Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13168) Dr. Akula válasza Goblin12 (#12813) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

"A notimat, Win7-el vettem. Aztán mikor megjelent a Win8 pont aznap vettem meg (online) 30€-ért. Tegnap frissítettem Win10-re, aktiválva van, de kulcsot nem látok sehol. :F"
Nem is kell, mert nem az alapján tartják nyilván a használati jogodat, hanem az alaplapodból képzett hardverazonosító + a régi oprendszered serialja. Bár ez utóbbit lehet hogy csak ellenőrzik hogy legális, aztán nem tárolják el, mint a számlatömböt, de előfordulhat.

"Akkor most mi lesz a 8-as kulcsommal?"
Hivatalosan: ahhoz a géphez van kötve amelyikhez előtte a win7-ed, és utána a win10-ed. Nem hivatalosan pedig mindenki csak találgat. Eddig a win7/8-nál volt egy 3-4 hónap türelmi időszak, ami után újra engedte aktiválni, akár másik gépen is. Pont azért hogy ne minden garis javításnál őket basztassák telefonon az ügyfelek. Hasra ütöttek és kitalálták hogy 3-4 hónapon belül nem reális hogy elromlik valami, utána igen, tehát itt húzták meg a határt. Most ugye nem kapsz serialt a frissítéshez, hanem a régi alapján aktiválják neked, de nem tudjuk feljegyzik-e hozzá a régi serialodat vagy nem. Ha igen, akkor hiába tudod másik gépen is aktiválni a win8-at 3-4 hónap után, frissíteni már nem fogod win10-re. És az is lehet hogy win8.ként se tudod már másik gépre átrakni 3-4 hónap után. Persze legálisan eddig se lehetett volna. Újratelepítésre, a notidon amelyikhez vetted, viszont mind a 7, 8 és 10 is korlátlanul használható lesz.

"A 10-et 1 év után meg kell vennem?"
Nem. Ha már befrissítetted, akkor arra a gépre (pontosabban: alaplapra) örökre jogot szereztél a win10 használatára. De ha elromlik az alaplap, akkor telefonálgatni kell az MS-nek elsírni a problémát, aztán ha jó napjuk van, leokézzák. Ha nem, mert úgy vélik másik gépre raktad át, akkor meg nem. Utóbbi esetben új win10-et kell venni, de csakis akkor.

"Hol kapnék új 10-es kulcsot ha kapok?"
Boltban, windows storeban, pénzért.

"A 10-es kulccsal hányszor rakhatom újra a mostani gépemet?"
Igen, ameddig az alaplapod nem változik.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.