Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReFleXx
addikt
válasz
üzenetére
Nem használtam ms fiókot a telepites soran, offline account-ot hoztam létre.
egy 0 kilométeres SSD-re telepitettem ami nem látott előtte windows telepitot.
van a gépben egy másik SSD, azon is van windows (win 10 enterprise), de a mostani telepites soran nem is volt a gépben, kiszedtem , hogy telepites alatt csak a 0 kilometeres legyen benne.
jelenleg mar benne van a regi SSD is, de az nem kene, hogy hatassal legyen ra.Az alaplap hasznaltan került hozzam, nem tudom hogy ez szamit-e.
Ezt az alaplapot eddig egy kb hárommal ezelotti alaplappal telepitett win 10 enterprise-al hasznaltam. -
-
Csatravi
senior tag
válasz
üzenetére
Még azelőtt hogy bármit módosítana a rendszeren és a particiós táblán ?
Mert addig nem törölném le a win7 rendszert meg a rajta lévőket míg nem biztos. Ez a gyerkőc gépe és leginkább úgy tenném fel a win10-et hogy két rendszer lenne a winyón. Egy új win10 amivel nyugodtan kimehetne a netre és megmaradna a régi win7 is a rajta lévő dolgaival hogy ne kelljen újra rakni. (egyenlőre) -
-
válasz
üzenetére
tudom, hogy még egy 64 bites I5-procis gépen is legalább 40 perc hdd-re, ssd-re meg fele...
Ezt honnan tudod? Komolyan elképesztő, hogy már az is baj, ha gyorsan és hibátlanul működik minden.
Gyorsan feltelepült ki is írja, hogy 1909, de ez így nem jó.Semmi gond nincs azzal a géppel. Pillanatok alatt települ a 1909-hez kapcsolódó frissítés.
-
Taci
addikt
válasz
üzenetére
A korábbi frissítéseket itt tudod megnézni és eltávolítani:
Gépház > Frissítés és biztonság > Windows Update > Frissítési előzmények megjelenítése > Frissítések eltávolítása
Itt rendezd dátum szerint, és ha ott a listában a tegnap telepített frissítés, esetleg távolítsd el, indítsd újra a gépet, hátha az rendbe rakja a dolgokat. -
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Ha az aktuális verziója (4.1.6) másoknál és pl. nálam is megfelelően működik 1903 alatt, ellenben esetedben a régebbi nem teljesen, de ennek ellenére mégsem frissítesz az újabbra, akkor szvsz nincs miről beszélni... Meg ha már reklám, akkor eleve inkább a uTorrent, a qBittorent amúgy is reklámmentes.
-
lanszelot
addikt
válasz
üzenetére
A defender és a windows alap vírus védelme 2 külön dolog.
2 külön helyen is van. 2 külön üzenetként is ugrál fel.
És én csak a frissítés üzenetet nem akarom látni.
De csak olyat találok hogy a vírus védelmet is kikapcsolom.
Sehol se találom hol kell kikapcsolni a virus frissítés értesítést.
Minden értesítést se akarok kikapcsolni, csak ez a folyamatos felugalo idegesít. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Érdemes az USB cuccok eltávolítás ikonját a tálcabeállítások milyen ikonok jelenjenek meg résznél állandóra tenni a kapcsolóját. Úgy amikor csatlakoztatva van valami, rögtön látszik a tálcán és nem kell a felfele fordított háromszög rejtett részen keresni. Eltávolítás után eltűnik.
-
Geth
veterán
válasz
üzenetére
Mint sok esetben, segít a doksi random találgatás helyett

KB4494441Some customers report that KB4494441 installed twice on their device.
In certain situations, installing an update requires multiple download and restart steps. If two intermediate steps of the installation complete successfully, the View your Update history page will report that installation completed successfully twice.
(#99811) bobalazs: meg is válaszoltad

