Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17720) Clemi


Clemi
veterán

Ha már hibernálás, gyors indítás és kikapcsolás a téma! :F

Mivel nincs hardveres alvó állapot meg ébresztő gomb a billentyűzeten, az asztalon használok egy parancsikont, amit rákattintva, vagy programozott funkció billentyűvel érek el. :K

Ez a parancsikon a "%windir%\SysWOW64\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0" sorból áll. Amennyiben rendszer szinten a hibernálás engedélyezve van, (powercfg -h on) de az energia séma beállításainál a hibernálás tiltva és a hibrid alvás is, erre a parancs ikonra a rendszer nem alvás, hanem mély hibernálás állapotba lép. :F Innen lassabban ébred a gép, mintha kikapcsoltam volna, bár legalább a munkafolyamat ott folytatódik ahol abbahagytam. :((

Ebben az alap esetben a gyors rendszerindítás funkció működik, :K vagyis a power gomb megnyomásától az asztal megjelenéséig 22 mp kell, amiből 10 mp a BIOS tökölése :F (lövésem nincs mit szöszöl annyit)

Amennyiben rendszer szinten kikapcsolom a hibernálást (powercfg -h off) akkor a parancsikonra a rendszer valóban alvó állapotba lép így :K a felélesztés gyakorlatilag egy monitor bekapcsolás idejéig tart, viszont így bukom a gyors indítást, :(( vagyis ebben az esetben a power gomb megnyomásától az asztal megjelenéséig 32-34 mp idő telik el.

A start menüben lévő főkapcsoló/alvás gombot kiválasztva gép minden esetben valóban alvó módba lép, vagyis független a rendszer szintű hibernálás ki/be kapcsolt állapotától. Ebből azt a következtetést vonom le, hogy léteznie kell egy parancsnak, :F amit ki lehetne tenni az asztalra, ami úgy működne, mint a főkapcsoló/alvás gomb, mert a SetSuspendState parancs nem úgy működik.

Tud erre valaki okosságot? A google nekem ebben az esetben nem volt a barátom :(

A gép egy asztali gép, Asus Z97-C alaplap I5-4460 procival.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.