Hirdetés

2020. augusztus 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-11-13 02:08:09

LOGOUT.hu

Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128601) h1mpi válasza Jacktor (#128597) üzenetére


h1mpi
(nagyúr)

Jól hangzik, szerintem egy Jt 8.8 - Mutz és egy CDC - FCM50t cserét megejtek... Lehet a Löwe is megy, mert nem játszok vele semennyit..

[ Szerkesztve ]

(#128602) rlazol válasza Laci50i (#128599) üzenetére


rlazol
(addikt)

pontosan. És a leeső értékelésed miatt lekerülsz egy alsóbb polcra, ahol pont azok a YOLO piroskák várnak, akiket elkerülni akarsz.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#128603) kchryss válasza SoulReaver (#128579) üzenetére


kchryss
(addikt)

(#128578) @Ispy:
Látszólag sokkal jobb felállással is lehet noob módon veszteni. Siegfried line támadó mód. Itt ha a védő oldalon van sok heavy a támadó oldalon pedig sok papír td akkor a helyzeti előny és tank karakterisztika alapján a védőknek simán nyerniük kéne. Ha bent maradnak a heavy-k a városban védeni és a td-knek kell bemenni értük feltörni akkor nem sok esélye lesz a td-knek. Viszont a wot-ban nem szokás csapat szinten taktikázni ezért az utóbbi időben sokszor jártam úgy ebben a szituációban védőként, hogy az idióta heavy-k kiálltak a város szélére és a mezőn kempelő td-k akiknek támadniuk kellett volna ha ismernék a támadó módot, simán szitává lőtték őket. Aztán 5x-ös túlerővel már persze hogy le tudják nyomni azt a marék értelmes védőt aki a városban maradt.
Másik példa, sandriver támadó mód. Kedvencem amikor a támadó oldalra rak td-ként egy rakás td mellé pár teljesen idióta spoterrel. Ilyenkor az egész csapat felmegy a hegyre vagy beáll a dombok tetejére és vár a semmire, aztán 10 perccel később amikor lejár a csata kikapunk, mert nem értik azt a szót, hogy támadó mód.
:D

(#128604) Motyi válasza h1mpi (#128601) üzenetére


Motyi
(senior tag)

Csak ingame kapható tankok játszanak, így a Jt 8.8-ért nem tudsz Mutz-ot venni.

(#128605) Jadro válasza ollie (#128594) üzenetére


Jadro
(veterán)

Viszont a WR-hez kell többet számít a csapat, mint a WN8-hoz. Falábú kemper csapat esetén még mindig nagyobb esélyed van elfogadható sebzést bevinni mint megnyerni a meccset. Szigorúan egyéni részvételt tekintve, tehát no szakasz.Nyilvánvalóan azért nehezebb ugyanazt a sebzést bevinni mint ha normális a csapat. Nekem egyébként nem feltétlenül a nyertes meccs okoz örömet, inkább az ha jónak érzem a teljesítményem. Lehet ez egy jó spot kör ha a csapat megnyeri, én beledöglök de nekem köszönhetően nyerték meg, vagy az is ha sokat sebzek de vesztünk. Persze a fullos az, ha jó a WN8 és nő a WR. Pláne ha kell az XP mert húznám a tankot.

Samsung Galaxy S10 black

(#128606) lacibacsi válasza Motyi (#128604) üzenetére


lacibacsi
(addikt)

törölhető...

[ Szerkesztve ]

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#128607) po1son válasza KisApám (#128552) üzenetére


po1son
(addikt)

Egyik kedvenc wot közvetítőm, nagyon sokat lehet tőle tanulni és még szórakoztató is egyben. Azt szeretem benne legfőképp, hogy agresszív játékstílusba tolja minden tankkal és mindig összejön neki egy csinos dmg a végére.

STEAMID: po1son_

(#128608) TESCO-Zsömle válasza rlazol (#128602) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Erről tépem a számat. Nem a szeparálás a megoldás, hanem a kiegyensúlyozás. Mindkét csapat legyen kiegyensúlyozott a játékosok képességei alapján is. Ott se lehessen +/-5%-nál nagyobb eltérés.

Man sorteras, komformeras, till den gråa massans träl / Accepterar, konsumerar, existerar utan själ

(#128609) SoulReaver


SoulReaver
(addikt)

Black Prince ről mi a véleményetek? Megvegyem? nagyon gagyi?

Huawei P20 pro

(#128610) fradi81 válasza SoulReaver (#128609) üzenetére


fradi81
(veterán)

Pár éve mikor húztam jó köröket lehetett vele menni, csak jól kellett forgatni és jöttek az acélfalak is.

(#128611) AlexHerceg válasza TESCO-Zsömle (#128593) üzenetére


AlexHerceg
(tag)

Írtad. "Értsétek már meg, hogy az átlag feletti értékeléshez kell a kazalnyi átlag alatti játékos, akiknek a kárára történik a dolog. Ez egy hatalmas piramisjáték, ahol mindenki a legalsókon tapos és a dolog ironiája, hogy őket is ekézik."

