Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Liliom86
csendes tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hardware hibánál nem kellene más rendszeren is jelentkeznie? Mert pl 7-en sincs jelen ez a probléma.
-
Liliom86
csendes tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Num lock kb 1-2 másodpercig megy..... Csak gép kinyomása segít,utána semmi probléma már...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Elolvastál mindent, amit írtam? Mert nem úgy néz ki.
A rántotthúsozást meg még most fejezd be. Köszike!
-
Zotya84
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Memtest futtatása javasolt, mert ez alapján, szinte biztos, hogy gond van a RAModdal.
-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"(igaz Kekes teljesen vakon van)."
Miért is?
"Azt nem veszik figyelembe a felek, hogy elsosorban uzleti os a windows es mint ilyennek a biztonsag az elso."
Nem, mert nem erről volt szó a vitában. Mi ez a királyi többes, hisz csak engem említettél meg.
"Ha kiderul egy funkciorol egy fejleszto altal hogy nem a dokumentaltaknak megfeleloen mukodik bizonyos esetben, akkor megeshet hogy komplett modulokat kell atirni, ez nem megy havi frissitesben."
Ezzel teljesen egyetértek.
De ez nem írja felül azt amit írtam, mert ez a gyakori funkció frissítésnek a következménye (okozat) és nem az oka. Azaz ha nem lenne funkció frissítés, amit nem szeretnék, akkor erre sem lenne szükség. Ha ritkábban lenne funkció frissítés, akkor ritkábban is kerülne sor (ez miatti) egyes modulok komplett átírására. Úgyhogy mellettem érveltél, nem ellenem.Ha már megszólított, válaszolok.
(#85217) mihione
Próbáltad a kompatibilis üzemmódot? Nem írtad, azért kérdezem.
(#85218) Geth
Muszáj az offot tovább szaporítanod? Hisz érdemben nem tettél hozzá semmit (a (#85218) számú hozzászólásodra vonatkozik).

-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"Rengeteg javitast hoz a motorterben amit csak igy lehet kiadni."
Azzal vitatkozom, hogy csak így lehet kiadni (értsd csak funkció frissítéssel). Másrészt a funkció frissítések új hibákat is hoznak és nemcsak az új funkciókban. Ha egy programkódba mélyebben belenyúlnak, akkor váratlan dolgok is felléphetnek. Aki már programozott az ezt tökéletesen tudja, ismeri.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"Ha nincs penzed uj hardverre akkor nem az os a hibas"
Ez azért nagyon sarkos kijelentés.
Igaz, a nyomtatóm nem vadonatúj, van vagy 5 éves, de ez még nem indok arra, hogy minden funkciófrissítés letörölje a gépről, és újra kelljen telepítenem. Mert sajnos ez a helyzet.
A havi összegző frissítés szerintem egyébként nem rossz dolog, mert az valóban csak javításokat szokott tartalmazni. Kivétel, amikor valami kritikus javítás van, mert az a lehető legrövidebb időn belül közzéteszik.
Azonban az évenkénti kétszeri funkciófrissítés kicsit erőltetetett. Nem hoz annyi újdonságot, mint amennyit beharangoznak, a most várható 2018 végi frissítésről pl. nem is hallani semmit, ami olyan nagyon egetverő csoda lenne. A korábbiakban is inkább csak a felület apró finomítgatásait veszi észre az átlagfelhasználó, a paint3d és hasonlókat egyáltalán nem.
Oké, tudom, ott a Linux alrendszer, de azt nagyon kevesen használják (persze, aki használja, annak nagyon jól jön, hogy van) -
trialboj
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"A win lefagy mikor kikapcsol a monitor és nem dolgozom rajta 5-10percet - 1órát. Meló közben nem csinálja."
Megpróbálkoztam a vga driver frissítéssel, kb tegnap szépen ment, az előbb viszont ismét lefagyott mikor kikapcsolt a monitor, nem értem, ha felhúztam 30 percre a monitor kikapcs időt akkor nem volt gond.
Két monitor van a vgahoz kapcsolva, általában csak 1 aktív, a DVI kábeles, a másig display port to vga átalakítóval kapcsolódik egy ugyanolyan dell u2412m hez.
Van bármi ötlet hogy lehetne megnézni hogy milyen hibe miatt fagy le a win?
Nem szeretném állandóan ébren tartani a monitort, fogyaszt és nem is mai darab, de még közel sem érett meg a cserére.
köszönöm
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Bocsanat, regi reflexek. System restore pointnak hivjak mar egy ideje

