Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83026) King Unique válasza Viktor77 (#83013) üzenetére


King Unique
titán

Lehet, a 1703-as verzió óta támogatott pendrive-oknál és SD-kártyáknál a több partíció kezelése. Viszont a Rufus a teljes fizikai meghajtót formázza, tehát nem azzal kell ez esetben megoldani. Létrehozol egy másik partíciót a telepítőnek FAT32 fájlrendszerrel, arra felmásolod az ISO tartalmát és kész, lehet róla boootolni. Viszont az más dolog, hogy a hardver támogatja-e közvetlenül SD-kártyáról a bootolást normál slotban, vagy USB-s akár adapterrel.

Egyébként meg szvsz nem feltétlen muszáj, illetve van amikor felesleges bonyolítani a dolgot a telepítő HDD-ről történő indításával, WinToHDD és társai megoldásokkal. Ilyeneket max. indokolt esetben célszerű használni. Viszont manapság egyáltalán nem akkora extra egy pendrive ilyen célra, sőt illene egyet készenlétben tartani. Na meg a telepítés ideje egy dolog, az úgysem tart olyan sokáig. Ellenben utána a rendszer teljes lefrissítése, a programok felrakása, a rendszer belakása stb. már időigényesebb.

(#83025) Rengete:
Mondjuk ilyenkor nem ártana előtte megnézni, illetve eldönteni, hogy BIOS-MBR (CSM), avagy UEFI-GPT alapon akarsz-e telepíteni. Az előbbihez nyilván nem jó a Rufus natív GPT-UEFI szerinti kiírási opciója, nincs ebben semmi meglepő...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.