Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56451) Livius válasza szekekri (#56450) üzenetére


Livius
őstag

Szerintem itt is írd be a kérdésedet, már most látszik, hogy nem túlságosan win10-es hétköznapi gondod van.

A PCI-expresses átalakítódnak nincs valami Chip vezérlője, amihez kéne driver a telepítésnél (ahogy a RAID kártyáknál pl)?

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#56452) Quqesz


Quqesz
nagyúr

Ez az áruház nagyon nem mükszik...eddig a gépen lehalt a posta,groove,filmek+tv,kapcsolatok app. Ha van is rá frissítés, akkor hibát dob letöltéskor(0x80073cf9). Lassan már minden appot helyettesítenem kell(vlc,acdsee,wmp,office 2003(outlook,word,exel)), Tudtam, hogy xar mindég az új windows, de ennyi hibát még egyik gépem sem dobott. Pedig új gépet vettem win10-el..... :W :W

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel!

(#56453) szekekri válasza Livius (#56451) üzenetére


szekekri
csendes tag

Igazából ez egy jó kérdés, ha kellene hozzá valami extra driver, akkor szerintem már a telepítő sem ismerné fel teljes értékű meghajtóként az eszközt. De lehet ez csak az én tévhitem.
Utána járok, de szerintem nem ez lesz a probléma.
Köszönöm azért :)

e-mail: szekeres_djkiki@hotmail.com

(#56454) Voice24


Voice24
őstag

Hali!
A win10-ben a fiókokkal van egy kis gondom, eléggé láma vagyok ebben a témában. Pár napja csináltam egy friss telepítést, és szokásom szerint csak egy nevet adtam meg a windowsnak, nem jelentkeztem be a telepítésnél a microsoft fiókommal. Mivel jelszót sem adtam a név mellé, minden kérdés nélkül ment a bekapcsolás, így szoktam meg. Tegnap viszont letöltöttem az Áruházból pár játékot, és ehhez viszont be kellett jelentkeznem a microsoftos fiókomba. Most viszont már bekapcsolásnál megáll a bejelentkező képernyőnél, és ki kell választanom, hogy a microsoftos email címmel és jelszóval, vagy pedig egy nevesített fiókommal lépjek be. Ezzel a névvel meg az a fura, hogy nem az a név, amit a legutóbbi telepítéskor megadtam (mert ott elütöttem egy karaktert), hanem a korábbi, jól megszokott felhasználónevem. Hogy ez honnan került oda, nem tudom, talán a microsoft emlékezett rá a fiók adatai alapján. Ha arra a névre kattintok a belépésnél, akkor nem kér jelszót (mert ahhoz nem volt megadva), de egy szinte teljesen szűz windowsba lép így be, ahol a most telepített progikat, beállításokat nem is látom. Ha a microsoftos fiókkal lépek be, akkor jutok abba a windowsba, ahol tegnap este hagytam a gépet, progikkal és beállításokkal.

A lényeg az, hogy hogyan tudnám visszaállítani a dolgot, hogy ne kelljen bekapcsoláskor fiókokat válogatnom és jelszót beírnom? Nézelődtem a fiókbeállításnál, de nem találtam ilyesmit.

(#56455) Imco válasza szekekri (#56450) üzenetére


Imco
őstag

Szia!
A javasolt bios állítást megcsináltad? Kipróbáltad vele?

Kb 1 éve olvastam sokat a témában. Az egyik ami lejött, hogy nincs különösebb /valós/ sebesség plusz számomra ezzel a csatolással. A másik ami megmaradt, hogy sok a "hardver nem szeretem" probléma. Harmadik az ára. Így nincs is szükségem rá mert + SATA helyem még van. Javasolták a kipróbált, bevált cuccok használatát.
Így -sajnos- lehet, hogy meg is válaszoltad a kérdésed.