Teljesen így látom én is. Hozzátéve azt, hogy olyan e-sportról beszélünk, aminek semmi köze a sporthoz, hisz itt nincs rangsor szerinti random játék, amely a jelentősebb sportágakban jelen van. Itt a - kisarkítva- 8 skilles fullos tankban ülő 50 k-s csatát lejátszó simán szembenézhet ellenfélként egy 80 %-os legénységű stock tankos 2k-s játékossal-akár többször is. Ez olyan, mintha egy munka utáni levezetésként heti 1-2 órát - a játék öröméért - kosarazók ellenfele egy olyan csapat lenne, amiben van 1-2-3- NBA játékos, aztán megint, majd pár kör után megint. Esélyegyenlőség? Ugyan már. Nevetséges? Teljesen az. Tudsz tanulni az elittől a pályán? Egyértelműen nem -kivétel, ha szakaszban vagy vele+ts-, hiszen ő a saját játékával van elfoglalva és - ahogy más írta itt korábban- a saját e-fax növelésével. Értelme az ilyen csatának a gyengébb játékos számára? Annyi van, mintha sokszor futna versenyt Usain Bolttal. Értelme az erősebbnek? Ahogy fentebb írtad. A fentiek miatt az IQ 60-hoz konvergál a tomatozó, noobzó kék és lila játékos, hisz önmaga kocka teljesítményéhez méri a kedvtelésből játszókét és azt szekálja, akiből a játékban megél :)
Igazából a wg erre - randomban csatákban- nem is keres megoldást. Szüksége van az unikum játékosokra, hogy megtartsa őket, hiszen közöttük jóval több a fizetős játékos. Épp ezért szüksége van a jóval nagyobb tömegben lévő, az unikumoknak megközelítőleg "ingyenes" xp-t jelentő vörösökre is.
A többiek pedig vagy elfogadják ezt a jelentős hendikeppet és megpróbálnak így játszani, vagy nem.

Így látom én se lilaként, se kékként, se pirosként :)

Hominem te esse memento...

(#128612) AlexHerceg válasza Laci50i (#128599) üzenetére


AlexHerceg
(tag)

Írtad: ""Ha oirántod magad alól a pirosakat, nem lesz kibe lőni."
De lesz, azokba akiket kihívás meglőni. Szerintem sokkal jobb érzés méltó ellenfeleket legyőzni, mint 8 éves gyerekeket."

Ez lenne a sport lényege. A gyengébbtől nem tudsz fejlődni, nem tudsz tanulni, viszont e-fax növelésre kiváló- ezt a pillanatnyi örömöt biztosítja a wg a pirosakkal. Ha a saját szinteden kellene hasonló tudásúakkal megküzdeni, akkor tudnál fejlődni és a siker értéke is sokkal jelentősebb lenne. Viszont nehezebben lehetne a sok jó játékos mellett medálokat gyűjtögetni és 9-10 killes csaták képét mutogatni.

Ez utóbbit épp ezért a wg nem fogja felvállalni.
Sztem.

Hominem te esse memento...

(#128613) wwenigma


wwenigma
(Jómunkásember)

A probléma inkabb az emberekkel van, az osszes ilyen mutatót meg kellene szuntetni ha nem képes értelmesen és oibjektiven a teljes képet mutatni.

Az iment is az egyik csataban 2 magyar BC25t otthagyta a heavy oldalt, mert hogy eselytelen, ketten lottek 3e körül/koponya es a vegen en voltam a hulye mert hamar meghaltam, bár spotoltam nekik a meta szerinti oldalamon....ahol semmi keresnivalojuk nincs. Persze heavy oldal azonnali bukó, es mindenki mas hulye rajtuk kivul mert keveset lőtt...

Pont az ilyen retardok miatt nem fog erdekelni ezentul semmi, elcsipegetek hatulrol az meg spotoljon magának, max megyek es kitolom fedezékből ha rossz oldalon van.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#128614) Veatta válasza AlexHerceg (#128611) üzenetére


Veatta
(aktív tag)

:R

(#128615) AlexHerceg válasza wwenigma (#128613) üzenetére


AlexHerceg
(tag)

Erről - is - beszéltem...

Hominem te esse memento...

