Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:28:04

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#245946) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Figyelem!

Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!

Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)

További tanácsok

[ Szerkesztve ]

***

Hozzászólások

(#33701) sebijani1982 válasza Flayer (#33695) üzenetére


sebijani1982
senior tag

Nem kellene, hiszen a felspottolt tank megjelenik a térképen. Most is úgy navigálod egy célzandó tankra a keresztet, ha a pálya másik oldalán vagy, hogy lenyomod a ctrl-t és a térképen kiválasztod a koordinátát.
Tehát semmilyen pötyögésre nincs szükség, viszont ehhez tényleg az kell, hogy az arty minden felspottolt tankról értesüljön, tehát növeljék meg a rádiók hatékonyságát.

"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

(#33702) odrif válasza Bingisz (#33689) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

És mennyi ilyen lehet még? :Y

20 éve a Prohardveren

(#33703) TESCO-Zsömle válasza Cingáriusz (#33699) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

FF-ben most is sérülnek a tankok, és még nekik áll feljebb, ha vissza mersz lőni...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#33704) nihill válasza Cingáriusz (#33700) üzenetére


nihill
őstag

"if you want reality, join the army" :U

(#33705) bullseye válasza Cingáriusz (#33699) üzenetére


bullseye
addikt

40m splash mellett, 25*25-ös kockákra vaktában leadott lövéssel és nem spotolgatnél az artynak, csak biztos távolságban lévő célokat. Akkor meg vagy campfest lesz megint, és a felderítőkön és artykon múlik minden (rinya, op, vegyék ki!), vagy az arty csak ritkán lát egyáltalán célt a közelharcok miatt. Mert eddig be lehetett lőni normálisan pl. a sarkon bújócskázó tankok közé, hogy a sajátot ne veszélyeztessem (vagy csak minimálisan), de így már nem lehet jóformán megtippelni sem, hova megy a lövés. Kevesen vállalnák be a veszélyt, amíg nem valami átlőhetetlen szörny van a túloldalon..

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#33706) Cingáriusz válasza sebijani1982 (#33701) üzenetére


Cingáriusz
őstag

Szívemből szóltál, pont most akartam írni, hogy nem kell beírogatni semmilyen koordinátát, csak a térképen kattint és kész.

(#33707) Cingáriusz válasza bullseye (#33705) üzenetére


Cingáriusz
őstag

50méteres rácspontok lennének és az artik kapnának 20-30méteres splash kört. Így már mindjárt használható lenne a rendszer ;)
Így máris ki lehetne szűrni, hogy egy lövéssel 3-4 rácspontot is belőhessen egy arti.
Nyilván a célzott rácspontotn belül lenne egy random szórás és előfordulhatna, hogy a másik rácspontba is benyúlik a splash kör, de ez 20-30méternél szerintem bőven elfogadható lenne.

[ Szerkesztve ]

(#33708) D1Rect válasza odrif (#33702) üzenetére


D1Rect
félisten

Ha van regisztrálva 70m user, akkor kb. 60m.

(#33709) nihill válasza Cingáriusz (#33707) üzenetére


nihill
őstag

Akkor kell 5 arty egy oldalra, akik 30m splash-al vakon végiglövik az ellenfél térfelét és game over.

(#33710) Cingáriusz válasza nihill (#33709) üzenetére


Cingáriusz
őstag

Hát, meglenne ez a hátránya, de azért biztos eredményt nem hozhatna, mert értelmes csapat azonnal elmozog a kiinduló pontokról és a campelés is szépen háttérbe szorulna ezzel a célzási módszerrel :)
Eleve a legtöbb arti 30sec alatt be sem tölt, ha egy csapat fél perc után is a kezdő pontokban áll, akor magára vessen :)
Természetesen a splash kört mértékét az artik szintének függően szabályoznám. A 30méteres splash kört tier 10-re értem.

[ Szerkesztve ]

(#33711) diegho válasza Bingisz (#33689) üzenetére


diegho
nagyúr

aztabüdösmocskosk..vaegethogyezmekkoraegyszánalmasnyom..ékagyatlantizenévessz..házi és ezekből lesz 10 év múlva az ország munkaereje.

