírálta, mi lenne ha nem adnál más szájába olyat, amit nem mondott. Inkább a te szádba kéne azt tenni, amit valójában teszel és akkor nem lennél majdnem teljesen hiteltelen, elég csak az elmúlt pár napot visszanézni :U

Újjuj, a kevdem majdnem kihagytam :DDD Íme:

pl EJ 8e wn8 fölött megy a leopard-al meg 10e wn8 felett a chaffe-val.
A leopard meg a chafee, két érdekes tank, amikben óriási potenciál van, csak ki kell csalogatni a vadállatot belőlük.

Értsd: EJ hatalmas WN8-at tud ezekkel menni, ezért nekem is kellenek ezek a tankok, hogy még több WN8-am legyen, ahogy Pinkman_Jessetől is elleste a statpadder tankját.
Durván nyomod a stathuszárkodást kedved dfsz34. Vagy a véletlen műve, hogy az unicumokat követed figyelemmel és a legjobb WN8-at produkáló tankjaikat akarod te is kifejleszteni a második accodon és növelni vele az értékeidet? :U
Na te stathuszár, miért nem a Black Prince próbálkozol? Ja, mert azzal nem megy a kedvenceidnek sem annyira jól, csak 3,5k a WN8 :C

[ Szerkesztve ]

(#64317) dfsz34 válasza Habib[HUN] (#64314) üzenetére


dfsz34
őstag

Az a gond a kisarkított gondolatokkal, hogy az élet már csak bonyolultabb dolog, mint két összetett mondat, nehéz is megérteni valóban.

Ha az iskolában nem számít az érdemjegy, ha a munkában nem számít a minőség és még sorolhatnánk, akkor hova jutunk?

Ez valóban egy játék, ezért itt megengedhető akár az is, hogy valaki igénytelen, nemtörődöm legyen, de miért probléma az, ha valaki igyekszik ennek az ellenkezőjére? Szóval érted, egyik oldalon a gonosz wn8 és az is aki a szórakozásának a részének tartja, hogy próbáljon minél jobb legyen, na most ő a roszz. A jó oldalon meg vannak, akik mindenre tojnak nagy ívben. Vicces azért ez a fajta gondolkodás, amit most leírtál.

Egyébként, mondok én neked valamit, valóban a T49-el toltam a legtöbbet, mivel láttam a "nagyokat", hogy mit kihoztak belőle és szerettem volna legalább valami hasonlót én is, mert persze még mindig sok mindent lehetne javítani. Ennek ellenére, mivel egy adott tankon kineveltem magam (és célszerű ehhez alkalmas tankot választni, a T49 ilyen), megértettem a játék mechanizmusát messze jobban, mint korábban bármikor és az összes többi tankon is nagy mértékben nőtt a teljesítményem. A mai napom így néz ki, ledupláztam pár tankot:

Napi Statisztika:
Csaták: 8 (10) (80.0%)
XP: 14 370 (1 437)
Ölések: 19 (1.9)
Halál: 3 (0.30)
Találat/Lövés: 124 / 147 (84.4%)
Átütés: 98 (79.0%)
Sebzés: 14 246 (1 424)
Sérülés: 5 018 (501)
Felderítés: 8 (0.8)
Védekezés: 10 (1.0)
Foglalás: 0 (0.0)
WN8: 3 003 (98)

A következő tankokkal: chi-ri, a44, Hellcat, T49, Churchill VII, Indien Pz, Amx 13 90 és Amx 12t. Mindenféle stílus. Az indiennel ráadásul két ordenáré pocsék csatát mentem, egyikben egy tk volt az összes, amit tudtam csinálni :D Pl az indiennel nem nekem jól, talán később ráérzek, talán soha.

Lehet ríni, hogy a wn8 semmit nem számít, meg hogy a T49 OP, meg mit tudom én, de mit csináljak, ha más tankokkal is sokkal jobban megy azóta, hogy megtanultam a T49-el a pro szint közelében játszani és rajta keresztül még jobban megértettem a játékot?