(#128617) rlazol válasza AlexHerceg (#128612) üzenetére


rlazol
(addikt)

francokat.
értsd meg: nem marad mindenkinek elég sebzés, és előbb-utóbb lecsúszol Te is a megvetett tomatok közé. Másrészt ez a játék nem az egy-egy elleni küzdelemről szól, hanem arról, hogy az egyik csapat lokális erőfölényt alakít ki, majd a túlerővel lerohanja az ellenfelet, így összességében nézve is döntő számbeli főlénybe kerül.
Ritka, hogy 1-1-ben sidecrapelsz valakivel és full hp-ről fokozatosan lecsipegetitek egymást, míg valaki győz, a nagyobb tudását kihasználva. Gyakoribb az, hogy valakit kisegít egy vagy több csapattárs és ezzel kész.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#128618) wwenigma válasza rlazol (#128617) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Most tanuljak azoktol akik belekakilnak a csata végkimenetelebe, atmennek oda ahol minel nagyobb e-peniszt tudnak maguknak loni full golddal oszt ennyi? Ez aztan a skill, ez az igazi tomato, akarmennyire lilul be a neve.

mod: az egyik retard pont most okit ki, hogy az a baj hogy nem lottem meg a sajat hp-m. Arra bezzeg nem tud valaszolni, hogy miért ő a császár ha Tier10-esként Tier8-as ellenfelbol lővi meg ezt....

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#128619) AlexHerceg válasza rlazol (#128617) üzenetére


AlexHerceg
(tag)

"megvetett tomatók"?
Én mindig büszke vagyok azokra és arra, ahonnan indultam. Megtehetem.
Ha lenézel, vagy megvetsz valakit ebben a játékban - is- , akkor oda xarsz, ahonnan eszel. Én nem degradálok le senkit, inkább igyekszem a helyén kezelni- ennyit tud, többet ne várjak el tőle. Valószínű, hogy hevivel spottolni megy, vagy meddel a hevi vonalra, bár láttam már artist spotterezni is :) Ő így játszik :)

A többivel egyetértek. Súlypont egyik oldalra történő áthelyezésével, okos, fegyelmezett már 2/3-nyi csapatmunkával - randomban ritka- nyertem már 23 %-os random csatát is.

Hominem te esse memento...

(#128620) Dobi 562 válasza wwenigma (#128618) üzenetére


Dobi 562
(őstag)

Mutatsz nekem egy lilat akinek nincs kimagaslo gyozelmi aranya?

Mert a te logikad szerint ok nem a nyeresre jatszanak, hanem a sebzesre...

Ja, egyebkent probaltal mar full golddal jatszani? Lila wn8-at hoztal?

(#128621) wwenigma válasza Dobi 562 (#128620) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

WR-t nem randomban huznak magukban es nem reroll nelkul a legtobb esetben. Nem feltétlen fog fullgold lila statot adni de jelentosen megkonnyiti. Egyes tankok is OP-ok tudnak lenni, 4600 T67 csata pl. [link]

Masreszt pedig az altaluk kiosztott magas sebzes okán elég ha 1-2 masik emberke jol tolja a megfelelo helyen, megvan a nyerés. Én ezt mondtam de ez azt is jelenti, hogy egyebkent nem fognak egy 400at sebzo lovest beleengedni egy 50hp-s ellenfélbe.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#128622) csapee válasza AlexHerceg (#128611) üzenetére


csapee
(senior tag)

Unikum játékos többet fizet átlagban?
What?
Pont ellentétes sztem, de meggyőzni nem foglak.
Amúgy tetszik mikor a "piroskák" elmélkednek a lila statról. Mondom úgy hogy nem vagyok lila.

[ Szerkesztve ]

Csapee

(#128623) wwenigma válasza csapee (#128622) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

BTW messze vagyok a piroska szinttől.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#128624) DVlad válasza csapee (#128622) üzenetére


DVlad
(őstag)

Ez szép volt. :D

(#128625) Dobi 562 válasza wwenigma (#128621) üzenetére


Dobi 562
(őstag)

WR-t randomban huznak, mivel a statisztikakba nem szamit bele az SH meg a csapat csata (vagy mi tokom a neve). Tehat amit latsz az adatlapjukon WR, azt ok randomban hoztak ossze.

Most nem tudom, hogy azzal a belinkelt acc-al trollkodsz vagy tenyleg nem erted miert lesz a lila lila... Oke, lehet nem fogalmaztam egyertelmuen. Mutass nekem egy IGAZI unicumot akinek keves a WR-je. Tehat ne ilyen low tier paddereket, hanem olyanokat akiknek az atlag sebzese tier X-ben 3-3,5k mert ott kezdodik az unicum szint.

Az, hogy ok nem lonek low hp ellenfelet az tomeny marhasag, szoktal te stream-et nezni? Honnan veszed egyebkent ezeket a dolgokat? Honnan ez a nagy lila-utalat?

(#128626) wwenigma válasza Dobi 562 (#128625) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Miert kersz olyat amit tudod hogy nem tudok teljesiteni? A fentiek alapjan amit irtam, ha 2-3 padder bemegy randomba, megvan a WR is full bot csapat mellett...

Lila utálat. Ilyen nincs viszont egy lila a tapasztalataim alapjan nem fog menni segiteni ha az oldalad bukóra all, egy lila ott fog hagyni a kakiban mert bár lehet hogy a meccs még nem bukó ha segit, de a drága hp-ját nem teszi kockára azért hogy esetleg megnyerjetek egyet. Inkabb lő még 3-4 sebzőt hogy a wn8 jó legyen a meccs meg legyen bukó.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#128627) Dobi 562 válasza wwenigma (#128626) üzenetére


Dobi 562
(őstag)

Nem lehet, hogy azert mert o jobban fel tudja merni a helyzetet es jobb donteseket hoz?

