Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#245946) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Figyelem!

Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!

Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)

További tanácsok

[ Szerkesztve ]

***

Hozzászólások

(#55351) Asbee


Asbee
veterán

Bocs ha volt róla szó, de a szever átmenetileg nem elérhető, frissíts klienst vagy várj a tervezett karbantartásig, az mod miatt van, vagy valóban nem mennek a szerverek? Köszi :R

Megoldva, a régebben linkelt fájl törléssel.

[ Szerkesztve ]

(#55352) wrett


wrett
csendes tag

Ruinberg
Pz.Kpfw. II Luchs Szerzett tapasztalat: 507 Szerzett kredit: 9 426
Csatában elért Achievement: Kiváló sofőr jelvény: "3. osztály"
Küldetés teljesítve! Jutalom:
Prémium időtartam hozzáadva: 3
Kompenzáció T2 Light Tank
arany 750
Férőhelyek hozzáadva: 1

Juhhé! :DD

(#55353) Dreadloord válasza BogyóBP (#55303) üzenetére


Dreadloord
senior tag

A hozzászólásaid és a statod alapján HAGYD ABBA A JÁTÉKOT!! Te tipikusan az a játékos vagy, akinek ez nem megy, és nem is fog...

645-ös wn8-am akkor meglenne, ha minden csata elején lenyomnám 2-szer az R betűt az ellenfél irányába fordulva, na ez az a szint, amin te vagy...

(#55354) fényelőkész válasza #40993792 (#55342) üzenetére


fényelőkész
csendes tag

Köszönöm, megnézem!

(#55355) Bad Pritt válasza Dreadloord (#55353) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Ez azért erős. Egyrészt jött ide és kérdezgetett. Ha troll, akkor troll, ha tényleg nem tudja a dolgokat, akkor segíteni kell neki, elvégre ezért kérdez.
Elküldeni meg senkit nem kéne, ez csak egy játék, senkinek az élete nem múlik rajta.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#55356) Th1sN04ll


Th1sN04ll
senior tag

Mekkora túlélő ez a Panther 2 komolyan :DDD :C :C

(#55357) Drenadar válasza Bad Pritt (#55355) üzenetére


Drenadar
veterán

karold fel és menj vele platoonba, úgy hogy TSen ott van melletted, neki ez segítene, ha egy tapasztalt játékos segítené. mikor mit csináljon merre menjen, mikor ne menjen előre, forgassa már azt a kib... tankot, stb.

de jó lett volna ha mikor én kezdtem a játékot lett volna valaki aki így segít...

(#55358) KaLeun


KaLeun
senior tag

Mentem most 2 kört az itt emlegetett E5-tel és annak ellenére egyik vége sem lett valami fényes lazán meglett a 3,5k sebzés átlagban. Természetesen az első lövés ami eltalálta az első görgőt az vitte az ammoracket (na ez az igazi weakspotja), ezt leszámítva egyszer lőtték csak be a kupolát (ofc egy WTF volt az...).

Az első csata végén segítettem egy unicum E4-nek, amikor ráment egy O268, egy IS-7 és egy T32. Az O268-at kilőttem, IS-7 elszaladt és mivel 200hp-val érkeztem oda a T32 kilőtt. Természetesen a full hp-s E4 segíthetett volna, de általában az unicumok nem kockáztatnak, hogy beszedjenek egy kósza lövést... Tanulság : hagyd megdögleni az illetőt és amíg kivégzik addig szépen elereszthetsz 1-2 lövést.

A második végén 2x pattantam egy E-75 LFP-jérők és aztán az oldalra fordított tornyáról és 1x egy másik E-75 fenekéről. Ez megelőzően a pályá másik végéről leszedtem egy szemben álló IS-7-et...

