Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24301) Rasiel válasza Landon (#24296) üzenetére


Rasiel
senior tag

Holnap MS-től megpróbálok részletes információkat kérni ezügyben, mivel nálam már aktuális lesz lassan a vásárlás.

Beszerzéssel kapcsolatban pedig kérdés, hogy általában hol szoktál vásárolni, milyen webshopokat részesítesz előnyben. Egyébként most rákeresve, legtöbb helyen az általam linkelt verzió magyar nyelven érhető el, de érdeklődni kell, hogy be tudják-e szerezni az angol kiadást.

[ Szerkesztve ]

(#24302) #56474624


#56474624
törölt tag

Nekem mostanra egy ideig elegem lett a windows 10 balfaszkodásaiból. Ugye nyitott start menünél villogott az asztal, kipróbáltam tiszta indítást, új videókártya drivert, régebbi videókártya drivert, semmi nem segített, maga a Microsoft support sem tudott egyebet hozzátenni. Akkor csináltam egy alaphelyzetbe állítást, ezt követően meg is szűnt a villogás (bár még nem telepítettem fel mindent). Viszont így a rendszer kb. 1 napig bírta, egy újraindítást követően aztán egyszercsak már nem volt hajlandó betölteni, csak fekete képernyő. Egyszer bejött olyan, hogy felajánl különböző lehetőségeket, pl. indítás javítása, nem járt sikerrel. Aztán mivel win10 volt kiírva pendrive-ra, az ment fel most.
De már töltöm le a 8.1-emet, megy megint vissza. Én nem tudom, mikor lesz ebből a win10 projektből valami használható, ez egy vicc, hogy nem jönnek frissítések, és ami jön, az is gyakran csak hibát okoz a rendszerben. :W

[ Szerkesztve ]

(#24303) raidx válasza dzso22 (#24286) üzenetére


raidx
őstag

Járj el az itt leírtak szerint: [link]

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#24304) tagagaba53 válasza HaZse (#24298) üzenetére


tagagaba53
tag

A kontrasztos közül, amelyik tetszik.

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#24305) Mattb válasza tagagaba53 (#24304) üzenetére


Mattb
senior tag

Szia!
Nekem az lenne a kerdesem, hogy hogyan lehet a talca jobb also reszen kijelezni a hofokokat? Ha jol latom neked is az van ott, kell valami program hozza?
Koszi :)

(#24306) tagagaba53 válasza Mattb (#24305) üzenetére


tagagaba53
tag

Szia !

AIDA64

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#24307) Maxtreme


Maxtreme
addikt

Pár nap használat után hál isten nálam nincs különösebb probléma ezzel a "csodával" :) (0-ról telepített eredeti home)
4-5 játékor próbáltam ki, nem szembesültem a sokak által emlegetett "lag" problémával se.
Amivel viszont nem vagyok elégedett, az a boot idő. A win7 jóval gyorsabb indult nálam. (Corsair Force 3 SSD) A rendszer szinte pillanatok alatt elindul, de olyan mintha valamiért a rezidensen futó programok indulását késleltetné. Tehát magyarul a jelszó megadása után a rendszer kb 2 sec alatt feláll, de a programok csak 4-6 sec elteltével indulnak el. Nyilván nem a világ vége, csak fura így a win7 után. Esetleg ez direkt van így?

[ Szerkesztve ]

(#24308) mobilizmo


mobilizmo
addikt

Sziasztok!

Rákeresve elég sok egér problémát találtam, ezért bevallom őszintén nem tudom van-e köztük olyan amivel én küzdök. A4Tech G10 egér hibátlan (más gépeken legalábbis) illetve más vezeték nélküli egér (vezetékessel még nem volt alkalmam tesztelni) ugyanezt produkálja. Indítás után van egérmutató, mozog is, de nem érzékeli. Hiába kattintok ikonra nem indul, ha start menüre kattintok kinyitja, de ott már bármire rámutatok nem érzékeli. Egy idő után rájöttem, ha elindítom a feladatkezelőt, akkor annyit javul a helyzet, hogy az asztalon lévő ikonokat tudom kezelni az egérrel, de a start menüben nem változik a helyzet. Bizonyos -nem túl sok, 10 perc, negyedóra- idő elteltével újra "élesedik a probléma, ekkor már nem tudok váltani egérrel az elindított programok között. ismét (újra)indítom a feladatkezelőt és ismét részben megoldódik a probléma. Viszont ha már egy elindított programban vagyok, akkor ott bármeddig működik, feltéve, hogy nem lépek ki az asztalra, vagy nem akarok másik programra váltani. Tehát a start menü egyáltalán nem használható, kikapcsolni sem tudom az egérrel a gépet. Elvileg nem kellene, hogy vírusom legyen, comodo firewall, nod32 párost használok és bár szoktam keményebb helyeken járni, nem kattintgatok ész nélkül. És majd' elfelejtettem az egyik legfontosabbat. Ez az egész nem azonnal a win10-re frissítés után jött elő, csak hetekkel később, nem mernék rá megesküdni, de mintha egy frissítés után kezdődött volna. Persze azóta is minden frissítést telepítek hátha megoldódik a dolog, de eddig nem sajnos nem. Ha valakinek van ötlete mit tehetnék (egyelőre az újratelepítést még mellőzném), kérem írja meg. Előre is köszönöm.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#24309) premete válasza Maxtreme (#24307) üzenetére


premete
veterán

Nálam is lassúbb a 10-es az összes cuccomon, de legalább kevésbé stabil, mint a W7. :)
Nem azt mondom, hogy állandóan xar, de naponta-hetente kijön valami bug, ami általában egy újraindítás után megjavul, leggyakrabban kikapcsoláskor nem kapcsol ki, illetve alvásból fekete képernyővel tér vissza.
Úgyhogy már letöltöttem a W7-es driver packot, és a pendrive-on ott figyel a w7 iso. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#24310) bgabi1


bgabi1
aktív tag

Start menű és az összes többi, ami a tálcán van nem működik. Próbáltam rendszervisszaállítást és futtatásba parancssorokat beírni, de úgy néz ki, hogy semmi sem segített.
Ha a gépet alapállapotba állítom, akkor az azt jelenti, hogy a fájljaim maradnak meg és a telepített alakalmazásaim mind elvesznek?
Köszönöm előre is.

(#24311) Maxtreme válasza premete (#24309) üzenetére


Maxtreme
addikt

hát ez remek.. még jó hogy az MS szerint az aero azért (is) került ki hogy jóval gördülékenyebb és gyorsabb legyen a rendszer. :C :W
Másik ami krva lassú nálam, az a lomtár ürítés. Win7 alatt kb 3 sec, itt kb a 10x-ese..

Ja én is csináltam 1 komplett partició mentést a w7-es rendszeremről, de egyelőre nem érzem hogy vissza akarnám rakni.
Persze ha nálam is elkezd szarakodni, szó nélkül "megy a háztól" a W10..

(#24312) szundybence válasza szundybence (#24212) üzenetére


szundybence
aktív tag

Hátha valaki még belefut ebbe a hibába:
https://www.youtube.com/watch?v=U9l4PfFWFz0
Ez a film megoldotta a problémát. Nem a megfelelő driver volt fenn. Bonyolult kiválasztani, hogy melyik kell. Már nem áll fejen a kép. :K

(#24313) #56474624 válasza bgabi1 (#24310) üzenetére


#56474624
törölt tag

A telepített alkalmazások mind elvesznek, igen. Bár személy szerint nem sok értelmét látom az alaphelyzetbe állításnak a tiszta telepítéssel szemben. Egyrészt semmivel nem gyorsabb, másrészt én a saját rossz tapasztalatomból azt mondom, kevésbé biztos módszer.

(#24314) tomboy0013


tomboy0013
veterán

Még mindig nem tudom miért nincsenek előzmények a tabletemen az Edge-en belül. Gyári beállításokon nem változtattam és mégsem gyűjti az előzményeket. Valaki ötlet? Olyan mintha privátba böngésznék, pedig nem.

[ Szerkesztve ]

(#24315) somé


somé
őstag

Üdv, visszaolvastam a problémámra vonatkozó bejegyzéseket, de sajnos nem sikerül, amit szeretnék.
Csináltam egy másik felhasználói fiókot először jelszó nélkül, majd mail címmel, jelszóval, de a gép indításakor nem tudok választani, hogy melyik fiókkal induljon a rendszer, mindig csak a saját indul, nincs választási lehetőség.
A saját profilomban nincs jelszó, esetleg az kellene?

A fantáziához intelligencia szükséges.

(#24316) Bal0924


Bal0924
aktív tag

Sziasztok!
Amióta van win10 csak szívok vele. Ha ez a hiba nem lenne akkor azt mondanám hogy 100%ban elégedett vagyok a wion10-el.
Már mindent megpróbáltam, de semmi eredménnyel.

Néha akad a hang és a kép, inkább szaggat, videó nézés közben(vlc). A tv programban meg jobban. A felvételek amiket csinálok, használhatatlan.
-Letiltottam már az alaplapi és a nvidia(gtx650ti) kártyát is. Nem egyszerre.
-Gondoltam a Windows rosszul lett telepítve, újrahúztam.

-A Win10 egyáltalán bírja ha ssd-ről futást?
-Tápellátással lehet gond?
-Memória? (16gb, 4x4gb)
még csak ezeken nem töprengtem.

Valami megoldás, valakinek van?

(#24317) sheep válasza mobilizmo (#24308) üzenetére


sheep
addikt

Nálam olyasmi probléma van az egérrel, hogy gyakran "beakad" használat közben, mintha túl sok inputot kapna a Win és besokallna. Ahogy mozgatom az egeret elkezd pittyegni a gép, lassan mozog a kurzor, és utána leáll. Csak az újraindítás segít ilyenkor, hiába húzom ki az egeret és csatlakoztatom újra, az sem segít.

[ Szerkesztve ]

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#24318) TRob1 válasza Bal0924 (#24316) üzenetére


TRob1
veterán

Nálam ssd-n megy a win10, csak 8gb van, egy régebbi nvidia kari (9800GT), és tökéletesen mennek a full hd filmek is, soha semmi akadás, szaggatás, egyéb probléma... pedig majdhogynem napi szinten nézek vmit rajta/vele (tv-re kilőve)
Tehát tuti nem az ssd-vel meg a rammal lesz a gondod.
Jah, amúgy anno pont ugyanezekért a problémákért cseréltem le a VLC-t az MPC-HC-re, de ez még a win7es korszak volt (huh, már el is felejtettem - vagy 4 éve :) ), és akkor egy laposról volt szó 3GB rammal. Akadt, szaggatott, kicsit utánaolvastam, és akkoriban volt ilyen gond a vlc-vel a hd tartalmakkal. MPC-HC meg simán vitt mindent. :K Nem mondom hogy ez megoldaná a problémád, de csak egy próba erejéig megérné...

Illetve egy winkari driver törlése is tehet jót (öcsémnél volt kb 1 hete Asus laposon hogy nem volt wifi a 8.1-ről 10-re átállás után, töröltettem vele a drivert, újraindít, win feltette és onnantól ment minden :Y :DDD )

¤ R'n'R ¤

(#24319) BiP válasza Bal0924 (#24316) üzenetére


BiP
nagyúr

Hang akadás rengeteg embernek volt már, rendes hangkártya driver telepítés javított a dolgon.
Ha a video is akad, akkor abból is célszerű drivert cserélni. Nvidiának már van Win10-es drivere (jelenlegi 355.98).

[ Szerkesztve ]

(#24320) Bal0924 válasza BiP (#24319) üzenetére


Bal0924
aktív tag

Alaplapi hangkártya van benne és a win10telepítette fel.
Próbáltam törölni, újra feltette és ugyan az a gond.
Nvidia driver: 347,88-355,98ig kipróbáltam mindent.

(#24321) raidx válasza somé (#24315) üzenetére


raidx
őstag

Igen kell a jelszó. Majd a jelszóbekérő ablakba tudsz választani.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#24322) Maxtreme válasza Bal0924 (#24316) üzenetére


Maxtreme
addikt

Daum potlpayer (Asus Xonar D1, i5 2500k@4ghz, 8gb ram, gtx970) nálam sincs semmiféle probléma.

[ Szerkesztve ]

(#24323) raidx válasza Bal0924 (#24320) üzenetére


raidx
őstag

Létezik egy MS által kiadott program amivel letudod tiltani az MS hibás driverét és felrakod a jót.

wushowhide.diagcab

keress rá a neten de lehetőleg az M$ oldaláról töltsd le nehogy valamit összeszedj (sokfelé fent van már).