Üdv! Imco

(#56456) tonyrulez


tonyrulez
őstag

Sziasztok!
Csináltam egy második felhasználói fiókot a gépen. A programok telepítése/törlése/stb. admin jelszóval lehetséges, ez eddig OK, így is szeretném. De: van egy-két alkalmazás ami indításkor is kér felhasználói fiók felügyeletes ablakban jelszót. Megoldható, hogy adott alkalmazás futtatását engedélyezzem jelszó megadása nélkül? Globálisan nem kapcsolnám ki, hacsak nincs más megoldás :R

4 8 15 16 23 42

(#56457) Syl válasza tonyrulez (#56456) üzenetére


Syl
nagyúr

Sajnos ez egy olyan játék, hogy vagy a biztonságot, vagy a kényelmet tartod fontosabbnak.
Én például minden gépemen maximumra húzom az UAC-t.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#56458) szekekri válasza Imco (#56455) üzenetére


szekekri
csendes tag

Szeretném tudni, mire gondolsz beállítások alatt.
Igazából csm-et próbáltam állítani, de nem találtam megfelelő beállítást. Lehet ki kellett volna kapcsolnom?

Tudsz valami pontos infót, másoknak hogyan és mitől működik?

Köszönöm!

e-mail: szekeres_djkiki@hotmail.com

(#56459) Voice24 válasza Voice24 (#56454) üzenetére


Voice24
őstag

Még várom a segítséget, de közben annyi van még pluszban, hogy a régebbi felhasználóneves fiókom lett a rendszergazdai fiók, és ha a microsoftossal vagyok bejelentkezve, több dolognál is kiírja, hogy itt bizony rendszergazdai hozzáférés kellene. Ha a telepítőlemezzel indítom el a rendszert, akkor javítással tudok a fiókon állítani, hogy a már telepített dolgok ne vesszenek el?

(#56460) DS39 válasza Voice24 (#56459) üzenetére


DS39
nagyúr

1) Ez a gép / Tulajdonságok / Speciális rendszerbeállítások -> Felhasználói profil szekció - itt törölheted a szükségtelen fiókot.

2) Futtatás / netplwiz - ha már egy profil van, itt engedélyezheted, hogy jelszó megadása nélkül automatikusan bejelentkezzen. (ez a megoldás "biztonságosabb", mint a fiókjelszó - offline esetén - üresen hagyása/törlése, viszont zárolás vagy alvó állapot után kérni fogja alapesetben)

3) Egyébiránt van olyan lehetőség, hogy offline profil mellett csak az áruházba jelentkezz be, alkalmazás telepítés céljából és ne kapcsolja össze automatikusan az offline fiókkal, amikor a bejelentkezés történik van erre lehetőség (bár figyelni kell, nem annyira szembetűnő ez a választási opció emlékeim szerint)

[ Szerkesztve ]

(#56461) Syl válasza DS39 (#56460) üzenetére


Syl
nagyúr

3) - pontosan! Nálam is offline accounttal megy a Posta app és a Store is.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#56462) Voice24 válasza DS39 (#56460) üzenetére


Voice24
őstag

Az 1-es pontban leírt elérési utat én nem látom, pontosabban valószínűleg rendszergazdai bejelentkezés szükséges.
De a legjobb lenne, ha a még tegnap is meglévő felhasználónevet, és a hozzá kapcsolódó beállításokat hozhatnám vissza. Továbbra sem értem, hogy hogyan lehet a rendszergazdai fióknak olyan neve, amit a teljes újratelepítés előtt használtam. Meg a tegnapi napig csak egy fiókom volt, és az volt a rendszergazda. Majd miután bejelentkeztem a microsoftos fiókba, akkor jelent meg immár két fiók, ami engem zavar (ráadásul a kettő közül egyiknek sem az a neve, mint volt tegnap :Y ). Rakjam újra az egész rendszert? Azt lehet úgy, hogy valamilyen módon a telepített dolgok ne vesszenek el totálisan?

(#56463) Imco válasza szekekri (#56458) üzenetére


Imco
őstag

Sajna nem tudok megoldást problémádra. Sőt -mint írtam is- pár nap olvasgatás után, lebeszélem maga az ez irányú fejlesztésről.

A bios beállításra gondoltam amit írtál. /BIOSt frissítettél?/
Egyébként talán az alaplapod topicjába nagyobb szerencsével járhatsz, mert ez elég típus specifikus.

Üdv! Imco

(#56464) DS39 válasza Voice24 (#56462) üzenetére


DS39
nagyúr

igen, az 1-es ponthoz rendszergazdai hozzáférés szükséges.

valamit nem megfelelően válaszolhattál az MS fiók bejelentkezéskor, hogy kettő fiókod lett.

viszont ha a leírt módon nem sikerül rendbe tenned a dolgokat, még mindig csinálhatsz egy rendszer-visszaállítást tegnapra, hátha akkor olyan állapotod lesz, amit szeretnél.

