Hirdetés

2019. augusztus 22., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-23 06:44:53

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14433) #14595328


#14595328
(törölt tag)

Leírnám az eddigi tapasztalataim, mivel elég vegyes a kép a hozzászólások alapján. Valaki írta korábban, hogy azok is írhatnának, akiknél minden simán ment, hát íme:

Eddig 5 gépre sikerült feltelepíteni a 10-est, ebből 2 Pro és 3 Core.

Lenovo Miix 2 8": Lefoglalt OS, Windows Update-tel frissítve minden probléma nélkül. Frissítés után nyomtam egy visszaállítást, így a Lenovo-s szemetek is eltűntek róla. Sebessége jobb, mint 8.1 alatt volt. A modern IE még kicsit hiányzik, de ha fejlődik az Edge, nem lesz rossz szerintem. Könyvjelző szinkron nagyon hiányzik.

MacBook Pro: Windows 7 Ultimate lett frissítve, 28.-án telepítettem fel rá, így nem Update-en keresztül lett frissítve, hanem a Download Tool-al. Aktiválás után csináltam tiszta telepítést, ám ezt nem akarta aktiválni, így újra, előről a Win 7-től... A frissítés ismét sikerült. Bootcamp még nem kompatibilis Win 10-zel, de Win 7-es kompatibilitással elindítva mindent feltelepített és működik. Putty, TC, WinSCP, SafeInCloud, Notepad++, Visual Studio fut minden hiba nélkül eddig.

Lenovo N200 3000: Win 7 Home Premium szintén Download Tool-al, lényegesen gyorsabb, mint a 7-essel. Memóriakártya drivert kellett külön telepíteni, szépen felment a 7-eshez való.

Acer Aspire: Típusra nem emlékszem pontosan, de kb. a Lenovo N200-zal egy idős lehet. 7 Home Premium frissítve Tool-al, semmit sem kellett pluszban telepíteni.

Házi vegyes: Vista -> Win 8 Pro -> Win 10 Pro. Lefoglalt, Windows Update meghalt a telepítés közben, töröltem a C:\Windows\SoftwareDistribution\Download tartalmát, majd parancssorban admin joggal: wuauclt.exe /updatenow.

Eddig nem találkoztam semmi komolyabb problémával, egyedül az Outpost Firewall Pro tűzfalat nem telepítettem, mert arról tudom, hogy nem kompatibilis. Viszont egy 2004-es Macromedia Fireworks rendesen működik :) Mind az 5 gépnél gyorsulást vettem észre, bár amelyikben SSD van, ott nem annyira látványos. A következő hetekben frissítve lesz még egy Samsung netbook (Win7 Starter), arra nagyon kíváncsi leszek, mert nem egy erőgép, sőt...

Én személy szerint elégedett vagyok az új OS-sel, van még mit fejlődnie, de jó az irány szerintem. Edge nagyon gyors, de nagyon fapados még. OneDrive sokkal jobban tetszett a 8-asban. XBOX átjátszás nagyon tetszik, végre nincs veszekedés a TV-n, ha játszani akarok :) BSOD eddig semmi, a Miix dőlt össze a kamera drivere miatt, amit vissza kellett állítani egy régbebbire, azóta az is megy rendesen (Megoldás itt)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.