(#33712) Flayer válasza sebijani1982 (#33701) üzenetére


Flayer
senior tag

Igazad van!
Nem tudom milyen lehet artyzni nem próbáltam soha!Ezt a felülnézeti képet is csak képen láttam még!Nem vonz artyis társadalom!:)

Ne lépj a Fűre inkább szívd el!!! Xiaomi MI 9T

(#33713) nihill válasza Cingáriusz (#33710) üzenetére


nihill
őstag

Most nem a kiinduló körre meg campelésre gondolok. Pl a Malinovka térkép amit beraktál, elég egy spotter a hegyre aki nézi hogy mikor megy fel az ellenfél, aztán az artyk már gyalulhatják is le a hegyet. Vagy 1000 más hely a játékban ahova fixen szokott menni tank. Vagy encounternél, capel az ellenfél, az artyk 1 menetben kilövik az egész cap kört. stb stb

[ Szerkesztve ]

(#33714) Angel1981 válasza Cingáriusz (#33693) üzenetére


Angel1981
veterán

Szerintem kreatív, és alapvetően jó ötlet, és biztos némi csiszolással tök játékképes lenne, de nem mi írjuk a programot.
Ennyi. :)

(#33715) csapee válasza Angel1981 (#33714) üzenetére


csapee
senior tag

+1 Szerintetek mi lenne a hivatalos WG valasz?:)
Amugy mostanaban nem annyira zavaro az arty a sok 3000-t sebzo taras stb Td-k annal inkabb foleg nyilt palyakon.

[ Szerkesztve ]

Csapee

(#33716) SSJmeszes


SSJmeszes
senior tag

Nem tudom eldönteni, hogy megvegyem a E75 öt vagy inkább menjek másfele és álljak meg a Tiger II nél? E100 úgy isten igazából nem nagyon vonz.. Inkább meghagyjam a pénzt és menjek amerre akarok?

YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |

(#33717) Bingisz


Bingisz
addikt

BRÉKING NYÚÚZ:

- the map Port will be completely removed from the game, it will never return after that

"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."

(#33718) dfsz34 válasza Bingisz (#33717) üzenetére


dfsz34
őstag

Nem fog hiányozni nekem a port.

(#33716) SSJmeszes, Az E75-t kihagyni? A játék egyik legjobb tankja.

(#33719) Drenadar válasza Bingisz (#33717) üzenetére


Drenadar
veterán

nekem nem fog hiányozni, ha ez igaz...

kivehetnék a swampot is, meg azt a valleyt... ha utóbbira rak be a gép, nekem az életkedvem is elmegy tőle...

(#33720) joergie válasza Cingáriusz (#33693) üzenetére


joergie
őstag

Miért gondolkodsz egyáltalán ilyenen? szerintem nincs sok értelme. tökéletes a mostani arty célzási rendszer, a játék legelején is az volt, fél éve is az volt, most is az. ha egyenesen halad spot alatt 7-8mpig egy scout, még jó hogy el lehet találni. mountain pass, fjords stb így is rémálom artyval. amit meg mondasz gyakorlatilag ugyanaz mint a mostani, csak nem lehet annyira ránagyítani. bejön a "kinek mekkora a monitora" effektus.

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#33721) KaLeun válasza Cingáriusz (#33693) üzenetére


KaLeun
senior tag

Én az open béta óta artyzom, az akkori arty ég és föld a maihoz képest. Aki ma az arty miatt sír az egy nagy NOOB, aki semmivel sem jobb a rét közepén legelésző siemkawageneknél (max. csak jobbnak gondolja magát). Hogy csak a naponta használt BC 155 58-nál maradjunk, nekem már az első nerf után lett meg és ezt követte 3 nagy általános arty nerf. Például 800+ hp-val akár 600-at is lerammoltam t9 nehezekből és lazán kivégeztem őket, most egy t7 nehézzel nem tudom ezt megcsinálni.