Szerintem neked halvany lila fingod sincs mitol lesz egy IGAZI unikum, unikum...

Raadasul ossze-vissza beszelsz. Eloszor azt irod, hogy az unikumok nem nyeresre jatszanak hanem sebzesre, meg ok nem teszik kockara a HP-jukat... Csak kivancsisagbol azert megneznem neked mennyi mondjuk a csatankenti spot meg sebzes hozzajarulasod medekkel/lightokkal. Azert irom ezt a ket tankosztalyt mert ezekkel kell talan leginkabb "kockaztatni". Es utana ezt osszevetnenk par unikum jatekoseval. Meg a gyozelmi aranyt is megvizsgalhatnank.

(#128628) wwenigma válasza Dobi 562 (#128627) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Szerintem szandekosan torzitod azt amit irtam. 2-3 padder aki sebzesre jatszik bemegy randomba szakaszba, a kimenetel egyertelmuen adott lesz. Buffernak elhasznaljak a csapat hp-jat es masodik sorbol megnyerik a meccset. De nem fognak akár bevallalni 1-2 lovest csak hogy valaki visszavonulhasson fedezekbe. Ennyi, én ezt irtam.

Miert lenne jobb dontes az hogy adott esetben nem megy megforditani vagy marad megtartani egy oldalt hanem a sajat WN8-ra koncentralva egy plussz vesztes csata mellett inkabb lő mashol még 2-3at? A kepletbol vegyuk ki a WN8-at, egybol mas a leanyzo fekvese. Ezert rosszak ezek a statok, mert nem a valosagot mutatják. De legalabb jol tukrözik, honnan várható aranyeső...

Lehet nezegetni a statjaimat, nem szoktam szakaszozni és nem is reroll, nem szoktam free xp-bol maxozni tankokat hanem folyamatosan megyek veluk a stock állapottól a maxig, egyertelmuen azt fogjak mutatni hogy egy átlagos vagy a feletti de semmiképpen nem kék vagy uniq szintet hozok. EU átlagos statokat ITT, a Performance ful alatt lehet megtekinteni. (Winrate 49% - eff 550-650 között, WN8 chart is érdekes , közel 1millio account van 350 alatt...)

Illetve ez a free/aranyból váltott xp és az aranyeső is jelentősen hozzá tud jarulni a sebzésalapu kiemelkedő stathoz...

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#128629) Dobi 562 válasza wwenigma (#128628) üzenetére


Dobi 562
(őstag)

A statok a valosagot mutatjak, nehez ezt elfogadni ha valaki leragad az atlag jatekos szintjen es azutan konteo-kat gyart meg a lilakra fogja. :DD

Hozza kell tennem nincs baj ha valaki atlagos szintu, engem nem is erdekel rohadtul a statod csak probalok ravilagitani nehany osszefuggesre.

Egyfolytaban ezeket a dolgokat erolteted:

-a lilak szakaszban toljak: nem igaz, ugyanannyit mennek szakaszban mint az osszes tobbi jatekos, van aki tobbet van aki kevesebbet. Peldaul akiket szoktam nezni stream-elni nem gyakran szakaszolnak, sot van aki sosem.

- masodik sorbol megnyerik a meccset: egyreszt azert nem igaz, mert a lilaknak altalaban magas az atlag spot/battle aranyuk es a sebzes hozzajarulasuk is, masreszt tovabbra is azt mondom nezz stream-et mert nem ez tortenik

-nem fogja kockaztatni a HP-jat, hogy megmentsem masokat: most oszinten ezt van jogod felroni barkinek is? :C mikor Paradicsom Pista a 10 meterre levo szikla mogott forgatja a tornyat majd elhal 0 sebzessel, te felrovod pont azoknak akik egyebkent lehozzak a csatat Neked, Atlag Aronnak hogy ok nem segitenek...

-free xp/arany/aranyeso: megint csak kifogasok ugyebar, hogy miert nem vagyunk lilak. A helyzetfelismeres, palyaismeret, tankok ismerete, spot rendszer ismerete meg nem is szamit, csak ezen mulik.... Oke. :R

[ Szerkesztve ]

(#128630) wwenigma válasza Dobi 562 (#128629) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Nem, nem azt mutatjak. Te is jol tudod, hogy a WN8 sebzésalapu es a spot nincs benne, ergo már nem mutathatja a valosagot plussz a goldspam, ahol ugye nem igazan kell tudni hol a weakspot csak nehany esetben odafigyelni, mi nyeli el a heat-et... ;)

