Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26801) Hegyirabló válasza Hegyirabló (#26790) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Nekem senki?

Aquila non captat muscas.

(#26802) pzstm válasza Sztlaci (#26799) üzenetére


pzstm
titán

Kíváncsiságból futtass le egy-egy online víruskeresőt a gépeden aztán utána mondj véleményt a MS víruskergetőről. Nagyon csodálkoznék, ha tiszta lenne a géped.

What? nehogy már értelmes hasznáattal ne lehessen tiszta a gép akármilyen víruskergető nélkül is

Meg nehogy már akármilyen weboldalt csakúgy beengedjek a gépemre nézelődni...ilyenkor ettől nem félnek emberek? Win10 "adatszivárgástól" igen? :U :Y :F

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#26803) King Unique válasza pzstm (#26802) üzenetére


King Unique
titán

"értelmes hasznáattal"

Azért nem árt, ha van egy második agy, aki ilyen téren kiegészíti egyszeri user mivoltom hiányosságait. Mert bizony mindenre én sem tudok odafigyelni, bármennyire is szeretném, vagy azt hiszem. :D

Nem kell beengedni, ott az MBAM és társai.

(#26804) q2w3


q2w3
senior tag

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy az svchost.exe nem a cpu-t pörgeti, hanem szimplán megeszi a 8gb ramomat!
Windows 10 Pro van fent kb megjelenés óta, eddig engedtem a frissítéseket, aztán amikor először előugrott ez a jelzés hogy zárjam be valamelyik programot mert elfogyott a memória és láttam, hogy az svchost.exe felzabál 4gb-ot, akkor letiltottam a frissítést a francba, hátha az csinálja, de a továbbra is probléma fenn áll. Próbáltam 1-esével leállítani a szolgáltatásokat amik ez alatt futnak, de egy 6db-ot kb nem enged a rendszer, és azok közül valamelyik produkálja ezt. Mit tudnátok javasolni ez ügyben? Nagyon idegesít, hogy nem tudok dolgozni így a gépen. Lehet valami malware? Fent van lincenszelt Eset Smart Security, de tudom hogy ez nem jelent sokat.
Ötletem sincs, hogy mihez kezdhetnék ezzel a gondal!

[link]

[link]

[link]

Megemlítem még hátha hasznos, hogy bekapcsolásnál semmi gáz nincsen, tök normál a fogyasztás, aztán egyszer csak elkezdi felzabálni magát

[ Szerkesztve ]

(#26805) yankoo


yankoo
tag

Üdv!

Olyan problémám van, hogy a gépemmel az itthon lévő többi gép megosztását nem látom, viszont másik gépről látszanak az én megosztásaim. IP alapján sem tudok csatlakozni (pl total commanderből cd \\192.168.1.x paranccsal) más gépekhez itthon. Tűzfalak kilőve, vírusirtó minden gépen ugyan az (kivéve médialejátszó). Bnőm gépén a hálózat típusát (wifi) nyilvános hálózatba tette, az én gépemen magánhálózat. Próbáltam wifin is ott is eldobja a kapcsolatot. Bnőm gépéről pl simán betudok lépni az én gépem megosztásaiba és a médialejátszóra dugott HDD-re is. Regedittel kitöröltem a megjegyszett hálózat típusokat, amikor kapok IP-t a routertől meg is kérdezi, hogy szeretném-e, hogy más gépek lássák a megosztásaimat. Bnőm gépén és az én gépemen is ugyanazok a beállítások átnéztem mindent, valami mégis blokkolja, hogy én betudjak lépni pl. médialejátszóra. Mi blokkolhatja? Tartományok minden gépen ugyanazok, IP-t minden gépre MAC alapján oszt a router. Tűzfalat visszakapcsoltam, de persze a file és nyomtató megosztást átengedtem.