Amíg nem tud mindent az új, nem biztos hogy jó ötlet kikapcsolni a régit
-
válasz
üzenetére
Köszi! Ezt kipróbáltam, számomra ismeretlen termékkulcsot ír.
Vettem egy használt laptopot boltból, amihez elvileg volt Win 10 Pro, a gép alján van is egy product key. Mivel vásárláskor SSD upgrade-t kértem, mondtam, hogy ne tegyék fel a Win-t, majd én megcsinálom, ahogy szeretném magamnak. Telepítéskor ugye nem kér kulcsot, a gép aktiválva van, működik. Rossz kulcs van az aljára ragasztva vagy ... ?! -
Kékes525
félisten
válasz
üzenetére
Fentebb már írtam, hogy nemcsak erre jó. Például lásd a Winrar sérülékenységét (5.70-es előttiek). Ha kikapcsoltad az UAC-t, akkor simán ártó kódokat tudott egy egyszerű .ace kicsomagolás a startu könyvtárba
C:\Users\[Username]\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startuptenni, ami a következő rendszerindításkor lefutott. -
válasz
üzenetére
Erre azt tudom válaszolni, hogy nekem is volt ilyen. Szerintem az előlapi kimenet nem tud annyi áramot adni amennyi a pendrive-nak kellene. Ilyen volt nálam is. CM 690 A2 házról volt szó meg egy pendrive-ról. A pen típusát nem tudom, de volt ilyen az én kezemben is.
Érdekes, hogy a hátsó kimenetben legyen az az alaplapon, vagy egy vga helyére rakható kivezetésről, ott jó volt. Elöl nem. Esetleg elöl a nyákon van valami turpisság ezzel kapcsolatban.Most nekem olyan jött elő, hogy házat cseréltem (CM 690 A2 -> CM MasterBox MB600L) és a régi házban volt egy kivezetés 2 db usb 2, 2 db usb 3 (5,25-re rakható 3,5 kimenet) és abba bele volt dugva a szimulátornak a kézifék, a track ir, meg a G25. Ebben mindig volt áram ha ki is kapcsolt a gép. Világított a kézifék kis piros jelzőkéje.
Na most hogy új házam lett, cseréltem ezt a kimenetet 4 db usb 2-re (szóval a régit kivettem, az új kivezetés ment bele) és ott például már nincs áram ha kikapcsolom a gépet. Erre onnan jöttem rá, hogy a microsoft bill és egér vevőjét bedugtam és minden bekapcsoláskor újra kellett konfigurálni az egeret mert nem úgy működött ahogy nekem kézre illik. -
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Nem teljesen világos mit csavartál le és hogyan, de mindegy.

Ami a mostani screenshoton van, az gondolom még a korábbi állapot, vagy esetleg egy kártyaolvasó üresen. Ha most oké a pendrive, akkor nyilván online státuszú lesz és megjelenik a valós kapacitása, mint pl. a korábban linkelt leírásban lévő screenshoton.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Ha tényleg kipróbáltad az előző válaszban említetteket és sehol semmi, másik gép, másik OS (pl. Linux) sem tud vele mit kezdeni, akkor jó eséllyel készítheted a kukát... Vagy ha még garanciális, akkor egy cserét meg lehetne ejteni. Ugyanis ez esetben egyértelmű a pendrive hibája, ahhoz meg a Windows 10-nek nincs köze. Egyébként nem újdonság a pendrive-oknál, hogy előbb-utóbb tönkremennek, a szokásos tünetek hogy pl. a mappák, fájlok tűnnek el róluk, írásvédettek lesznek, nem ismeri fel őket az OS stb. Na meg a legtöbbnél még SMART sincsen, hogy legalább nyomon lehessen követni az állapotukat.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
A "status NoMedia, 0 byte" normál esetben pl. kártyaolvasóknál szokott lenni, amikor nincsen behelyezve a memóriakártya. Viszont ha esetedben a pendrive csatlakoztatott állapotában írja ezt a DiskPart, akkor esélyes a pendrive hibája is... Ha nincsenek rajta fontos adatok, akkor ráadásul ilyenkor az újraparticionálás (+) sem opció, mivel nincsen eszköz, amit ki lehetne választani. Ha a lemezkezelőben sem jelenik meg (rendesen), külső program (pl. Rufus) sem listázza ki és az sem tudja újraparticionálni, akkor így nem nagyon lehet vele mit kezdeni.
Próbáltad újracsatlakoztatni, másik USB-portban, Windows restart után, lehetőség szerint másik gépen, másik Windowson / egyéb (pl. Linux Live) OS-en?
-
válasz
üzenetére
Persze hogy működne.
Nemrég lomiztam ki a 17 éve meghalt apósom P3-mas gépét, mondom megpróbálok egy indítást, Bios elem lemerült de kézzel megadva a booteszközt, pikkpakk felállt a windows2000 és a rajta lévő állományokat fergeteges sebességgel futtatta is, gond nélkül.
Csak apró szösszenetként, se ssd se sata3 se 32G ram, ennek ellenére a word2000 indulása mérhetetlen, kattintok a doksin kettőt és abban a pillanatban ott a dokumentum. IE ugyanez, mediaplayer dettó. Komolyan mondom teljesen gördülékeny a rendszer.
IDE 30G(!) hdd, 256M ram. Amiből a w2000 teljesen felállva elfogyasztott 94 megát. Kicsit sokallom...
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
üzenetére
Miért ne futna? Nem is olyan rég járt a kezemben olyan gép, amin még w3.1-es van, és simán bekapcsolt, elindult, futott
Más kérdés, hogy honnan veszel hozzá egeret, billentyűt...
Ha van egy működő rendszered, ami a behatásoktól védett, akkor az jó esetben működni fog az első olyan hardverhibáig, ami már nem pótolható alkatrészt érint. -
-
Laszmen
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszönöm szépen! Amúgy semmi lassulás vagy drop nincs a gépen, ezért sem gyanakodtam vírusra, lefuttattam egy gyári keresőt, de ő se talált semmit, meg nézem a Kaspersky-t, eddig előző gépeimen ESET volt, de soha nem jelzett, most ugyan nincs fent semmi védelem, de akkor sajnos ezentúl kell.... Még arra gondoltam hogy csökkentett módban megnézem hátha enged vmit... Köszi szépen a segítséget addig is!

