Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Szóval ezt még W7-re adták ki anno 2011-ben. Egy pár másodperc futás után dobta a kékhalált.
Vissza pakoltam az origi hdd-t az origi W7-el. Átmásoltam a letöltött bios cserélő appot, ott is leellenőríztem SHA256-ra másolás után.Majd elindítottam és sikeresen lefuttattam! Fönn van az új bios

A 10-es leáll, restartol rendesen
.
Mondhatni sikeres volt a művelet
Srácok! Köszönöm szépen Mindenkinek aki segített. (Sokan vagytok, nem tudlak felsorolni titeket)

-
Ice&Lime
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Te mindig is a legújabbat ajánlod, persze úgy, hogy függetlenül attól, hogy
-teljesen mindegy, hogy a jelenlegi rendszer már teljesen beállított és mindennel feltelepített
-hogy a legújabb milyen újabb ismert vagy még ismeretlen problémákat tartalmaz-hat (vagy az már nem számít).Most akkor azt akarod írni, hogy ezt a dolgot konkrétan kijavították a 1809-ben? Esetleg már a 1803-ban is? mert most hirtelen a 1803 van még kiírva pendrive-ra. Esetleg van valami hivatalos update fix lista, amiben ez benne van leírva, hogy biztos-e és ne legyen feleslegesen telepítgetve, ha mégsem oldja meg?
A másik, hogy ez most biztos a win10 1709 hibája és nem valami más? És ha igen, akkor ezt nem lehet megoldani a jelenlegi 1709-ben más win verzió teljes újratelepítése nélkül. Azért gondolom te sem nagyon szeretsz ha nem muszály teljes kialakított rendszert törölni? Mert csak azért mert újabb build számozása van az még nem minden.
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Lenovo IdeaPad Z570.
[link]
Innen töltöttem le a bios cserélő appot.
SHA256-ot ellenőríztem, nem sérült a letöltés alatt.
Nekem most 45CN28WW van és frissítenei tudok 45CN38WW-re.
Itt a full leírás a gyártótól:Flash BIOS update - Flash from Operating System version for IdeaPad Z570
Version 45CN38WW
Installation README
Updated Date 2011-11-01
This package updates the basic input/output system (BIOS) on IdeaPad Z570
BIOS, abbreviation of Basic Input/Output System, is integrated in ROM chip on main board, which contains the basic input/output program, system configuration information, system startup self-check and pre-setup programs. BIOS provides most basic low-level hardware operations; it is the connection between software and hardware, and interfacing window of hardware and operating system.
Note: Make note of any settings you have changed in the BIOS Configuration Utility. These settings may have to be re-entered after updating the BIOS.
Attention: Do not power off or restart your computer during the BIOS flashing process, which will cause serious damage and improper functioning of your computer.
Print this file so that you can refer to it during the installation.
Downloading the package
=======================
1. Click the file link to download the file from the web page.
2. For Windows operation system, there is an update packages available, 45CN38WW.exe. It can run both in 32-bit and 64-bit Windows.
3. When prompted, select a drive and directory in which to save the downloaded file.
Installing the package in Windows.
======================
1. Restart computer.
2. Locate the file 45CN38WW.exe that has been downloaded.
3. Double click the 45CN38WW.exe. For Windows 7, you may run it as administrator by left-clicking on the icon and selecting “Run as administrator”.
4. Click “Install”.
5. When a window prompt, click “OK”.
6. Press Enter to start flashing. During the process, you are advised not to turn off the computer.
7. When the update finishes, the computer will automatically reboot for the changes to take effect.
8. Enter to BIOS menu, load default setting-> save and exit.
9. Please reboot the system again.
Updated Information:
Latest Version BIOS fixed all merged issues from previous.
Summary of changes
==================
General Information:
44CN38WW:
1 Solved BIOS failed to save boot order issue
2 Solved Intel WLAN failed to work only when CD was selected as the first boot order.
45CN36WW:
Fixed the hanging up issue when install non-OEM version Windows 7 Operating system.
Trademarks
==========
IdeaPad and IdeaCentre are registered trademarks of Lenovo.
Microsoft and Windows are trademarks of Microsoft Corporation in
the United States, other countries, or both. Other company, product,
and service names may be trademarks or service marks of others.