Megvolt az első győzelmem a Tortoise-zal, Prokhorovkán a 7. percnél elindultam a hetesen és 7 ellenfelet spottolva lehoztam a meccset. Ekkora campfestet rég láttam (pedig csak 2 arty volt), az egyetlen említésre méltó dolog az volt, hogy 10 percnél az ellen BC kilőtte a szakasztársát (szintén BC).

Cila

(#55359) joergie válasza Drenadar (#55357) üzenetére


joergie
őstag

sokkal jobb és eredményesebb egy "üres poharat" töltögetni, mint valakit elkezdeni átnevelni 10k csata után a rossz berögződésekről. én szívesebben vállalnék 1-2k csatás emberkét, mint 10k+ sárgát. de inkább nem vállalok semmilyet :DDD

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#55360) Drenadar válasza joergie (#55359) üzenetére


Drenadar
veterán

jah egyetértek veled... néha olyan hibákat követek el hogy csak fogom a fejem... pl elindítom a csatát :D

ma az AT15-öt nem tudtam leduplázni pedig nem mentem vele olyan rossz köröket de valahogy nem elég... jó persze stock, de a fullos lesz sem lesz sokkal jobb...

(#55361) csapee


csapee
senior tag

Mikor nerfelik már ezt a nyamvadt Wtfe100-at, hihetelenül unalmasan op.
Full Hp-s Is7 meg T57 platoont kb. 10 másodperc alatt takarítottak el 2-en.

[ Szerkesztve ]

Csapee

(#55362) joergie válasza Drenadar (#55360) üzenetére


joergie
őstag

sajnos vannak ilyen tankok, ami akkor hatékony, amikor már el van veszítve a csata. tipikusan ilyenek a lassú jól páncélozott tankok, artyk. at15-el gyakran nem tehetsz róla, hogy vége a csatának mielőtt érdemben tudnál valamit tenni a győzelem érdekében. sajnos ezt el kell fogadni. vesztes csatákban igyekezni kell medált szerezni, amikor már tudod, hogy elvesztitek, így akár több xp-t is kaphatsz, mintha nyernétek(couragous resistance-el -magyarul talán bátor helytállásnak fordították).
2,3k wn8-al én is rengeteg hibát vétek. Igazából az a jó játékos, aki amellett, hogy keveset hibázik, kihasználja mások hibáit. mindamellett kreatív, mindig tudja mennyit kockáztat, tudja mikor mennyit kockáztathat. és érzelmileg tudja magát függetleníteni, talán ez a legfontosabb. pl ez az ami nekem nagoyn nem megy :)) szerintem kreativitás hiányában is el lehet érni unicum szintet. a többi tanulható.

[ Szerkesztve ]

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#55363) KaLeun válasza csapee (#55361) üzenetére


KaLeun
senior tag

Valaki azt mondta itt múltkor, hogy rossz a camo értéke. Ezzel szemben éppen most dematerializálódott tőlem 10 méterre a Sigfried Line 2. utcájában egy 3-as WTF E-100 szakasz, pedig mivel még nincs meg a top ágyú a Teknőcön (3 skilles legénység) ezért álcaháló, periszkóp és coated optics van felszerelve.

Szerk.: 3 sárga játékos, 46% wr-rel simán letarolta az amúgy nem rossz csapatomat. Remélem benne lesz a nerfre ítélt járgányok között...

Csapee: Ez az a tipikus felállás amit múltkor is írtam: csapatod fele a részvétel a fontos elvet vallotta, a másik fele a lőttünk is egyet-kettőt és voltál te.