-
Laszmen
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszönöm! Megpróbáltam ezt is, meg még vagy 5 féle opciót, de egyik sem működött, a Windows Defendert nem tudom alaphelyzetbe kapcsolni mert hiába kattintok rá, semmit sem reagál, most az van hogy vmi blokkolja a tűzfalat, azt írják rootkit, fogalmam nincs az mi, de most se időm,se energiám egy reinstalra ez végett, és egy frissítés ráférne a Windows-ra, de valamiért nem működik 6 féle opció próbálkozás után sem...
-
Cs1csó
titán
válasz
üzenetére
Az O&O ShutUp10 -nek is újra ki kellett pár telemetriát kapcsolni ami visszakapcsolódot és még volt egy két egyéb vissza vagy alapra állítás. Ezért érdemes ha sikeres az upgrade végigfutni a gépház beállításain aztán lefuttatni a lemezkarbantartót és kész is, jobb esetben.
-
fanti
addikt
-
mpo
veterán
-
zolee001
őstag
válasz
üzenetére
futtatás-secpol.msc-bal oldali fa szerkezetben a "network list manager" majd jobb oldalon megjelenik a hélozatod neve,rákatt és tudod modositani.a nevet,helyet ikont
másik modszer: power shell Get-NetConnectionProfile
megnézed a hálozatod indexét
Set-NetConnectionProfile –InterfaceIndex 1 –NetworkCategory PrivateAz egyes helyére a hálokártyád indexét irod
Természetesen emelt szintü power shellel -
válasz
üzenetére
Szia,
Kapcsold ki inkább: Vezérlőpult -> Hálózat és internet -> Hálózati és megosztási központ -> Adapterbeállítások módosítása -> Két klikk a wifi modulra -> Vezeték nélküli tulajdonságok -> Biztonság -> Speciális beállítások -> FIPS-kompatibilitás engedélyezése ehhez a hálózathoz -> Pipa ki -> OK
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
üzenetére
De van, mivel ugye telepítenem kellett játékot az érintett gépre, de eltávolítottam a játékot, akkor sem vette ki a profilt.
Nekem annyi kellene, hogy ki tudjak jelentkezni a fiókból, és ha véletlen mondjuk játékon belül be akarna lépni live-ra, akkor kérjen jelszót. Előző build alatt legalább ott volt a kijelentkezés gomb.. Most nincs. Érdekes módon Store-ban működik, ott ki is tudok lépni.
Nyilván MS fiók. Tudom, kivettem, elvettem a store logint az említett gépről, és kitöröltem az eszközeim közül, akkor sem lépett ki. Sőt, ráböktem, bejelentkezett (jelszókérés nélkül) és visszatette az ezközeim közé.
-
adika4444
addikt
válasz
üzenetére
Hali!
Én a Registryvel csináltam.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
Itt létrehoztam egy 32 bites kulcsot, neve ExcludeWUDriversInQualityUpdate majd 1-re állítottam az értékét, ezután már nem rosszalkodik, viszont kézzel bármikor lehet bármit frissíteni...
Van registry fájlom ami egy klikkre megcsinálja, ha kéred felrakom valahová... -
Cs1csó
titán
válasz
üzenetére
Aláhúzása? Tudnál egy képet küldeni, hogy mire is gondolsz?
Salex1 Á értem! Ötletes, ez windows 7-en korábban valami külső programmal oldottad meg?
Létezik igaz ez fizetős de képeken látszik ez olyan mint amire te gondolsz: [link]
Van ingyenes program is rá: Nimi Places Lehet ez lesz a nyerő.
-
movax
őstag
válasz
üzenetére
A telepítés után jelzi egyébként, hogy nincs többé HomeGroup, itt a magyarázat. És itt a másik.
-
Dandris
tag
válasz
üzenetére
Fogalmam nincs, hogy lesz -e build változás... de 4 asztali, 2 laptop-ra tettem fel, és semmi gond.
Elég gyengusz a netem
nekem mindenképp opció az 1 letöltés, iso-ból rufus-al pendrive -ra a telepítő és haladjunk. Mire az összes gép letölti ha majd kijön öreg leszek. -
TRob1
veterán
válasz
üzenetére
Hogy mit??? Miből gondolod hogy lesz olyan? Létezett valaha MS termék ami végleges/hibamentes? Nem. Sosem volt, Sosem lesz. (Igaz, más szoftver/OS sem) Csak az a kérdés hogy mikor derül ki a hiba... Kiadás előtt vagy után? Ennyi. (Ezért nem várok soha semmire, mindig lesznek hibák... Ennyiből várhatsz hibamentes Intel v Amd procira is... jövő évig
)(#77506) Kékes525 :
Bocs, de ez nagyon gáz. Nem értem vki miért baxik szét ennyire egy nagyjából normálisan kinéző rendszert? (Ráadásul utána meg sír-rí hogy vmi nem oké a rendszerban) Mintha a 80as években lennénk. És ez az undorító Start menü. Pfujjj. Örülök hogy nem látom évek óta, sosem szerettem.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
üzenetére
Singapore.
Most olvasom a Windowscentral-on, hogy csak cumulative update lesz most
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Amikor 7-ről frissítettél 10-re a kulcsod "tizesítődött" tehát nyugodtan gyalulhatsz a telepítéskor ki fogja írni ha már volt ezen a gépen Win10 akkor katt a nincs kulcsom gombra és tovább, nem kell beírnod semmit a telepítés végén neten keresztül magától aktiválja az előzmények alapján. Ahogy feljebb írtuk a 32/64 bit nem számít aktiváláskor, tedd a 64 bitest nyugodtan.
(#77506) Kékes525 : gusztustalan
bocs 
-
quailstorm
félisten
válasz
üzenetére
Ez csak ironizált kérdés volt a részéről. Amúgy az O&O semmit nem csinál, csak registry meg group policy beállításokat állít meg figyel.
Amúgy meg a build upgrade-re nem elég ennyi. Utána el kell rejteni a buildfrissítést, és még ezután is jöhet erőszakos frissítő másik frissítésbe csomagolva.
Mondjuk értelme csak akkor van, ha bizonyítottan gondot okoz.Build frissítés előtt célszerű lemezképet csinálni, aztán ha 3 nap alatt nincs gond, kb. utána se lesz.
(#77328) Czmorek: retro szoftverre Win7. Én azért is tartottam meg az adatlapos gépem a sok oprendszerrel.
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
üzenetére
Üdv !
Át lehet, csak nem biztos, hogy használni is tudod majd visszaállitásra.
Viszont ha célprogramot használsz, pl. Norton Ghost, az mindent úgy tesz át, ahogyan van (a rejtett és egyéb fájlokat is), konkrétan az adott meghajtó (partició) lefoglalt részét menti át, és vissza is lehet vele állitani, én a telepitett, beállitott WINDOWS-ot szoktam vele elmenteni, szükség esetén visszaállitani.