Lehet utánam csinálni, a lehetőség mindenkinek adott, van még egy csomó másik tank, amivel érdemes így profi szintre felhozni magad és azon keresztül megtanulni a játékot.

Vagy lehet ríni, hogy statpad wn8 meg op tankok meg mittudomén.

[ Szerkesztve ]

(#64318) Bad Pritt válasza dfsz34 (#64306) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nem az statpadderkedés, hogy meg akarod érteni a rendszert. Az statpadderkedés, hogy minden negyedik meccsedet egy OP tankkal gurultad, és azzal kiemelkedő a statod, a többivel max egy gondolkodó játékos szintjét érted el eddig.

Aki meg azt mondja, hogy heavy-vel, td-vel nem kell gondolkodni, az nézzen meg mondjuk néhány meccset superfly Conqueror replay-ei közül, vagy kean_sorbo kolléga tengernyi td meccse között is akad nem egy tanulságos darab.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#64319) TESCO-Zsömle válasza sith7 (#64302) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

T95, hogy csak egyet mondjak. Azzal nincs min gondolkodni, elindulsz legrövidebb úton a legközelebbi szorosba és csá. Túl lassú átcsoportosulni, de még önmagát megvédeni is.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#64320) Diarmand válasza dfsz34 (#64317) üzenetére


Diarmand
senior tag

meg mit tudom én, de mit csináljak, ha más tankokkal is sokkal jobban megy azóta, hogy megtanultam a T49-el a pro szint közelében játszani és rajta keresztül még jobban megértettem a játékot? :C

Ezt mi tükrözi? :U
Majd akkor gyere ezzel ha több tankkal is feljutottál T8-9-10-be és ott is tudsz konstansan kiemelkedő eredményeket produkálni ;)

(#64321) mtade válasza Habib[HUN] (#64314) üzenetére


mtade
aktív tag

A statisztika hajszolása a játék megrontója.

Tegnap volt szerencsém Tier4ben Himmelsdorfon egy zöld SU-85Bhez.
A csata elején az első nagy összepofozkodásnál elbújt a sarokba. Megvárta, amíg mindenki egypálcás lesz, majd feljött a dombtetőre a maradékot oneshotolni. Addigra a csapatunkból csak ő maradt.
A maradék 3 elkezdett foglalni, ő pedig megvárta az 50-60 foglalási pontot, hogy behúzhassa a védő badge-et.

Nemszokásom a chat-ben hőbörögni, de elküldtem olyan helyre, ahol nem szokták az emberek jól érezni magukat. Persze pofánröhögtem, amikor kilőtték.... lett 3 killje feleannyi sebzéssel, mint nekem a luchs-szal frag nélkül....

Simán megnyerhettük volna, ha teszi a dolgát... Éljen a stat...
Nem mondom, engem is érdekel, szeretném elérni a zöld fokozatot, de ennyire nem... Inkább nyerjünk...

Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford

(#64322) dfsz34 válasza Bad Pritt (#64318) üzenetére


dfsz34
őstag

Ma mentem a T49-el kettőt, mert az elsőt buktam. 1070 és 1753 wn8 mellett, a napi átlagom eddig 3003 wn8 mindenféle tankkal, szóval érted?

Vagy nem érted. Már nem kell a T49, hogy jó wn8-t csináljak. A T49 tanított meg arra, hogyan kell játszani és most is szeretek vele menni, de ha van vele betli szériám, akkor meg más tankokkal simán kompenzálom most már.

Amit te statpadderkedésnek hiszel az egy tanulási folyamat egy egyébként nehezen kijátszható tankkal. Ha az ember megismeri vele a profi játékot, akkor az általános játék tudása is nagy mértékben javul.

Ehhez kellenek wn8 és egyéb pl átlag sebzés célkitűzések. Mindenkinek javasolom, hogy gondolkodjon el egy ilyen megközelítésen és válasszon egy tankot és képezze ki alaposan magát vele.

