Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#129901) movax válasza Cs1csó (#129900) üzenetére


movax
őstag

Kösz, de nem én szoktam itt segítségért kiabálni, hogy nem megy a windows. :)

(#129902) Joker88


Joker88
őstag

A Windows Update rendszerből hogyan lehetne ezeket a választható frissítéseket eltávolítani? Az képen látható eszközök már régen nincsenek csatlakoztatva a géphez...

In loving memory of Garrett Lockhart

(#129903) King Unique válasza Joker88 (#129902) üzenetére


King Unique
titán

Windows-frissítések vagy illesztőprogram-frissítések elrejtése

Másik lehetőség hagyni ahogy van, hiszen csak választható frissítések, nem kötelező telepíteni ezeket. :))

(#129904) hentes555


hentes555
senior tag

Sziasztok!

Olyan gondom lenne, hogy tesóm gépén nem működnek az Office programok, valamint a Skype, Teams sem. Azt mondta, frissített ma a gépe, azóta van ez. Az asztalon ha rámegy egy Word fájlra, akkor kiírja, hogy nem nyitható meg, majd összeomlik a Word (Nem válaszol üzenet, majd bezár). Ha csak a Word-öt nyitom meg simán és a beállításokat megnyitnám, akkor kihozza az ablakot és az előbb leírt módon ez is meghal. PowerPoint ugyanez. A Teams azt írja, hiányzik az MSIMG32.dll. A Teams parancsikonja is az asztalon található. Más egyéb programok, pl. játékok amik szintén az asztalon vannak gond nélkül elindulnak és futnak.

Valaki találkozott már ilyen hibával?

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#129905) I02S3F


I02S3F
őstag

Hali! Van egy HP Elibebook 2560p-m, amivel dolgozom itthonról, de felmerült, hogy bármikor elromolhat, ezért gondoltam vennék egy HP Compaq 6000 Pro SFF PC-t (C2D-E7500, Intel Q43 Express chipset). Kapna egy SSD-t, meg 8/12 giga ramot.
Így kibővítve elvinné a w10-et? :R Kell attól félni, hogy egyszer csak nem fogja támogatni a 10?

szerk.:És a CPU kiszolgálna? (Programozás, Linux, RDP, böngészés, Youtube, Spotify futna rajta.)

[ Szerkesztve ]

(#129906) lajosx


lajosx
őstag

Sziasztok! Adott egy lenovo laptop amihez gyárilag win10 járt. A rendszer nem indul mintha törölve lett volna a win Bios látja a hdd de még sem indul. Ha felrakok rá egy regisztrálatlan win 10et valahogy megoldható hogy aktíválva legyen mint ami rajta volt? Úgy értem esetleg serial alapján vagy bárhogy megoldható hogy eretedi win10 legyen a gépen? Az a baj még garanciás így azt sem tudom megnézni hogy üres az ssd vagy formázva lett. Azt esetleg valamivel kitudom deríteni? Mert ugye ha elkezdek egy új telepitest akkor biztos formázva lesz. Köszönöm :R

(#129907) King Unique válasza lajosx (#129906) üzenetére


King Unique
titán

Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített a laptop, akkor ott UEFI OEM Key van pl. Home kiadáshoz, ahol egy esetleges újratelepítés után a Home kiadás automatikusan aktiválódik, sőt ilyenkor az aktiválás és a kiadásválasztó ablak sem jelenik meg a telepítésnél, amiről nemrég már volt szó itt.

"Azt esetleg valamivel kitudom deríteni?"

Bebootolsz pendrive-ról pl. egy HBCD PE WinPE rendszert, ott van lemezkezelő, HDD diagnosztikai programok a HDD állapotának megtekintéshez, stb.

Ha sikerült megborítani a rendszerindítást, akkor egy másik válaszban le vannak írva a javítási, helyreállítási lehetőségek.
Vagy ha megvan még a gyári recovery partíció, akkor Windows 10-zel előtelepített gépeknél adott a gyári alapállapotba visszaállítás lehetősége is, lásd ugyancsak egy másik válaszban leírtakat.
Ha tönkrement a HDD, akkor meg értelemszerűen cseréltetni kellene garanciálisan, illetve ha van rá mód, akkor lehetőleg SSD-re, majd szükég esetén arra telepíteni a Windows 10-et lehetőleg a linkelt leírások szerint, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#129908) lajosx válasza King Unique (#129907) üzenetére


lajosx
őstag

Köszönöm a válaszod. Probálok utana nézni. Annyi biztos nem indul el a telepités pendriveról. Mert azt most probáltam de vissza lép a boot menübe a pendriver az tuti jó. És latja is a laptop.

