Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- WireGuard VPN a mindennapokra
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
twollah1976
üzenetére
> Nem értem mi a bajod a Win 10 menüjével.
Nekem csak ennyi: [link]
-
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Persze, lehet telepítgetni mindent. Képernyőkép mentéshez Photoshop CC-t is.

Az én sokéves tapasztalatom azt mondja, hogy windows alatti filmnézéshez nem kell más csak Media Player Classic Home Cinema. Soha semmi akadás meg tearing meg gond nem volt vele. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Valamit félreértettél. Én nem állítottam semmit. Csak annyit írtam, hogy ha kodekpakkot használ valaki, az ne sírjon ha gondja lesz a hanggal, képpel.
-
válasz
newmoonlight
üzenetére
Kodek-pack. Aztaa.
Utána meg majd jön a sírás, hogy így akadnak a videók, meg úgy megy el a hang stb.
-
-
válasz
Fred23
üzenetére
>Komolyan?
Persze.
Íme: egy doboz, egy kód, két lemez, két verzió. -
-
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Az a szomorú, hogy a Microsoft se tudja mit kezdjen ezzel a tehétsz*r lapos designnal. Totális káosz az egész. Számos program nagy ívben tojik a beállított színsémára. A számológép az például állandóan fehér, a térkép meg halvány szürke. És persze az Edge-t sem hatja meg a téma színe...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
XP-n és Win7-en lehetett szabályozni a Start Menüben megjelenő "gyakran indított programok" listáját. Tízesben nem lehet?
-
-
-
-
válasz
tylerddd
üzenetére
Én egyszer egy törölt partícióról mentettem le képeket. A "listában" minden fájl duplán volt jelen. Egy a "normális" nevén és egy ilyen krixkrax (a méretük azonos volt). Ha a normál nevűt állítottam vissza, akkor a képet/videót nem lehetett megnyitni. Ám ha az értelmetlen nevűt, akkor hibátlan volt a fájl.
-
-
-
Akkor az Intel is egy következetes cég...
Szerk.
Sok-sok éve volt valami nvidia vga-s laptopom. Arra anno úgy lehetett új drivert telepíteni, hogy a setup.exe-t ki kellett bontani, az inf fájlban módosítani a vga azonosítóját. Az ilyen trükk a mai driverekkel már nem működik? -
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ez érdekes. Az én intelem régebbi és mégis hibátlanul megy win10 (alap, wu által felrakott és kézzel telepített driverrel is) és persze ubuntu alatt is. A menet közbeni váltás (hdmi - alaplapi hangkeltő) is akadálymentes. Mondjuk nekem nincs vga kártyám, nem tudom számít-e.
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Milyen VGA kártya az? Valami Intel rémlik a régebbi hsz-edből.
Csak mert nálam az Intel HD2500 hibátlanul nyomja a képet is meg a hangot is HDMI-n keresztül. -
válasz
Fejlesztő13
üzenetére
Ez az UAC figyelmeztetés a Vista-ban jelent meg, de a megjelenése már akkor sem volt problémamentes. Win7-nél is gyakran "alulra" kerül.
-
-
-
-
-
válasz
Mustármag
üzenetére
Na igen. A Start menü hagy némi kívánnivalót maga után. Egy számomra bosszantó jelenség:
Chrome alkalmazásokat használok. A programok ikonjai megvannak az appdata megfelelő mappájában [kép].
A start menü programlistájában jól jelennek meg, a tálcára kitűzve jól jelennek meg, ám a startra kitűzve szép fekete mező van. Az első win10 óta ilyen.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ezt hívják "fejlődésnek"

-
-
-
-
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Tudok én ha akarok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
lordjancso
üzenetére
-
-
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Minél később, annál jobb
Még a szülinapi frissítést sem hevertük ki. -
Mielőtt abbahagynánk a szólovaglást, egy visszatekintő.
Az egész vita onnan indult, hogy lala42 a #53955 hsz.-ben azt írta: "Azt ne felejtsük el, hogy kapott egy operációs rendszert a népesség, ami jogtiszta, teljesen ingyenes és akik használják, valószínűleg az is marad." Erre én felszólaltam és elkezdtem tőletek kapni az ívet...Mert ugye ha teljesen ingyenes a Windows 10, akkor nekik is szólni kellene, hogy hibás az üzleti modelljük:
[link], [link] és legfőképp [link]
-
Oké. Akkor elmegyek veszek alaplapot, processzort, memóriát stb. Hazajövök, letöltöm a windows 10-et, telepítem és boldogság van, mert ingyenes az OS.
Ja nem.
Be kell mutatnom neki Win7 vagy 8.1 sorozatszámot, ami nem a kertben terem, pénzt kérnek érte a boltban.Miért olyan q**a nehéz megérteni???
A Win10 nem ingyenes operációs rendszer!
Csak a Win7/8.1 volt ingyenesen frissíthető tízre.
Tehát ez egy ingyenes frissítés.Komolyan mondom. Az állatkertben egy kígyóval értelmesebb párbeszédet lehet folytatni, mint itt egy-két okos, megmondóemberrel!
-
-
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
Meg az alaplap bios-ában az intel vackokat szokták javasolni kikapcsolásra.
Nekem még egyik win10-es gépem se ébred fel soha, még sleepből sem.(#53643) paloczi
Hasonló kaliberű táblagépem van, 32 bites win 8.1-gyel. Ezen pl. az uefi csak 32 bites os-t enged telepíteni, 64-est nem. Lehet nálad is valami hasonló (de fordított) korlátozás van.
-
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Köszönöm az infót! Van itt nálam egy win7-es core2 laptop, amit újra kellene telepítenem. Akkor kipróbálom rá a tízest.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Olyan gépen, amin előtte még nem volt Win10?
-
válasz
worxland
üzenetére
Nincsenek szövegértési problémáim. Te nem azt írtad, hogy én pontatlanul fogalmaztam, hanem kétszer is azt, hogy amit mondok az nem igaz. Ez pedig kicsit mást jelent!
A hozzászólásaid hangnemét kár minősíteni. Elég csak elolvasni:
(#53522) Azt ugye tudod, hogy nem igaz, amit mondtál?
(#53526) Amit mondtál, nem igaz. Pont.És most holmi kötekedő, üldözési mániásnak állítasz be. Magadat meg nagy kegyesen felmented... Ügyes!