Célszerű figyelni a "nagy" játékosokat, mivel tőlük lehet tanulni, a szájkaratés statpadderkedéssel rémisztgetőktől már kevesebbet.

A játék élmény is teljesen más dimenzió és pro szint közeli tudással egy konkrét tankon. Mivel időben valóban sokáig tarthat idáig felfejlődni, ezért kell pl megnézni, hogy EJ mivel megy jól, tetszik-e a stílus és az alapján választani tankot, hiszen EJ-től rengeteg lehet közben tanulni.

(#64323) Bad Pritt válasza dfsz34 (#64322) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Isten ments, hogy más is úgy álljon ehhez a játékhoz, mint te. Csak a stat, semmi más, emiatt ilyen szánalmas a WoT community nagyrésze.
Egy èrtékelhető kommented nincs mostanában, csak a WN8 így-úgy, meg aztán véded a saját statpadder mentalitásodat. GG.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#64324) sith7 válasza Angel1981 (#64313) üzenetére


sith7
nagyúr

értem, akkor aki nem ezekkel a tankokkal játszik az kb. egysejtű szellemi szinten van, és aki ezekkel tolja, az akár egyedül is képes lehozni a csatákat ... ezt jó tudni, köszi

TESCO-Zsömle
de azzal is kell gondolkodni ... pl. jelen esetben meg kell találni a legrövidebb utat

[ Szerkesztve ]

(#64325) ddt500hu válasza dfsz34 (#64317) üzenetére


ddt500hu
veterán

Én nem is értem, hogy tudsz megsértődni azon, hogy statpaddernek titulálnak. Ennél egyértelműbb dolog nincs a topicban. Én is szeretem húzni a wn8-at de ehhez JPZE100-at meg FV 183-at használok. :D

(#64326) Diarmand válasza Bad Pritt (#64323) üzenetére


Diarmand
senior tag

Azt azért figyeled, hogy mennyire nem reagál arra amit írok :DDD

Ilyen szintű unicum majmolást én még életemben nem láttam. Nem baj, érdemes figyelgetni a hsz-it, mert képes egy nap alatt többször is ellentmondani önmagának. Természetesen azt ignorálni fogja, aki van elég intelligens ahhoz, hogy észrevegye mennyire mocskos és milyen undorítóan válaszol majd mindenkinek.

(#64327) Habib[HUN] válasza dfsz34 (#64317) üzenetére


Habib[HUN]
senior tag

Hallgattam eleget statpadderek sírását már Ts-en. Ezért sincs kedvem klánozni,mert ott folyton ez megy. Így a wn8-am, úgy a wr-em. Nem a játékélmény miatt játszanak, hanem hogy néhány önkényesen valaki által meghatározott számnak megfeleljenek. Aki meg kifejezetten a wn növelő tankkal megy, hogy növelje a statisztikáját az meg egyszerűen becsapja magát. Hisz jó játékos nem lesz tőle. Csak lesz egy eltorzult statisztikája ami közel se mutatja a valós képességeit. Ha valakinek ez a szórakozás az azért valljuk be elég szánalmas. Én a játékélményért játszom. Tudok élvezni egy vesztes csatát is.
Aki egész nap a Wn akárhányat nézi annak javaslom ezt a weboldalt: [link]

(#64328) dfsz34 válasza ddt500hu (#64325) üzenetére


dfsz34
őstag

Azt hol olvastad, hogy megsértődtem? :)

(#64327) Habib[HUN]
Egy jó mérési rendszer már miért lenne szánalmas? A wn8 sem tökéletes, messze nem az, de ad egy keretet.

Ahogyan az iskolában is jellemzően strébernek vagy egyéb jelzővel illetik azokat, akik jobb érdemjegyet akarnak elérni, ugyanígy itt is megfigyelhető egy hasonló mentalitás.

A mérési rendszer alkalmas arra, hogy célt adjon a tevékenységnek. Cél nélkül meg nincs teljesítmény, evvan sajnos.