[ Szerkesztve ]

Cila

(#55364) csapee


csapee
senior tag

Csodacsapat:

Csapee

(#55365) ddt500hu válasza Drenadar (#55360) üzenetére


ddt500hu
veterán

AT15 az egyik kedvenc tankom volt. Ha top tier volt csatákat hoztam le vele. Eszméletlen a tűzgyorsasága. Volt, hogy egy teljes szakaszt tartottam leláncolva vele. :D

(#55366) Drenadar válasza ddt500hu (#55365) üzenetére


Drenadar
veterán

jó tűzgyorsaság pontos... viszont maga a tank lassú, és bárki bárhonnan belövi, pezsgőt bontok mikor valaki pattan... (jó ilyen is van, többnyire ha nagyon messze vagyok a csatától)

ágyúhoz még annyit írnék hogy nagyon pici a sebzés :( ez a 200-as sebzés kb senkit sem rettent el, és nagyon demotiváló mikor egy rhm lő mellettem és küldi be a 600-as sebzéseket, igaz ő 8 másodpercenként... dpmben akkor is ő nyer.

(#55368) Szepi1979 válasza Tomi0703 (#55325) üzenetére


Szepi1979
senior tag

Meglehet hogy kapta az accot, vette vagy valahogy máshogy jutott hozzá és még csak most próbálgatja. Aki lejátszott már több mint 5ezer csatát annak kellene hogy fogalma legyen az alapokról.

“ nem kell mindig nyerni “

(#55369) Simulacrum válasza dfsz34 (#55123) üzenetére


Simulacrum
senior tag

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Nos odakerültem Erlenbergre, méghozzá északra. Ebben a replayben pedig minden benne is van. A te igazad és az én igazam is, így szép.
Én igazam: Mindenki spotolva van, aki a vár felé megy. Spotolom a domb alját, spotolom az egész dombot és szépen halad a csapat. És jön a te igazad kiszed az arty, de még hogy. Mocsok dolog ez, mert állítom, ha nem szed ki, akkor én lehozom ezt a meccset, még a gyenge E75 és a stock gépem ellenére is. Egy éppencsak sárga játékos artyban simán eldöntheti a meccset, ezért mondom még mindig ez a játék fő rákfenéje.

(#55370) KaLeun válasza Simulacrum (#55369) üzenetére


KaLeun
senior tag

Nálad ez az arty dolog már nevetséges.

Cila

(#55371) Bad Pritt válasza Simulacrum (#55369) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Mekkora ez a HOAX klán jézusom. Igazi kommunizmus, mindenki company commander. :DDD

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#55372) Antonius1978 válasza BogyóBP (#55331) üzenetére


Antonius1978
addikt

Akkor T1 vagy KV1el farmolj, ezeket tartottak regebb a legjobbnak erre a celra.

olcsii bocs hogy nem leptem vissza, de folosleges volt. Az FPS az talan a patch miatt javult +5-10-et, de meg mindig van ping csokkenes, es megint - meg mindig nem enged vissza a garazsba csata utan :W :W :W

(#55373) dfsz34 válasza Simulacrum (#55369) üzenetére


dfsz34
őstag

Vasárnap tudom csak megnézni, de kíváncsi vagyok.

Én mindig azt csinálom, ha délről támadok, hogy megkerülöm a várat és vagy a domb aljába megyek, ahol jól takar a növényzet és lövöm az ellenfeleket onnan szép kényelmesen, vagy a várfal mellett elmegyek és lemegyek utána előre. Ott már én is tudok spotolni illetve a d2 emberkéket zaklatni. D2-ből nem igazán lehet lefele lőni, ahhoz nagyon ki kell jönni, amit nem lehet túlélni, úgyhogy ott alul simán el lehet menni eléggé előre.

A D2 egyébként még a házak közül a folyó mellet is támadható, simán be lehet lőni, ha nem olyan csótány tank van ott, mint az e25, hanem picit magasabb.

Az az igazi gond, hogy a te spotod d2-ben nem igazán hatékony, ha bárki lő a b-c2-ből a te spotod után, akkor sajnos nekik, de azonnal megjelennek a térképen, spotolódnak és kastély melletti dombról szó szerint szétszedik őket pillanatok alatt. Láttam már ott Maus elpusztulni szó szerint pillanatok alatt, még ő is csak lesett szerintem, de jpze100 belevágott egy derekasat, fv183 is, meg a többi TD, meg a táras tankok köpték rá a skulót, komolyan csak lestem, felvillan a maus és nem akarok hazudni, de max 10 másodpercet élt még. Néha úgy tele van a domb, hogy nem lehet odaférni és ha ott bárki ellenség megjelenik, annak vége.