https://support.microsoft.com/en-in/help/12415/windows-10-recovery-options
-
trialboj
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Kiborítanak mikor ennyire leegyszerüsítik a dolgokat.
VGA drivert frissítenék az automatikus appal, erre kidob 2 variációt abszolút semmi infóval, honnan tudjam melyik jobb és miért?
R7 360 as kártyám van, melyiket érdemes felraknom?
Köszönöm a segítségeket, remélem ez meg fogja oldani.
-
trialboj
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Közepesen lelkes
ha könnyen orvosolható akkor van rá időm, de új wint, hetekbe telik ismét beállítgatni, szóval az ilyen nem játszik.Win 10 pro, frissítve a legutolsó verzióra.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
ezeket majd reggel, ejszakas vagyok

egyebkent az intel RST és a Corsair link omlik össze, bar nemtudom mi van meg ami dotnet alatt fut
mind autostartos programok -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
same, valamit csinált ugyan, de a .net igyis offos restart és update check után...
ebből megin reinstall lesz.
-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"Tehat nem akarod leirni inkabb terelsz a stopperes humoroddal."
Ne trollkodj! Most is leírtam pontosan. Olvad el. Kezdesz már fárasztani, az ostobaságoddal. Azt kritizálhatod, amit írtam, de azt nem, hogy nem írtam volna le, mert ott van.
"Nem tudtam hogy mindennap dpit meg betumeretet kell allitani "
Ilyet hol írtam?

"Nem vitatkozom pc360-al, o nem irogat osszevissza
"Ja, te mindenféle 3rd party programmal végrehajtott tweaket nettó baromságnak tartasz, pc360 viszont nem. Mi ez ha nem vita?

Amúgy pedig aki azt állítja, hogy "mindenféle 3rd party programmal végrehajtott tweak nettó baromság" az azt is állítja, hogy tökéltessen elegendő a Microsoft által biztosított beállítási lehetőség minden user, minden hardware és minden program számára. Nem tudtam, hogy vannak tökéletes operációs rendszerek.
Akkor miért fejleszt a Microsoft, ha már egyszer tökéleteset alkotott? Röhejes és unalmas vagy. Részemről lezártam a vitát. -
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"mivel megy el az az 1-2 ora meg napi 1-2 perc."
Helytelen ragozás, nem megy, hanem ment, kis különbség.
Másrészt, mint írtam, de úgy látszik nem várható el egy "szakértőtől" az értő olvasás, nem mértem stopperrel. Idézem " Az elején többet, most már kevesebbet a lényeg. Összesen sem sokat." "Kizárólag a színeket , a betűméretet és a DPI-t állítottam. Azért, mert rosszul látok. Szörnyű, mi?
Ja a start menüt cseréltem még le. Igaz az nagyon sok időmet elvett. Kemény 1 perc volt. Habár ez nem beállítás. Rettenetes, ugye?""Ezert merem szovatenni hogy az osszes 3rd party tweak netto baromsag"
Ilyet kijelenteni a netto baromság, mivel attól függ, hogy mivel, mit és miért állítgat a user. Ezek szerint te itt a topikban szinte mindenkivel, köztük pc360 is, vitatkozol e tekintetben. Úgy látszik Ő sem ért hozzá.
(#81030) pc360
Vitánk csak a Windows 10 Managerben megítélésében van. Az igazi vitád Döglött Rókával van, aki mindenféle 3rd party programmal végrehajtott tweaket nettó baromságnak tart.
-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem tudsz mással szórakozni, öcsi? Nem szoktam stopperrel mérni. Gondolom, te igen.
Még az elején volt az a néhány óra. Most akkor legyen 10 perc 25 másodperc naponta. Ma csak 4 perc 8 másodperc volt.
Így jobb? Az elején többet, most már kevesebbet a lényeg. Összesen sem sokat."A windows folderben torolgetes is temabeallitas?"
Az csak kérdés volt. Tanultad nyelvtanból, hogy mi az hogy kérdés? Milyen témabeállításról beszélsz? Te soha, semmikor, semmit sem állítottál a Windowson? Elég szomorú, sőt röhejes...