Evvan srácok, a rendszert bírálni mindig is egyszerűbb dolog, mint egy adott rendszerben valamit felmutatni, legyen az bármilyen célkitüzés. Nekem a szórakozás mellett fontos, hogy a célkitűzéseimet elérjem és ennyi, nem kell túlmisztifikálni. Vannak, akiket még a célok kitűzése sem érdekel. Döntse el mindenki, melyik kategóriába akar tartozni.

[ Szerkesztve ]

(#64329) Angel1981 válasza Kean_Sorbo (#64315) üzenetére


Angel1981
veterán

Nem kell kiforgatni a szavakat!
Nem mondom, hogy aki nem olyan tankokkal megy mint EJ, vagy Scheff, az hülye, de ők sem véletlenül mennek azokkal amikkel, és most nem a statokra gondolok, hanem arra, hogy ezekkel a tankokkal lehet a legjobban befolyásolni MAGÁT A CSATÁT.

Hány super unicumot tudsz mondani, akiknek a kedvence a JagdPz E-100, vagy az ISU-152?

Ezek remek tankok, a felhasználási metódusuk azonban egy kaptafa, szinte minden térképen ugyanazon elvek szerint kell velük harcolni, és csak taktikai szinten tudják befolyásolni a csatát, stratégia szinten nem - ennek egyébként legfőbb oka a lassúságuk.

Ha stratégiai szinten akarod befolyásolni a csatát, akkor a legfontosabb szempont, hogy a tankod gyors legyen, mert csak úgy tudsz odaérni ahhoz a ponthoz, ahol a leginkább "szükség van rád".
Az emlegetett srácoknak azért kiugró a win rate-je (65-70%), mert mindig rájönnek, hogy hol van szükség rájuk a csatában, és ott be is vetik magukat.

Egy KV-1-el, egy Matildával, vagy egy Maussal soha nem lehet olyan dinamikus, gondolkodtató köröket menni, és szólóban olyan win rate-et produkálni mint a korábban emlegetett vasakkal.
dfsz34 is részben erről beszél, hogy magáról a csata általános befolyásolásáról mi mindent lehet megtanulni EJ videóiból, csak valóban annyira a statra hegyezi ki a mondandóját, hogy a legtöbben nem látnak mögé...

sith7: rossz látni, hogy egyesek mennyire nem képesek mondatokat / szöveget értelmezni.... :O

[ Szerkesztve ]

(#64330) Diarmand


Diarmand
senior tag

Ezt nem értem.

Ma mentem a T49-el kettőt, mert az elsőt buktam. 1070 és 1753 wn8 mellett, a napi átlagom eddig 3003 wn8

A mai hét csatájával (amiben akkor a kettő T49-es nincs benne - [link]), az átlaga 2141 WN8. Erre jöt a két T49-es csata 1070 és 1753 átlaggal, az hogy lesz 3003?

[ Szerkesztve ]

(#64331) sith7 válasza Angel1981 (#64329) üzenetére


sith7
nagyúr

Nézd el nekünk, .... mi már csak ilyen egysejtűek vagyunk ... már olvasni , értelmezni sem tudunk ... egyáltalán mit is írtam most ide ... ? :F

(#64332) Tuco Ramirez


Tuco Ramirez
őstag

Sziasztok!

Lassan meglesz az E50, de már előre félek a grindelésétől, mert igen komoly XP-be kerül minden modul hozzá. A wikin két módszert írnak:

Engine > Tracks > Turret > 105 L/52
88L100 > Engine > Tracks > Turret > 105 L/52

Szerintetek melyik út a járhatóbb? Szabad XP-m nincs sok, de esetleg beváltok némi aranyat, ha nagyon kell...
Előre is köszi a válaszokat! :)

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#64333) dfsz34 válasza Diarmand (#64330) üzenetére


dfsz34
őstag

Mentem mással is ma, képzeld el, hogy nem csak T49-t használom :)

(#64329) Angel1981
Pontosan az van, amit meg kell érteni a játékkal kapcsolatban, hogy bizony kell egy teljesítmény mérő rendszer. Kevesen látják be, hogy célok nélkül nem lehet komoly teljesítményt felmutatni, mert nincs motiváció.