A D2 meg onnantól egy halálcsapda, ha nincsenek vagy elfogytak a segítő társak. Általában jönnek középen a folyónál a házak között is a támadók, oda se lehet lemenni, hátrálni nem lehet, az instant halál, ha alul elosontak támadó tankok (ahogy én is szoktam tenni), akkor azok folyamatosan spotolnak és támadnak, tehát ottmaradni sem lehet, ha van arty az szokta küldeni az áldást oda stb.

Szerintem egyébként a QB javaslata megfontolandó. Ha az a kis dombot kikapnák a kastély mellett, akkor nagyjából kiegyenlítődnének a terepviszonyok az északi és déli csapat között. Nem lenne a remek lövészhelye a délieknek és kénytelenek lennének felvállalni a közelharcot, mindenesetre közelebb kell menni. Érdemes lenne a WG-nek kipróbálni. QB azért elég tapasztalt játékos és tegnap (a véletlen pályaeloszlás ugyebár) rengetegszer került Erlenberg-re és mindig mondta, hogy utálja a nyugati oldalt és a WG-nek valamit kezdenie kellene vele.

(#55374) KaLeun válasza Simulacrum (#55369) üzenetére


KaLeun
senior tag

Megnéztem a replayt. Hát nem értem, hogy egy 2k wn8-as játékos, mint te miért nem tanult meg az artyval számolni.

Mégis mire számítottál? Folyamatosan szinte egy helyben állsz és ráadásul rendszeresen felspottolva, sőt pont egyenes vonalban (így aztán még egy tomato sem tud elhibázni...) vagy az ezen a mapon tipikus arty pozícióra.
Egy valamire való értelmes arty elsődleges célpontja lennél és már 14:30-nál kapnád az áldást. Ráadásul illik tudni, hogy S-51 brutál az AP-val és egy olyan puha szép nagy célponton, mint amivel te voltál bazi nagy a 1shot kockázata ill. az hatalmas sebzésé.

Cila

(#55375) csaba17 válasza Drenadar (#55366) üzenetére


csaba17
senior tag

azért annyira nem kell leírni az at15-öt tűzgyorsaságban. az a 200as sebzés elméletben 240es átlag, nálam 4,3s alatt tölt szóval amíg az rhm lő egy 490es átlagot addig az at 8,6s alatt 2x240et.
ez nem akkora különbség szerintem, az más tészta hogy ez csak átlagsebzés de a héten amennyit voltam at-vel elég szépen adta a sebzést, volt hogy 280at is :))
illetve a páncélja, ha tier8ban vagy és nem vagy közelharcban akkor azért el kell találni azt a kupolát, akárhol azért nem lehet beütni, főleg pl heavyvel.

[ Szerkesztve ]

(#55376) Bad Pritt válasza csaba17 (#55375) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

230 az átlagja, de amúgy igazad van, jól helyezkedve a dpm-ben nem kell csalódni.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#55377) ddt500hu


ddt500hu
veterán

Na ezt várom a 183-tól. :) Az IS7 mit össze szidott utána. :) 3 lövés=5200dmg. Mind gondosan célzott lövés volt hasra és oldalba.

(#55378) KaLeun válasza csaba17 (#55375) üzenetére


KaLeun
senior tag

Csak a poén az, hogy lövegpajzs és spec az az ovális rész ahol a löveg függőlegesen tud mozogni egy sokkal nagyobb weakspot. Sokkal könnyebben és távolról is belőhető, mint a kupola.

Ez mondjuk elég sokan nem tudják.