(#26806) Osiris


Osiris
őstag

Hogyan lehet a windows 10 "Fényképek" nevű alapértelmezett képnézegetőjéhez hozzárendelni a DNG fájlformátumú képeket? (Természetesen DNG kodek van telepítve, vagyis a megjelenítéssel nem lenne baj, csak a jobb klikk társítás menüben nem találom a "Fényképek" alkalmazást.)
:F

(#26807) TRob1 válasza Sztlaci (#26799) üzenetére


TRob1
veterán

TrendMicro HouseCall Free Online Virus Scan megteszi? Vagy az is xar? (Nemtom ezt
nem ismerem) Vagy mit kívánsz? :F

¤ R'n'R ¤

(#26808) espista


espista
senior tag

Sziasztok! Valamiért bootloopba került a gépem és nem tudok vele mit kezdeni. Szeretném csökkentett módban elindítani, de az F8-ra nem reagál és Shifttel se tudom újraindítani, mert a rendszer felállása előtt újraindul a drága. Van valami másik módja ennek? Win 7-ről lett hivatalosan frissítve, így nincs Win10 telepítő lemezem.

Romani ite domum!

(#26809) TRob1 válasza TRob1 (#26807) üzenetére


TRob1
veterán

Próbáltam egy Norton Security Scan-t is, de az vmiért - számomra gyanúsan - hamar végzett... viszont szintén nulla találattal. Egy Panda, Ess meg még nemtom mit néztem meg baxik menni mind Chrome, mind Edge alatt.
ActiveX-et akar, amit nem kap meg mert: "a rosszindulatú programok nagy része éppen az ActiveX segítségével kerül a gépre az ilyen web szerverek meglátogatásakor. Ma már sok biztonsági szakember az ActiveX-et tartja az első számú veszélyforrásnak." vagy: "A Spyware-ek az aktív tartalmak által történő terjesztésekor főleg ActiveX vezérlő elemeket használnak. Ezek segítségével a számítógéphasználók helyi, vagy az internetről letöltött programokhoz, vagy programrészekhez nyúlhatnak és azokkal funkciókat működtethetnek. Ezeket a vezérlő elemeket fel lehet használni károkozó programok, mint a vírusok, vagy a Dialerek becsempészésére. Mind gyakrabban használják ezeket arra is, hogy Spyware-eket juttassanak be a számítógépekre." vagy... :R Részemről zártam a témát, használ mindenki amit akar. Én megvagyok a Defenderrel is (nagyritkán egy MBAM futtatás, de nemigen talál semmit, komolyat meg főleg nem)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#26810) akoska23


akoska23
aktív tag

Sziasztok! Ma nagy nehezen újra raktam a tableten ( Lenovo Thinpad Tablet 2) a Windows 10et de egy Intel drivert sehogy sem tudok felrakni ; Intel Atom Processor Z2760 Serial UART 16550 controller.
Sem a Lenovo oldalán lévő Intel Driver Pack nem segít ( pedig a leírásban szerepel hogy benne van) sem a Lenovo driver tools sem pedig az Intel driver chekker nem tud vele mit kezdeni. Mit lehetne csinálni?

Az hozzátartozik hogy a telepítés nehézkesen ment mikor kész lett alig akart működni nagyon sok eszköznek nem volt fent a driverje köztük a hálózat,érintőképernyő,sd illesztő, és vagy 10 ismeretlen eszköz. De ezek megjavultak a lenovo oldaláról leszedett driverekkel. Az is hozzátartozik hogy eredetileg win8 al adták a tabletet az lett frissítve win 10 re és teljes visszaállításkor már a win10 et telepítette amin előtte nem volt ilyen driver probléma.

Elnézést ha hosszúra nyúlt de gondoltam ezek fontosak lehetnek a megoldáshoz.

A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol

(#26811) akoska23


akoska23
aktív tag

Már kicsúsztam a szerkeztési időből de azt is hozzátenném hogy nagyon nehézkesen lehet használni a Microsoft Edge böngészőt 1-1 weboldal is megakasztja hosszú percekig csak az van hogy nem válaszol. Szerinem ez nem normális nem olyan gyenge kiépítésű a hardver. Arról ne is beszéljek hogy VLC média playeren filmnézés közben darabos recsegős lesz a hang nem bír egy sima avi val sem

A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol

(#26812) raidx válasza espista (#26808) üzenetére


raidx
őstag

Akkor szedj le egy Win 10-et és azzal már bejutsz a gépedbe, lessz csökkentett mód.