VLC helyett ajánlott MPC HC esetleg a Daum PorPlayer használata.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#24324) bgabi1 válasza #56474624 (#24313) üzenetére


bgabi1
aktív tag

Köszönöm a választ. Valószínűleg újratelepítem majd a 10-est, csak azt nem tudom még, hogy egyből a 10-est kell felpakoljam, vagy a gyári 8.1 legális szoftveremet, majd azt frissíteni 10-re.
A gépemben gyárilag benne van a termékkulcs a 8.1 - hez, kérdés, hogy a 10-et működteti-e majd legálisan?
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#24325) sheep válasza bgabi1 (#24324) üzenetére


sheep
addikt

Ha már fent van a w10 akkor nem kell újra felrakni a 8.1-et, elég ha tiszta telepítéssel felrakod egybőll a 10-est, automatikusan felismeri hogy regisztrálva van már. (ha nem cserélsz alaplapot)

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#24326) #56474624 válasza bgabi1 (#24324) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ha már frissítettél egyszer 10-re (és azóta ugyanaz az alaplap), rögtön mehet fel a 10-es tisztán, amikor telepítő kulcsot kér, mindig a kihagyást kell választani, majd aktiválódik magától.

(#24327) bgabi1


bgabi1
aktív tag

Nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát!
Ezek szerint itt a lényeg, hogy alaplapos a termékkulcsom és ezért újra engedik aktíválni. Azaz nem adható és vihető a termékkulcs más gépekre.
Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#24328) Mans20


Mans20
addikt

Jónapot

A start menüvel mit lehet csinálni,hogy működjön?mert meg se nyílik,a fotókat se lehetett megnyitni,az alap képnéző program eltünt,paintal tudom megnyitni.a yutub videónál meg kékhalál vagy elmegy a hang,az utolsó realtek 2.79 driver nem jó.

(#24329) Bal0924 válasza raidx (#24323) üzenetére


Bal0924
aktív tag

Nem találom :S

(#24330) raidx válasza Bal0924 (#24329) üzenetére


raidx
őstag

[letöltés]

[olvasni]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#24331) raidx válasza Mans20 (#24328) üzenetére


raidx
őstag

Töltsd le a driverboostert, telepítsd és futtasd. Kicsit lassú a free de megcsinál mindent egyesével.

[letöltés]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#24332) Mans20 válasza raidx (#24331) üzenetére


Mans20
addikt

Tegnap futtattam a PRO-t,talált 10 új drivert,de nem mindig a legújabbat találja meg.A start menüvel mit lehet kezdeni?jöhetne végre valami nagyobb javítás.

(#24333) atyca válasza Dani3457 (#24297) üzenetére


atyca
senior tag

Nincs valami optimalizáló program a gépen?
Nekem 8.1 alatt az vágta haza a gépházat.

Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)

(#24334) Rengete


Rengete
aktív tag

Sziasztok!

Van valami megoldás a hálózati tároló normális kezelésére? Synology nasom van és hihetetlen, hogy mit kell várnom mire be tudok lépni. Látni látja és a mappákig bele is megy de onnan tovább csak a 20. próbálkozásra. Kipróbáltam más gépen is, ott is ez a hiba. win7-8 nál nem volt ilyen.

(#24335) Mans20 válasza atyca (#24333) üzenetére


Mans20
addikt

Akkor lehet Nálam az miatt nincs start menü,Advanced systemcare van meg CCleaner.

(#24336) raidx válasza Mans20 (#24335) üzenetére


raidx
őstag

Azok nekem is fentvannak és semmi galiba a rendszerrel.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#24337) Bal0924 válasza raidx (#24331) üzenetére


Bal0924
aktív tag

Engem ilyen programoktól óvtak hogy használjam. (Pedig olyanokat is talált amiről nem gondoltam hogy van.)
De akkor is azt mondták, hogy felejtős az ilyen fajta programok :S

#24330
Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#24338) fuze


fuze
őstag

Ez mi a fene lehet? Már múltkor is megjelent és állandóan magyaráz, hogy nem tudja telepíteni. Persze az a jó, hogy nem is írja le pontosan mi ez. Az eszközkezelő szerint és én szerintem is fent van minden driver a laptopomon. Neki nem elég :D

Ja, és tegnap óta néha halk pattogást hallok a hangfalból ha mappát váltok, böngészőben navigálok, kattintok ide oda néha hallom.. Egészen halk. Valami frissítést szúrhattak el?

adms.hu | UI Designer

(#24339) Dani3457 válasza atyca (#24333) üzenetére


Dani3457
tag

nem tudok ilyenről sajnos :(

(#24340) raidx válasza Bal0924 (#24337) üzenetére


raidx
őstag

Én is sokáig ódzkodtam a driver keresőktől miután egyszer kétszer megszívattak, hogy nem kompatibilis cuccot szedtek le és kezdhettem előről a telepítést. Az IO Booster progiját a Win 10 alatt kényszerből próbáltam ki még a Brazos lapnál mert sehogy sem akart jó lenni a tizes. Kifagyott, újra indult, belassult, stb.