Kezdetekben még Grillével vagy Hummellal, egyedül td módban döntöttem el a csatákat, úgy hogy nem ritkán 4-5-6 ellent leszedtem. Aztán a Battal nem okozott gondot 2-3 öngyilkos scout leszedése sem, simán bementem vele közelharcba és szarrá lőttem vele mindenkit. Most 71,82 másodperc alatt tölt be 5. skill/perk legénységnél, ez azt jelenti, hogy a vérpistikék már rég halottak amikor te betöltesz ill. már ők is beálltak fedezékbe. Egyes lövések között 6 másodperc a betöltési idő, esélyed sincs leszedni az öngyilkos scoutokat vagy a kérődző E-100-kat. Az utolsó nagy arty nerf óta a távoli célok gyakorlatilag eltalálhatatlanok, de még a közepes távolban lévőkre is csak akkor biztos találat, ha nem merőlegesen állnak.

Akkor az új mikrolagok vagyis közkeletű nevén lag spike jelenség esetén reménytelen a artyzás, mivel szart sem fogsz eltalálni. Nagy nerf óta, közeli célpontokra lehetőség szerint közvetlen célzással lövök,mivel így a merőlegeshez közelít a becsapódási szög és nagyobbat sebez a lövésem.

A arty nerf után szépen lement vele a statom 48%-ra, most a t10 td dömping óta kezd ismét növekedni.

Ez a 65-tel száguldó scout eltalálása ma már szinte lehetetlen, csak kivételese esetben pocsékolok el egy lövedéket ilyenre. Régen egy gyakorlott artys szinte biztosan eltalálta a nagy sebességgel száguldó scoutokat...

egy fullos arty, sok skilles legénységgel olyan 15 másodperc alatt bárhonnan bemér, de ha még akkor is ugyanott álldogálsz.... Akkor meg is érdemled...

[ Szerkesztve ]

Cila

(#33722) Cingáriusz válasza joergie (#33720) üzenetére


Cingáriusz
őstag

Ja, miért gondolkodom egyáltalán? :DDD :Y

Hát, elég szomorú ha te tökéletesnek érzed, hogy műholdnézetből tudnak tökéletesn precíz lövéseket leadni egy 60-al haladó tankra. Ez a wg részéről egy orbitális baromság. Természetesen az artisok nyilván foggal-körömmel ellenkeznének, mert ennek az orbitális baromságnak a legnagyobb haszonélvezői
Fizikailag lehetetlen, hogy bármilyen módon lásson egy arti egy többszáz (nemhogy többezer) méterre lévő ellenséget mindenféle terepakadály mögött.

A valóságban is koordináták alapján lőttek az artik, nem volt semmilyen műholdas célzórendszer.
Ezt a játékba belerakták, holott ilyen célzást max a XXI. században lehetne megoldani, nem világháborús, meg hidegháborús artiknál. Ez egy legalizált cheat a WG jóváhagyásával, semmi több. Tudom jól, hogy a megrögzött artisok kikérnék maguknak, ha ezt a marhaságot végre kivennék a játékból, de azért gondolkodjon el mindenki, hogy melyik lenne a reálisabb megoldás. A WG ott szúrta el, hogy a játék legelején már így kellett volna bevezetni és akkor egy mostani bevezetés nem okozna felháborodást az artisok körében.
Abban kb. biztos vagyok, hogy a játékosok nagyobbik hányada támogatná a koordinátás rendszert.
Nyilván ha csak az artisokat vesszük, akkor nagyobb arányban maradnának az irreális műholdas baromság mellett.

[ Szerkesztve ]

(#33723) Cingáriusz válasza KaLeun (#33721) üzenetére


Cingáriusz
őstag

A 65-el halado scout kilövése csak egy szélsőséges példa volt. Természetesen abban sem látok semmi realitást, hogy egy 30-al haladó bármilyen járművel kiszed simán egy arti egy hegy mögül.

(#33724) Drenadar válasza Cingáriusz (#33722) üzenetére


Drenadar
veterán

jah a valóságban kb úgy zajlott, hogy rádión leadtak egy koordinátát, és azt megszorták spg-vel vagy gránátvetővel, de nem egy lőtt oda és nem egyet, hanem elég sokáig tűz alatt tartották. Elég horror lenne a játék, ha ez tényleg így működne :D

dfsz:
lassan már a TD-knek is jót tenne valami ... rendszerváltás...