A másik, amit valamiért sokan hisznek, hogy a jó eredményeket marha könnyű elérni, csak trükközés kell hozzá oszt kész. Ez biztosan nincs így, tanulni, gyakorolni stb kell, persze nyilván jól felszerelt tankkal még könnyebb, de ez egy ordenáré hazugság, hogy csak a körülmények határozzák meg a teljesítményt és nem a játékos hozzállása és a tudás szintje.

A cél bármi lehet, nekem pl az, hogy megtanuljak egy tankkal jól játszani, mert tetszik, ahogy EJ oktatja a népet és amilyen magabiztosan, határozottan játszik. Szeretnék legalább hasonlóan játszani, mert nekem ez a stílus tetszik, amennyire tudom, megközelítem, ennyi, de persze kitűztem pár wn8 és sebzés átlag, egyéb célt pl a T49-el szemben, amit már egyébként teljesítettem és ennek örülök.

Ha valaki be akar kerülni egy jó klánba az is cél és én nem ítélem el miatta. Szinte biztos, hogy aki tudatosan céllal játszik, sokkal jobb eredményeket tud elérni, sokkal jobban élvezi a játékot.

Hihetetlen, hogy ezen kell vitatkozni egyesekkel. Komolyan mondom.

(#64334) olcsii válasza Tuco Ramirez (#64332) üzenetére


olcsii
aktív tag

nekem így elsőre a második tűnik jobbnak:)

wot:nikoli3, „Akinek sok pénze van, annak lehet spekulálni, akinek kevés a pénze, annak nem szabad spekulálni, akinek pedig egyáltalán nincs pénze, annak muszáj spekulálni.”

(#64335) Angel1981 válasza Habib[HUN] (#64327) üzenetére


Angel1981
veterán

"Aki egész nap a Wn akárhányat nézi annak javaslom ezt a weboldalt:"

Ezen besírtam! :C

#64333 dfsz34: én értem, hogy mire célzol, de jó tanácsként annyit mondok, hogy tényleg ne ennyire a statokra hegyezd ki a fórumbeli mondandódat, mert tényleg elsiklik alatta a lényeg.
A T49 és Hellcat engem is jó pár dologra megtanított magával a játékkal kapcsolatban, azóta jobban átlátom az egész csatát, és a többi tankkal is jobban megy - persze még van bőven fejlődni.
Ezek olyan tankok (persze nem csak ezek), amik nem csak taktikai, hanem stratégiai szinten is megtanítanak gondolkodni - és ez az a gondolat, amit itt szinte mindenki kiforgat..... :U

Ok, zárom a témát, akit esetleg megbántottam, attól elnézést kérek!
PEACE! :R

[ Szerkesztve ]

(#64336) Diarmand válasza dfsz34 (#64333) üzenetére


Diarmand
senior tag

Áruld már el, hogy miként játszod te ezt a stílust Arra gondolok, hogy egyáltalán nem lapító sniper, hanem egyfajta sniper-agresszív scout keverékben kell vele játszani ha kevés a spottold tankjaid száma?

Kevesen látják be, hogy célok nélkül nem lehet komoly teljesítményt felmutatni, mert nincs motiváció.
Ez a motiváció lenne a minél nagyobb WN8 elérése? Csak egy igen-t vagy egy nem-et ha lehetne. Most az egyszer :U

de ez egy ordenáré hazugság, hogy csak a körülmények határozzák meg a teljesítményt és nem a játékos hozzállása és a tudás szintje.
Hol írtunk ilyet?

Ha a T49 megtanított játszani, akkor biztosan szeretnénk azt többen is látni, hogy egy-két hétig nem mész a T49/Hellcat párossal csak bármi mással és akkor milyen statod lesz :U

(#64337) dfsz34 válasza Diarmand (#64336) üzenetére


dfsz34
őstag

Kár, hogy nem látod a lényeget.

(#64338) #43783936 válasza Tuco Ramirez (#64332) üzenetére


#43783936
törölt tag

Vegyél hozzá bolti láncot, akkor ráérsz azt kifejleszteni utoljára.
Én szinte minden vassal ezt a módszert alkalmazom.

Statpadderkedés témában csak annyit jegyeznék meg, hogy ők is játékosok, csak épp a Word of Stats-ot tolják.
Biztos álmatlan éjszakát tud okozni nekik, ha nincs meg az űbermega napi statértékük.
Szívük joga.
Magánügy, bármilyen szánalmas is.

Nálam csak egy plecsni számít.
Az a Nagy kaliber, amit az asszonytól kapok. :DD

(#64339) Clodovicus válasza Bad Pritt (#64269) üzenetére


Clodovicus
csendes tag

A Tiger 2 -től szerintem nem kell félni ha a Tiger 1-es bejön, a nagyobb testvér is jó kis tank, és szerintem teljesen hasonló stílusban kell vele menni mint a kicsivel, én támogató, sniper stílusban használtam. Goldot nem igényel a 10,5cm-es top ágyúval, az egyik kedvencem volt amíg el nem adtam. 138 csata alatt 58% volt a wr és 877 az átlag xp.
Az tény hogy ügyesen kell beforgatni, bár én nem vagyok egy nagy állóharcos és nem az első sorban nyomultam vele, de így is 4 acélfalam lett. Ha ő a top tank akkor viszont bátran lehet vele nyomulni :-)

Légy jó Mindhalalig!

(#64340) Diarmand válasza dfsz34 (#64337) üzenetére


Diarmand
senior tag

Pontosan látom a lényeget. Csűröd-csavarod a dolgokat, a feltett kérdéseimre nem válaszolsz, mert kínosak lennének ezek a bizonyos válaszok, másokat lehordasz, magadat fényezed, ellentmondásokba keveredsz, képtelen vagy a normális vitára mert kerülöd a becsületes válaszadást, szófosásban szenvedsz, rettenetesen tudálékos vagy, kiforgatod a másik szavait, soroljam még? :U

Ahogy most is ezt teszed. Kihátrálsz a dologból és egy fennhéjázó rövikde odaköpött hozzászólással elintézettnek tekinted a dolgot.
Mellesleg a két nappal ezelőtti hülyét csináltam magamból dolog (T49 OP/nem OP) után, meg is értem, miért nem vagy hajlandó reagálni a hosszabb írásaimra, sajnos nem mindenki eszi meg az esszéidben a rengeteg ferdítést.

[ Szerkesztve ]

(#64341) Poultier


Poultier
tag

Sziasztok!

T29 vonalon haladok most, az M3 Lee free xp-vel való átugrását követően jön a T1 Heavy, mennyire használható pl. KV-1-hez képest?

(#64342) Bad Pritt válasza Clodovicus (#64339) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nagyon kíváncsi leszek rá, sok esetben jobban féltem tőle, mint az IS-3-tól.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#64343) Habib[HUN] válasza dfsz34 (#64333) üzenetére


Habib[HUN]
senior tag

Na már kíváncsi lettem és megnéztem a wot accodat. Nem statpadder acc, áá dehogy :D Csatáid negyedét T49-el mented. A második a SP (gondolom a credit szerzés miatt.) Harmadik meg a hellcat. Tényleg nem tipikusan a statisztikára rágyúrt account. Ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Gondolom nem első regisztráció a játékban. Tízes tank sehol. Tehát van egy szuper unikom hú de excellent statod ami kb nem mutat semmit a valós tudásodról. Mert tier 5-ben bébifókát vadászni nem nagy dicsőség. Főleg nem egy nagyon jó álcával rendelkező kis méregzsákkal. Meg lehet ezt magyarázni taktikával, stratégiával. De sok kétségem nincs afelől, hogy ez egy egyszerű statisztika húzó reg. Szépek a számok, de egy nagy komoly klán szóba se állna veled. Hiába hupilila a színed az xwm szerint.
Összehasonlításnak én a legtöbb csatámat 9-es tankkal mentem. (M46 Patton) és az is "csak" 549 csata.

(#64344) rlazol válasza Cseri0058 (#64301) üzenetére


rlazol
addikt

én imádom. :D
persze full kifejlesztve, 6. érzékkel, álló helyzetben 500 méteres látótávval egészen más a cica, nagyon lehet vele trollkodni. Halálba lőni szinte akárkit full hp-ről nem a stílusa, de csipkelődni ide-oda, szívni a vérét annak, akit épp elér tökéletes. Imádom, amikor egy tank vami fedezék mögött, kilóg egy csücske és én 450 méterről telibekapom, ő meg sürgősen vonul beljebb... :DDD és közben azon filózik, na ez honnan jött? :F
És elég gyors meneküléshez, és súlyponteltoláshoz is.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#64345) Diarmand válasza Habib[HUN] (#64343) üzenetére


Diarmand
senior tag

Az első accja titkos, arra nagyon figyelt, hogy ne derüljön ki, pedig ott sokkal több a csata és bőven vannak T8 vagy afölötti tankok is. Nem véletlen nem mutatja meg :U
Bezzeg mikor tőlem elkérte én szó nélkül megadtam neki, de mikor én kérem akkor mély csend. Áh, féreg ez az ember.

(#64346) Tuco Ramirez válasza #43783936 (#64338) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

T6-tól fölfelé minden új tankra teszek erősített felfüggesztést. :) Viszont tényleg nagy dilemma, hogy a stock löveggel (és gondolom nem kevés gold lőszer használattal) küzdjem el magam a top ágyúig vagy a lassabb, de talán fájdalommentesebb utat válasszam a köztes löveggel.

olcsii: :R

[ Szerkesztve ]

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#64347) Clodovicus válasza grex4 (#64258) üzenetére


Clodovicus
csendes tag

Lol, az AMX M4 45 a tierjében szerintem az egyik legjobb heavy a mozgékonysága, az ágyúja és annak negatív kitéríthetősége miatt, csak tudni kell kihasználni. Nem egy első vonalbeli frontharcos hanem inkább támogató, más heavyt kísérő tank. 52 csata alatt nekem 63% wr van vele, az átlag xp 860 gold nélkül.

[ Szerkesztve ]

Légy jó Mindhalalig!

(#64348) Angel1981 válasza Poultier (#64341) üzenetére


Angel1981
veterán

Nagyon jó kis vas!
Heavyhez mérten gyors, a frontpáncél erős, nagyon jó a gun depression.
Az ágyú nem a legjobb (alacsony alfa és pen), de a használható kategória.

(#64349) KaLeun válasza Plasticbomb (#64280) üzenetére


KaLeun
senior tag

Teljesen értelmetlen tanácsokat adni az arty elkerüléséről, ebben a témában már több ilyen tartalmas hozzászólás is született ennek fórumnak a hasábjain, de ennek ellenére hetente visszatérő mumus az arty (még kék/lila játékosoktól is).

Mentem vagy 3,5k kört a BC 155 58-cal, de randomban, egyedül az arty nerf óta nem tudok pozitív wr-t produkálni. Pedig 2x ill. 3x több csatával, a legtöbb statisztikai mutatóban jobb vagyok az egykori Commanderünknél és Co-commanderünknél, akik szerintem az egyik legjobb artysok az EU szerveren. De ők szakaszban mennek, mivel szvsz lehetetlen másképp jó wr-t produkálni vagyis befolyásolni a csatát.

Cila

(#64350) HellGreg


HellGreg
őstag

Sziasztok, nem tudjátok véletlenül, vissza lehet-e nézni valahol, hogy mennyit kaptam a legutóbbi csatáért? Egész nap szívtam, most volt egy jól sikerült csatám, erre a végén kilépett a játék hibaüzenettel, pedig még soha nem csinált ilyet. :(((

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.