-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"Felsorolnad tetelesen miket allitottal be?"
Hányszor kell leírnom, hogy egyszer megértsd?
Kizárólag a színeket , a betűméretet és a DPI-t állítottam. Azért, mert rosszul látok. Szörnyű, mi? 
Ja a start menüt cseréltem még le. Igaz az nagyon sok időmet elvett. Kemény 1 perc volt. Habár ez nem beállítás. Rettenetes, ugye?
-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Feltevésed hülyeség, mert nem erről van szó. Nem szoktam nekiesni és nem állítgatom összevissza. Olvasd el, hogy mi a hasonlat.
(#81017) pc360
"Megmondom csuklóból, hogy mennyi időt spóroltál meg magadnak az optimalizációkkal: 0"
Eltaláltad.
Pontosan ennyit, mivel NEM OPTIMALIZÁLTAM. Még nagyon régen a Windows 7-et. Itt csak a színeket és a betűméreteket állítgattam. Ja a start menüt cseréltem még le. Rögtön a kardomba dőlök miatta. 
Na tudtok még valamit kitalálni, amit nem csináltam?
-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
"gen ritkan latok olyan wint ami onmagatol roskad ossze nem pedig egy 3rd party driver szar funkciohivasa vagy 3rd party takolo program hulyesege miatt omlik ossze."
Ja, mert a hibák kizárólag csak a hülye userek és a hibás 3rd programok miatt van. Ébredj fel, nézz szét a neten.
"El tudod magyarazni megis minek neked ilyen program, mi az ami elengedhetetlenul szukseges, mi indokolja hogy belenyuljal a rendszerbe?"
A kérdés rossz. Nem elengedhetetlenül szükséges, sőt tökéletesen meg lenék nélküle is. Viszont. Te mindig, mindennap ugyanazt eszel? Pedig összelehetne állítani olyan napi táplálékot, ami minden esszenciális anyagot tartalmaz, biológiailag tökéletesen elegendő, de mégis mást is esszel. Miért? Mert jól esik. Ezzel is én így vagyok. Jó ha van. Ennyi.
(#81013) TRob1
Semmi ilyesmiről még csak közelítőleg sem, nincs szó. Összevissza írsz, de ha jól esik, akkor ne fogd magad vissza. Hülyeségeket nem cáfolok.

-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Így igaz, a konyhakéssel is lehet gyilkolni.
Nem kellene túlzásba esni... Nem kell ahhoz semmilyen külső program, hogy végzetesen működésképtelenné tegyük a Windowst. Bőven elég hozzá maga a Windows 10 is. Akkor most nem javasolt a Windows 10 használata sem? -
Rasiel
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ha valaki nem tudja használni, akkor igen, árthat.

-
fanti
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Legújabb Win10 x64 Home, rajta a gyári legfrissebb Xerox Phaser 3020 driver. Nyomtató WiFi-n kapcsolódik egy routerhez, a gép UTP-n ugyanoda.
Driver telepítéskor WiFi-n szépen megy a kommunikáció, a telepítő felsimeri a nyomtatót, tesztoldalt is nyom amikor kész van.
Utána egyből bemegyek a nyomtató tulajdonságaiba, ott nyomok tesztoldalt, na az már nem megy, hibaüzi "A paraméter nem megfelelő" Nyomtatási sor tök üres!
Utána nyomtató tulajdonságai és (itt jön a csavar az előbbihez) futtatás rendszergazdaként, majd tulajdonságok és tesztoldal, és szépen nyomja!Word.
Nem nyomtat, nyomtatási sor üres.
Word.exe-t megkeresve és beállítva futtatás rendszergazdaként-re, nyomtat a Word.UAC kikapcsolva kezdetektől.
Most akkor minden egyes nyomtatóalkalmazásonként be kell állítanom, hogy futtatás rendszergazdaként?
-
plejik
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Na közbe, kipróbáltam egy másik géppel is (nyomtatóval). Mindkettő Ricoh gép. A második gépen tökéletesen megy. Ugyanaz a beállítása mindkettőnek. Úgyhogy a Windows hibát szerintem ki is lehet zárni. (effektív tök ugyanaz a szoftvere a két nyomtatónak).
-
plejik
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Beállítottam a gépemen az SMB2 protokolt, bár elvileg be volt kapcsolva, de azért végigzongoráztam mindent. SMB1-et lelőttem ,de sajnos nekem így sem megy, Kolléga gépén smb1 engedélyeztem, mert nem volt neki meg működik a scan.. :/ Valami windowsos gyík lesz az tuti, de már nincs ötletem, tűzfal sem fogja, se a központ se a local..
-
plejik
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igen megvolt ez is. Ez eddig megoldotta a gondot, az-az volt már ilyen a másik gépnél is. Akkor milyen módszert javasolsz? FTP?
-
plejik
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igen.
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Van akinél nem ugyanezen termékkulcsot írja?