THIS DOCUMENT IS PROVIDED "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND.
WE DISCLAIM ALL WARRANTIES, WHETHER EXPRESS OR IMPLIED,
INCLUDING WITHOUT LIMITATION, THE IMPLIED WARRANTIES OF FITNESS
FOR A PARTICULAR PURPOSE AND MERCHANTABILITY WITH RESPECT TO THE
INFORMATION IN THIS DOCUMENT. BY FURNISHING THIS DOCUMENT, WEGRANT
NO LICENSES TO ANY PATENTS OR COPYRIGHTS.
Copyright (c) Lenovo 2008, all rights reserved -
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Nem láttam hogy otthoni környezet.
A lényeg, hogy a DO nem teszi feleslegessé a WSUS-t. Pont. NEM ugyanaz!
A WSUS lényege a kontroll, de ezt már leírták korábban is.akkor alapból mind a három frissülni fog (?)
Ha jól van beállítva, tehát a kiengedett gép terítheti, a többit meg nem fogja meg a tűzfal, akkor igen.Nálam is amikor update van, 1. gép leszedi, 2. gép meg az 1-től szedi le. A statból is szépen látszik, hogy az 1. csak MS-től szedett, a 2. meg részben az MS-től részben a LAN-ról.
Azért csak részben, mert ha például pont mindkettő be van kapcsolva, mindkettő neten van, és pont frissülne mind a kettő, akkor párhuzamosan szedik... Illetve ha pl. egy update csak a 2-t érinti, akkor értelemszerűen azt nem fogja tudni az 1-től szedni
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Ennyi a gyártói leírás, amit mellékelnek a bios mellé.
Downloading the package
=======================
1. Click the file link to download the file from the web page.
2. For Windows operation system, there is an update packages available, 45CN38WW.exe. It can run both in 32-bit and 64-bit Windows.
3. When prompted, select a drive and directory in which to save the downloaded file.
Installing the package in Windows.
======================
1. Restart computer.
2. Locate the file 45CN38WW.exe that has been downloaded.
3. Double click the 45CN38WW.exe. For Windows 7, you may run it as administrator by left-clicking on the icon and selecting “Run as administrator”.
4. Click “Install”.
5. When a window prompt, click “OK”.
6. Press Enter to start flashing. During the process, you are advised not to turn off the computer.
7. When the update finishes, the computer will automatically reboot for the changes to take effect.
8. Enter to BIOS menu, load default setting-> save and exit.
9. Please reboot the system again.Létezik olyan program, amivel a futó Windows alól a jelenleg működő bios-t le lehet menteni? Majd csinálni egy olyan bootolható eszközt, amiről vissza lehet állni?
-
-
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
A Get-FileHash kimenetét (mivel nem pipe-oltál utána semmit) látod a konzolon.
Az oszlopok a kimeneten érkezett objektum property-jei.
Csak simán a property nevével hivatkozol rá:PS D:\> (Get-FileHash .\akarmi.txt).Hash
555B534E3263B8B03387314BB86B4F38934C21803C940F00598C53D6F84D3A05Plz ne képként vágd már be ezeket, van CODE tag is, kereshető marad a szöveg, a kép maradjon meg másra

-
mezis
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Képeket tettem ki arról, amennyit sikerült megtudnom a korábban letöltésre ajánlott oldallal kapcsolatban. Azt még most sem tudom, honnan jött ki a valóban MS oldalára mutató link, de nem is fárasztom az társakat ezzel tovább mivel én változatlanul az MS-től tölteném le. Egyelőre jó nekem a korábban letöltött Win10 installáló + az a pár napig tartó frissítés. Win7 óta nem nagyon kell újra installálni az op. rendszereket. Legalábbis nálam.
-
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Ha nem haragszol én nem csinálok képet arról, hogy helyi fiókkal is ott a böngészőben a gép
Mindkettő licenc frissített, OEM.Kékes525 : Olyan nincs, hogy valaki nem tudja, hogy mire vállalkozik, mert nagyon egyértelműen, többször is leírják, mikor valaki csatlakozik a programhoz. Arra nem lehet hivatkozni, hogy mindenki hülye.
