Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccs2929
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Akkor sajnos nincs tippem, nekem eddig így minden indult gond nélkül.
-
ccs2929
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szia Igen!
Win+r itt beírod: shell:startup majd ide létrehozol egy parancsikont neki és következő indításkor indulnia kell.
-
-
ccs2929
senior tag
Nálam ez a feltevés nem áll fent, mert újrahúztam a gépet friss 1803-al, és nem képes kapcsolódni most sem ODBC-n keresztül az Sql szerverhez kapcsolódni, illetve egy másik program sem, ami nem ODBC-n keresztül kapcsolódik, pedig az Sql is Microsoft termék! Szóval az én problémám most is fenn áll, és én még mindig állítom, hogy valami szar ebben a 1803-as verzióban! Megoldást még mindig nem találtam mást, mint, hogy visszateszem a 1709-es buildet!
Örömmel venném, ha valakinek lenne rá megoldása, az smb verziós megoldás, az nem jött be.
Köszi -
ccs2929
senior tag
Persze, hálóról mennek
SMB v 1.5 van sajna, olvastam én is, hogy a 2-es verziótól elvileg jól megy.
Alapból Red Hat linux fut a szerveren, a hálózati megosztásokat ez csinálja, és virtualizálva ezen fut egy Windows Server 2012 R2, amin fut az SQL szerver. A szerver üzemeltetőnk több helyen is üzemeltet, és mondta, hogy olyan helyen is problémát okoz, ahol nincs smb megosztás.
A windows szerveren át van állítvan az smb, de a linuxon nem sikerült neki... -
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Okozott már valamelyikőtöknél a 1803-as Windows update olyan hibát,hogy:
Vállalati szinten használunk olyan programokat, amik mssql serverhez odbc-n keresztül kapcsolódnak, és a frissítés telepítése után nem lehet használni a programot sql elérhetetlenségre hivatkozva, holott az odbc beállításoknál sikeresen lefutnak a tesztek, tehát kapcsolódik elvileg az sql-hez. Van másik program is, ami szintén mssql-t használ, de nem kell neki odbc, az szintén nem működik. Visszaállítom a korábbi build-re és azonnal minden működik! Másik jellegű problémám, hogy egy régi Excel, 2002 talán, egy meglévő fájlban a cella tartalmát átírnám, és azonnal újraindul az Excel, és ugyanezt csinálja egymás után 100* is.
Mindegyik hibával tele a net(sql, Excel) de megoldást még nem találtam rá.Az sql-es problémára lenne fontosabb megoldást találnom, esetleg valamelyikőtöknek van ötlete!?
Köszönöm előre is!
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy egy Samu laptop egyik napról a má(ra)sikra nem ismeri fel az usb-s vezeték nélküli egeret, illetve az usbset sem. Sárga felkiáltójeles az eszközkezelőben, és azt írja, hogy nincs hozzá driver...
Természetesen az egerek jók, több gépen is próbáltam, illetve ezen a gépen is próbáltam több vezetékes és vezeték nélkülit is. Természetesen próbáltam frissíteni az eszközkezelőben a drivereket, de azt írja, nincs frissebb... -
ccs2929
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Szia!
Nem tudom tesz-e különbséget ADSL vagy egyéb más szolgáltatással kapcsolatban. Igaz ennek a menüpontnak otthoni környezetben nem biztos, hogy sok értelme van, de több gépnél már lehet. Olyasmi p2p alapon működik, mint a torrentezés, szóval a hálózatot leterheli.
Dark Archon nézz körül a hálózati és megosztási közpotban, a speciális megosztási beállításoknál, hátha a frissítés állította át a biztonsági dolgokat.
-
ccs2929
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Szia!
Nézd meg, fut-e a windows update, mert az ilyen fasz, hogy 100%-ra terheli a winyót. Ha kellenek a frissítések, akkor várd ki, ha nem, akkor tiltsd le, vagy állítsd kézi indításra a szolgáltatásokban, indítsd újra a rendszert. Ekkor is lehet még, de 1-2 perc után abbamarad a 100%-os terhelés....
Egyébként valamelyik újabb build után már lehet szabályozni a Windows frissítés mennyire legyen erőforrásigényes. Meg ezt is állítsd át. -
ccs2929
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Én is kitartóan kutakodtam, eddig. Viszont tegnap már úgy voltam, inkább kérdezek.
Akkor az lehet megoldás, ha kivágom az Outlookot!? -
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Visszakerestem, de nem találtam érdemi infót.
Hogy lehet az alapértelmezett protokollokat megváltoztatni, ha nem ajánlja fel a választható menüből?
Pl. a mellékelt képen szeretném beállítani az Outlook helyett a Windows Posta alkalmazást, de nem engedi, csak az Outlookot hozza fel, illetve a Windows Store-t. Természetesen telepítve van a Posta alkalmazás is.
Valami ötlet erre? Nem csak ezt az egyet szeretném átállítani. Illetve ugyanez a helyzet az alapértelmezett programoknál és a fájltípusonkénti választásnál is.
Köszi előre is.
-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Nem lehet kezdeni valamit pl. kikapcsolni a "rendszer és tömörített memória" folyamattal, mert k..va idegesítő, hogy 99%-ra leterheli a vinyót, és ezáltal belassul az egész gép rendesen, pl. ha Lightroomot használok.
Ha a Windows kezeli a virtuális memóriát, meg, ha kézzel állítom be , akkor is ugyanez a helyzet.Köszi a helpet!

-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Win 8 mellé azonos partícióra lehet "büntetlenül" telepíteni? Lesz választómenüm, hogy melyik op. rendszer bootoljon!? Bocs a kérdésért, de nincs időm visszaolvasni.

-
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Office csomagot nem lehet feltolni alá? Próbáltam az Office 2007, 2010, 2013-at is, de egyik sem megy fel
9841 build van fent jelenleg, és offline profilt használok.Köszi
-
ccs2929
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Aha, ezek tudatában már valóban érdemes várni rá
Lehet tudni mikor adják ki jövő héten? -
ccs2929
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Néhány szóban el tudnád mondani, miért érdemes inkább a jövő heti frissítést megvárni? Bocs a sok kérdésért.

-
ccs2929
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi, akkor holnap felteszem...

-
ccs2929
senior tag
Szaisztok!
Telepíteném a rendszer, már tölthető verzióját, de előtte kérdezek, hátha tudtok infóval szolgálni

Lehet offline felhasználóként is használni ugye!?
A Photoshop, és Lightroom is megy alatta gondolom!?
Driver gondok nincsenek? Acer 5735z laptopra tenném, a win 8 gond nélkül ismer mindent.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Természetesen az egerek jók, több gépen is próbáltam, illetve ezen a gépen is próbáltam több vezetékes és vezeték nélkülit is. Természetesen próbáltam frissíteni az eszközkezelőben a drivereket, de azt írja, nincs frissebb...

Ha a Windows kezeli a virtuális memóriát, meg, ha kézzel állítom be , akkor is ugyanez a helyzet.

9841 build van fent jelenleg, és offline profilt használok.
Lehet tudni mikor adják ki jövő héten?