Én a saját tapasztalataimat irtam amiket láttam, persze kiemelhetunk 1-1 streamert aki pont az ellenkezojet csinalja, attol még akikkel én kerultem egy csapatba, azt csinaltak amit irtam. Ha már Átlag Áronnál tartunk, Áronka annak örülne ha ő is lőhetne párat egy nyertes csatába és nem egy lila buffere lenne, aki mögül ő lehozza a csatát. Szóval Áronka ha lilát lát, akkor nem megy neki spotolni előre ezentul, nem lesz boxzsák...csak szolok hogy sok a mérges lila ilyenkor. ;)

A freexp/aranyt meg aranyos ahogy félresöpröd és kifogásnak meg mellékesnek állitod be, hát ugyan mit szamitana a statokba hogy pl. 300 csatából amig megvan a kovetkező tank, az első 50-100at nem 220as átutésű top ágyúval tolom le hanem a 130-assal. Oké. :U

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#128631) Dobi 562 válasza wwenigma (#128630) üzenetére


Dobi 562
(őstag)

A freexp/aranyt meg aranyos ahogy félresöpröd és mellékesnek állitod be, hát ugyan mit szamitana a statokba hogy pl. 300 csatából amig megvan a kovetkező tank, az első 50-100at nem 220as átutésű top ágyúval tolom le hanem a 130-assal. Oké. :U

Miutan kifulloztad a tankot, unicum szinten kezdesz jatszani vele? ;] Egyebkent egyetertek abban, hogy nyilvan konnyebb eredmenyesnek lenni fullos tankkal de mit mondottam (csak valamiert nem akarod meghallani) a palyaismeret, tankok ismerete de leginkabb a helyzetfelismeres az ami szamit.

Nem, nem azt mutatjak. Te is jol tudod, hogy a WN8 sebzésalapu es a spot nincs benne, ergo már nem mutathatja a valosagot plussz a goldspam, ahol ugye nem igazan kell tudni hol a weakspot csak nehany esetben odafigyelni, mi nyeli el a heat-et... ;)

Jo, akkor a szamok hazudnak es biztos veletlen, hogy a 3k wn8-asoknak 60%+ gyozelmi aranyuk van, pedig a szemetek hatulrol spammelik a goldot es nem segitenek neked. Ezt a gold ammo mizeriat sem ertem, mert mindenki annyit lo amennyit akar. Mikor modokkal jatszottam akkor sokkal tobb narancs-sarga-piros spammelte feleslegesen mint kek-lila, de gondolom az o goldspam-juk az nem etikatlan, csak a gonosz unikornisokkal van baj.

A wn8 sebzes alapu es a spot nincs benne, szoval akkor nekik megis miert van sokkal tobb spot/battle aranyuk meg sebzeshozzajarulasuk mint neked? Hiszen te vagy az aki tolja elol a frontot mig ok hatulrol lovik az aranyat? Vagy lehet, hogy tevedsz?! :Y

Meg egy kis jotanacs a vegere: ha jobb akarsz lenni, akkor eloszor is meg kell talalnod azt ami a fejlodesed utjaban all. Ez esetben ez te magad vagy, aki atlagos szinten jatszik de ugy gondolja hogy jo jatekos es meg tudja itelni a legjobb jatekos mit miert csinal (pedig nem).

[ Szerkesztve ]

(#128632) rlazol válasza AlexHerceg (#128619) üzenetére


rlazol
(addikt)

bocsánat, a megvetett-et nem úgy értettem, hogy Te vagy én megvetnék bárkit is. Én még most is tomato vagyok (1040 WN8... :( ) Ez a kifejezés csupán azoknak szólt, akik külön osztályt akarnak maguknak, nem akarnak egy csatába kerülni a sok piroskával.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#128634) TESCO-Zsömle válasza Dobi 562 (#128627) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

No offense, de volt már itt pár igazi unikum, aki szépen előadta, hogy a WoT-ban fennálló 29v1 szituban, hogyan kell a saját javadra felhasználni a csapatodba sorsolt ellenfeleket.

Szóval igen. Igazad van, hogy sokkal jobban átlátja a helyzetet, csakhogy az elsődleges cél nem a győzelem, hanem a sebzés maximalizálása. A győzelem már "csak" mellékhatása az előbbinek, mert ha egymagad viszed az ellenséges csapat teljes HP-jának a felét, akkor annyival kevesebbet kell a melletted levő 14 ellenfélnek összegerebeneznie. De persze ez is teljesen nyilvánvaló.

Az is gusztustalan, hogy ha elég sokáig tart itt egy vita, előbb-utóbb előkerül a vitázó felek statisztika alapú leminősítése. Pár oldallal ezelőtt épp arról ment itt a diskurzus, hogy ilyen márpedig itt nincs, aztán tessék...

De hogy utánajárás nélkül lehessen az én véleményemet is semmibe venni: 20k csata, 1400 WN8.