Aki nem érti a leírt dolgokat, az nem fog Insider buildeket telepíteni, hanem amit az MCT letölt. -
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Miért, a te véleményed nem egy fórumon van?

De nem értelek. Mondom, hogy nem tűnik el a gépem, a kedvedért helyi fiókra váltottam. Ott van még egy telefon is, az sem tűnt el. Amin egyszer beléptem, az ott van. Mikor új fiókot csináltam (és nem címet cseréltem alatta), egyszerűen töröltem a gépet a régin, és beléptem az újjal. Azóta ezzel van társítva. Nem tudom milyen verziókról beszélsz, de van Home és Pro is.
Kékes525: De hát nincs ingyen, nem lehet licenc nélkül tesztelni, mert ugyanúgy vízjeles lesz a rendszer, meg le lesz tiltva a testreszabás. Teljesen önkéntes alapon megy, mindenkinek bele kell egyeznie a feltételekbe, és hogy egyáltalán nem ajánlott éles rendszerként használni (a Fast ringen lévő build például GSOD-t produkál, ha egy játékon van anti-cheat). Ha tesztelőnek állok, akkor azért teszem, mert tesztelni akarok, és hibajelentést küldeni.
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
De én is ezt mondtam, helyi fiókra váltottam, a gép nem tűnt el. Sok helyen olvasgattam, sehol sem írják, hogy ehhez állandóan belépve kéne lenni. Egyszer hozzáadódik a fiókhoz az ID, onnantól nem lehet törölni (mondjuk erre is több mindent írnak). Még az MS is azt mondja, hogy ha probléma van a hibaelhárítóval, akkor az ügyfélszolgálatot kell keresni. Mindegy, az biztos, hogy az online fiókkal nincs gond, nem érdemes helyire váltani (de szerintem nyugodtan lehet).
Kékes525: "Az insider programban részvevőktől nem várható el, hogy profi leírást adjanak a hibáról"
Pedig egyrészt erre van a program, ami több helyen is teljesen egyértelművé teszi, hogy mi a feladat, másrészt az Insider buildekben a telemetria mindig teljesre van állítva, nem lehet korlátozni. Nem is kell részletes hibaleírást adni, mert azt elküldi a rendszer. Neked csak az a dolgod, hogy jelezd, ha valami nem úgy működik, ahogy kéne.Geth: Licenc nélkül ezek a buildek sem aktiválhatók, semmivel sem lennének előrébb, mintha a rendes kiadást telepítenék.
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Én is helyi fiókra váltottam, és azon kívül, hogy nem frissültek az adatok, a gép ottmaradt. De amúgy mindegy is, mert ennek az aktiváláshoz nincs köze (az az eszköz kell, amihez már hozzá lett csatolva, nem amin online fiók van).
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Nem tűnik el a gép. A webes felületen a hozzáadott eszközöket látod, amik addig nem tűnnek el, amíg rá nem mész az Eszköz eltávolítása gombra. Egyéb esetben csak nem tudja frissíteni a gép adatait.
Helyi fiókkal meg persze hogy nem az online fiókra fog hivatkozni. Probléma esetén a karbantartó is azt fogja kérni, hogy lépjen be abba a fiókba, amihez kapcsolta. -
Wolfskin
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
win 10 pro fut rajta és minden nap használom. csak nem akarom naponta/hetente újrafelfedezni. mint a vak gyerek, akinek rendszeres átrendezik a szobáját, mert kell a változatosság.
úgyhogy egyelőre kilőttem minden frissítést, de a szükségeseket engedném, csak ne lepjen meg egy új windós élménnyel.
egyébként amiben lehet maradok a bevált dolgoknál: classic start menü win 98 dizájnnal. akkor jó volt, most is az. tcm: kb 15 éve csináltam egy skint, azóta jó. gyorsindító a tálcán: egyszer kell szöszmötölni vele.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586
üzenetére
A kedvencem az - pont ma is volt valahol - hogy szökő évente egyszer kapcsolja be a gépet ami ugye érzékeli hogy pont 4 éve volt utoljára bekapcsolva ezért megpróbál megfelelni a kor elvárásainak és frissíteni magát. Na ezt ugye a gép bekapcsolója - aki ott és akkor azonnal mindent meg akar csinálni amire idáig 4 éven keresztül nem is kellett bekapcsolnia a gépet - ezt nehezményezi.