Szerintem a win10-ben már nem található meg a serial úgy mint XP-7-8 esetében.
Valószínű csak a Microsoftnál van egy adatbázisban összerendelve a valódi termékkulcs a gép ujlenyomatával. -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ez sem működik.
Az utolsó 5 karaktert írja ki, de nem azt, amivel végül tartósan aktiválva lett a Windows, hanem az alapot. -
Exodius
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem-e?
(persze, hogy nem) -
Exodius
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mert az a telepített op. rendszer. De mindegy. Átviszem a VGA-sokhoz, hátha ott tudnak rá valami gyógyírt.

-
Emperor_
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szia!
Az általad linkelt angol nyelvű cikkben nem esik szó a lapozó fájl kikapcsolásáról. Csak annyit írnak, hogy nyugodtan tehető SSD-re, mert olyan az olvasások és írások aránya, hogy nem okoz gondot az SSD-nek.
A hibernációra meg azt írják, hogy tehető SSD-re is és HDD-re is.
Megtennéd, hogy részletesebben kifejted, szakmai érvekkel (linkekkel) alátámasztod, hogy a cikk mely rész állít valótlanságot vagy téved?
Erre a cikre gondolok: [link]
-
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Milyen baromságokat?
Van, aki a fast startup funkciót helyből kikapcsolja a dual-boot miatt, vagy a teljes hibernálást letiltja emiatt. Illetve utóbbit pl. akkor, ha nem használja. Más meg a lapozófájl méretét veszi lejjebb és állítja fixre, ha van elég RAM. A fentebb linkelt írásban is erről volt szó és nem a lapozófájl kikapcsolását javasolták.
Egyébként majd akkor tessék kritizálni, ha sikerül különb cikkeket írni és többet letenni az asztalra SSD témában!

-
King Unique
titán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Elolvastad, hogy mit írtam és miket linkeltem?
Tudom nagyon jól, hogy nem kell erővel letiltani, áthelyezni stb. ezt-azt. Sőt, ahogyan a Win10, úgy nyilván Win7/8.1 esetében sem. Viszont ezek ki voltak hangsúlyozva a korábbi válaszban.
Egyébként az idézett részben a hibernálás letiltását javasolták esetleges, nem pedig a lapozófájlét. Utóbbira max. csökkentést, illetve fix. méretet említettek. Másrészt a fórum kb. legnagyobb SSD szakija készítette az írást, szóval nem szólnám le csak úgy helyből...
-
Grafirka
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Kosz a valaszt.
Csak nehany hete hasznalom a win10 et, lovesem nics mit jelent az OOBE es mit csinal.
Mitol fugg hogy RS2 lesz belole (melyik update? ) Jelenleg RS1 (V.1607) -
plejik
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszi, már megy is.

-
plejik
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Gondolom csak érdeklődött melyiket vegye meg..

