Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94155) King Unique válasza Döglött Róka (#94132) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem volna át, akkor továbbra is az a lényeg, hogy mit tud, mit lehet megoldani egyikkel és másikkal. Meg lehet mindazt csinálni a DiskPart parancssori eszközzel, amit az AOMEI külső particionáló programmal? A válasz az, hogy nem... Ami hasonlóan igaz más helyi vs. külső program párosításoknál is, vagyis nincs miről beszélni... Ez a belenyúl a recovery partícióba amúgy nem teljesen világos, de egyébként ja, ha pl. partíciót kell átméretezni, kiterjeszteni és 2 között van egy WinRE, akkor a Windows eszközeinek megáll a tudománya, míg az AOMEI képes rá akkor is. A GDB = GetDataBack egy speciális és elismert adatmentő szoftver, míg a WinDbg tools megint más. Szóval azt ennél se akarjuk már bemesélni, hogy egy kategória a kettő, vagy éppen az adatmentéses körökben használt egyéb speciális szoftverekkel... Érdekes módon nem azt látni egy otthoni, de egy profi szoftveres mentésnél sem, hogy ne az említett spéci programokat használnák.

Pontosan arról van szó, hogy nem véletlenül írnak Windowsra egy rakás 3rd party szoftvert, mivel a beépített és az MS által biztosított egyéb eszközök tudása nem feltétlen fed le mindent. Ha így lenne, akkor nem lenne szükség külső programokra, vagy csak jóval kevesebbre. Viszont az a nagy helyzet, hogy nem éppen így van és nem véletlenül volt, van és lesz a külső programoknak létjogosultsága. Meg azokkal legalább lehet normálisan "file system alapon turkalni", menteni, meg OS-t klónozni és még egy rakás dolgot, amit az előbbi eszközök nem tudnak, vagy csak fapados kivitelben... Az pedig nem vili megint miféle félremagyarázás, hogy nem fontos az adatmentés, meg a rendszerklónozás, nem kellenek ilyen külső programok sem, hisz a beépített eszközök sem feltétlen tudják. Pedig de, fontosak ezek és szükség esetén jó, ha van olyan szoftver, amivel normálisan meg lehet oldani.

Azért népszerűek ezek a külső programok, mert az emberek nem feltétlen tudnak mindent a Windows beépített + egyéb gyári eszközeivel megoldani, + adott esetben nem annyira testreszabhatók, kényelmesek, mint a külső programok. Ennek nem sok köze van ahhoz, hogy ki tud parancsokat értelmezni és dokumentációt olvasni, pláne ha speciális célszoftverekről van szó. Na meg az átlag is pl. külső böngészőt, lejátszó programot stb. sem az utóbbi, hanem az előbbi ok miatt telepít fel.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.