MediaCreationToolx progi segítségedre lessz. Beszerzése:

[link]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#26813) _ak_ válasza #58000384 (#26539) üzenetére


_ak_
addikt

Köszi a tippeket, vegul is úgy tűnik, hogy a ram hibás, akár mennyire is valószínűtlen.

Let's begin, de gozaimasu!

(#26814) yodamester10


yodamester10
őstag

Kérdésem,hogy ha vissza állok win7-re akkor a win10-es állandó figyelmeztetést ki lehet kapcsolni?Elég volt a win10-ből.

(#26815) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Sziasztok,

Új gép (1151-es platform) összeállításakor érdemesebb már Windows 10-et vásárolni, vagy inkább maradjon Windows 7? A 8, 8.1 kimaradt, egyszer láttam összesen.

Köszi!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#26816) westlake válasza TigerCat (#26815) üzenetére


westlake
félisten

Érdemes a legújabbat használni.
Én megvárnám a helyedben a 12-ét, hogy a TH2-es verziót telepíthessem fel. Igaz, angolt telepítőt már most is lehet letölteni.

Play nice!

(#26817) BiP válasza westlake (#26816) üzenetére


BiP
nagyúr

Magyar nyelvi csomag meg van hozzá, akinek az kell.

[ Szerkesztve ]

(#26818) TigerCat válasza westlake (#26816) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Cégnél mindenkinek W7 fut a gépén. 2 frissítést próbáltunk eddig 2-3 éves gépeken, de mindkettővel voltak gondok, szóval kissé tartok tőle. Ettől függetlenül új hardverrel már talán rendben lesz minden.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#26819) westlake válasza TigerCat (#26818) üzenetére


westlake
félisten

A frissítés mindig is problémás lesz sok felhasználónál. Én ezért ajánlom mindig a friss (clean) telepítést.

Play nice!

(#26820) TigerCat válasza westlake (#26819) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Jaja, lehet, hogy így kellett volna tennem, de mivel felajánlotta, gondoltam megpróbálom.

Amúgy 2db SSD-t terveztem a gépbe. Egyet a rendszernek, egyet az adataimnak. Ugye jól gondolom, hogy az elsődleges SSD-n a rendszer több partíciót létrehoz? Hasonlóképpen, mint a W7 esetében.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#26821) westlake válasza TigerCat (#26820) üzenetére


westlake
félisten

Igen, de azokból az átlag felhasználó csak egyet lát. Azt, amelyiken a Windows van.

Play nice!

(#26822) TigerCat válasza westlake (#26821) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Okés, köszi!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#26823) ottesz


ottesz
aktív tag

A saját képnézegetőjénél nincs előre-hátra gomb ha valami képet nézek? Vagy én vagyok mulya vagy ez a foss.....

(#26824) ottesz válasza ottesz (#26823) üzenetére


ottesz
aktív tag

OK. Előhoztam a régit...Így már jó......

(#26825) Popes válasza TigerCat (#26815) üzenetére


Popes
őstag

Javaslom hogy ha vásárolni akarsz akkor inkább a Win7-et vedd meg, így tudod frissíteni Win10-re is és legalább marad választási lehetőséged ha mégse jönne be a 10.
Gyakorlatilag ha Win7-et vagy Win8-at veszel két rendszert kapsz az ingyenes frissítés miatt(persze egyszerre csak egyet használhatsz) viszont ha a 10-et veszed akkor csak az van.

Deus ex machina

(#26827) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Van ötletetek, hogy Win 10 alatt miért omlik össze a flash állandóan és miért nem mennek rendesen a flash tartalmak? Elsőre azt hittem,hogy a chrome a bűnös, de edge -el is ugyanaz. :U

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#26828) Preferia234


Preferia234
csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket kérném.

Win 10 az operácioós rendszerem, és az elmúlt napokban azt a problémát tapasztaltam, hogy a rendszer kb 10 másodpercenként "megáll tölteni" (átlátszóan elfehérül a képernyő, a futó programoknál pedig - függetlenül attól, milyen program - kiírja, hogy not responding). Esetenként előfordul, hogy a következő hibaüzenetet kapom: microsoft windows the application is not responding. The program may respond again if you wait. Options: END PROCESS or CANCEL.