-
válasz
worxland
üzenetére
Nyomatod tovább a hazudtolást...

A DVI szabvány nem tartalmaz hangátvitelt. Pont.
Egyes VGA típusok, nem szabványosan át tudnak vinni hangot is.
Ez szerint, amit írtam nem hazugság (pedig ezt nagyon erőlteted!), legjobb esetben is pontatlanság.
Úgyhogy fejezd be, kérlek! -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
A szabványos DVI kimenetben nincs audio.
"Some DVI-D sources use non-standard extensions to output HDMI signals including audio (e.g. ATI 3000-series and NVIDIA GTX 200-series).[9] Some multimedia displays use a DVI to HDMI adapter to input the HDMI signal with audio. Exact capabilities vary by video card specifications."(#53522) worxland
Azért meghazudtolni nem kellene a másikat!

-
-
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nézd meg a feladatütemezőben. Sajnos vannak antivírus szoftverek amik "elfelejtik" letiltani a Defender időnkénti keresés funkcióját. (Most nincs előttem win, de valami / Windows / Windows Defender)
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Backupol az MS-hez, NSA-hoz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pletykák szerint a Defender tud ilyeneket okozni.
-
-
-
-
-
válasz
krealon
üzenetére
Igazad van, ilyenkor nem árt kikapcsolni a gyorsindítást, oda kellett volna írnom.

De egyrészt ha a gépet újraindítod nem pedig leállítod, akkor normál boot fut le, nem gyorsindítás.
Másrészt meg ha hibernált ntfs fájlrendszer talál a linux, azt csak read-only módban hajlandó csatolni. -
-
-
válasz
Joker88
üzenetére
Telepítés idejére húzd le a HDD-t. Más teendő nincs.
Persze majd jönnek az agyasok, hogy kapcsold ki a hibernálást, meg helyezd át a swap-ot stb., stb.

Én évek óta használok SSD-t (méghozzá úgy, hogy a gépben nincs másik drive) és semmi "optimalizálás" nincs rajta végezve. Bírja gond nélkül. -
-
-
-
-
-
Azt írtad, a Win7-et már frissítetted 10-re. Akkor most simán mehet rá a 10.
Vagy factory reset minden adat törlésével (bár ez nálam nem sikerült). -
-
-
válasz
szőr Artúr
üzenetére
Vagy veszel külön licencet a virtuális géphez, vagy... Na, szóval érted

-
válasz
szőr Artúr
üzenetére
Gyakorlat. Win 7 pro és Win 8.1 home - mindkét esetben aktiválatlan lett a klónozott, virtuálisban indított OS.
-
válasz
szőr Artúr
üzenetére
Nem. Olyan mintha alaplapot cserélnél egy fizikai gépben.
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
Mert a magyar ember szereti "okosban" megoldani.
Testvérem is vett egy laptopot, persze FreeDos-szal. "Tudunk rá windowst tenni" nyugtatták meg a boltban 
Kapott tőlem egy Mint 18-at azzal, hogy ha nem tetszik neki, készítsen 30 000 forintot a Win-re
-
válasz
gabber01
üzenetére
A kezdetek óta szopat a Win10, minden verziója, minden hangdriverrel - Minden UAC megjelenéskor max-ra csavarja a system hangok hangerejét. Qrvára idegesítő! Sajnos csak a teljes kikapcsolás segít: ahogy Csupingo írja: A hangoknál - hangséma, legördülő menü: nincsenek hangok
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Acer Switch SA5 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I 12" 2K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad Slim 3 - i7-13620H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GeForce RTX 2070 blower (OEM HP) Garanciával
- NVIDIA Quadro P5000 GPU 16GB GDDR5X memóriával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi