Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29075) Rasiel válasza rhcp156 (#29048) üzenetére


Rasiel
senior tag

Nem akarlak elkeseríteni, de AMD kártyákon is ugyanúgy előjöhet ez a probléma. Anno a Vista és a Win7 idejében volt tele a PH! is a TDR hibával. Többek szerint az akkori 2xx.xx driverekben bevezetett agresszív órajelváltás esetében jöhetett elő ez a hiba, amit azóta az Nvidia orvosolt. A saját véleményem az, hogy várhatsz új driverekre, de azok közül egyik sem fogja megoldani a problémádat. Ha emlékeim nem csalnak ebben az évben jött ki olyan Nvidia WHQL driver, amelyben javítottak némely esetben fellépő TDR hibákat.
Személy szerint én soha nem tapasztaltam ilyet az élesben használt, számomra normálisan beállított, és jól belakott rendszeremen, ellenben még a 8.1-es korszakban a másik "összegányolt" rendszeremen igen. Ez alatt azt értem, hogy egy frissen telepített rendszerről volt szó, de semmi különöset nem állítottam rajta és csak tesztelés miatt szórtam fel rá programokat. Itt általában netes videók nézésénél jött elő és, ha jól emlékszem a jelenleg is használt kártyámmal fordult elő.
Egyébként volt arra is példa, hogy valaki - többek között - ezzel a problémával hozta hozzám a gépét, feltelepítettem neki frissen egy Windowst, majd rá a szükséges, általam is használt programokat. Elvitte a gépet és azóta nem mondta, hogy ilyen problémája lenne. Természetesen ezt nem azért írtam le, hogy magamat állítsam be jó fényben, illetve dícsérjem, hanem azért, hogy plusz költségek nélkül is (itt most egy új kártya vásárlására gondolok) javítható a hiba. Tehát egy új kártyával sem garantált, hogy eltűnik a problémád.

(#29063) Ba cy lus: "az újabb nvidia kártyák tulajdonosainak egymás után adják ki a drivereket, valamikor alig telt el 1-2 hét két driver között, ha jól emlékszem."
Ennek az oka, hogy - mint pl. egy évvel ezelőtt is - több nagyobb játékcím jött ki októberben és novemberben. Ezekhez adta ki az NV a drivereit.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.