Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44016) #78032384


#78032384
törölt tag

Ez így elég béna lett. Megint. Direkt úgy frissítettem MCT-vel, hogy beállításokat, programokat törölhet csak a fájlokat hagyja meg, tehát mondhatni clean install .old mappa módszerrel. Asztali PC így ilyen Ink és Hello újdonság nem érint.

Elkezdtem kigyomlálni a vackokat Farmville, Get office, 3d builder stb. erre látom egy képre jobb klikk kontext menübe is beette már magát a 3d builder. Majd később leszedek egy portable Ccleaner talán az kipucolja onnan is.

Rejtett tálca bug úgy néz ki javítva, lekopogom.

Ami katasztrófa: nem küldi el a beállított időben lock screen slide show-ra, sem pedig sleep-be. Ugyanez a hardver 8.1-en rendesen zárolt és aludt akkor és ahogy kell. Most egy perc tétlenség után fekete monitor, néha slide show is sikerül, na de én 10 percre állítottam :F És az miért van az energiagazdálkodás sémáknál nem lehet alapértelmezettre tenni? Inaktív a restore plan defaults gomb. És hova tűnt az a rész, ahol a fast start és egyebeket lehetett állítani?

Végre lehet külön színezni az ablakok fejlécét, micsoda fejlődés. Jövő nyáron talán a színkeverőt is visszakapjuk. Ezt a színezést is most félig adták oda, mivel az appokra nem vonatkozik. Továbbra is katyvasz a design, saját MS appok között is.

Edge: ezt vártam legjobban, mert gyors és a scroll nagyon klassz erre... ígérték a swipe visszalapozást, nem működik. Érintős Logitech T400 egerem van, bármelyik másik böngészőben működik. Edge-ben mint a barbárok a vissza gombot kell nyomogatni. Mondani se kell 8.1 Metro IE alatt működött. Most ha drága érintős laptop vagy Surface lenne nem tudnék érintéssel lapozgatni ahogy 8.1 alatt?! Gondolom ez is valami szar UWP limitáció. Kedvencek listájánál végre eltüntették a teljes URL, hányinger volt úgy eddig ránézni.
A tab preview továbbra is szánalom, ha megnyitsz sok oldalt nem írja ki a linket egérmutatóra, csak egy kis semmire nem jó bélyegkép. 10 Wiki oldalból azonosítsd be melyik mi. 1 év eltelt és most is annyi 10 perc alatt szembetűnő bosszantó hiba van, hogy érthetetlen. Szar az UI! Ők nem használják? Mit ér a feedback, telemetria?

Adblock Plus állandóan storage full hibát dob ki, az ublock origin fejlesztője is ezzel küzd, gondolom ez is valami szar UWP limitáció. A sima Adblock nem dob hibát viszont iszonyú lassú vele az oldalbetöltés. Ennyit arról csak simán át kell portolni a Chrome kiegészítőket és ugyanúgy működik. Hát nem, nagyon nem... még azt se lehet hogy inkognitóban is működjön a reklámszűrő. Hát egy év várakozás után ez így vicc. Legalább az IE tracking protection támogatása lenne.

Start menü eddig is béna volt, most is. Nem fogom használni, két live tile amit hagytam az időjárás és a fotók.
Appok számomra használhatatlanok a webhez képest. Lassúak, gagyi splash screen amire várni kell 1-2 mp-et, rondák, opció alig. Pedig próbálgattam: Mail gyenge, talán az új Skype-ból lesz valami használható. Facebook akkora hulladék, hogy kifejezni se tudom. Kár, hogy Win8 alatti People app támogatást elvette a Facebook ott normálisan ki lehetett tűzni XY személyt a startra és láttad a csempén mi van vele épp. Messenger csempéje bugos még mindig. Le is vettem, elég ha az Action Centre jelez. News app nem lehet normálisan testreszabni, se a forrásokat, se a csempéjét. A naptár csempéje ugyanolyan szar mint eddig, csak a napi első start menü megnyitásakor méltóztat átfordulni lassú animációval, addig a tegnapot mutatja. Miért nem képesek megcsinálni bejelentkezés után automatikusan frissüljön minden a háttérben, hogy mire megnyitod a start menü frissen látsz mindent? Élő csempe mi? Inkább zombi.

Action Centre új kinézete tetszik, az órához is jó ötlet volt a naptári eseményeket betenni.

Cortana elromlott, nem mutatja az AU előtti híreket.

Settings-nél hiába van az új dark theme ez így szart sem ér, mert ez nem dark hanem black. A látássérültek nagy kontrasztos teljesen fekete témája jut eszembe róla. Ronda. Marad a világos téma este sunsetscreen programmal.

Szóval UI 1 év után is katyvasz, motorháztető alatt sok alap dolog nem működik. A béna UWP appok miatt ábrándultam ki a telefonokból is.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.