-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nincs az a Jó Isten hogy bekapcsoljam az updatet.
AU-s win10-el vettem, a biosa pár sor, még nem találtam meg benne a külső boot lehetőségét, és ha valamit összekuszál az update, akkor valószínűleg volt egy mini pc-m.
Valamint tipus specifikus driverek a világon nincsenek hozzá. Valamint a gyártó komoly hekkeléseket végzett, amit soha nem tudnék visszacsinálni, pl. az Intel Z8300 csak 2G ramot kezel, ebben meg 4G van. Ez egy Cenovo mini pc, nulla gyártói támogatással. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ha tudja, akkor nekem teljesen megfelel, de hogyan? A menüben csak a beállítások exportálásának lehetőségét láttam.
vigyori78: Köszi, megnézem.
-
mckay
aktív tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
sajnos nem árulhatom el
de nem nemzetbiztonsági ügy, ne aggódj
csak inkább egy sarki seftes aggódása
én meg szeretnék alapos lenniegyébiránt még soha nem kapcsoltam ki lapozófájlt (talán win4 alatt utoljára), s mások is néha megkérdezik, akik performanciára hajtanak, hogy mennyi ram-nál szabadna kikapcsolni
rájuk is gondolva általánosabb tehát a kérdésemkinek van tapasztalata?

(az aláírásodon jót nevettem)

-
movax
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igen, vannak közöttük automatikusak is. De csak amíg át nem állítod Disabled-re.

-
windlord
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Miért, és mitől marhaság?
Fejtsd ki kérlek, had tudjak felhomályosulni! -
Wolfskin
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hát van..!!
És 90% portable. -
Wolfskin
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
szerintem a dizájnnak az használhatóságot kellene támogatnia, nem pedig a árat hitelesíteni: nagggyon új, naggyon más, naggyon sokan naggyon sokat dolgoztak vele, ezért ilyen naggyon drága.
a gyártók szerint a fogyasztók ennyire ostobák. sajnos igazuk van
-
vlevi
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Részben egyetértek, de az, hogy csúnya-e, vagy szép, mindenki ítélje meg maga.
Én pl. már nagyonrégóta nem erőltetem ezt a win95 féle kinézetet, azthiszem már XP-n is megbarátkoztam azzal, ahogy kinéz, de vannak, akik ragaszkodnak hozzá.
A win10 tényleg kicsit túl lapos, túl puritán lett, a hagyományos desktop még véleményes, hogy jól áll-e neki, vagy sem. De a Metro (mostmár UWP) felület nekem sosem jött be. Nem csak ámítógépen, de telefonon sem bírtam elképzelni, hogy én ezt boldogan használnám. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hú ez igéretes, köszi, le is szedem!
szerk.látom a google windows 8.1-re valót adott, a helyes link itt van 10.re.
A különbség kvázi 5 giga hely. -
DS39
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Miért? Szerintem kb jól írta le a lényeget.
Mondjuk én minden programot a C-re pakolok, kivéve a játékokat. (Nem használok túl sok progit, belefér simán az 50 gigába.) -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Tudok én ha akarok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
worxland
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Pedig de. Anno nem akartam sokat vacakolni az otthoni ölég lassú HP N36L Microserver-en oprendszer telepítésével, a rendes gépemen egy külön vinyóra gyorsan feltoltam a Win7-et, amikor minden kész volt, akkor sysprep, shutdown. Vinyó átrak a Microserverbe, boot. Szépen minden cuccot felismert, nem volt semmi gond.
A két gépben még a proci gyártója sem egyezett (Intel->AMD), nemhogy a VGA, alaplap meg egyebek.
Az is igaz, hogy a sysprep nagy tarolást végez, a telepített alkalmazások nem biztos, hogy túlélik, én szűz Windows-t próbáltam csak, az bírta. -
Partyface007
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
taníts kérlek :-)
te hogyan vinnél át egy működő rendszert másik vasra?
én a sysprep-el már számtalanszor megcsináltam és működött, biztos csak véletlen volt :-)
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Intézőből megjelenítve tényleg lehet lapozni. Érdekes, hogy MC-ből nyitva sem lehet. Szerintem csak az Intézővel "barát". Így jártunk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Melyikben lehet lapozni? Például startból abban jobb, hogy ingyenes, a többi megtalálható az oldalukon.