Az ilyen használjon Linux-ot vagy a fene tudja mit XP-t arra ugye nem fogj jönni semmi - igazad van.

-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Mi "rendes" van abban, hogy ha a Windows mappa tulajdonságaira megyek valami irreális 2 gigát mutat, a BENNE lévő System32 reális 3-4 GB és WinSxS 7-8 GB amit mutat. Azokat tudhatom, de ha a szülő mappánál nézem ott titkolni kell és csak 2 gigát mutat? Ez a magyarázatod?
10+ liter víz belefér a 2 literes üvegbe MS logikával?
És miért is titkolózna évtizedek után a Microsoft, korábbi Win10 buildekben is rendesen láttam a Windows mappa méretét. 2018-ban piszkálhatták el. Egy oprendszer nem tudja 3rd party program nélkül mutatni mi mennyi és ez szerinted rendben?
OK! Akkor idáig jutottunk, ez szerintem hülyeség ahogy van.(#95591) Geth sajnos nemcsak az asztalon, bárhol explorerben lassú. Aki évtizedek alatt megszokta a jobb klikk menüt, annak fárasztó bug ez! Én kiraktam ablak címsorra a létrehozás ikont. Aki nem tud a bug létezéséről az meg csóválja a fejét vajon telepítse újra a rendszert, vagy valami vírus miért lassú a gép ilyen egyszerű dologban.
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Hülyeség. A Windows mappa reális méretéhez szerinted nincs jogom, de a benne lévő WinSxS vagy System32 méretét mégis helyesen mutatja?
Nem érzed az ellentmondást, nem különös?
ha nem lenne bug, nem lenne ennyi találat rákeresve a méret összeszámolással...
Azon csodálkozom hívőként mondod nincs bug a rendszerben, de azért a legegyszerűbb feladatokra is 3rd party kell megtudni mi mennyit foglal?
-
Geth
veterán
-
-
válasz
Doky586
üzenetére
7 hónapja jól bírja. Eldugott de szellős helyen van, a ventije néha pörög fel közepes fordulatra, nem hiném hogy melege lehet. Más meg mi lehetne hardveres gond, valamikor pár éve csináltam egy kijelzőtörött laptopból htpc-t, az 2 évig ment megállás nélkül. Mégse volt semmi baja.
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Mások elmondása alapján ez úgy van, hogy ha OEM licenced van, akkor az új gépen ki fogja írni, hogy nem lehet aktiválni, mert a kód már használatban van egy másik gépen. Szinte biztos, hogy a hibaelhárító is ezt fogja írni, és javaslatként az ügyfélszolgálat hívását mondja, vagy hogy vásárolj rendszert. Tehát:
Az A gépen belépsz a fiókodba, ezzel igazolva, hogy a tiéd, a hardverazonosító a fiókodhoz lett kötve. Az A gép többet nem működik, ezért beszerzed a B gépet. A B gép azonosítója eltérő, ezért nem tudod aktiválni. Az ügyfélszolgálat megteheti, hogy az A gép azonosítóját törli, és aktiválja az adott kóddal a B gépet. Innentől a B gépet aktiválják a szerverek, és az lesz a fiókhoz is kötve, a nem működő A gép semmiképpen sem aktiválható. A fiók onnantól nem kell, mert az azonosítót nézi.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
Doky586
üzenetére
Na lehet én nem értek valamit, azért kérdezek

Tehát azt olvastam itt a fórumon, hogy vagy UEFI - GPT vagy BIOS (Legacy) - MBR párosok működnek. Eddig stimmel?
Viszont én azt látom, hogy nálam Legacy - GPT páros van:
Szóval az első kérdés, hogy jól értelmezem-e a képen látható információt, valóban nálam Legacy - GPT páros van, ami ellent mond a forumon írtaknak, vagy én értelmezem rosszul a látottakat?
A másik kérdés, hogy jól van ez így? , vagy kéne ezen változtatni? (Amúgy jól működik a gép, szóval ha nem muszáj, nem akarom újra telepíteni, de ha mégsem jó valami, akkor inkább még most derüljön ki, még mielőtt belaknám..)