(#129909) King Unique válasza I02S3F (#129905) üzenetére


King Unique
titán

Megnézed a rendszerkövetelményeket, ami a CPU-kra vonatkozóan is külön részletezve van. Ahol a processzoroknál W8.X, 10 rendszereknél követelmény az NX, PAE, SSE2 támogatása, ami pl. a Coreinfo programmal is ellenőrizhető, vagy ott van a CPU-Z, sőt még blogbejegyzés is íródott erről.
Ha az előbbiek stimmelnek + megfelelő driveres támogatás is van az adott hardvernél Windows 10-hez, akkor elvileg futnia kell azon a gépen, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#129910) lajosx


lajosx
őstag

Ez a képernyő fogad,de bármire nyomok ez jön vissza 1.2 mp múlva. Mit tegyek? Ssd elvileg van a gépben azt írja igaz? :R

(#129911) King Unique válasza lajosx (#129910) üzenetére


King Unique
titán

Itt nem derült ki milyen W10 ISO és hogyan lett kiírva/rámásolva a pendrive-ra, bootolásnál hogyan lett beállítva/kiválasztva, azaz a POST-nál F12/egyéb billentyűvel előhívható menüben az UEFI előtagos lett-e kiválasztva UEFI-s telepítéshez, stb. De ezek amúgy mind le vannak írva a linkelt hozzászólásban.
Ha alapból SSD van a laptopban, akkor miért írtál HDD-t? :))

[ Szerkesztve ]

(#129912) Flashback válasza King Unique (#129867) üzenetére


Flashback
addikt

Kösz!!!! A javító telepítéssel fel is ment! :R

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#129913) Cs1csó válasza movax (#129901) üzenetére


Cs1csó
félisten

:R
Bocs, csak átpörgettem a hozzászólásokat, nem figyeltem, hogy mire válasz csak a vírusirtók lelkivilága vicces dolog, és persze a marketing gépezetük szerintem másik épületben, vagy kontinensen van mint ahol a tényleges fejlesztés folyik és ezért vannak ilyen menő dolgok is a leírásban.
A legtöbb vírusirtó nem csinál mást mint figyeli a memóriát a RAM-ot, ennyi.

(#129914) lajosx válasza King Unique (#129911) üzenetére


lajosx
őstag

Elnézést ssd van benne,nyomom az f12 kér egy 4 jegyű kodot megadom,es utana bejön az az ablak amit mutattam.Semmi más nem történi. A pendrive rufusal lett csinalva az asztali gepem mar nem egyszer telepitettem róla. Igy az biztos jó legalabbis elvileg. :R nem.latok sehol semmi uefi lehetőséget annyi van ami a foton :R A win egy win 10 home

[ Szerkesztve ]

(#129915) I02S3F válasza King Unique (#129909) üzenetére


I02S3F
őstag

Köszönöm szépen!

(#129916) Csengődi válasza I02S3F (#129861) üzenetére


Csengődi
csendes tag

Bocsi hogy beleszólok a "Vagy lesz olyan hw, amit a w10 egyik verziója támogat, a másik nem?" megjegyzésedhez. Nekem van olyan HW-m ami a 1709 alatt hiba nélkül ment a, 18** alatt a rendszer fel sem ismerte. Ezért vártam amíg csak lehetett aztán már kénytelen voltam váltani a 19** verzióra és láss csodát azzal és azóta is nagy örömmel használom az inkriminált HW-t. Tehát szerintem biztos lesz még ilyen bug.