Szerintetek mitől lehet és hogyan oldhatnám meg?

Futtattam egy powershell ellenőrzést, de nem talált problémát.

A gépem tulajdonságai:
Lenovo g580
win 10 64-bit
4 Gb RAM
Intel HD graphics 4000
Intel Core i3 3110M 2,4 Ghz
Bitdefender vírusirtó
NVIDIA® GeForce® GT635M 2GB

Köszi előre is.

(#26829) bopeti98 válasza szabonagyur (#26794) üzenetére


bopeti98
őstag

Köszi!

Én is valahogy így gondoltam.

Mondjuk az érdekes, hogy az eredeti OEM-s Win 7-et frissítve nem működik a Win 10 aktiválás.
Pár napja kíváncsiságból vissza raktam a 7-et, újra frissítettem 10-re, de megint azt írta hogy blokkolva van a termékkulcs.
Csak a Microsoft által küldött kóddal működik.
Az ingyenes frissítési lehetőséggel nem, pedig tényleg eredeti a Win 7. Egy számtech boltba vettem. A 7-et tudom is aktiválni.
Na mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#26830) xyvz2 válasza V.Stryker (#26827) üzenetére


xyvz2
tag

Hali. Rossz hírem van firefox alatt is állandóan összeomlik :F . Már vagy 5x húztam fel tisztán a win10-et ssd-re, mert azt hittem valami progi bekavart, de a friss telepítés után is állandóan összeomlik a firefox & flash...azaz mégsem, a legidegesítőbb hogy 2 napig jó, aztán 2 napig szarakodik, aztán megint jó pár napig majd pár napig megint szarakszik..azt hiszem ami legjobban leírja a szitut az ez az emo :W

[ Szerkesztve ]

(#26831) wjbhbdux válasza bopeti98 (#26829) üzenetére


wjbhbdux
veterán

> Egy számtech boltba vettem.

melyikben? mert sok nem hivatalos forgalmazó, és ugyanezeket a netes vackokat meg szervízbe visszahozott gépek kulcsait árulja, hacsak nem eredeti dobozban veszed.

/s

(#26832) bopeti98 válasza wjbhbdux (#26831) üzenetére


bopeti98
őstag

Egy helyi boltba.
Bontatlan csomagolás, COA matrica, ÁFA-s számla.

Mondjuk most hogy említetted a szervizt, pár hónapja ott volt a gépem ( nem abba, ahol vettem a Windowst ).
Az odavágna ha ők valami kódkiolvasó programmal ellopták volna a termékkulcsomat, és frissítettek vele egy másik gépen 10-re.

(#26833) rgeorge válasza bopeti98 (#26832) üzenetére


rgeorge
addikt

A windows 10-es kulcsát egyelőre nem lehet ellopni, mindenkinek ugyanaz.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#26834) bopeti98 válasza rgeorge (#26833) üzenetére


bopeti98
őstag

Amikor szervizbe volt a gép, akkor még Win 7 volt rajta.
Mondjuk nem hiszem hogy kiolvasták volna a kódot. Egy szervizbe csak tudják, hogy idővel úgy is fel fog tűnni valakinek.

[ Szerkesztve ]

(#26835) Sztlaci


Sztlaci
aktív tag

Lesz ebből valamikor stabil verzió? :W

Két napja elfelejtett reagálni az egér utasításokra, pld. alkalmazások bezárása, több is.
Újraindítás, vagy 5 percig molyol, aztán betölt, jó.
Magára hagyom, 10-ből 3-szor újraélesztést követően az Edge nem tud kapcsolódni a Internetre, újraindítás után megint ok.
Kikapcsolás az csalás, az valami gyors hibernáció, ezzel biztosítják a gyorsnak tűnő boot funkciót.. :(
Régebben aktív volt a numlock, bekapcsolás után, most mindig be kell kapcsolni.

Más: A Google adatvédelmi szarját nem lehet kiütni, mindig visszajön takarítás után.

