Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93041) King Unique válasza terapeuta007 (#93037) üzenetére


King Unique
titán

Ez ügyben miért nem a vírusirtó topicban érdeklődsz? Majd ott megmondják, hogyan lehet kiirtani ransomeware-t Windows alól, vagy egy pendrive-ról bootolt Live antivírus szoftverrel, lehet-e esetleg utólag valamivel decryptelni a fájlokat stb.

Ha az adatok egy része, vagy egésze megvan máshol is, vagy kevésbé fontos fájlokról van szó, akkor meg nem érdemes vele vesződni, hanem mehetne egyből a resinstall. Előtte az SSD / HDD meghajtót törölni, plusz akár egy lassú formázást / DiskPart —► clean all törlést, SSD-nél Secure Erase-t ráengedni, hogy még biztosabban letakarítsa a ransomeware-t. De ezeket is nyilván csak akkor, ha nem sikerül száműzni a rendszerből a vírust, illetve decryptelni a fájlokat. Továbbá, ha tényleg megvannak az adatok máshol is és nem kell utólag semmit lementeni!

Ha megtörtént a mentés, törlés, akkor utána mehet a Windows újratelepítése az eredeti gépen, felesleges azzal szórakozni, hogy nekiállni másik gépbe szerelt SSD-re telepíteni, majd utána visszatenni az eredetibe.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.