Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16656) mefistofeles

Olvasom a topicban a sok problémát és volna néhány tanácsom.
Nem, nem vagyok informatikus, csak egy egyszerű felhasználó aki két évtizede Windowst használ.
Ha problémás a telepítés vagy még neki sem álltál akkor én a helyedben így tenném.....

-Először is elmentenék mindent ami fontos, vagy egy másik partícióra vagy valami külső tárhelyre.
-Utána a biost alaphelyzetbe, a rendszer partíciót törölném és csak a helyet jelölném ki a Windowsnak, a többit ő elintézi.
-Felraknám azt amiről majd 10-re frissítek. Ha kész semmit nem telepíteni, csak megvárni, hogy felpakolja a frissítéseket amik a váltáshoz szükségesek.
-Ha ez kész (és aktivált) jöhet a 10-es. Gyakorlatilag mindegy, hogy segédprogrammal, vagy anélkül frissítesz, lényeg, hogy ne torrentes, kutyult verzió legyen. Egy ilyennél sosem tudod mit variáltak, optimalizáltak benne.
-Elvileg hamarosan egy 10-es (aktivált) rendszer néz veled szembe. Most vagy alaphelyzetbe állítanám a Windowst, vagy újrahúznám, ugyanazzal a telepítő állománnyal amivel először is frissítettem.

Majdnem kész!
Most még mindig nem kezdenék agyatlanul legújabb drivereket keresni, böngészőt, vírusírtót, médialejátszót telepíteni. Inkább átnézném a rendszert. Működik minden amit szeretnél? Nincs hiányzó driver? Internet, rendben? Újraindítod és hiba nélkül feláll a rendszer? Tiszta telepítésnél, ha csak nincs valami hardveres gebasz a válasz igen kell legyen!
Természetesen mindenki a saját ízlésének és igényeinek megfelelően variálja a rendszert de alapból elmondható, hogy a biosban és a rendszerben csak a minimálisan legszükségesebb dolgokat változtasd meg!
Egyenként rakd föl amit szeretnél! Próbáld ki működik e, nem okoz e a rendszerben gubancokat. Addig ne állj neki a következő telepítésnek míg az előzővel nem működik tökéletesen a rendszer. Ha pedig semmiképp nem oké akkor (tudom sokan ragaszkodnak a kedvencekhez) válassz az alternatívák közül mert mindenre van!
Sokszor olvasom, hogy ez a böngésző vagy az a lejátszó nem működik és milyen szar a rendszer inkább vissza is rakom a 7-est, 8-ast. Ilyenkor az jut eszembe, hogy ha nem passzol egy gomb akkor a kabátot cseréled le?

Akinek nem inge természetesen ne vegye magára de talán pár embernek segít ez a leírás.
Én nagy vonalakban így szoktam telepíteni egy totálisan új rendszert. Lehet, hogy szöszölős és nem a leggyorsabb de a legbiztosabb módszer!

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.