Ez meg talált egy két olyan frissíteni valót amiről nem is hallottam és infót sem találtam róla. Mivel a Brazost Kabinire akartam cserélni, gondoltam lesz a mi lesz és engedtem frissíteni mindent. Az lett a vége, hogy lett egy jól működő rendszerem. Érdekes módon a Kabini lapnál is voltak eleibe nyűgök amit az IO Boostere oldott meg. Azóta, ha csak az MS nem produkál valamit stabil a rendszerem. Igaz A drivereket kitiltottam és én telepítem őket mert az MS cuccainál sokszor előfordult, hogy AMD-s gépre Inteles drivert akart telepíteni.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#24341) Assdak


Assdak
őstag

"Activating Windows 10 after a hardware configuration change
If you upgraded to Windows 10 using the free upgrade offer and then made significant hardware changes to your device, such as replacing the motherboard, Windows 10 might no longer be activated. For help on how to activate your device, contact customer support."

Akkor végre hivatalosan is leírták, hogy nem kötött ilyen téren az OS.

(#24342) htc07 válasza Assdak (#24341) üzenetére


htc07
addikt

Szerintem csak az ingyenes váltás korszakában.

(#24343) Assdak válasza htc07 (#24342) üzenetére


Assdak
őstag

A Support is anno azt mondta, hogy az ingyenes időszak után is így megy, nem veszik el a licensz.

[ Szerkesztve ]

(#24344) Anonymus23 válasza Assdak (#24341) üzenetére


Anonymus23
veterán

És ebből te hol olvastad ki, hogy nem hardverhez kötött a W10 free upgrade?
Pont, hogy azt írja, hogy ha pl. alaplapot cserélsz a W10 nem lesz tovább aktivált.

De 2016.07.28-ig ezt ki tudod küszöbölni, az új gépre felrakod a régi W7/8/8.1 rendszert, lefrissíted W10-re ingyenesen, és megint lesz az új hardverhez kötött ingyenes W10-ed.

;) - The Power of the Light Side

(#24345) Assdak válasza Anonymus23 (#24344) üzenetére


Assdak
őstag

Az utolsó sorból. Így ment eddig is alaplap csere után, supportnak telefon, és be lehetett aktiválni.

(#24346) raidx válasza Anonymus23 (#24344) üzenetére


raidx
őstag

EL ne kiabáljam! majd egy hónapja cseréltem le az Asrock E350M1 alaplapot egy Asrock QC5000-ITX/PH lapra. A régi 2 magos AMD Radeon HD 6310 az új 4 magos AMD Redon 8330 Rendszer HDD-ről SSD-re került és tiszta telepítés után aktivlt maradt. ;] Igy megúsztam a 7 telepítését.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#24347) cattus válasza Assdak (#24345) üzenetére


cattus
őstag

Az, hogy aktivált nem feltétlenül jelenti, hogy legális is.

Do the thing!

(#24348) zebede


zebede
őstag

Üdv!

Adott egy HP8470p laptop Win7 professional 64bit, hetekkel ezelőtt megkértem rá az ingyenes Win10 frissítést.
Tegnap végre megérkezett, de nem tudtam telepíteni, mert mint kiderült valamikor, valahogyan átállítottam a gépben az egész HDD-t dinamikus lemezre.
Lényeg az hogy törölnöm kellett minden particiot és újra raktam a gyári recovery lemezről a Win7-et, feltelepítettem minden létező frissítést hozzá, de most már nem jön elő a tálcán a kis ablak, amin újra tudnám igényelni a Win10-et-

Ha a Media Creation Tool-al csinálom a frissítést, jó lesz az nekem?
Az akksi alá ragasztott Win7-es termékkulcsot kell beütnöm majd, vagy átugorjam mikor kéri a kulcsot és automatikusan érzékeli, hogy eredeti a Windowsom?

[ Szerkesztve ]

(#24349) tomboy0013


tomboy0013
veterán

Na még egyszer utoljára beírom hátha...: A tabletemen az Edge nem menti az előzményeket, nem privát böngészést folytatok mégsincs egy darab előzményem sem mióta fent van a Win10. Mi a franc lehet vele?
VALAKI ÖTLET????

(#24350) raidx válasza cattus (#24347) üzenetére


raidx
őstag

Legális 7-ről miért lenne nem legális?

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.