Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18677) #58000384 válasza darkhorse (#18667) üzenetére


#58000384
törölt tag

Már több blogposztban és tweetben leírták, hogy miért mennek ki bizonyos adatok (ha nem hiszed el, akkor soha semmi sem fog meggyőzni az ellenkezőjéről). Pl. a beszéd és a kézírás azért, hogy javítsák a szolgáltatás minőségét, mert ugye ez nem úgy megy, hogy 2009-ben ott volt a felismerő rendszer, aztán onnantól a legrondább kézírást is perfektül felismeri. Ugyanez a beszédre. Ha megnézed, az összes szolgáltatás így megy, a Google-é is, és érthető is.
A helyadatokat pl. a beépített térkép miatt küldi el, de GPS modul nélkül csak egy hozzávetőleges helyzetet tud(na) megállapítani az IP alapján, azt meg egy WU-s lekérésből is tudja az MS. Ez is kikapcsolható.
Nem tudom, hogy miért kéne telefonszámot beírni az Edge-be, tekintve, hogy semmit sem tud vele kezdeni, mert nem Skype, na meg honnan tudja, hogy az nem egy random számsor, vagy hibakód?
A fájlok indexelése automatikus, és semmi köze a filmcímekhez (meg egyáltalán mi szűrné a fájlok nevét, és miért pont filmcímeket nézne, és legfőképpen kit érdekel az?), és nem küldi ki ezt sehova.
Alapból a Smartscreen olyan, hogy sok fájlt és adatot küld ki, ha valamit gyanúsnak gondol, de azt elég könnyű kikapcsolni (és utána sehol sem akadékoskodik).

Persze lehet mindent ész nélkül blokkolni, még a rendszer súgóját is (mert ott aztán ömlik kifelé az adat), meg úgy csinálni, mintha ez a 7 és a 8 esetében nem létező dolog lenne...

Aki ennyire fél ezektől, az egyáltalán miért használ 10-et? Nem tudom, nekem az a logikus, hogy ha attól félek, hogy a privát dolgaim veszélyben vannak, akkor nem használom azt az operációs rendszert :U Főleg, ha zárt kódú rendszerről beszélünk.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.