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#26836) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Sziasztok!

Arra van valami megoldás hogyha beállítom a színek kalibrálását a számomra megfelelőre, akkor zárolt képernyő után jegyezze is meg? Mindig vissza áll alapra...

(#26837) Kephamos


Kephamos
addikt

Üdv!

EZ mennyire legális és mennyire megbízható?

(#26838) Sztlaci


Sztlaci
aktív tag

Az Edge hdd használatát lehet korlátozni.
Takarítok, Edge 3,8 Gb a többi összes prg. 500 Mb.
Szeméttárolónak használja vinyót. :o

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#26839) wjbhbdux válasza Kephamos (#26837) üzenetére


wjbhbdux
veterán

ebay legális?

/s

(#26840) Anubis_9


Anubis_9
őstag

Sziasztok! Hogy lehet kikapcsolni a Win10 bejelentkezési jelszókérését? Egyik napról a másikra kérni kezdte... Sehol sem találom, hol kell ezt kiiktatni... Köszi!

"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"

(#26841) Kephamos válasza wjbhbdux (#26839) üzenetére


Kephamos
addikt

Ez itt a kérdés.

(#26842) Sztlaci válasza Kephamos (#26841) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

Semennyire és lutri.

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#26843) bopeti98 válasza Kephamos (#26841) üzenetére


bopeti98
őstag

Nem, nem legális.
Mondjuk biztonsági szempontból még mindig jobb mint egy tört Windows, mert legalább nem kell egy kétes eredetű programot telepíteni a gépre.
Jogi szempontból viszont ugyanúgy nem lesz eredeti, és a kódot is bármikor tilthatják.

[ Szerkesztve ]

(#26844) cattus válasza Anubis_9 (#26840) üzenetére


cattus
őstag

Futtatásba beírod, hogy "netplwiz" (idézőjelek nélkül) --> Enter --> A megfelelő pipát kiveszed, beírod a jelszót kétszer és kész.

Do the thing!

(#26845) BullZeye


BullZeye
veterán

Van mód W10-ben arra, hogy ha valami szeretne adminként futni, az adminként fusson? Tudom, egyenként be lehet állítani, erre se időm, se kedvem nincs sajnos, hogy minden programot egyenként beállítsak.

(#26846) lsc


lsc
nagyúr

Üdv
Alaplapot cserélnék a konfigomban, egy amd 970 csipszetet váltana egy 990. Az oprendszer 10 x64 pro erdeti, mennyire vehetné akadálytalanul a dolgot az oprendszer?

Az élet kegyetlen .

(#26847) edari válasza lsc (#26846) üzenetére


edari
őstag

Ezaz a pont, ahol elvileg már nem lesz aktív a win10. MS ügyfélszolgálat segíthet, én egyszer se csalódtam bennük, segítőkészek. Elvileg beaktiválhatják neked ha elmondod hogy mi a helyzet.

(#26848) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Van valakinek arról hiteltérdemlő infója, hogy az MS által kiadott aktuális frissítéseket mennyi idő múlva integrálják be az oldalukon elérhető telepítőkbe? Azonnal, 1 nap , 2 nap, stb.? Gondolom, hogy ha a gépház alól történik a Win újratelepítése , akkor is hasonló a szitu.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#26849) netpeti98 válasza pendre54 (#26848) üzenetére


netpeti98
addikt

Valószínűleg a TH2 lesz a legközelebbi alkalom.

(#26850) westlake válasza pendre54 (#26848) üzenetére


westlake
félisten

Ilyet nem csinál a M$. Legalábbis abban az értelemben nem, ahogy te gondolod. Windows 7-nél ott volt/van az SP1 (újabb nem lesz), Windows 8.1-nél az Update 1, majd az Update 2 (újabb nem lesz), Windows 10-nél pedig 12-én jönnek a TH2-es (10586) telepítők (amiknek egy része már most is elérhető).
Integrálni bárki tudja a frissítéseket, csak érteni kell hozzá. Szerencsére vannak jóérzésű felhasználók, akik publikálnak frissített telepítőket. ;]

[ Szerkesztve ]

Play nice!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.