(#129917) lajosx válasza King Unique (#129911) üzenetére


lajosx
őstag

Közben lett egy ilyen ablak. A secure boot off volt bekapcsoltam. Nekem teljesen új ez a bios. Van ott valami a win10 el kapcsolatban is azért fotoztam hátha valahogy vissza tudnám állitani az eredeti wint :R

(#129918) I02S3F válasza Csengődi (#129916) üzenetére


I02S3F
őstag

Nem gond, hogy beleszóltál! Kösz a tapasztalat megosztást! :)

(#129919) King Unique válasza lajosx (#129914) üzenetére


King Unique
titán

Jó, de az nem derült ki, hogy a Rufus melyik beállítása szerint, meg standard / ESD ISO-val stb., lásd egy másik válaszban leírtakat. Aztán ha az előző screenshot alapján van Windows Boot Manager, akkor az UEFI-s telepítés, ahol alapesetben be van kapcsolva a Secure Boot, tehát az oké, sőt (jó esetben) akár még utólag is bekapcsolható, amiről ugyancsak volt szó itt nemrég. Viszont ha az előbbiek alapján UEFI-NTFS módban írtad ki a telepítőt, akkor ott szükség lehet a telepítő bootolásához a Secure Boot kikapcsolására, vagy csináld MCT-vel, az utóbbi a kisebb méretű ESD ISO-val megoldja FAT32 alapon és bekapcsolt Secure Boot mellett is működik.

[ Szerkesztve ]

(#129920) lajosx válasza King Unique (#129919) üzenetére


lajosx
őstag

Nagyon köszönöm hogy segitessz de mostmá elvesztem,megcsinalok mindent ,de légyszíves ird le nekem. A biosba mi hogy legyen tovább a rufusba mit csinaljak? Készitek ujat. Ami ott van amugy boot manager arra ha nyomok se csinal semmit csak az az ablak jön vissza nem tudom már mit csinaljak. Ne harahudj a lámaságom miatt. Eddig soha nem volt gondom a telepitéssel :R

(#129921) King Unique válasza lajosx (#129920) üzenetére


King Unique
titán

Leírtam az előbb, hogy akkor használd az MCT-t, azzal készíts telepítési adathordozót, az működik, bootolható bekapcsolt Secure Boot mellett is, stb. + Azt is, hogy F12/egyéb billentyűvel előhívható menüben mit kellene kiválasztani. + Van külön ThinkPad (NEM IdeaPad) topik is, a gyártóspecifikus beállításokat célszerűbb ott megérdeklődni.

Egyébként ez a Toshiba SSD van gyárilag a laptopban, vagy esetleg utólag lett beletéve? Ha az utóbbi és OEM típus, akkor amiatt lehet gond (példa).

(#129922) lajosx válasza King Unique (#129921) üzenetére


lajosx
őstag

Igen gyárilag van benne ez az ssd,nekem nincs uefi választási lehetőségem valszeg akkor a pendrive nem jó.hiába asztali gépen igen. Végül is az lett volna a lényeg hogy az eredeti win vissza állítható e? De már ott tartok hogy telepiteni sem tudom . Ha bejön a boot menű ott semmi több nincs csak amit foroztam is és bármire nyomok az jön vissza semmi se történik sajnos. Köszönöm a válaszod,és a türelmed :R

(#129923) ElektrikusDE


ElektrikusDE
senior tag

Sziasztok!

Már régebben is tapasztaltam ilyet: (pár éve másik, fiatalabb gépen)

Most újra jelentkezett:

Közben Van lapozó fájl, a "C" meghajtón,a Windowsra bízva a mérete. (jelenleg

A windows naprakész. (64 bites)

A hibernálást letiltottam. (powercfg -h off)

Nem nagy probléma, de bosszant.

Nem bénáztam, és jó párszor újra is indítottam!

Ui:

Nincs más probléma a Windowssal jól működik, ahhoz képest persze hogy több mint 12 éves, csak Vista kompatibilis a gépem. :)

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#129924) lajosx válasza lajosx (#129922) üzenetére


lajosx
őstag

Közben sikerült elinditani a telepítést. Szerinted még menthető az eredeti windows? Vagy formázhatom,mert törölték? Van ott olyan hogy helyreállítás de nem csinál semmit sem. :R

[ Szerkesztve ]

(#129925) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Lehet nem követtem naprakészen a frissítéseket, eseményeket / fórumot, de a napokban észrevettem, hogy a Win Fájlkezelő beállítása, stb. megváltozott.
Most alapból ilyen:

Nekem meg kb. ilyen beállítás kellene:

Hogyan tudom alapértelmezetté tenni a 2. kép szerinti beállítást?
Ok, hogy itt jelenik már meg a vezérlőpult, stb. de ez mikortól is van?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#129926) lajosx válasza lajosx (#129922) üzenetére


lajosx
őstag

Továbbá még egy kérdésem lenne a biosba találtam egy olyat hogy Preinstalled os licens és mellette egy számsor nem az a gyári win aktivaló kodja? Vagyis ha a ssd formázva lett és ujra rakom nem elég ha a kulcsmegadásnál beirom azt a kulcsot? :R

(#129928) ElektrikusDE válasza VGYke (#129925) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Szia!