[ Szerkesztve ]

Cila

(#55379) ddt500hu válasza Drenadar (#55366) üzenetére


ddt500hu
veterán

Éppen ez a lényeg. Jön rád a hevy á ez csak 200-at sebzett. 10mp múlva húha ez már 600! Vissza kéne menni! Nincs lánc, nincs motor, megint lánc, meghaltam. :D Hatalmas lövegkitéríthetőség, álcahálóval meg sem kell mozdulnod és lefogsz egy körszeletet. Én komáltam nagyon. 215 csata 60%WR.
Viszont ugyan az az ágyú a Tortoisen egy vicc. Mint ha nem is ugyan az lenne. :(

(#55380) Simulacrum válasza KaLeun (#55374) üzenetére


Simulacrum
senior tag

Egyszerűen arról van szó, hogy utálok úgy játszani, hogy végig hátul állva arty mentes helyről lövöldözzek. Én így szeretek játszani, spotolni, tűzvonalban lenni. Azt én a játék hibájának tartom, hogy egy lövésből valaki 1750-et sebezzen a pálya másik végéből mindenfajta visszalövéstől mentesen. Általában megkapom az arty lövést és után elgondolkodom, hogy arrébb kellene menni, de alapesetben nem vagyok hajlandó úgy játszani, hogy az artyval számoljak. Én tankkal játszok, tankok ellen. Ha leszed megyek más csatába kész, én nem játszok kempelőst még TD-vel sem. Ha nem szed ki az arty ez a meccs nyerhető lett volna, ha nem megyek D2-be rögtön az elején, akkor 15-0 lett volna kb. ez a csata érzésre. Így, hogy az elején kiszedett az arty így is második helyen végeztem egy stock tankkal az xp sorrendben, sőt teljes xp-t kaptam a medál miatt. Én így szeretek játszani, pontosan ezért nem vagyok lila játékos, de nem is akarok az lenni olyan áron, hogy unalmas kempelgetéseket nyomjak.

[ Szerkesztve ]

(#55381) KaLeun válasza Simulacrum (#55380) üzenetére


KaLeun
senior tag

Vannak lila játékosok akik nem unalmas kempelgetéseket nyomnak és megtanulták elkerülni az artyt.

Cila

(#55382) Mark_o válasza Simulacrum (#55380) üzenetére


Mark_o
tag

+1
Te is még a quake-en szocializálódtál :K

Az élet olyan mint a sakk : sok a paraszt!

(#55383) Drenadar válasza ddt500hu (#55379) üzenetére


Drenadar
veterán

én nagyon peches vagyok vele, hiába sebzek sokat, a csapat elbukja... ha meg én maradok utoljára esélytelen azzal lehozni kivéve ha egy zsákutca legvégében vagyok, és nem tudnak rájönni sokan és megkerülgetni.

a páncélt istenítitek, de egy tigris/is3 is simán belövi a függőleges részeket és ezt sokan tudják... a t34-nek sem kell külön céloznia simán beveri

(#55384) Simulacrum válasza KaLeun (#55381) üzenetére


Simulacrum
senior tag

Minden elismerésem nekik.

(#55385) batai15


batai15
félisten

sziasztok azt hiszem hogy kedvet kaptam a játékhoz. Kérdésem lenne hogy csak itt csatázni kell? illetve a frakcióknál mi a külömbség? a későbbi esetleges klánfevételhez van köze annak hogy pl németekkel megyek, vagy nincs? illetve kezdő tankokat mit érdemes választani?

(#55386) Drenadar válasza batai15 (#55385) üzenetére


Drenadar
veterán

nincs semmi köze annak hogy milyen tankokkal szívsz a játékban.

állítólag mindegyik tökéletesen ballonszolt a WG szerint, úgyhogy mindegy melyik irányba indulsz el :D

itt mindenkinek az orosz KV tankot tanácsoljuk elsőre...

játék előtt olvass utána a játék alapjainak, ez nem cod, nem elég becélozni a tank egy pixelét és rálőni, mert lehet nem sebzed be.