[ Szerkesztve ]

(#33725) dfsz34 válasza KaLeun (#33721) üzenetére


dfsz34
őstag

Az artky teljesen tönkretették a játékot, nagyon is jót tett a nerf. Már úgy értem a játéknak magának.

(#33726) Cingáriusz válasza Drenadar (#33724) üzenetére


Cingáriusz
őstag

Nyilván a játék korlátai miatt (pályaméret, csatában résztvevők száma) miatt, nem lehetne tökéletesen megoldani, hogy olyan legyen mint a valóságban volt. Ettől függetlenül az alapelv legalább valósághoz közeli lenne.

(#33727) Drenadar válasza Cingáriusz (#33726) üzenetére


Drenadar
veterán

szerintem teljesen jól van megoldva...
mintha egy térképet nézne az arty, és amit spotoltak neki rádión mondják merre van a célpont.

Én azzal nem értek egyet, hogy tereptárgyak sérülését látják spotolás nélkül... ez hülyeség, de amúgy miért ne lenne ez rendben?

(#33728) bullseye válasza Drenadar (#33724) üzenetére


bullseye
addikt

Ja, legyen valósághű (mert a HP valósághű, meg a lánctalp felszerelés 5 mp. alatt...)
Minden arty legyen szabályos támogató üteg: ne is legyen térképen, és az adott koordinátára egyszerre tucatnyi gránátot lőjön ki, viszonylag gyors újratöltéssel. Akkor azt hiszem újra el is kezdenék játszani. Arra a kis időre.

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#33729) PR0JECTNR56 válasza Bingisz (#33717) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Köszi a hírt, soha sem kedveltem különösebben ezt a pályát, részemről nem nagy veszteség az eltűnése.

(#33730) Švejk válasza PR0JECTNR56 (#33729) üzenetére


Švejk
őstag

Basszus, én viszont sajnálom. Imádtam azt a pályát, főleg amikor a kikötőből indultunk. Jó kis killjeim voltak ott, igazán kár érte.

(#33731) Drenadar válasza bullseye (#33728) üzenetére


Drenadar
veterán

igen brutális lenne az, ha egy tankról lelövik a láncot akkor arra a csatára bizony az már ott marad :D

de az is tetszene, ha a maus elsüllyedne a sárban a többi iszonyú nehéz monstrummal egyetemben (megjegyzem hogy ez így is történt a valóságban).

Az is vicces mikor a hidak kibírják ezt a mértékű terhelést... :)

De a legviccesebb mikor vagy egy monstrum halad feléd a pusztában és eltűnik! 400m-e tőled, vagy mikor egy gyalogkakukk tűnik el... a fejlesztők vagy nem láttak még való életben ilyesmiket, vagy nem tudják leprogramozni... ha az ember földúton megy 30-al az is eléggé porol, pusztában több kilométerről észlelhető..

(#33732) Angel1981 válasza Bingisz (#33717) üzenetére


Angel1981
veterán

Hmmm... ez most csak így a semmiből? :)
Mondjuk nem volt a kedvencem....
Mondjuk erre, hogy "it will never return after that" én nem vennék mérget! :)

(#33733) unravel


unravel
őstag

Tiltsátok le a csetet a ******ba. Az ilyen játékosokkal úgysem tudsz kommunikálni. Ha megkérnéd, hogy figyeljen már a meccsre úgysem tenné. Nem zavar a hülyeségeivel.

¯\_(ツ)_/¯

(#33734) Bingisz válasza Angel1981 (#33732) üzenetére


Bingisz
addikt

Ugye megváltoznak az átütési szabályok, úgyhogy most már át lehet majd lőni ezeken a vékony sz@rokon. Na ahhoz, hogy megcsinálják a pályát megint balaszoltra, gyakorlatilag nulláról kéne újraépíteni.

"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."

(#33735) scyllarus válasza Bingisz (#33717) üzenetére


scyllarus
veterán

YEEEEEEESSSSSS! Nagy pirospont a WG-nek! Meg van bocsátva az artys akció a hétvégén. Hogy én hogy utálom azt a térképet, el nem tudom mondani.
Hogy valami értelmeset is szóljak, a KV-1S gun "nerf" hogy áll? Én nagyon várom már, olyan jó kis tank lenne egy értelmes ágyúval, mikorra ígérik a változtatást?