[ Szerkesztve ]

(#56465) noxon


noxon
őstag

Sziasztok, tudtok ajánlani olyan hangkártyát win10 alá amivel be lehet állítani az 5.1 hangzást? Youtubon vagy sima mp3 zenénél.
Köszi.

We live in a simulated world...

(#56466) szekekri válasza Imco (#56463) üzenetére


szekekri
csendes tag

Köszönöm, talán ott valaki tud segíteni :)

e-mail: szekeres_djkiki@hotmail.com

(#56467) Maximum1


Maximum1
őstag

Kéne egy kis segítség.
A kártya + a konfigom Z68+2500k+8GB ram
Az volt a tervem hogy a monitoron netezek és a TV-n játszom, vettem 5m 1.4-es HDMI kábelt és rádugtam a TV-re, a monitor DVI-vel csatlakozik.
10 perc játék után Win10 64 bit, kibe-kapcsolgatja a kiterjesztést, teljesen meghülyült, csak 1 megjelenítőre volt állítva és mégis eldobálta, a végén már képet sem adott, restart kellett.
Kikapcsolt tv-nél is simán átkapcsol oda magától utána nyomkodhatom a w+p kombót hogy visszataláljon.
Mi lehet a baja?

(#56468) Syl válasza Maximum1 (#56467) üzenetére


Syl
nagyúr

Szerintem próbáld ki másik HDMI kábellel, mert nálam is egy hdmi tv és egy dvi monitor lóg a gépen és hibátlanul működik.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#56469) Maximum1 válasza Syl (#56468) üzenetére


Maximum1
őstag

Az sajnos pénzes történet lesz., sikerült kifognom a gagyit, pedig 1.4 -et írtak rá.
Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#56470) bucihost


bucihost
senior tag

Sziasztok! Adott egy win7 es gép, amin megosztottam a D meghajtót. Win10 látja a megosztást, de tallózni nem tudja mondván, hogy nincs engedélye. A win7 es gépen már állítottam mindent, vendég fiókot, jelszavas megosztást kikapcsoltam, de ugyan úgy sipákol. Más eszközről, pl telefon simán megnyitja (igaz kér egy felhasználót / jelszót) , de megy minden. Win10 még csak hitelesítő adatokat sem kér, csak eldobja hogy nincs hozzáférés. Mi lehet a gond? Hogyan vehetném rá, hogy legalább egy felhasználó / jelszó párost bekérjen a megosztáshoz? :W

(#56471) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Valaki adjon már tanácsot, mitől nem enged simán hozzáférni egy usb-n csatlakoztatott cserélhető meghajtóhoz? Egy txt fájlt nem enged simán törölni, ezvalami w10 sajátosság, minek ehhez rendszergazda??

Nem jöttem rá még az idióta logikájára, pl. a másodmeghajtón lévő portable Operát, 300mega, tele exével dll stb. simán törölte, egy 10kB txt fájlhoz meg minek kell rendszergazdai jogosultság??? Ez normális?

És rájöttem, miért nem fut erről a hordozható meghajtóról sok programom, mert ez az idióta fullbiztonságos oprendszer a programoknak nem enged a saját könyvtárukba sem írni.
Majdnem agyonvertem a szerencsétlen Portable Thunderbird levelezőmet, amikor rájöttem hogy ez a hulye w10 nem engedi neki az írást. Nem a C-re, hanem az usb meghajtón a levelező saját mappájába se. Ha rendszergazdaként indítom a szerncsétlen Thunderbirdöt, tökéletesen működik.
Nade ezt eljátszogatni napi szinten több programmal, többször...?
Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?

[ Szerkesztve ]

(#56472) Pityesz78


Pityesz78
tag

Bluetooth szal van gondom még mindig.
Eldobja az egeret. (A másik win7-es gép nem dobja le, illetve 2 egéren is tesztelve van)
Teljesen random időközönként csinálja. Az energiatakarékos mód ki van kapcsolva.
Tudnátok ötletelni a témában esetleg?
köszi

(#56473) Voice24 válasza DS39 (#56464) üzenetére


Voice24
őstag

Közben sikerült megoldani a dolgot, legalábbis remélem. A vezérlőpultban engedte módosítani a normál fiókomat rendszergazdira, utána pedig tudtam törölni a másikat, így már nincs választási lehetőség bootolásnál.