Man sorteras, komformeras, till den gråa massans träl / Accepterar, konsumerar, existerar utan själ

(#128635) wwenigma válasza Dobi 562 (#128631) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Hát jó, ha nem akarod érteni akkor ne értsd. Mindent leirtam mar 1x...

mod: a jótanácsról csak annyit, ha a lila meg se probalja lehozni az oldalt mert esetlegesen nem lőné meg a lila szintet e miatt, akkor ebből tanuljak? Végülis előbb-utóbb igy tényleg lila lehetek ha csak a sebzést maximalizálom, de valahogy rossz szájízt hagyna az, hogy sz*rban hagyok mas jatekosokat e miatt... a játékban papiron jó lehetnék de emberileg meg egy nulla. Ha amiatt annyi a WN8-am amennyi, hogy beleállok nehéz helyzetbe is, akkor inkabb maradjon ennyi. (1471)

Statokat lehet elemezni, azt nem veszem személyeskedésnek, viszont az már az ha e miatt állitaná be valaki a mondandómat hiteltelennek. (volt mar ilyen itt bőven) Itt csemegézhetsz: [link]

jozefgucci1: mi beszélgetünk, te jössz személyeskedéssel. A többit tudod.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#128636) Dobi 562 válasza TESCO-Zsömle (#128634) üzenetére


Dobi 562
(őstag)

Nem akartam senkit leminositeni vagy megbantani, nem ertem miert vetted magadra. De ha egyszer a lilakrol beszelgetunk meg egy olyan jatekban ahol a jatekos hozzaerteset szepen megmutatjak a statisztikai akkor erdemes megnezni, hogy ki es mit mond a temaval kapcsolatban.

(#128635) wwenigma : en pontosan ertem, hogy miert irod amit irsz. ;)

[ Szerkesztve ]

(#128637) TESCO-Zsömle válasza Dobi 562 (#128636) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Nem akartál, de azért megtetted, több ízben is, és én ezt/ezért vettem magamra, mert mikor szidsz egy tomato-t, azzal engem is szidsz, mikor jönnek a "lilák" és kerek perec közlik, hogy 2000 WN8 alatt mindenki agyhalott, azzal engem is besorolnak a skatulyába, tehát rólam is szó van. Vagy hogy gondolod, hogy ne vegyem magamra, mikor tágabb értelemben véve rólam van szó? Menjek el mellette és öltsem magamra a közöny köpenyét?

Ha lila vagy, de ha csak kék már akkor is tudod, hogy a játéknak vannak exploit-jai. A statisztikai rendszernek is, különben nem beszélhetnénk statpadderekről. Ezzel újfent nem azt mondom, hogy mindenki alkalmazza, mert ismerek, ismerünk embereket, akik nem, de ha egy lila a statra megy, akkor könnyebben tud lila, vagy még lilább lenni. Az se vitatható, amit én állítottam a sebzés-győzelem korrelációja kapcsán. Minél kevesebb sebezni való marad a csapatod fennmaradó részének, statisztikailag annál valószínűbb, hogy megnyerik a csatát.

Ez újfent személyes vélemény, de: Ha úgy érzed/tudod, hogy a játékkal kapcsolatban magasabb szintű tudásod van, akkor mit akarsz bizonyítani é kinek? Ha pediglen úgy döntesz, hogy eme felsőbb szintű tudásod ellenére leereszkedsz egy alacsonyabb szintűvel vitázni, akkor tartsd tiszteletben azzal, hogy csak a mondandóját nézed és arra reflektálsz, mert csak azért leszállni a "magas lóról", hogy megtöröld a csizmád nem túl etikus. Utána előadni az ártatlant pedig egyenesen álszent és képmutató. -> WoT-os elitizmus, amit irtani kéne.

en pontosan ertem, hogy miert irod amit irsz.

Bingó! -> Nem azt kéne értened, hogy miért írja. Azt kéne értened, amit ír. És csak erre reflektálni, vagy semmire.

Man sorteras, komformeras, till den gråa massans träl / Accepterar, konsumerar, existerar utan själ

(#128638) notika77 válasza TESCO-Zsömle (#128637) üzenetére


notika77
(senior tag)

Bingó! -> Nem azt kéne értened, hogy miért írja. Azt kéne értened, amit ír. És csak erre reflektálni, vagy semmire.
De a tartalmával már rég végzett és ezért következett az, hogy mi az indoka annak, hogy miért mindig ugyanazt a szart tolja a jó játékosok ellen és miért nem tud megváltozni.

(#128639) TESCO-Zsömle válasza notika77 (#128638) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Gondolom ugyanazért, amiért a másik oldal se tudja levedleni az egyszeri játékosok ekézését, de persze ez csak feltételezés...