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#33736) Cseri0058


Cseri0058
őstag

Hát emberek nem tudok betelni ezzel a jagdpanther 2-vel. :DD
iszonyat op egy tank ;)

(#33737) Bingisz válasza scyllarus (#33735) üzenetére


Bingisz
addikt

"- KV-1S will not be nerfed, it will be split into two tanks, but this won’t happen anytime soon, maybe in like half a year, maybe even later, the reason for this delay is the fact they are reworking the textures to HD"

"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."

(#33738) scyllarus válasza Bingisz (#33737) üzenetére


scyllarus
veterán

Köszi! És mi lesz belőle? 2 heavy, vagy egy heavy, egy med? Akinek megvan a "régi" mindkét újat megkapja? Vagy semmi közelebbi info nincs még róla?

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#33739) Bingisz válasza scyllarus (#33738) üzenetére


Bingisz
addikt

Két heavy. Egy megy tier 5-be. Ez lesz a KV-1S, gyakorlatilag a mostani KV-1S 85 milis ágyúval.
Valamint lesz egy lassabb tier 6 verzió. Az lesz a KV-85/100/122 egybeolvasztva. Szóval maradni fog rajta a 122 milis ágyú, de kapni fog egy 100 miliset is (kb. D10-T statokkal).

"-Bingisz jó veled játszani, az arty legalább nem engem lő...."

(#33740) Cseri0058 válasza Cseri0058 (#33736) üzenetére


Cseri0058
őstag

kész. aki csak teheti próbálja ki ezt a fenevadat.

(#33741) scyllarus válasza Bingisz (#33739) üzenetére


scyllarus
veterán

Az a 100mm-es tetszeni fog. T5 KV-1S 85mm? Annak mi értelme? Miben lesz más a "sima" KV-1-hez képest (max. gyorsabb lesz egy "picit")?
Tudsz adni linket? Akkor nem itt zaklatlak, elolvasom magam :)

[ Szerkesztve ]

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#33742) L-e-f-i-e


L-e-f-i-e
senior tag

A hétvégi akcióban:

"50% Discount on all Crew Training options" képzés árára vonatkozik vagy átképzésnél elvesztett xp is csak fele annyi lesz ?

=^-^=

(#33743) Eagle16 válasza L-e-f-i-e (#33742) üzenetére


Eagle16
addikt

Csak az árára vonatkozik.

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#33744) Chris0321 válasza L-e-f-i-e (#33742) üzenetére


Chris0321
addikt

Mindíg csak az árát akciózzák.

(#33745) L-e-f-i-e


L-e-f-i-e
senior tag

Ok thanks!

=^-^=

(#33746) Cseri0058 válasza Cseri0058 (#33740) üzenetére


Cseri0058
őstag

Most akkor menő vagyok? :D
végre egyszer összejött a zsinórban 10 győzelem! :Y

(#33747) Švejk válasza L-e-f-i-e (#33745) üzenetére


Švejk
őstag

*OK, tanks :DDD ;]

(#33748) KisApám válasza Cseri0058 (#33746) üzenetére


KisApám
addikt

Lenne értelem erre a nagy böhöm gépre, mint TD, az álcázást mint skillt fejleszteni?
Mivel látom, hogy hanyagolod.

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#33749) PAtr0n válasza Bingisz (#33689) üzenetére


PAtr0n
addikt

Komolyan mondom, az ilyen kis gyök-air-palántákra nem néz néha az apjuk? Akkora fülest hajítanék le neki, hogy másnap az arcán gépelnék az SMS-t az osztálytársai. Én kajak bevezetném a kor alapú online játékot, csak hivatalos személyi számmal lehessen regisztrálni, még ha ez magában is hordoz némi veszélyt az adatainkra nézve. Legyen egy minimum korhatár. Persze ismerős accountjával úgyis fel-fellépnének a kis nyomik, de nem lenne ennyi retardált idióta.

"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

(#33750) Enzolord válasza PAtr0n (#33749) üzenetére


Enzolord
addikt

Ezt tényleg küldeném kapálni...
Megnézném, hogy akkor is ekkora máher lenne, ha kapálnia kéne...:)

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.