(#55387) batai15 válasza Drenadar (#55386) üzenetére


batai15
félisten

tudok valami magyar oldalon kicsit jobban utána nézni?

(#55388) LicskaiJ válasza batai15 (#55385) üzenetére


LicskaiJ
aktív tag

Szia!
Ha érdekel van még egy új játékosoknak való kódom.
1000 arany és 7 nap prémium, ha jól emlékszem.

Go Pats!

(#55389) xenom0rph


xenom0rph
őstag

A sidescraperől tud valaki mutatni, valami leírást, vagy oktató videót. Nem igazán tudok helyesen beállni

halahala

(#55390) Drenadar válasza batai15 (#55387) üzenetére


Drenadar
veterán

[link] és [link]

de találd fel magad, és használd a googlet. valamint youtubeban nézz videókat :)

Prémium tankot ne vegyél, amíg el nem jutsz arra a tierre, sok szar moddal ne tedd teli a játékot, és ne akarj mindenáron mihamarabb 10-es tankot! (7-8-as szinten és már felette jól kell játszani ahhoz hogy prémium nélkül 0-ásra hozd ki a kört! 10-es tankok durván eszik a kreditet) farmolásra a legjobb az 5-6-os tier.

(#55389) xenom0rph: azért az is fontos mivel akarod ezt megtenni!
ez azt használja ki hogy van egy szög aminél automatikusan pattan a lőszer.
beállsz a mondjuk ház széléhez, hogy a tank eleje tökéletes takarásban legyen, ház kitakarja... kicsit tolatsz majd a tank seggét beforgatod egy picit az ellen felé.

jah és keress olyan modot ami jelzi alul a páncél döntöttségét hogy mekkora pen kell a beütésedhez! sokat segít...

nem csak házaknál lehet ezt, és az első videó vazze amit a youtube kiad : [link]

[ Szerkesztve ]

(#55391) emre válasza batai15 (#55387) üzenetére


emre
veterán

Az összefoglalóban már nézted? :U

http://wotfaq.solidlane.eu/

WORLD OF TANKS - GYIK/FAQ

WotHungary

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#55393) LicskaiJ válasza batai15 (#55387) üzenetére


LicskaiJ
aktív tag

WoT infó
WoT Hungary

Mindkettőnél van oktatás kezdőknek.

Go Pats!

(#55394) Chris0321 válasza batai15 (#55385) üzenetére


Chris0321
addikt

Ezt érdemes átolvasnod. Scheff több kezdőknek szóló videót is felrakott erre az oldalra, érdemes azokat is megkeresni.
Szerintem kezdésnek az orosz vagy a német ágat érdemes kipróbálni, a franciát semmiképp sem csak pár ezer csata után.

(#55395) xenom0rph válasza Drenadar (#55390) üzenetére


xenom0rph
őstag

Tigris és IS, vagy ezekkel ne is próbálkozzak? Általában ott rontom el hogy a szög (szerintem) helyes, de a tank eleje is kikerül..

halahala

(#55396) Drenadar válasza xenom0rph (#55395) üzenetére


Drenadar
veterán

nem tudom hogy próbálod, illetve hogy hol lőnek be téged.... a kis kocka tank (tigrist) bárki magán a tornyon belövöldözgeti :(

(#55398) #56230144


#56230144
törölt tag

A polska szót már cenzúrázzák? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#55399) #56230144 válasza batai15 (#55387) üzenetére


#56230144
törölt tag

LoL-t meguntad? :D

Mondj egy nevet azt szerencsétlenkedhetünk együtt :D

[ Szerkesztve ]

(#55400) Habib[HUN]


Habib[HUN]
senior tag

Conqueror tank ász: [link] Igazából csodálkoztam is hogy megkaptam ilyen kis sebzésre.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.