Man sorteras, komformeras, till den gråa massans träl / Accepterar, konsumerar, existerar utan själ

(#128640) jr1994 válasza AlexHerceg (#128611) üzenetére


jr1994
(őstag)

1. ebben a játékban van hogy olyan béna az 50k csatás 8 skilles tankban ülő játékos, hogy egy értelmes ellenfél a 80%-os legénységű stock tankjával lealázza! (jó, kicsit eltúlzott példa, de ez a lényeg)
2. a játék öröméért kosárlabdázók csapatában is ugyanolyan arányban vannak NBA játékosok, mint az ellenfélnél.
3. ezt a játékot nem lehet megtanulni csak a csatákból. Amúgy, elég sok mindent meglehet, térképeket, saját tankot kitapasztalni, de a tankok gyenge pontjainak utána kell járni (tanks.gg), az egyéb játékban nem elérhető praktikákat (pl hogy skillezd a legénységet stb.), csak utánaolvasással lehet elsajátítani. Ezt a játékosok nagy része sosem fogja megtenni, akkor sem ha nem kellene Bolttal is versenyt futniuk (néha, mert bőven nincs minden csatában kék/lila játékos, főleg nem több, és főleg nem tier8 alatt).

A skill alapú ligák témáját nem akarom ragozni, már kitárgyaltuk, és úgysem fog senki sem változtatni a véleményén. De arra, hogy milyen szar lenne ha kevesebbet lehetne sebezni: CW-n is simán 2000 alatt van az átlagsebzésem, mégis szeretek igazi csapatban játszani :U

(#128635) wwenigma: esetleg az igazi unikum játékos átlátja, hogy nem kell mindenáron lehozni egy oldalt! Az unikum játékos figyelembe veszi az ellenfél és a saját csapat erejét, és ha alapból látszik hogy esélytelen a "szokásos hely" - ez már alapvetően a gyenge játékosok szövege, a szokásos hely ahova menni KELL - akkor nem megy oda feleslegesen meghalni. Legjobb példa minap Tundrán, saját csapatban 4 db IS7, ellenfélnél csupa med, az IS7-ek elmentek az 1-esre a "heavy oldalra", persze ott nem jött szembe velük senki, közben a csapatot letolták, végül pedig a ruszkikból is csemegéztek egy jót. Ja és ha akartok látni egy csatát amiben tökéletesen látszik, miért unikum egy unikum, íme Orzanel 1 vs 9 Kolobanov medálos csatája.

Mindeközben: első Pool medálom :)

WoT: laci0001 --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"

(#128641) rlazol válasza jr1994 (#128640) üzenetére


rlazol
(addikt)

atyaúristen, milyen meccs volt Orzaneltől! (a tiedet még nem néztem meg, majd holnap) Elképesztően használta a tankot. Az E50(?) láncolása és láncon tartás anagyon mestermunka volt, kihasználta, hogy TUDJA, nincs csőlehajlás az ellenfelén. Ami még nagyon tetszett az a T30 kilövése volt, én ilyen helyzetben csak auto célzón vagyok :B . de mestermunka volt minden mozdulat. :R

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#128642) SoulReaver válasza fradi81 (#128610) üzenetére


SoulReaver
(addikt)

NA mentem vele pár karikát, free-ből rátettem a 171 penes löveget, így már lehet vele maszatolni.. De ez a 20km/h... :D Már csak 100k xp kell a karneválhoz... :DDD

Huawei P20 pro

(#128643) kchryss válasza rlazol (#128641) üzenetére


kchryss
(addikt)

Csak használta a wwenigma féle unikum taktikát. Betolta a csapattársak hp-ját aztán hátul kempelt végül majdnem full hp-san megette a maradék alacsonyabb szintű ellenséges tankot. ;]

(#128635) @wwenigma:
Az a baj, hogy folyton általánosítasz az unikumokkal kapcsolatban. Vagy tényleg berakja az összes genya lilát az mm a csapatodba vagy szelektíven csak tőlük raktározod el a rosszat.
Engem pont annyi unikum hagyott már cserben, mint amennyi nem unikum és pont annyi unikum jött segíteni, mint amennyi nem unikum. A prém lőszert is arányaiban annyi unikumnál láttam, mint nem unikumnál.
Az meg, hogy nem a szokásos heavy, med stb oldalra megy valaki ahova kéne nem feltétlen hiba. jr1994 megelőzött, de pont ezt akartam írni én is, nincs olyan, hogy oda kell menni. Attól még, hogy legtöbbször ott csatáznak az adott tankok simán lehet, hogy az adott mm-ben jobban jár a csapat ha azt az oldalt hagyják, mert reménytelen és inkább a másikat tolják át. Például ha az ellenfélnél 7 heavy van az én csapatomban pedig 2 és abból az egyik én akkor biztos nem megyek oda ahova a heavy-knek kéne hanem mondjuk megpróbálom áttolni a med oldalt a medekkel.

(#128640) @jr1994:
Nagy grat a poolhoz! Nekem sosem lesz szerintem. :D

(#128644) TESCO-Zsömle válasza jr1994 (#128640) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

2. a játék öröméért kosárlabdázók csapatában is ugyanolyan arányban vannak NBA játékosok, mint az ellenfélnél.

Tudtommal az MM még mindig nem egyensúlyoz skill alapján, így ez pont nem igaz. Szia mán jönnek az XVM szerinti IMBA csaták.