-
quailstorm
félisten
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Kedvenc beállításom a frissítések letöltése és majd én eldöntöm mikor telepíti.
Group policy-ben beállítottam, majd meglátjuk alkalmazza-e. Sajna asszem 8.1 óta nem szabad tiltani teljesen mert az univerzális appok nem szeretik.DISM-et majd futtatok mert rémes a boot sebesség még mindig.
(#52510) ЯΞD: Az nem a speciális indítás, Windows helyreállítása lemezképből opcióhoz készült? Viszont nem tudom környezetből kirángatva mennyire működik, én ilyen esetben Macriumos lemezképet csináltam.
-
szőr Artúr
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Tény, hogy alaposabban nem néztem utána, de az olvasottakból nekem az jött le, hogy bizonyos esetekben a dhcp kliens teljesen döglött. Ha ez így van és nincs beállítva alternatív cím az interface-re, akkor a release/renew páros sem tud segíteni.
Ellenben ma olvastam egy olyan tippet is, hogy egy reboot segíthet.
Elég zavaros a sztori. -
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ez nekem nem hozta működésbe. Pedig ezt gépelték a Microsoft TechNet fórumon is.
Ellenben, amire előbb is gondolhattam volna és Winner_hun linkelt alább az meghozta a hatását. Amúgy után eszembe jutott, hogy volt egy ilyen eljárásom is, csak éppen lehet az volt a baj, hogy nem vártam meg hogy magát zárja le 5 perc után a rendszer. Most hagytam és bevált. Elég szkeptikusan álltam az egészhez. Vajon miért? 
-
szőr Artúr
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ahogy azt is, hogy valamelyik friss win10 update tönkre ..ssza a dhcp kliens működését. Ennek lehetséges ellenszere a fix ip paraméterek beállítása lenne.
-
szőr Artúr
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Kettőt és könnyebbet. Én sem tudom, mi csesződik el olyankor, de sok esetben csak ez segített XP-n és hetesen. XP-n VPN is volt, akár az is bekavarhatott, 7-esen csak wifi. A tipp meg a cég windows desktopokat üzemeltető szakembereitől
("Lehet, hogy" = tízessel nincs elég tapasztalatom, hogy biztosan tudjam, ugyanúgy működik e téren, mint a régebbiek) -
szőr Artúr
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Te értesz hozzá annyira, amilyen méretű az arcod?

7-essel bezárólag: az adapter letiltása (a logok szerint) kihagyta a dhcprelease-t. Az ipconfig/release megcsinálta.
10-esnél még nem próbáltam.
A flushdns tudom, hogy mire való, de sajnos windows esetében előfordul, hogy ilyen kuruzsló módszerek segítenek a "nem megy a hálózatom, de nem tudom, miért" problémán. -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Úgy tűnik bevált. Köszönöm mindenkinek

-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
De gondolom, hogy ugyanerre a célra megteszi a (wifi) hálókártya letiltása, majd engedélyezése is akár a hálózati központból, akár az eszközkezelőből.
-
prabhu
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Mi a problémád? Cégeknél is előbb tesztelik, csak később engedik rá a gépekre az update-eket.
-
pete_21
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Végül úgy tűnik mégiscsak malwarek voltak... Olvasgattam tovább, és másnak is volt ilyen gondja, az ADWcleaner segítettt neki. Gondoltam megpróbálom, a malware-írtás úgyis tervben volt. Lefuttattam, letöröltettem vele amiket talált. Ezután működött a Skype, és a Malwarebytes antimalware is. Ezt is lefuttattam, ez is talált pár dolgot. Úgy tűnik mégis csak malware volt, és nem a registry volt sérült.

