Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70231) neverless


neverless
tag

Sziasztok,

Van egy 0/24-ben működő HTPC-m, és ennek meghajtóit mint hálózati meghajtókat csatlakoztattam a 'rendes' asztali gépemen. Mindkét gépen windows 10 van. A gond az, hogy:

-Az asztali gép indulásakor jobb alsó sarokban fel szokott jönni egy figyelmeztetés, hogy nem tudta csatlakoztatni a hálózati meghajtókat. Ilyenkor piros X-esek ezek a meghajtók, ha a intézőből nézem őket. Viszont ha rájuk kattolok, gond nélkül beolvassa őket és a piros X is eltűnik.

-Később ezeket a hálózati meghajtókat 'elfelejti', mintha timeout-olnának. Ha bárhogy megpiszkálom őket, akkor a kapcsolat létrejön.

-Ha folyamatos használat van, pl az aztali gépről a hálózati meghajtón levő filmet indítok el, akkor a kapcsolat nem veszik el.

-Ha az asztali gép indulásakor nem sikerült csatlakoztatni a hálózati meghajtókat és egy azon levő file-ra mutató linket indítok, akkor hibaüzi lesz, hogy nem található a file. Ekkor fel kell "éleszteni" a már említett módon a meghajtót és a link működni fog..

A fórumban volt itt egy registry hack erre, de az nem segített. Valamiféle keep-alive mehanizmus kellene, pl el tudom képzelni, hogy ha batch file-ban írt ciklus percenként nyomna egy dir-t a hálózati meghajtón, akkor nem veszne el a kapcsolat. De nyilván ennél valami kultúráltabb megoldás kellene.

Sokat gugliztam, fórumoztam a témában, de megoldást nem találtam. Valakinek valami ötlet?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.