Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#129463) mufi válasza King Unique (#129456) üzenetére


mufi
senior tag

" De ha korábban egyáltalán nem volt bekapcsolva egyik sem, akkor csak úgy magától nem fog, vagyis érdekes ez a "valami @BitLocker@ zarolta a D particiomat" kijelentés..."

Mint ahogyan azt írtam. Volt egy 750 GB-os lemez a gépben, C és D partícióval, majd betettem a notiba egy mSATA SSD-t. Indítom a Windowsot, bootolt, beloggoltam, a D partíció zárolva volt (BitLocker, ez volt kiírva).

"Mármint az adatmentő program írta a telepítésnél, hogy lehetőleg ne arra a fizikai lemezre, partícióra legyen telepítve, amiről az adatmentés történne, ami logikus és alap dolog, lletve adatmentésnél alapszabály, hogy a mentendő drive-ról lehetőleg csak olvasunk és nem írunk rá semmit"

Mivel volt C és D, de ugye mosmár csak C, mivel gondolom a D partíció hozzácsatolódott a C-hez...egy sima Windows 10 error repair/startup repair-t futattam.

szerk: így akkor hogyan telepítsek bármilyen adatmentő illetve particióvisszaállító progit?

" Ha összevissza vannak cserélgetve, ragosgatva a HDD/SSD meghajtók, akkor talán annyira nem meglepő a "nincs megfelelo "bootdevice"" hibaüzenet, ahol ilyenkor értelemszerűen a BIOS/UEFI bootolási beállításait kellene ellenőrizni, szükség esetén 1. helyre állítani a rendszermeghajtót, stb."

Nem volt semmi cserélgetve, betettem egy + SSD-t a rendszerbe...

Milyen adatmentő progi ajánlott ilyen esetekben?

[ Szerkesztve ]

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#129464) tixem válasza Doky586 (#129461) üzenetére


tixem
addikt

Eltávolítottam az összes egér ill. billentyűzet drivert, semmi változás. USB driverekkel is eljátszottam, de így sem. Most feladtam a Loginál az egérre egy hibajegyet, bár szerintem nem az egérrel van baj, mert a billentyűzet is csinálja.

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#129465) King Unique válasza mufi (#129463) üzenetére


King Unique
titán

"Mint ahogyan azt írtam. Volt egy 750 GB-os lemez a gépben, C és D partícióval, majd betettem a notiba egy mSATA SSD-t. Indítom a Windowsot, bootolt, beloggoltam, a D partíció zárolva volt (BitLocker, ez volt kiírva)."

Amit te magad kapcsolhattál előzőleg be ha tényleg BitLocker volt, nem teljesen a semmiből lett magától olyan, mint már említve volt. :) Meg a mellékelt screenshoton nincsen nyoma, a BitLocker-titkosítású partíció úgy néz ki, ahogyan a másik válaszban szemléltette a fórumtag.

"Mivel volt C és D, de ugye mosmár csak C, mivel gondolom a D partíció hozzácsatolódott a C-hez...egy sima Windows 10 error repair/startup repair-t futattam."

Egy másik válaszban említett javítási, helyreállítási lehetőségeknél a Startup Repair normál esetben nyilván nem töröl, nem méretez át partíciókat, ahogyan a CHKDSK sem, vagyis ki tudja mi történt valójában...

"Nem volt semmi cserélgetve, betettem egy + SSD-t a rendszerbe..."

Attól normál esetben nem borul így meg a rendszerindítás, de ha a boot sorrend megváltozott, akkor értelemszerűen csak azt kellett volna ellenőrizni, szükség esetén újra beállítani a BIOS/UEFI-ben, ennyi.

"szerk: így akkor hogyan telepítsek bármilyen adatmentő illetve particióvisszaállító progit?"

Hát értelemszerűen a HDD-t (W10-et rajta kikapcsolt gyorsindítás mellett leállítva) betenni másik gépbe és az ott lévő Windowson, az arra telepített adatmentő programmal menteni. Vagy másik lehetőség ugyanazon gépen egy pendrive-ról bootolt live rendszer alól menteni, lásd pl. HBCD PE, stb.

"Milyen adatmentő progi ajánlott ilyen esetekben?"

A téma topikjából linkelt válaszban arra is említve, linkelve vannak példák, ha esetleg elkerülte a figyelmedet. Bár így, hogy azóta aktívan használva volt/van a HDD, a rajta lévő Windows 10, adatmentő program is ügyesen oda lett telepítve stb., vagyis írás történt a mentendő lemezen, ki tudja menthető-e egyáltalán a korábbi partíció, az azon lévő adatok... + Az adatmentés innentől nem a Windows 10 topik, hanem az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik témája, az ügyben értelemszerűen az utóbbiban kellene érdeklődni. Illletve azt is lehetőleg akkor és úgy, ha az itt említettek kipróbálása megtörtént és nem használt, nem még1x beírni ugyanazt a kérdést 1:1-ben a lényeges információk nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#129466) Kicsipampam válasza mufi (#129463) üzenetére


Kicsipampam
tag

Esetleg szereld ki a vinyót, amit betettél hátha visszaáll minden a rendes kerékvágásba. Ha nem, akkor az eredeti vinyót is szereld ki és egy másik gépbe, ha lehet Usb porton át csatlakoztasd, majd mentsd le róla az adatokat. Én a Recuva-t szoktam használni.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.