Én kiraktam az asztalra az "Ez a gép" ikont, és onnan nyitom meg!

[link]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#129929) King Unique válasza lajosx (#129924) üzenetére


King Unique
titán

Nocsak, ha megfelelően, a leírt javaslatok szerint csinálod, akkor nyilván. :))

Ha nem bootol be a gyárilag telepített W10, nem használnak a legelső válaszban említett helyreállítási lehetőségek, UEFI-ben nincsen offline restore opció a gyári alapállapotra, akkor értelemszerűen marad az újratelepítés. Ahol a legelső válaszban az ugyancsak le van írva világosan, hogy UEFI OEM key esetén ugyanazon kiadás (Home) újratelepítésénél nem kell foglalkozni az újraaktiválással, nem kell semmilyen termékkulcsot manuálisan kiolvasni és megadni, automatikusan aktiválódni fog a gyári OEM licenchez, termékkulcshoz tartozó Home kiadás, ennyi. ;)

[ Szerkesztve ]

(#129930) lajosx válasza King Unique (#129929) üzenetére


lajosx
őstag

Na de jó :R csak még egy kérdés azt honnan tudom hogy milyen win10 volt a gépen eredetileg? Hogy pl home? Stb..mert nyilván akkor azt kellene ráraknom. :R

(#129931) King Unique válasza King Unique (#129929) üzenetére


King Unique
titán

+ Igen, ha nem kell semelyik gyári partíció, fontos adat sincsen rajtuk, akkor mehet mind törlése, majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább, ennyi.

"azt honnan tudom hogy milyen win10 volt a gépen eredetileg?"

De hisz már leírtad előzőleg, hogy Home kiadás. :))
Amúgy meg ha elolvastad rendesen azt a választ, akkor ott le van írva, hogy UEFI OEM esetén alapesetben nem jelenik meg az aktiválás és a kiadásválasztó ablak a telepítésnél, automatikusan az OEM licencek megfelelő kiadás (Home) kerül kiválasztásra és telepítésre, ennyi, ezzel sem kell ilyenkor külön foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

(#129932) lajosx válasza King Unique (#129931) üzenetére


lajosx
őstag

Én töltöttem le egy home win10 et azt telepitettem asztali pc re,és azzal a Pendriveval probaltam. De közben tipusszám alapján és serial alapján megnéztem a lenovo oldalán és win10 pro 64 volt hozzá gyárilag így azt rakom rá holnap. Bizom benne automatikusan aktiválja is majd🙏 nagyon sokat segitettél. Köszönöm szépen :R Azért majd írok sikerült e aktívalni. Ha nem,akkor is hogy mit csinaljak másképp :C Jó éjt! Szép estét :R

(#129933) A_ScHuLcZ válasza King Unique (#129847) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Valóban, bocsánat, Retail kulcsot vásároltam.

Köszönöm a választ! :R

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#129934) Trebron09 válasza I02S3F (#129905) üzenetére


Trebron09
őstag

Elég koros ma már egy C2D, biztonsági szempontból sem valami jó a másik hogy a mai yt és a sima böngészés is megeszi reggelire, 2 mag meg már rendszernek is édeskevés főleg W10-re hiába raksz mellé akár 12Gb ramot. Ajánlom egy modernebb gép megfontolását. Ha viszont emellett voksolsz [link] ezt ellenőrizd azaz hogy mindenhez lesz-e megfelelő drivered.

- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

(#129935) Philips103


Philips103
tag

Hello
Nem tudtam hova írjak, de remélem itt megoldást találok a hibámra.
Van egy munkás laptopomon, amin be vagyok lépve az én microsoftos fiókommal.
Le szeretnék tölteni pár dolgot storeból és nem engedi.
Rá megyek, hogy telepítés és semmi se történik. Messenger, spotify akár vlc és semminél.
Van esetleg erre valami gyógymód?
Újra lett rakva a kis gép, de előtte simán működött minden.

