Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95795) #86564352 válasza Döglött Róka (#95752) üzenetére


#86564352
törölt tag

"Felveszem ha szeretnéd hogy nálam egyáltalán nem akad."

Nem akad vagy nem zavar? :) Amúgy nem érdekel. Elhiszem neked megfelel. Cserébe te elhiszed nálam és rengeteg más embernél 1803 óta darabos szar a task view animáció?

"Milyen funkcionalitást vársz még egy Calculatortól vagy egy Paint3D-től?"

Calculator: kiadás után évekbe telt mire megszűnt az, hogy 2 másodperc splash screent kellett bámulni. Ez már megszűnt, végre gyors. Azért még örülnék, ha az input mezőnél időnként megjelenő ronda gyászkeret nem lenne. Ha már annyi MS blogot elolvastam a Fluent Design szépségeiről.

Paint 3D: kiadás után sokáig tartott mire Ablakok nevű oprendszeren nem csak egy példányban tudott futni. 2-3 mp mire betölti az üres lapot. Csináld utánam: nyomj billentyűzeten egy print screent vagy akárhol másolj ki egy képrészletet. WIN gomb P... indítsd el Paint 3D. Várj amíg betölti az üres projektet. CTRL-V beteszed a cuccot. ALT +F4 hopp bezáródik a csoda app anélkül kérdezné mentsen-e. Ugyanez régi Painttel évtizedes rögzült mozdulat: azonnal indul, CTRL-V, ALT+F4, kérdi mentsen Enter, fájlnév, Enter, kész az egérhez hozzá se kellett érni.

"Miért baj, hogy könnyebb használni a snip toolt mint a régit?"

Snip & Sketch kiadták úgy nem tud ablakmódot. A régi Snipping Tool tudja. Tehát így nem igaz az új jobb a réginél. Insider vonalon olvastam már belekerült feedback alapján, csak ez több kérdést felvet:
A) miért adták ki félkészen igénytelenül és miért kell feedback egy új app tudja minimum azt amit le akarnak váltani vele
B) ha megcsinálták miért nem tolják ki, meg kell várni 19H1-et ilyen apróságért?
C) nem az lenne az UWP és Store lényege, hogy hamar tudnak frissíteni dolgokat, miért kell várni hónapokig havi összegzőkre mikor jut eszükbe vagy új buildre félévet

Én tényleg használom ezeket a gyári cuccokat, látom a bugokat, hiányosságokat, te úgy érzem csak beszélsz róla hogy semmi baj, mert... aztán a kérdéseidből kiderült nem is tudtad a dark mode tényleg félkész, az új 1809 Snip cucc tényleg nem tudja amit a régi. Ha már oltogatni próbálsz nézz utána a témának. Beharangozták dark mode már a fájlkezelőben is, erre kiderült csak a főablak ha már indítasz másolást akkor megbombázza a szemedet a normál fehér felugróval. Neked ez piszlicsáré, szerintem meg igénytelen vagy ha ilyen félkész cuccnál sem láttad elsőre mi a probléma.

Jól van, ha te, ti nem használtok XY dolgot, vagy nem zavar hiányosság, elveszett funkció, látványos bug, de akkor nem kéne beszólni azoknak akik használják és látják az egy lépés előre kettő hátra változást, hogy például gyári képnéző, böngésző alapvető feladatukat is csak kompromisszummal tudják ellátni évek után is. A start menü kezdetben milyen instabil volt, UWP Settings régen hányszor szállt el egy villanással és milyen más problémák voltak.

"te szeretsz hőzöngeni apróságokon"

Ami neked apróság miatti rinyálás, az másnak napi bosszúság. Bugjelentés nem rinyálás. Ha unod, ne szólj hozzá lapozz. Nekem is unalmas a másik oldal folyton ismételt nálam minden jó, engem nem zavar, azt pont nem használom, majd javítják egyszer kifogásai. Csinálhatsz úgy nálad minden szép és jó, téged semmi bug nem zavar, cserébe fogadd el van akit igen. Jön egy frissítés elcseszik a thumbnail cache-t. Nekem nem volt apróság. Elrontják a fájltársítást, ZIP kezelést, mappa méret összeszámolást. Nekem ez sem volt apróság. Volt amit én megúsztam, de nem kezdtem tagadni és mellébeszélni akiknél előjött durva pl. a Onedrive aria fájl bug amikor megállás nélkül generált óriási logokat és zabálta a tárhelyet.
Napi százszor használt UI animáció bugos az nekem nem apróság. Oké most kilőttem a transparency hatást így a friss értesítési központ bug kikerülhető amíg javítják, a WinTAB helyett jó a még nem "fejlesztett" gyors AltTAB. Kivesznek évtizedes megszokott opciókat pl. fájlnevek elrejtése. Jó tudom te nem használtad. :D Félév múlva javítják a dolgokat vagy nem, mert elfelejtve és annyi. Egyébként az apróságok is főleg ha látványos bugok a napi használatban összeadódva hidd el lehetnek bosszantóak.