Köszönöm a tippeket és a segítséget!

(#56474) vlevi válasza Maximum1 (#56467) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nekem a Displayport dróttal gyűlt meg a bajom.
Az eredeti felállásban a monitor DVI, a TV pedig HDMI-n volt rádugva, de zavart, hogy így a TV az első számú kijelző, a monitor pedig, habár az van beállítva elsődlegesnek, mindíg a 2-es számú, és a Win is azt mutatta "projektor" néven. Így volt ez mindíg, az ATI 5770-es kártyám, és a Win7 óta, azóta a 3. kártyám van, és Win10-esem.
Beruháztam egy DP kábelbe, amivel helyreállt a világ rendje, a monitor az elsőszámú, és az elsődleges, és a windows is monitornak nevezi.
Egy nagy baj volt csak vele, alvásból nem tudott felébredni. Fogalmam sincs miért, kihúztam a DP-t, visszadugtam a DVI-t, és azóta megint rendesen megy. Csak sajnos a monitor a második számú kijelző, megint :(

És egy kicsit más :
Posta és naptár.
Továbbra is zavar, hogy nem tudom az összes google naptáramat felvenni a naptár appba.
Rengeteg olyan naptár van a googleban, ami nem az én naptáram, én csak feliratkoztam rá (pl. F1, MotoGP, WRC, ... ) Ezeket sajnos a naptár app nem látja :(
Ráadásul most van az a hülye helyzet, hogy pár dolgot töröltem a calendar.google.com felületen a naptáramból, de ez a csökkentettagyú még mindíg mutatja.
Mondjuk, a levelekre az értesítést már kezdi megmutatgatni, ez haladás (sok év után).
Viszont a UI egyrészt nem tetszik, másrészt kényelmetlen. Ha pl. beállításokra van szükségem, a bal alsó sarokban a fogaskerékre kell kattintani, eddig oké. Erre jobbszélen megjelenik egy panel, azok lehet beállítani. De, ha bezárom a beállítások panelt, akkor mégegyet kell valahova mellékattintani ahhoz, hogy folytassam.
Próbáljátok ki pl. azt, hogy Settings, itt rákattintasz a Manage Accountsra, majd a visszanyílra, aztán Personalization. Nem történik semmi, csak, ha mégegyszer rányomok a Personalizationra. Pedig a klikkelést érzékeli, mert a színe egy pillanatra megváltozik, pont úgy, mint amikor ráklikkelek.

Erről van szó : [link] (és egy kis reklám, a videó a Win10 Insider Preview Game Mode-al készült :) )

(#56475) svgyula válasza tordaitibi (#56471) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Örülj neki, hogy csak pár kb file szivat! A win 10 telepítése után ~800GB könyvtár és file lett titkosítva. Egy napom ráment mire megadtam a családi fotóknak és filmeknek a hozzáférést! Mindezt csak azért csinálta mert nem a saját rendszere álltal létrehozott könyvtár ill file volt az az állomány. Azthiszem valahogy úgy működik, hogy amit ez alatt hozol létre és használsz ahhoz ad egy hozzáférést. A régebbi rendszerrel létrehozottnál nincs meg ez az engedély, így azt nem tudja értelmezni. Ezért sem megnyitni, használni, törölni nem engedi a jogosultság beállítása nélkül.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#56476) _ ĐanieL™


_ ĐanieL™
tag

Sziasztok!
Van mod virtualis cd/dvd meghajtot letrehozni win10-ben kulso program (jelenleg alcohol 120%) nelkul?
Pl valami store app vagy egyeb beallitas?
Esetleg valami kicsi program aminek csak ennyi a funkcioja?
Szeretnem megszuntetni a Nero es Alcohol kettoset, mivel elvetve hasznalok mar csak lemezt.
Nero maradna mert az mindent ir.. de a virtualis meghajtora viszont szokott szuksegem lenni.
:R

(#56477) Bodz válasza _ ĐanieL™ (#56476) üzenetére


Bodz
nagyúr

Ha nem használsz mindenféle egzotikus képfájlt, akkor tökéletes a Win beépített megoldása is.