-
-
mullerjanos
csendes újonc
-
mullerjanos
csendes újonc
válasz
üzenetére
Köszi! Megnéztem. Az ingyenes verzió is sok jó szolgáltatással rendelkezik, de a napi ütemezés nem működik, csak azt lehet beállítani, hogy naponta mennyi a kvótája időben a gyereknek. Egyébként tényleg jó. Halandó usernek lehet h meghaladja a tűrőképességét a beállítása, annak ellenére h tényleg nem bonyolult..
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
Hm, lehet, erre nem gondoltam. Bár nem nagy ügy másik particióra menteni a dolgokat... amúgy tisztában voltam vele, hogy ha a rendszerrel valami gond van, akkor az asztalon lévő fájloknak lőttek, ezért amit oda mentek és fontos, általában csinálok backup-ot is belőle. Csak franc gondolta, hogy ennyire hamar is megtörténhet a baj, mert ha gond van, azt általában hetekkel-napokkal-órákkal azelőtt jelezni szokta a rendszer valamilyen formában, pl belassulás, mittudomén, szal egy rövid backup-ra azért mindíg hagyott időt...

Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Seed szerver topic
- Suzuki topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
- iPhone 13 Pro Max emelt kapacitású 4790mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Apple iPhone 13 128GB / 12 hónap jótállással!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De elég az is, ha Bitről Bitre leírod 100x egymás után, egy opcionálisan választható kockás / vonalas füzetbe a patch kódját. 
Gyorsan feltelepült ki is írja, hogy 1909, de ez így nem jó.

nekem mindenképp opció az 1 letöltés, iso-ból rufus-al pendrive -ra a telepítő és haladjunk. Mire az összes gép letölti ha majd kijön öreg leszek.