(#129936) <Lacy85>


<Lacy85>
addikt

Sziasztok!

Gyakran csinál ilyesmit a Windows?
A 2 HDD + a SATA SSD mellé beraktam még egy M.2-es NVMe-t. Gép indít, BIOS szépen látja is. Windows indul, meghajtó sehol. Lemezkezelő sem látja.
Na mondom mégegy restart, hátha valamit benéztem BIOS-ban. Semmit. Minden oké. Azóta viszont el sem indul a Windows...
Win logo, pörög alul a töltés már vagy 30 perce és ennyi.
Miért nem látja egyáltalán és miért fosta össze magát?

(#129937) Zoz válasza <Lacy85> (#129936) üzenetére


Zoz
őstag

Gyorsindítás ki volt kapcsolva mielőtt beraktad az új meghajtót?

(#129938) <Lacy85> válasza Zoz (#129937) üzenetére


<Lacy85>
addikt

Szerintem igen. Ez volt a gond?

(#129939) Zoz válasza <Lacy85> (#129938) üzenetére


Zoz
őstag

Ha nem volt kikapcsolva az lehet gond.

(#129940) <Lacy85> válasza Zoz (#129939) üzenetére


<Lacy85>
addikt

Biztos, hogy ki volt. Az a vicc, ha kiveszem az SSD-t, akkor simán indul a gép....

(#129941) <Lacy85>


<Lacy85>
addikt

Hát ez tényleg magas. Ha bent van az SSD, Windows indítás közben kékhalál. Ha kiveszem, megy minden rendesen....
Rakjam újra a rendszert?

(#129942) tothjozsi96


tothjozsi96
addikt

Sziasztok!

Tegnap ment fel ez a frissítés,
KB4598242 - 2004-OS Build 19041.746 and 20H2-OS Build 19042.746

Most kapcsolnám be a gépet, be se tölt a Windows, dobott egy kékhalált.
Újraindult, most szépen megy.

Másnál nem fordult elő ilyesmi?

(#129943) sz.j válasza tothjozsi96 (#129942) üzenetére


sz.j
nagyúr

Nálam eddig hibátlan ...

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#129944) Pyttawrx válasza tothjozsi96 (#129942) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Eddig minden ok nálam is.

(#129945) mexel


mexel
veterán

Sziasztok! érdekes problémám adódott, egy gépen ssd-re ártraktam a rendszert, tökéletesen üzemel is. A régi vinyót formáztam ntfs-re és visszaraktam a gépbe. Biosban ott is van a vinyó, látszik, de win10 alatt sehol. Nincs a lemezkezelésben sem ( tehát nem csak betűjel kellene neki) nincs az eszközkezelőben, sehol. Minden sata portot végigpróbáltam, több újraindítás, de semmi. Mi lehet az oka, hol keressem a hibát?
( ha az én gépembe átrakom azonnal ott van és müxik)

[ Szerkesztve ]

(#129946) Csupingo válasza mexel (#129945) üzenetére


Csupingo
veterán

A tárolóhelyeknél sincs?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#129947) mexel válasza Csupingo (#129946) üzenetére


mexel
veterán

Köszi, ezt megnézem, ez eszembesem jutott. Érdekes lenne ha így lesz :)

Szerk: megnéztem, nem látszik. Mindegy, nem lesz most az benne, más hdd-t viszont lát. ( fura)

[ Szerkesztve ]

(#129948) lajosx válasza lajosx (#129932) üzenetére


lajosx
őstag

Simán aktivalodott telepites után.Hálas köszönet :R

(#129949) I02S3F válasza Trebron09 (#129934) üzenetére


I02S3F
őstag

Köszönöm szépen! :)

(#129950) mufi


mufi
senior tag

Sziasztok,

mSATA SSD-re telepítettem friss operációs rendszert és most vettem csak észre, hogy van egy "E" partíció is amit gondolom a rendszer foglalt le magának, külön nem particionáltam az SSD-t a telepítéskor.

A kérdésem az lenne, hogy lehetságes -e valahogyan elrejteni a partíciót, mert nagyon idegesítő, hogy megszokásból mindig azon keresem a cuccaimat...nyilván nem nyúlhatok hozzá mert rendszerfájlokat tartalmazhat, de van rá esetleg mód, hogy láthatatlanná tegyem?
Köszönöm előre is.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.