Köszönöm a válaszod ettől függetlenül, ha legközelebb nem járok sikerrel ezekkel a programokkal, és a rendszerben lesz a hiba, akkor azt fogom tenni, amit javasoltál.
-
TRob1
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hááát, ha az egyértelműen megmondja, akkor mindenképp.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
-
AthlonXP
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Na ezt nem tudom, de írtam neki, ha majd kapok választ, írok ide.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Feleslegesen cseszel el idot vele
-
pete_21
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszönöm a választ! Programokkal nem lehet helyretenni? Vagy nem érdemes?
-
droti25
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Sajnos nem sikerült rájönni hogy milyen folyamatot indított el ez a bizonyos wecutil.exe fájl ami 40%-on dolgoztatta a cpu-t illetve a vga-t is...
Egy módon tudtam megoldani hogy átneveztem a wecutil.exe-t és így nem tud elindulni magától.
Lesz e vmi problémám emiatt? Mivel Windows fájl így kihathat e negatívan a Windows működésére? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Az a gond, hogy Ügyfélnél van a gép, és túl sokat nem láttunk erről, csak leírta, hogy ilyen üzenetet kap..
Én valami "segítőre" gondoltam, mint a szövegfelolvasó, nagyító vagy hasonló, de az ügye nem sipákol hálózatért.
-
droti25
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Saját gép. Gondoltam átnevezem az exe fájlt de nem engedte...
Ha otthon leszek csinálok egy screenshotot.
-
droti25
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hogy lehet ezt blokkolni vajon? Kicsit durva ahogy pörgeti a procit illetve a vga-t!
De gondolom mindenkinél, nem csak nekem. Csak lehet sokan nem vették még észre.
Én is úgy jöttem rá, hogy pörgette a vga-t és ezáltal magasabb frekin ment a ventilátor ami ugye hangos volt. -
Dexter-2000
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
értem.
és ha pl villámlik mint állat? nehogy már meg kelljen várnom a frissítéseket stb... -
qwertly
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szia!
Ha leírtam kétszer csak azért mert másnak is válaszoltam,nem tudom miért lehet a web alkalmazással ha ez egy webes űrlap eddig működött csak most makacsolta meg magát. Amúgy oktatási hivatalhoz tartozó weboldalról lenne szó.Nem valószínű,hogy ők rontanánk el.
-
qwertly
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szia!
Jól ment a nyomtatás egy darabig de egy idő után beragadt egy név és állandóan csak arra cseréli hiába írok be mást.Az űrlapon még jó szerepel de már nyomtatáskor a hibás nevet nyomtatja ki.. -
szucstom
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ja, erről nem tudtam. No mindegy, lényeg, hogy a mgyar nyelvű felolvastatás még pár évet várat magára.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Oké, de, ahogy írtam, én szeretném, ha semmit se szinkronizálna, de latnék mindent, ami fenn van a driveon, és, ha kell, akkor rákattinthassak. Ha ki!apcsolom a teljes szinkront, akkor a nem szinkronizált könyvtárakat nem is látom.
-
Popes
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igazad van, egy próbát mindig megér, első körben tényleg ezzel kellet volna kezdenem.

-
Khaosz55
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szia Ok,
ebből sem értek sok mindent szóval most futtatom a sfc /scannow-T. Meglátjuk mi lesz.... -
Tiger.
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
De ez nekem nem rak fel intel managmentet sajnos(
Rendszer eszközökben meg nincs. -
Tiger.
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Tudnál egy linket adni?
-
Khaosz55
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szia,
a Dism /online /cleanup-image /scanhealth futtatása után a következőt írja:Deployment image Servicing and Management tool
Version 10.0.14393.0
Image Version: 10.0.14393.0Lefutott 100%-ban
No component store corruption detected
The operation completed successfully.Nem tudom mi ez és mire való és, hogy jó-e ez az eredmény.
Most próbáljam meg a frissítést ?
-
Apaxp
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Windows old mappa törlés: a lemezkarbantartó a mappából kitöröl mindent egy nvlddmkm.sys fájl kivételével.
Ezt semmi módon nem tudom törölni, így a windows old mappa nem törölhető. Hogyan tudok ettől megszabadulni? -
SP4C3
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Te meg ne akard megmondani senkinek, hogy mit csináljon, lehet neked kincs, de nekem az szemét.
A jövőben légy oly szives és ignoráld a fórum hozzászólásaim, mindenkinek jobb lesz úgy. Üdv.
-
margithid
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Pro
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Köszi neked is
Én frissítenék, de ha egyszer nem működik... nyilván ideiglenes megoldás, aztán meg lesz próbálva manuálisan, vagy, ha minden kötél szakad, teljes újratelepítés 1607-es builddel. -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Pro.
Popes: köszi