Man sorteras, komformeras, till den gråa massans träl / Accepterar, konsumerar, existerar utan själ

(#128645) Gyuri27 válasza jr1994 (#128640) üzenetére


Gyuri27
(félisten)

Az mm szépen összerakta a csapatokat.
Itt merül fel bennem, hogy a wg-nél ennyire szarnak rá vagy mindenki fogyatékos?

Amd: Radeon-Ryzen

(#128646) 4580693 válasza jr1994 (#128640) üzenetére


4580693
(senior tag)

Ez az Orzanel srác kemény, mint a kád széle! :C Azt hittem, valami régebbi replay, erre meg friss és ropogós! Valahogy így kellene játszani. :)

(#128647) jozefgucci1 válasza jr1994 (#128640) üzenetére


jozefgucci1
(őstag)

Néztem a másik topikban is nagyon odatetted azt a kis T20-at .Gratula.
Zacskófej meg vak vezet világtalant , a kutya nem foglalkozik vele .

WOT Nick .: wlele , Origin :jozefgucci1980 , Süsü, hisz te seggrészeg vagy! Lehelj csak rám...

(#128648) wwenigma válasza jr1994 (#128640) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

esetleg az igazi unikum játékos átlátja, hogy nem kell mindenáron lehozni egy oldalt!

"A tudás előtt tornyosuló legnagyobb akadály nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója."

A fenti idézet irja le jól ezt a dolgot. A probléma itt azzal van, hogy ő a sebzését fogja maximalizálni bármilyen leosztás esetén, tehát a statja lesz unikum. A játéktudást így nem fogja tükrözni a magas stat... természetesen tudom hogy nincs olyan hogy KELL menni valahova, de sokszor hoznak olyan döntéseket amik befolyásolják a csata kimenetelét, egy oldal feladásával amikor a biztos sebzésmaximalizálás mellett dont a "valószínűleg megnyerjük" helyett. Egyszeruen a stat fenntartása magasabb prioritással bír a legtöbbjük számára, ezért nem tartom jó játékosnak a javukat. Egyébként akiken tegnap kiakadtam játékban, azok nem lilák voltak hanem zöldikék, de ezen nevelkedtek, neztem mit csinalnak.

kchryss: én csak arrol beszélek amit tapasztaltam, természetesen jobban megjegyzem ezeket az embereket mert kevés van belőlük és többet várnék tőlük, ám az esetek többségében nem ezt látom.

jozefgucci1: miért kell feszt belémállnod nyilvánosan és személyeskedni, miert nem folytatod a privát üzenetes lejáratókampányod inkabb? Fáj hogy válaszolnak a topikban a privátos üzeneteid ellenére, amiben próbálsz meggyőzni embereket, hogy "kitaszítottként" kezeljenek es ne alljanak szóba velem itt? :F

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#128649) jr1994 válasza wwenigma (#128648) üzenetére


jr1994
(őstag)

Utolsó kérdés: akkor kit tartasz jó játékosnak?

Zsömi: hosszú távon kiegyenlítődik az is.

Köszi a gratulációkat, mázlim volt :)

[ Szerkesztve ]

WoT: laci0001 --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"

(#128650) wwenigma válasza jr1994 (#128649) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Néztem Orzanel meccsét amit linkeltél, 10:25-nél bad game-rol beszél, E75 megérkezésekor szépen észrevette hogy nincs gundep valóban.

Jo meccs volt de ott a szerencse mellette volt nem gyengén, két arty 200at sebzett rajta összesen (GWE100 35 splash damage lol), T110E5 arany sistergett de nem ütött át - éljen a nemletezo last chance - , BC-25t AP az arty-t prioritizálta a helyett hogy ő kapta volna az áldást (bár 4 átütő találat kellett volna bele) majd az artyval befejezi a tárat.

Ki a jó játékos? Első blikkre rávágnám hogy Orzanel az, de aztán megnézem a replayt és azt látom, a saját döntései mellett ez egy szerencsés meccs volt részben a random es masik részben mások döntései miatt. Persze, lehet hogy valoban jó player, de ahhoz még jópár meccsét látnom kéne hogy kijelenthessem róla (vélhetőleg ezt mondanám ;) )

Aztán megyek randomba, a spotter beáll a leghátsó bokorba míg a pirosak rárusholnak a ellenre meghalni, masik oldalon egy kék-zöld összelövi a statot 1-2 tierrel alacsonyabb ellenből, én meg ott állok középen letolt kakis nadrággal...szerintem ha belegondolsz, ismerős a helyzet és neked, nekem, egy átlagos tudású játékosnak (1200-1800 wn8 között, aki nem a statért játszik) ebből kell kihozni a legjobbat...

Gyuri27: új MM-et ígértek ez évre, 3-5-7 leosztás top/-1/-2 tier szintre és figyelembe veszi majd a classokat is, nem lesz 8td vs. 8 med/HT.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Tanks - MMO
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.