"én jelentem a feedback-en ha nagyon zavar és elengedem"

HAHAHA voltam ilyen naiv én is pár éve. Aztán megtudtam régiókra van bontva a feedback, így már óriási hátrány. De még angolul nézve is: a Win7 start bezzegjobbvót sirámok és emoji gagyik millió upvote, aztán egy technikai részletes bug beszámolója elveszve a zajban. A 1809 fiaskó adatvesztés bugot is jelezték hónapokkal korábban. 1803 rajt előtt is hogy Avasttal esélyes lesz a kékhalál. UI bugokkal nem törődnek, jelenteni se nagyon érdemes vagy ötletet adni. Az is rég rossz, ha alapvető dologról van szó amit maguktól kéne tudni hiszen korábban létező dolog, jól működő dolog, akkor arra minek feedbackelni? Maga az Insider program is részben rossz sokan második gépre felteszik vanillán, nincs mivel összeakadni, nem is használják rendesen. Nagy vonalakban működik leokézzák, amikor kimegy élesbe akkor derül ki minden gubanc mivel nem kompatibilis, mi romlott el, mi hiányzik.

Ami neked piszlicsáré vagy neked jó ahogy van az másnak szívás. Mondok direkt bolhányi ügyet: kb. öt éves koromban megtanultam az ABC-t, nekem nem kell start menü listában külön kijelezni a betűket, ha lenne opció kikapcsolni ezt, akkor annyival kevesebbet kéne scrollozni. Azzal nincs bajom a vállalati támogatás miatt a legacy cuccok Win7, XP, akár 95 elemeket is találni itt-ott a rendszerben mélyebben és nehéz egységesíteni az UI-t, de újabban már a Win8, Win10 metro és Win10 fluent cuccok kavarodnak. Ez most hozták pár év alatt, ennél nincs legacy kifogás.

Egy másik egy fokkal gázabb: tegyük fel Windows Update aktív órákat akarsz állítani. Odamész és bedob egy ilyen félkarú rabló pörgetős UI-t az időpontválasztásra. Billentyűzettel nem is lehet. Mert a telefonos, tabletes UI szerintük jó számítógépen is. Semmi értelme feedbackelni.

Két fokkal gázabb: régi világban Control Panel Programs and Features részen még kis ablakban is látsz minimum 20 sor információt a programjaidról, a verziószámokat is rögtön. Az új Settings\Apps rész nagyobb ablakban is mutat kb. csak 5-6 db cuccot és a verziószámokhoz még egy adott esetben két extra katt kell. (kiválasztás és advanced options)

"Szerintem ne reddit-ből indulj ki, mert nem kapsz valós képet a "bugjaid"-ról."

HAHAHA
nem az én bugjaim, hanem a Windows-é, attól nálad nincs vagy téged nem zavar még létezik
saját TAPASZTALATBÓL is írok bugokat, jönnek a hívők azzal hol forrás mert náluk minden jó
linkelem a külső reddit, ghacks, tenforums kommenteket
akkor azt mondjátok mégis kit érdekel itt a ph! főhangadók gépén minden jó

részletezem a bugot, app funkcióhiányosságot az nálatok egyenlő rinyálás és hőzöngés, közben a kioktatás alatt kiderül nem is tudtad a Dark mode tényleg félkész, az új Snip tényleg nem tudja még azt amit a régi...
persze az már haladás az új Snip végre 1:1-ben csinál screenshotot és nem úgy mint a régi buildekben a Windows Ink gombról elérhető régi verzió amikor tömörítve rontott a minőségen, így a "you had one job" elvet megszegve haszontalan volt végeredményben hónapokon buildeken át. Amikor kb. tavaly nekiálltak abból külön Snip appot csinálni akkor hozták rendbe insider közben.

Örülök te nagyon elégedett vagy a Win10 fejlesztésével. Sajnos én 2015-től csak a nyilvános verziók tapasztalatát tudom mondani, nem kaptam Redmondból Nadella által csak nektek küldött szuper bugmentes ISO-ból.

Én olyan 65-35% arányban vagyok elégedett és elégedetlen. És nem, nem akarok Linux-ra váltani. (ezt szokták még bedobni nagy érvként :U )

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.