-
vlevi
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Semmilyen 3rdparty tákolás nincs a gépemen, ósdinak nem nevezném az i5-3470 procit, és az Asus B75 lapot, mégis néha történnek furcsaságok.
Egyik ilyen, ami azthiszem már a win8 próbaverzióival is előfordult, hogy a gép csak addíg kapcsolható ki a házon lévő power gombbal, ha az utolsó bekapcsolás óta nem volt altatva. Ha már altatom, akkor csak a start menü, leállítással lehet kikapcsolni a gépet, a power gomb nyomogatása teljességgel hatástalan. Ez Win8-on egy káromkodással járt állandóan, jobbfelső sarokban jött be charm bar, alul kellett a leállítást kiválsztani. (mondjuk win8-t nem használtam, mert a preview verziói nagyon nem győztek meg).
Win10-n már egy fokkal jobb, mert ott van a balalsósarokban a leállítás, de akkor is jó lenne, ha megnyomhatnám az erre kitalált gombot.
USB is el-eltűnik nagyritkán.
Épp most történt meg, hogy rákattintottam egy mpg videóra, és kb fél perc után volt hajlandó megkérdezni, mit akarok vele csinálni (i5, 8g ram, ssd mellett). kiválasztom az mpc-hc-t, lejácca. A következő mpg állománynál már nem kérdez, hanem elindítja a windows media playert. Miért???
satöbbi, lehet hosszan folytatni a listát, nekem alapvetően stabilan megy a gép, csak ilyesmi aprób bosszantó dolgai wannak, de akinél rendszeres a kékhalál, az már morcosabban vágja a falhoz az egeret... -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Az csak ebbe a topikba 48000 hsz. a Te igazadat bizonyitja, ez mind 100% user error.
''felrakod, megy es kész''
Icipicit szkeptikus vagyok azert, vajon miert... -
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Passz. Lehet az, hogy ritkán használom
Inkább linuxozom.Ezt a logot hol/hogyan tudom lekérni?
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Na, ezt jónak írod! Mi az, mit csinál, és hol kell bekapcsolni?
-
attila9988
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
A célom az volt, hogy más ne kezdjen el hibát keresni, ha találkozik ezzel, mert nem a készülékben van a hiba.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Sokan azért keverik mert egy hiba folytán újratelepítette a letörölt appokat is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Szerinted csak egy összegző frissítés lesz, mint a 10586.111-ről 10586.240-re? (bocs, fejből nem nyomom a verzió közti számáokat).
Mert a 10240-ről 10586-ra frissítés az új telepítéssel ment fel a gépre. Ezért tippelem, hogy a 10586-ről való feljebb ugrás is telepítéssel fog majd felmenni. Most valahol 14390 verziónál jár az Insider.
Másik, ami miatt a telepítésre tippelek, az az, hogy az Insider programba beleléptem a 10586 verzióval, és az insider preview is teleptíéssel ment fel, legalábbis úgy emléxem.De ha van valami pontos infód erről, ne tartsd magadban

"Hogy sikerült letöltened a Media Creation Tool-t"
Azthittem, okosabb leszek nálad, de bakker, a Microsoft honlapján kóválygok összevissza, de nem találom a letöltőoldalt. -
vlevi
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére

-
worxland
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Annyiban szarkupac, hogy a sok régi fájlból dögivel marad a Windows mappában (nálam többéves használat után és folyamatosan frissítve 8 -> 8.1 -> 10 -> Threshold, már 35-40 GB méretű, ami azért ölég böcsületes), szóval néha érdemes lehet egy újratelepítés.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
ebbe én annyiba kötnék bele hogy, múltkor mikor összepakoltam egy új gépet, win7-et dobtam rá, azt frissítettem 10-re, aztán szólt a tulaj, hogy mikor nem nyúl hozzá X ideig, akkor az egér nem működik, csak újraindítás után, természetesen az újratelepítés után tökéletes lett, meg am is UEFI-be kell a 10-et telepíteni, és a frissítéssel nem úgy lesz telepítve
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De ez nem írja felül azt amit írtam, mert ez a gyakori funkció frissítésnek a következménye (okozat) és nem az oka. Azaz ha nem lenne funkció frissítés, amit nem szeretnék, akkor erre sem lenne szükség. Ha ritkábban lenne funkció frissítés, akkor ritkábban is kerülne sor (ez miatti) egyes modulok komplett átírására. Úgyhogy mellettem érveltél, nem ellenem.

ha könnyen orvosolható akkor van rá időm, de új wint, hetekbe telik ismét beállítgatni, szóval az ilyen nem játszik.

Nem kellene túlzásba esni... Nem kell ahhoz semmilyen külső program, hogy végzetesen működésképtelenné tegyük a Windowst. Bőven elég hozzá maga a Windows 10 is. Akkor most nem javasolt a Windows 10 használata sem?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Inkább linuxozom.