(#56478) svgyula válasza _ ĐanieL™ (#56476) üzenetére


svgyula
addikt

Van beépített annál egyszerűbb nem kell! A működése a következő: filekezelőben vagy totalcommanderben jobb klikk az iso file és liválasztod a "csatlakoztatás" és mát ott is van a virtuális lemez betöltve. Írni is tudsz én a tc beépítettet használom, de a filekezelővel is tudsz írni.

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#56479) _ ĐanieL™ válasza svgyula (#56478) üzenetére


_ ĐanieL™
tag

Irasra maradna a Nero.
Hmm.. ezt nem is tudtam, hogy van ilyen 😊
De ezt alap esetben nem jeleniti meg meghajtokent, csak ha mountoltam ra?
.iso-n kivul nem remlik, hogy hasznaltam e valaha mast.

(#56480) svgyula válasza _ ĐanieL™ (#56479) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Nem! Akkor jelenik csak meg a "virtuális meghajtó ha beledobsz valami adatot amit tud értelmezni. Ja arra figyelj ha nem piszkálod ki belőle akkor a másik "iso"-nak újat hoz létre. Ez akkor jelent gondot ha játékot telepítesz és 2db iso file van! Mert hiába mutolod be nem az lesz a meghajtó jele és a telepítő nem "keres".

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#56481) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Létezik a powercfg -h off-hoz hasonló parancs alvó mód kikapcsolására is?

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#56482) bucihost válasza bucihost (#56470) üzenetére


bucihost
senior tag

annyi változás, hogy létrehoztam a win 10-en egy ugyan olyan felhasználó / jelszó párost mint a win7 en van. Elérte, megnyitotta, minden happy. Eziáig. Gondolt egyet, azóta már a win7-es gépet sem látja a hálózaton :W

(#56483) Syl válasza Bjørgersson (#56481) üzenetére


Syl
nagyúr

Powercfg command-line options

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#56484) vlevi válasza vlevi (#56474) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nnna, a posta app eddig működött úgyahogy. Nagyjából.
Bebootoltam a gépet, szinkrokizalt, jelezte, ha van levél, anélkül, hogy elinditottam volna. Ez oké. De most már el se indul. De sejtésem van, hogy nem az appal van baj, hanem az áruházzal, mert frissiteni akart vagy 8-10 alkalmazast, köztük saját magát is, de belepusztul. Letölti az appot, de a telepítése nem sikerül.
Win10 insider preview, 15055

(#56485) Bjørgersson válasza Syl (#56483) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Köszönöm!

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#56486) vlevi válasza vlevi (#56484) üzenetére


vlevi
nagyúr

(#56487) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Sziasztok!

Win 10 Pro (build 1607, de korábbinál is ezt láttam) miért ír indítás óta eltelt időnek sokkal nagyobb értéket, mint ami óta bekapcsoltam legutóbb a gépet?
Leállításra nem áll le, hanem ilyen félig hibernálásba megy?
Hogyan lehet beállítani azt, hogy leállításra tényleg leálljon? (nem fontos nekem hogy 10 mp-el előbb álljon fel a rendszer)

⭐ Stella

(#56488) SP4C3 válasza radi8tor (#56487) üzenetére


SP4C3
veterán

powercfg -h off

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#56489) bucihost válasza radi8tor (#56487) üzenetére


bucihost
senior tag

Intel(R) Management Engine Interface -t downgradeld le 9.5.24.1790-re és a leállítás gond megoldódik :R

(#56490) radi8tor válasza bucihost (#56489) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Amd rendszer, gondolom itt más van.

SP4C3: szóval ez a dög hibernálja a gépet akkor is ha leállítást nyomok? :U

Köszi! :R

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#56491) vlevi válasza radi8tor (#56490) üzenetére


vlevi
nagyúr

Igen is,meg nem is.
Nem hibernálásnak hívják, hanem gyorsinditasnak. Aminek a lényege, hogy a felhasználói programokat bezárja, a felhasználót kijelentkezteti, pont, mjnt egy rendes leállitasnal, de a rendszer aktuális állapotáról, leállás előtt készít egy mentést, hasonlóan a hibernáláskor. Indulaskor ez töltődik be, és ezért nem nullazódik az idő.
Állitolag sokkal gyorsabb, mint a rendes jndítás, de ezt nekem nem sikerült tapasztalnom. A hibernálás kikapcsolásával azért szűnik meg a jelenség, mert ezzel együtt kikapcsol a gyorsinditas is.