-
-
zolee001
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Server OS share ,ott ne keresd a kliens w10 zet
Egyébként a komolyabb nasokon Windows Storeage Server fut avagy kérhetö (nem a vér pistike free nas kategoria) ,vállalati környezetben (AD Domain) Windows server,lehet linuxal szerencsétlenkedni de nem éri meg (ld,bécs,münchen városa)
Web server egyértelmüen linux server -
zolee001
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Csak kiváncsiságból rákerestem a server os piaci részesedésére,az a 72%-os windows részesedés engem is meglepett
Share of the global server market by operating system in the first half of 2018 -
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Tudom, hogy ellenszélben vagyok, és itt csak dicsőíteni lehet ezt a foshalmazt, ezért is írtam, hogy megyek a helikopteremmel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tudtommal csak windows-on megy az általunk használt szoftver, így sok lehetőségem nincs. Az itt leírt win 7-es történet miatt kellett váltanom. Nézz rá a témaösszefoglalóra, nem a képzeletem szüleményéről van szó.(#93149) Geth
1703 előtti verziókról volt szó, és mostanában nem frissítettem az adatvesztős sztorik láttán. -
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Mivel minden egyes frissítéssel elszállnak a hálózati beállítások, illetve mostanában sláger volt az adatvesztéssel járó frissítés, így céges környezetben vállalhatatlan ez a módszer. Win7-ről azért kellett váltani, mert szándékosan használhatatlanná tette a gépeket ms az update-errel (svchost), akkoriban csak az update-er letiltásával lehetett orvosolni (services.msc). Azóta már a win7 témaösszefoglalóban van leírás rá, de aki előtte szerette volna munkára használni a gépet, kénytelen volt erre bughalmazra váltani. Otthoni gépen elvagyok vele pár kisebb és komolyabb elbénázást leszámítva, de melós környezetben ezek vállalhatatlanok. Szóval nem fogok örömtáncot járni, mert még a vírusdefiníciós adatbázist sem frissíti, és ezért én kérek elnézést.
-
válasz
Doky586
üzenetére
Okés, ha így van, de ha nem és gondja van, akkor valami Sziasztok, ez a gondoom, vagy valami.
Nálam se talált 3 hónapja a mini pc-m OS-t pedig 2 is van rajta, sőt merevlemzt se pedig abból is 2 van benne.
BIOS soft reset nem de a hard reset (elem ki, kávé-cigi, ój elem vissza) megoldotta. -
-
Okami68
csendes tag
válasz
Doky586
üzenetére
Nekiálltam ma még egyszer a dolognak, és ma sikerült a telepítés.
Igaz, hogy amire az asztal bejött, megint 640x360-as volt a képernyő felbontása, amit aztán a Gépházban állítottam vissza normálisra, de most legalább a telepítés közben nem jött elő ez a marhaság.
A rendszer áll, működik, semmi gond.
Köszönöm a segítséget és az ötleteket!
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Mielőtt tákolnánk, a probléma az hogy nem dobja fel a lehetőséget, hogy válasszon. Azt nem láttam, hogy telepítés után mi ment fel, el se jutottunk addig?
Jó eséllyel OEM embedded key van tárolva az UEFI-ben. Ilyenkor nem dobja fel a lehetőséget az installer edition választáshoz.
@Tigerclaw, azért egy panther logot megneztem volna miert fagy
Tapasztalataim szerint a product key nem all összefüggésben a fagyásokkal telepítés során. De a mai világban
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat. Vagy negyedszerre sikerült felraknom. Ha beírtam a serial-t a telepítés elején, akkor valahol mindig lefagyott a telepítés. Utoljára kihagytam azt és így felment. Az aktiválási ablakban már azt írja, hogy a windows a MS fiókhoz kapcsolt digitális licencel aktiválták, szóval remélhetőleg azzal sem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Lehetőségről beszélek: praktikus lehet pecskedd estét megjegyezni amikor fontos dolgod nincs, elintézni akkor manuálisan. Így nem véletlenszerűen valamikor fog automatán.

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
OK! Akkor idáig jutottunk, ez szerintem hülyeség ahogy van.