(#56492) minionair


minionair
csendes tag

Van amit javasolt/erdemes tenni windows 10 eseten? Pl amitől gyorsabb lesz,felesleges dolgok eltavolitasa,akármiről legyen szó. (1napos win10 user)

A start menut mar megoldottam hála isten, classic shell progival.

(#56493) karedavid03


karedavid03
csendes tag

Üdv, valaki tudna ebben segíteni?
Azt szeretném valahogyan megoldani, hogy egy bizonyos időpontban, mondjuk 6-kor (mikor elkezd sötétedni) lejátszon egy hangfájlt egy külső USB hangkártyán, amiben egy jack-es IR blaster van, ezzel felkapcsolva az IR-es villanykapcsolómat.
Ott akadtam el, hogy hogy tudnám megadni neki, hogy ne az alapértelmezett hangkártyán (alaplapin), hanem a külső Creative kártyán játsza le. (ugyanis nem szeretném, ha minden hang kapcsolgatná a lámpát)
(nyílván mikor ki van kapcsolva a gép nem működne, szerencsére :) )

Annak aki tudna ebben segíteni, nagyon megköszönném!

(#56494) tordaitibi válasza karedavid03 (#56493) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ha csak 1 audioplayered van, akkor sehogy, illetve át lehet állítani másik lajátszóeszközre, de hogy ezt csak egy hang lejátszása időre....

Én ötletem, leszeded az egyik legprimitívebb mp3 lejátszót, 1BY1 a neve, portable, nem kell telepíteni.

Ütemezésbe megadod a hangfájlt, az időt,stb. és ezt az exét meghívatod.
Magában a lejátszóba beállítod a külső hangkártyát alapértelmezettnek.
Be lehet benne állítani hogy ablak nélkül induljon, jobbra ül az óra mellé, akkor nem zavar az asztalon, vagy valamilyen módon bezáratod a lefutott a folyamat, ehhez nincs ötletem.
A folyamatos lejátszást ki kell benne kapcsolni, mert végigjátssza a vinyódról az összes zenét.

Mellesleg a létező legjobb háttérzene lejátszó.

[ Szerkesztve ]

(#56495) Quqesz válasza vlevi (#56484) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Ezzel szívok én is:[link]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel!

(#56496) karedavid03 válasza tordaitibi (#56494) üzenetére


karedavid03
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm!! A bezáratás nem gond, leállításkor úgyis bezár minden programot, 8 giga ramból meg megehet pár megát :)
Köszönöm mégegyszer, ez nem is jutott volna eszembe :)

(#56497) tordaitibi válasza karedavid03 (#56496) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Megtaláltam ami neked kell. STP player, portable.
Ez rendelkezik saját lejátszási listával, az egy mp3-mat ebbe beteszed,ütemezettbe indítod az exéjét.
STP-be be lehet állítani hogy a lejátszás után lelője saját magát (még a pc-t is ki tudja kapcsolni ha kell).
Baállítható hogy ne az alap, hanem külső hangkártyát használjon. Nincs ablaka induláskor.
És még magyarul is tud, és mindez 200kB... Régebben célirányosabban írták a programokat.
Ha nem találod már a neten, átdobom neked mailba, én kb. 10 éve szedtem le.

[ Szerkesztve ]

(#56498) karedavid03 válasza tordaitibi (#56497) üzenetére


karedavid03
csendes tag

Megtaláltam, nagyon szuper! Igen, ez sokkal lényegretörőbb :) Működik tökéletesen.
Köszönöm szépen a segítséget mégegyszer!

(#56499) Pityesz78


Pityesz78
tag

Alapértelmezett programok átállításánál, fényképnézegetőnél, webböngészőnél más sem tudja átállítani az ajánlottról, vagy csak velem genyózik?

(#56500) VoidXs válasza Pityesz78 (#56499) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Társítással (az "innentől ez legyen az alapértelmezett" opciót bejelölve) mindig is működött.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.